Eagle Filters - a market-leader in air filtration solutions for Gas Turbines

Tähän ketjuun mietteitä Loudspringistä eli entisestä Cleantech Investistä. Kurssi on laskenut jo lähes 1,20 € paikkeille, kun huiput oli 3,6 € ennen Nocartin Afrikan ongelmia. Löytyykö vielä luottoa pitkällä aikavälillä?

Oli puhetta jo jonkun aikaa sitten, että Indereksen analyysi viivästyy hieman. Mikähän mahtaa olla tilanne tällä hetkellä?

Olipas sattumaa että olin juuri itsekin menossa avaamaan Loudspringille omaa ketjua kun kirjoitit tämän. Onneksi vielä tarkistin.

Tosiaan jo Toukokuussa oli ilmoitus seurannan aloituksesta ja raportin julkaisemisesta lähiaikoina. Sitten Kesäkuun lopussa kerrottiin raportin olevan viivästynyt yritystapaamisien järjestelyjen hankaluudesta lomakaudella.

Nyt tuosta lisäinfostakin on jo vierähtänyt yli kuukausi. Odottavan aika on pitkä?? :thinking:

Odotan mielenkiinnolla yhtiöraporttia. Sitä ennen ei uskalla tehdä mitään.

Vieläkös se FIM tavoitehinta noun vuoden takaa (3€+ ?!) on voimassa?

FIM julkaisi keväällä uuden analyysin.

https://www.fim.com/globalassets/media2/nakemys/yhtioanalyysit/loudspring-company-analysis-13.4.2018.pdf

2 tykkäystä

Hieman huolestuttavan kuuloista menoa on Loudspringin 20% omistamalla Nocartilla.

https://www.tekniikkatalous.fi/talous_uutiset/porssi/afrikassa-operoiva-menestysyhtio-nocart-selvisi-taparasti-konkurssilta-maailmaa-valloittaessa-kassa-huutaa-hoosiannaa-6736529

2 tykkäystä

Nyt on laaja raportti ulkona Loudspringistä, tätä on odotettu Arvonluontia resursseja säästäen | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

4 tykkäystä

Hei
Jos Loudspring raportti herättää lukijoilla kysymyksiä niin vastaan niihin mielellään täällä.

Twitterissä keskustelua herätti yhtiölle antamamme sijoituspreemio:
Pidämme preemiota perusteltuna kolmesta syystä:

  1. Yhtiöllä on erittäin vahva track (35 % vuosituotto), mikä kertoo sijoitusstrategian toimivuudesta. Aikasarja on tosin lyhyt, sillä yhtiö aloitti sijoitukset omasta taseestaan vasta 2013.
  2. Portfolio tarjoaa hajautuksen listaamattomiin yrityksiin. Olemme valuoineet yhtiöt osien summa laskelmassa erikseen korkeammilla diskonttokoroilla, mitä kokonaisuuden riski todellisuudessa olisi.
  3. Huomautamme myös, että sijoituspreemio on annettu osien summan nettoarvon päälle (nettoarvo sisältää konsernikulut) eikä osien summan bruttoarvoon nähden. Antamamme preemio korvaa vain osittain konsernikulujen aiheuttaman negatiivisen vaikutuksen osien summassa.

Terveisin
Olli Vilppo Inderes

7 tykkäystä

Kiitos Olli hyvästä analyysistä. Huomaa että olet käyttänyt siihen aikaa. Pituus oli kyl melkein järkyttävä mutta todisti kyllä paneutumisesi :slight_smile: ero muihin esim FIMin analyysiin tässä oli perusteltu asioita. Muut teki mainoksia mut sä teit tutkimusta :slight_smile: mihin meidän kannattaa kiinnittää huomiota ens viikon tuloksessa kun Loudspring julkaisee puolivuosituloksensa?

8 tykkäystä

Tässä taas jälleen hyvä esimerkki pankkiiri-analyytikko vs. Riippumaton inderes-analyytikko.

Analyysin laatu ja syvällisyys hakkaa pankit ym. 100-0 indereksen eduksi!

7 tykkäystä

Puolivuotiskatsauksessa kannatta kiinnittää huomiota tärkeimpien ydinomistusten kehitykseen. Nuukasta SaaS-liikevaihdon kasvu, Eaglessä tilausten ja liikevaihdon kasvu, ResQ:ssa markkinapaikan volyymin kasvu, Nocartissa mahdolliset lisätiedot yhtiön rahoitustilanteesta. Enersizen kehitys ja säästtöjen jakovaiheeseen siirtyneet asiakkaat kannattaa myös tarkistaa 28.8 julkaistavasta yhtiön omasta H1-katsauksesta.

8 tykkäystä

Loudspringin osake yli -15 % laskussa tulosjulkkarin jälkeen Loudspring Oyj: Puolivuotiskatsaus 1.1.-30.6.2018 (tilintarkastamaton) | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Edit: taitaa tämä painaa vielä enemmän Jättisopimus Sambiaan, pörssikurssi ylös – ministeri mainosti yhtiötä, voimalahankkeet täynnä kysymysmerkkejä - Suomenkuvalehti.fi

Loud olisi sellainen kohde johon mieluusti sijoittaisin (ja tovin omistinkin), mutta tällä hetkellä on kyllä luotto aika nollassa.

Tiedottaminen on ollut todella heikkoa ja on hehkutettu vain positiivisia asioita. Jätetty täysin kertomatta negatiiviset uutiset. Tietenkin täysin tämä ei ole Loudin syytä vaan omistettujen yhtiöiden tiedotus on ollut heikkoa.

Parempi odotella katsomossa ja seurata mihin tämä homma oikein johtaa. Tuleeko rotko vastaan vai saako Loud käännettyä kelkan. :thinking:

Eikös tästä tullut vasta osta-suositus ja tavotehinnaks 1,05e. Taitaa olla inderesin analyysien pahin floppi. Kokonaislaskussa ei ihan Martelalle vedä vertoja, mutta muuten tää suositus hipoo epäonnistumsien ennätyksiä.

Onkos Olli edelleen sitä mieltä, että yhtiö on avoin antamaan informaatiota toimistaan, kuten videossa kertoi? Miten paljo analyysi pohjautu Loudspringiltä saatuihin tietoihin ilman, että niitä voitiin todentaa konkreettisesti? Mites luotto tän yhtiön tulevaisuuteen?

2 tykkäystä

En tunne Nocartin tilannetta mutta joskus tuntuu että SK:n journalististisilla menetetelmillä saadaan hyviksetkin näyttämään pahiksilta. Asiassa kuin asiassa on aina paljon puolia.

3 tykkäystä

Olen aloitteleva osake/ rahastosäästäjä. Olen jonkun aikaa seurannut Loudspringin taivalta. Onhan pudotus ollut melkoinen, enkä tunne listautumisen aikaisia toimia mutta mielestäni ylä- ja alamäet kuuluvat asiaan. Viimeisin pudotus on kyllä prosentuaalisesti melkoinen. Itse lähdin pienellä panostuksella mukaan nyt, vaikka tämä nyt riski sijoitukselta hieman tuntuu. Toimiala on vähintäänkin mielenkiintoinen, enkä yhtään epäile etteikö haasteita yhtiöllä riitä. Voihan se olla että tästä tulee täysi floppi, mutta hyvällä asialla ollaan mielestäni.

2 tykkäystä

Tässä juuri analyysiä päivittelen. Tulee viimeistään maanantaina ulos.

3 tykkäystä

Nocartista jää kyllä ristiriitainen kuva. Hajautetun uusiutuvan energian potentiaali on jotakuinkin rajaton, mutta Afrikka ei ole markkinana helpoimpia, ja yhtiön ympärillä leijuva kaaos tuo päivä päivältä enemmän mieleen Talvivaaran… katsotaan kuinka käy.

Olikos se jotenkin näin että vaikka 9/10 yhtiötä epäonnistuisi, niin yksi kunnon onnistuminen riittää tän loudin kannalta… #bigpicture

1 tykkäys

Tämähän on laskennallisesti ihan mahdoton tavoittaa, tai sijoittaa johonkin horisonttiin. Kahdenkymmenen prosentin preemio kasvunäkymille, heko heko.
Kuitenkin, jos anti tulee hyvällä tarjouksella, olen valmis jopa tuplaamaan panokseni tähän betsiin. Sen verran urheilumieltä löytyy :slight_smile:

Mä en kyl ymmärrä tota preemioajattelua tässä ollenkaa. Jos yritykset hyötyy siitä, että ovat loudspringin omistuksessa, niin ne yritykset pitäis arvottaa sen mukaan eikä laittaa jotain ihme preemiota siihen päälle. Parin miljoonan liikevaihtoa tekevät firmat kasvavat reippaasti, niin se nähdään jotenkin loudspringin onnistumisena. Preemio olisi oikeutettu, jos loudspringillä olisi kunnollista näyttöä kannattavista yritysjärjestelyistä.

1 tykkäys