EAB Group - käänneyhtiö?

Viime viikon kehitys:
Useamman laskuviikon jälkeen osakekurssit kääntyivät viime viikolla useilla päämarkkinoilla selvään nousuun. Suurin euromääräinen nousu nähtiin Yhdysvalloissa (+5 %), mutta myös Euroopassa (+3,13 %) ja Suomessa (+3,26 %) nousu oli tuntuva. Sen sijaan Aasiassa (-1,23 %), kehittyvillä markkinoilla (-0,52 %) sekä Japanissa (-0,12 %) kurssit olivat laskusuunnassa, mutta siitä huolimatta globaalit osakemarkkinat (MSCI Maailma AC) nousivat viikon päätteeksi 3,55 %.

Saas nähdä tuleeko tänään illalla infoa tilanteesta. :hugs: EVLI + EAB

Jaaha nyt

Täytäntöönpanon yhteydessä EAB:n osakkeenomistajat saavat sulautumisvastikkeena 0,172725 uutta Evlin B-sarjan osaketta kutakin omistamaansa EAB:n osaketta kohti ja yhteensä kolmen (3) miljoonan euron suuruisen käteisvastikkeen, joka jaetaan tasan sulautumisen kohteena eli Sulautumisen täytäntöönpanopäivää edeltävänä kaupankäyntipäivänä ulkona olevien EAB:n osakkeiden kesken. Nykyisillä osakemäärillä laskettuna käteisvastike olisi 0,217196 euroa per osake (“Sulautumisvastike”). EAB:n osakkeenomistajat omistaisivat tällöin noin 9 prosenttia Yhdistyneen Yhtiön osakkeista ja yhden (1) prosentin äänistä ja Evlin osakkeenomistajat noin 91 prosenttia Yhdistyneen Yhtiön osakkeista ja 99 prosenttia äänistä. Sulautumisvastikeosakkeet haetaan kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n (“Helsingin Pörssi”) pörssilistalle Sulautumisen yhteydessä.

Sulautumisen täytäntöönpano (“Täytäntöönpano”) on tarkoitus saattaa loppuun vuoden 2022 jälkimmäisellä vuosipuoliskolla edellyttäen muun muassa, että Evli on saanut Finanssivalvonnalta hyväksynnän omistusmuutokselle. Sulautumissuunnitelman mukaan Täytäntöönpano tapahtuisi arviolta 1.10.2022.

1 tykkäys

Analyytikon kommentit tässä alla :point_down:

5 tykkäystä

Yhtiöraporttiakin tuli ulos. :+1: Kiitos siitä.

Otsikkona: Alennushinnalla Evlin kyytiin

Nykyinen arvostus tarjoaa hyvän mahdollisuuden

Suositus: lisää

:hugs::sunglasses::partying_face::star::coffee:

Evli ja EAB tiedottivat tiistaina viimeinen päivä toukokuuta 2022 allekirjoittaneensa yhdistymissopimuksen, jonka perusteella EAB sulautuu osaksi Evliä. Järjestelyn läpimenoon ei liity enää juurikaan epävarmuutta, joten fuusion myötä EAB:n osakkeen tuotto määräytyy jatkossa Evlin osakkeen perusteella.

1 tykkäys

Kyseessä on taas hieman erikoistilanne, joten ajattelin lyhyesti avata nykyistä EAB:n osakkeen hinnoitteludynamiikkaa. Osakkeen vaihtosuhde on järjestelyssä lukittu siten, että yhdellä EAB:n osakkeella saa 0,172725 Evlin uutta osaketta. Kääntäen tämä tarkoittaa, että saadakseen yhden Evlin osakkeen on sijoittajan ostettava 5,79 osaketta. Desimaalit osakemäärässä eivät tässä ole ongelma, sillä sijoittaja voi ostaa vähintään 100 kappaletta osaketta, tai vastaavasti järjestelyn ehtojen mukaan käteisvastikkeella tasataan osittaiset osakkeet. Näin ollen Evlin osakkeen hankintahinnaksi tulee EAB:n nykykurssilla 5,79*3,05=17,66e. Sijoittaja saa esimerkissä hankkimilleen EAB:n osakkeilleen järjestelyssä lisäosinkoja yhteensä 0,99e sekä käteisvastiketta 1,26e, jotka kummatkin “rahoittavat” ostoa ja laskevat siten hankintahintaa. Näin päästään tuohon 15,4 euron hintaan Evlin osakkeelle EAB:n kautta.

Lisäosingot sekä käteisvastike eivät ole riippuvaisia EAB:n kurssikehityksestä, mutta ensin mainittu Evlin osakkeen hankintahinta (17,66e) taas elää EAB:n osakekurssin mukana; mitä matalammalla kurssi, sitä halvemmalla sijoittaja Evlin omistusta EAB:n osakkeen kautta saa. Tämä laskelma ei kuitenkaan ota huomioon Evlin osakkeen markkinahintaa, joten teoriassa on mahdollista, että jossain kohtaa Evliä saisi suoraan pörssistä tätä halvemmalla. Vaikka nykyinen alennus hinnoittelussa on EAB:n hyväksi, olisi tilanne toinen, jos esimerkiksi EAB:n kurssi pysyisi paikallaan ja Evlin osakekurssi laskisi alle tuon 15,4 euron. Tällöinhän sijoittajan kannattaa luonnollisesti ostaa suoraan Evlin osaketta. Kaupankäynnissä kannattaakin olla tarkkana, mikäli aikoo hyödyntää Evlin ja EAB:n kurssien muutoksia lähikuukausina.

10 tykkäystä

Inderes näyttikin hyvin voimansa ja tällä hetkellä eabin ostolaita 3.30 ja evlin 16.82 eli eab on kalliimpi kuin evli :smiley:

5 tykkäystä

Mehän vaan muistutettiin sijoittajia, että täällä on väärinhinnoittelu! :sweat_smile:

8 tykkäystä
1 tykkäys

Elite Alfred Bergin kolmas kiinteistökehitysrahasto hankki 8 sijoituskohdetta Merimieseläkekassalta 21 miljoonalla eurolla.

Ostetut toimisto- ja liikekiinteistöt sijaitsevat Helsingin Malmilla, Itäkeskuksessa ja Herttoniemessä sekä Järvenpään keskustassa ja Vantaan Kuninkaalassa. Kiinteistöjen laajuus on yhteensä 11 800 neliömetriä.

EAB Value Added Fund III Ky sijoittaa vuokrakassavirtaa ja merkittävää kehityspotentiaalia tarjoaviin kiinteistöihin suurimmissa suomalaisissa kaupungeissa. Arvon luonti perustuu kiinteistöjen käyttötarkoitusten muutoksiin, vuokraukseen, kohteiden vuokrattavuuden parantamiseen ja laajennuksiin.

Vieras pääoma huomioiden rahaston sijoituskapasiteetti on enimmillään 200 miljoonaa euroa. Varat on tarkoitus sijoittaa sijoitusperiodilla, joka ulottuu vuoden 2023 alkupuolelle.

3 tykkäystä

Ei huone :star::clap:

Tuli juotua kahvit ja syötyä suklaa muffinssi tän kunniaksi. :point_down::sunglasses:

EAB Group Oyj (EAB, Yhtiö) antaa ennakkotiedon sekä tammi-kesäkuun että koko vuoden 2022 nettotuloksesta. Tammi-kesäkuun 2022 tulosprosentti on liiketoiminnan positiivisen kehityksen johdosta muodostumassa merkittävästi positiiviseksi. Myös koko vuoden 2022 tilikauden tulosprosentin ennakoidaan olevan merkittävästi positiivinen (aiemmin selvästi positiivinen), mikäli markkinatilanne ei oleellisesti huonone loppuvuoden aikana.

2 tykkäystä

Elite Alfred Bergin kiinteistökehitysrahasto Elite Finland Value Added Fund II Ky myy 17 päivittäistavarakaupan kiinteistökohteesta muodostuvan portfolion noin 50 miljoonalla eurolla Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöille.

1 tykkäys

Analyytikon kommentit:

Elite Alfred Bergin kiinteistörahasto Elite Alfred Berg Logistiikkakiinteistöt Erikoissijoitusrahasto osti Oulusta Cramon Pohjois-Suomen logistiikkakeskuksen 4,5 miljoonalla eurolla. Kiinteistö on rahaston ensimmäinen sijoituskohde.

3 tykkäystä

Viime viikon kehitys:
Useiden laskuviikkojen jälkeen osakemarkkinoiden tuottokehitys kääntyi seuraamillamme markkinoilla viime viikolla pääosin positiiviseksi. Suurin euromääräinen nousu koettiin Yhdysvaltojen markkinoilla (+5,7 %), mutta myös Euroopassa (+2,5 %), Japanissa (+0,8 %) ja muualla Aasiassa (+0,7 %) päästiin positiivisiin viikkotuottoihin. Kehittyvillä markkinoilla kurssit jäivät edellisen viikon tasoon, kun taas Suomessa viikkotuotoksi kirjattiin -1,4 %. Tämä selittyy tosin pitkälti sillä, että Suomen pörssi oli perjantaina suljettuna, kun kurssit olivat muualla Euroopassa selvässä nousussa. Näin ollen globaalit osakkeet (MSCI Maailma AC) nousivat euromääräisesti vajaat neljä prosenttia (+3,98 %).

1 tykkäys

Etenee

1 tykkäys
1 tykkäys
1 tykkäys

Ihan hyvin puksuttaa

4 tykkäystä