Eduskuntavaalit 2023

Aivan samasta syystä kuin suomalaisten sellaisia töitä kannattaa tehdä. Koska maamme talous tarvitsee työntekijöitä. Olen 1000 kertaa todennut, että sosiaaliturvaa saa ja kuuluu laskea ja kannatan sitä vilpittömästi. Vastustan voimakkaasti sitä, että vain ulkomaalaisten palkkaaminen on paheksuttavaa ja vain ulkomaalaisia kutsutaan taakaksi, mutta samaan hengenvetoon itse asialle ei tehdä mitään. Niin, miksiköhän.

Ja koko ajatus siitä, että 2900e ansaitseva sairaanhoitaja on yhtäkkiä joku taakka yhteiskunnalle on täysin absurdi. Jos vastaus on että se se ei ole taakka, niin ei sitten ole filippiiniläinenkään sairaanhoitaja, joka ei edes kuluttanut koulutukseen meneviä resursseja senttiäkään. Se ulkomaalainen hoitaja tulee halvemmaksi kuin Suomessa koulutuksen saanut. Mutta ei tämä PS:ää kiinnosta.

Sama koskee suomalaista tai intialaista IT-tuklihenkilöä. Kumpikin saa 2500e palkkaa. Kumpikin luo lisäarvoa yritykselle ja yhteiskunnalle. Kumpikaan ei ole syypää saamiinsa tukiin. Kummallekin on tarvetta yhteiskunnassa. Mutta PS haluaa estää vain sen intialaisen työnteon, ei suomalaisen.

Aivan valtava enemmistö alle 3100e ansaitsevista on kantasuomalaisia. Ei maahanmuuttajia. Jos tämän porukan tuet on nyt iso ongelma, niin PS voi keskittyä niihin tukiin, kannatan lämpimästi. Mutta se ei sitä tee vaan harjoittaa puhdasta maahanmuuttovihamielistä politiikkaa. Se ei tee mitään kynnyskysymystä tuosta varsinaisesta asiasta, vaan siitä maahanmuutosta Se on musta säälittävää.

Ja uskon, että minulla on ihan täysi oikeus olla eri mieltä maahanmuutosta kuin sinulla ja tämän ketjun enemmistöllä ja jokainen saa mennä ihan mihin tahansa poteroon. Älä vastaa viesteihini, jos et koe sitä hedelmälliseksi.

3 tykkäystä

Tuolla mittarilla PS on myös suurin rikollispuolue, joten en ehkä pitäisi tuota oikeasti merkittävänä asiana.
Edit: Suurin puolue joka sai kansanedustajia, pahoittelut että unohdin VKK olemassaolon.

6 tykkäystä

Ajatteleppa tuota ajatusleikkiäsi autovakuutuksen kautta:

Autoilijoita on vaikka miljoona. Sanotaan että sata autoilijaa aina vuosittain joutuu onnettomuuteen. Kaikki ottavat liikennevakuutuksen, koska mistä sitä tietää kuka seuraavaksi on se joka kolaroi. Kerätään miljoonalta vakuutusmaksut ja asetetaan maksun suuruus siten että saadaan sata kolaria korjattua. Järkeenkäypää?

Teeppä sitten niin, että tuo ulkomailta kolaroineita autoilijoilta ja liitä ne tähän samaan systeemiin. Nyt on 1 001 000 autoilijaa ja kolaroitsijoita 1100 vuodessa. Kaikkien vakuutusmaksut nousevat. Onko tämä hyvä idea näiden kotimaisten miljoonan autoilijan näkökulmasta?

Eli sama tosielämään: Meillä on suomessa kantaväestöä eri ikäluokkia. Joku aina jää työttömäksi ja sille ei voi mitään. Meidän järjestelmä on rakennettu niin, että me verotamme toinen toisiamme ja keräämme sen verran rahaa, että voimme elättää ne meistä jotka eivät löytäneet työpaikkaansa. Ei tämä järjestelmä toimi, jos me alamme tuomaan ulkomailta lisää niitä jotka eivät löytäneet työpaikkaansa (tai koulutuksensa puutteen vuoksi eivät tule sellaista itselleen täältä löytämään). Maksut nousevat ja pitää alkaa säästämään muualta yhteiskunnan rakenteista.

En jaksa enää vastata tähän aiheeseen ennen kuin olet perustellut miksi Ruotsissakin on terveydenhoidon alalla iso työvoimapula, vaikka siellä on todella paljon enemmän kaikenlaista maahanmuuttoa Suomeen verrattuna. Sinun logiikallasi maahanmuutolla saadaan soteala kuntoon. Nyt voit yrittää kertoa miksi Ruotsissa näin ei käynyt. Vinkkinä vastaus on tässä viestiketjussa ylempänä, mutta koita nyt ensin itse hetki selvittää.

Katso ylempänä liikennevakuutus -esimerkki.

Ei olisi säällittävää jos ymmärtäisit mistä on kyse. Katso liikennevakuutus -esimerkki ylempänä.

Tästä olen kanssasi samaa mieltä.

5 tykkäystä

Maksajia olisi lisää jos PS ei estäisi työperäistä maahanmuuttoa. Toivottavasti tässäkään asiassa PS ei saa isoa sananvaltaa hallituksessa.

Väärin, maahanmuuton. PS haluaa estää Suomelle hyödyllisen maahanmuuton esittämällä idioottimaista 3100e tulorajaa EU:n ulkopuolelta. Ja jos se voisi, se luultavasti tekisi saman varmasti EU:n sisäisellekin työvoiman liikkumiselle, mutta onneksi se ei tätä voi tällä hetkellä ainakaan tehdä. PS jo kertoi, että ajaa EU-eroa.

Aivan. Eli siitä vain ajamaan sosiaaliturvan laskua jos kerran palkkoja ei voi nostaa, ja jos sosiaaliturvan saajia on liikaa suhteessa maksajiin. Mutta kun ei. PS haluaakin kieltää niiden maksajien saapumisen, eikä kuitenkaan puutu itse ongelmaan.

:smiley: Hoitajien työvoiman tarjonnan estäminen vain nostaa yhteiskunnan kuluja. Sote tulee syömään aina vaan enemmän ja enemmän kuluja jos PS saa päättää. PS tekee Suomesta kalliimman veronmaksajille. Ei kukaan täysjärkinen tuota halua.

Lisää käsipareja ei saa jos kieltää työperäisen maahanmuuton niiltä hoitajilta. Kun joku kertoisi tämän Purralle.

Puhuttiin työperäisestä maahanmuutosta. Oleskeluluvan edellytys on se työpaikka. En puhu humanitäärisestä maahanmuutosta mitään.

3 tykkäystä

En puhu mitään humanitäärisestä maahanmuutosta, vaan työperäisestä. Oleskelulupaan vaaditaan se työpaikka. Liikennevakuutushöpinäsi ei liity mitenkään tähän aiheeseen, joten en sitä sen enempää kommentoi.

Sanoin, että työperäisen maahanmuuton estäminen huonontaa SOTE-alan tilannetta. Ei se yksin mitään korjaa. Valoja nyt vähän päälle. Suomi tarvitsee sekä työperäistä maahanmuuttoa, että SOTE-alan järkeistämistä muilla tavoin.

5 tykkäystä

Tässä olet yksiselitteisesti väärässä, jos asiaa matemaattisesti tarkastellaan. Alle 3100€/kk bruttotulolla keskivertokansalainen kuluttaa suuremman euromäärän edestä yhteiskunnan palveluita kuin maksaa tuloveroina takaisin yhteiskunnalle. Asiassa ei ole mitään epäselvää, enkä voi sille mitään jos sinä et tätä pysty sisäistämään.

Laskeppa nyt sitten joku työntekijä joka tienaa vaikka 2000€/kk bruttona, maksaa siitä 200€ veroa ja sitten nauttiin yhteiskunnan tukia 8000€ edestä vuodessa niin paljonko Suomen valtio tuosta nettoaa sellaista verorahaa, jolla se voi maksaa vaikka opettajien palkkaa? Verotuloja äkkiseltään laskien 2400€ vuodessa ja kuluja se 8000€. Valtiolle -5600€/vuosi. Ainoastaan sinun laskimellasi laskien tämä on hyvä diili Suomen valtiolle. Yksi tällainen työntekijä on -5600€, sata tällaista on -560 000 euroa. Montako otetaan?

Väärin, taas. Jos me saamme valtion kuluja karsittua, voimme laskea verotusta ja monenlainen työ muuttuu kannustavammaksi, kun samalla rahamäärällä saa enemmän asioita kaupasta. Haittamaahanmuutto on valtion kulu siinä missä kehitysapu. Kummastakin on ihan hyvä luopua jos tilanne on se, että suomalainen ei saa vanhana ihmisarvoista hoitoa julkisen rahapulan vuoksi.

Niin ja perussuomalaiset puhuvat haittamaahanmuutosta ja sen lopettamisesta. Sinä olet ainoa joka sekoittaa nämä kaksi ihan koko ajan.

10 tykkäystä

Tässä on kyse siitä, että tämän maan talous on niin kuralla, että se ei kestä sitä, että nykyisen heikon huoltosuhtemme lisäksi hankimme lisää ihmisiä ulkomailta heikentämään huoltosuhdettamme entisestään. Tämä on loppupeleissä hyvin yksinkertaista. Huoltosuhteemme ei kestä, jos tulijat ovat nettovaikutukseltaan kansantalouteenme negatiivisia.

Edelleen se 1900 bruttona tienaava ja pääkaupunkiseudulla asuva pakistanilainen kokki on yhteiskunnan kantokyvyn kannalta haitallinen. Hän ei elä palkallaan ja joutuu turvautumaan sosiaaliturvaan.

3100 bruttona ei ole mikään satunmoinen palkka mistä jengi haaveilee. Osa johtuu ongelmista korruptiosta… Anteeksi maan tavasta, josta kaupan alan työntekijöille tehdään vaan 30h soppareita. Ja syy tähän kuvioo on se, että kauppa työnantaja siirtää osan palkanmaksustaan valtiolle. Henkilö näet on oikeutettu soviteltu päivärahaan, jos hänen tuntityömääränsä on 80% tai alle. Tätä rakenteellista korruptiota pitäisi pyrkiä kitkemään.

Ottaen huomioon, että muuttoliikenne kohdistuu lähes pelkästään pääkaupunkiseudulle sekä muutamaan muuhun isompaan kaipunkiin, on asiaa tarkasteltava myös aidosti myös siitä näkökulmasta. Asumisen kustannukset eivät ole koko maassa vakio. Jossain Juupajärvellä 1600 nettona riittää helposti elämisen kustannuksiin. Helsingissä ei. Tai siis ennen riitti ennen kuin alettiin leikkimään maailman pelastajaa ja nostamaan bensiinin verotusta ennätyskorkeaksi. On siis älyllisen epärehellisestä väittää, että koska Tohmäjärvellä asuvan Martiin bruttopalkka on 2000, niin Shakifa Chakri Intiasta pärjää Helsingissä 1600 nettotuloilla.

1 tykkäys

Niinpä, laitetaanpa ihan käppyräkin tähän:

Tässä erottunee kuinka hyvällä siivilällä puolueilla on mahdollisuus karsia ehdokkaita. En kuitenkaan ymmärrä miten tämä liittyy siihen, että ‘yrittäjävihamielinen’ puolue on mukamas se, joka on valinnut ehdokkaikseen eniten yrittäjiä.

4 tykkäystä

Eikö se 1800€ näppiin saava käytä rahaa ollenkaan eli valtio ei pääse kulutusta verottamaan? Entä saako hänen palkanmaksava yritys mitään rahallista arvoa hänen työpanoksestaan mikä mahdollisesti lisää yrityksen tuloja ja sitä kautta tuo valtiolle yritysverotuloja?

4 tykkäystä

Oliko tarkoitus keskustella Eduskuntavaaleista vai toisista käyttäjistä? En ole yhtään minkään puolueen miehiä, mutta en kannata PS:n politiikkaa muutoinkin kuin julkisten menojen karsimisen osalta. Tiedoksi. 80% suomalaisista äänesti jotain muuta puoluetta kuin PS:ää, joten ei kannata yllättyä jos joku täälläkään ei PS:ää kannata. Tälläkään palstalla PS ei tainnut olla suosituin puolue, kun katsotaan esim. tämän ketjun ensimmäistä viestiä.

1 tykkäys

Tuo nyt on aika ylimielistä retoriikkaa lähteä heittelemään kuinka 80 prosenttia äänesti muita puolueita

Itse asiassa noin 80 prosenttia äänesti muita puolueita kuin demareita tai kokoomusta. Samaa turhaa shaibaa eri paketissa ilmeisesti

13 tykkäystä

Ei.

Kyse on tästä: Professori: Tulonsiirrot synnyttäneet uuden luokan

Kiitos maamme rajun tulonsiirtojärjestelmän aika pieni osa kansasta kannattelee koko järjestelmää. Loput saavat siirtoja enemmän kuin niitä maksavat. Yksinkertainen matemaattinen totuus on että jos väkiluku kasvaa joillain muilla kuin hyvätuloisilla, joudumme jakamaan samaa kakkua isommalle saajamäärälle ja siivut pienenevät.

Voisi kuvitella tällaisen järjestelmän johtavan taloudelliseen katastrofiin. Noh, katsokaa ulos ikkunasta.

3 tykkäystä

Sitä juuri, PS sai vain 20% kannatusta kuten kaksi muuta suurta. Muut puolueet vähemmän. Outoa täällä alkaa ihmetellä, jos joku ei nyt sitten satukaan kannattamaan PS:ää. Nimenomaan sitä tarkoitin, 80% väestä kannattaa jotain toista puoluetta, joten ei tuon pitäisi olla ihmeellinen asia.

Taas kerran, koeta pysyä ketjun aiheessa, äläkä keskustele toisista käyttäjistä täällä tai missään muussakaan ketjussa. Se on käsittääkseni kielletty tällä foorumilla - ja ihan syystä.

2 tykkäystä

Voin kyllä laittaa priva viestiä sinulle mutta se ei onnistunut?

En suoranaisesti edes ole sitä mieltä että persut olisivat jotenkin erityisen “yrittäjävihamielinen” puolue, mutta mielestäni tuo yrittäjien määrä ehdokkaina on täysin turha mittari. Voisin samalla tavalla argumentoida että “Kyllähän PS on rikollismyönteinen puolue kun puolueen ehdokkaissa on eniten rikollisia”

Itseasiassa huomattavasti yli 80% ei äänestänyt ps, kun lasketaan nukkuvien puoluekin mukaan.

Ennustin täällä jo aiemmin ettei noin heikkotasoisen puolueen kanssa hallitus tule kestämään neljää vuotta. Nyt saadaankin jo jännittää, että päästäänkö edes hallitusneuvotteluista läpi. Varapuheenjohtajat koettavat ajaa läpi jotain Unkarin tyylistä mediasensuuria ja purkavat harmiaan yösomessa. Varmaan yhtä selvinpäin kuin kannattajansakin.

Täälläkin ps nerot esittelevät kansantaloudellisia taitojaan väittämällä, että alle 3100€ tienaava hoitaja maksaa yhteiskunnalle enemmän kuin tuottaa miettimällä vain hoitajan maksamia veroja ja tukia. Pitäisikö yhtälöön ehkä ottaa mukaan myös sen hoitajan työpanos yhteiskunnalle? Vai meneekö liian symboliseksi ajatteluksi keskiverto ps kannattajalle ja ei hahmotuskyky riitä?

8 tykkäystä

Häh? Jos mä tulisin ketjuun repimään henkseleitä että persut on rikollisuudenvastaisin puolue niin ensimmäinen asia jonka olisin miettinyt valmiiksi, olisi vastine tuolle ps-ehdokkaiden tuomioille. :smiley:

Nyt kun @Paapaa kertoo että ps on yrittäjävastaisin puolue niin sopii antaa vastinetta sille, että ps:llä oli eniten yrittäjä-ehdokkaita.

Muuten on lähdetty kyllä takki auki tähän kisaan :smiley:

Pointtini on alusta alkaen ollut se ettei yrittäjien määrä ehdokkaista ole mikään mittari puolueen yrittäjävastaisuudesta/myönteisyydestä.

Puolueet edustavat kannattajakuntaansa ja siihen päälle kompromissit hallituksessa

Esimerkiksi vasemmistoliitto elää kannattajiensa kurjuudesta. Pahin mahdollinen mikä voi heidän kannaltaan tapahtua on se, että äänestäjästä tulee riippumaton tulonsiirtoihin ja pahimmassa tapauksessa menestyy yrittäjänä

Olen osittain eriä mieltä

Rakastamasi vasemmistoliiton Paavo Arhinmäki on vastannut vaalien jälkeisestä noloimmasta ulostulosta. Mutta koska puolue on niin mitätön, niin ketään ei kiinnosta.

Persut sinuakin kiinnostaa. Ja mikään politiikassa ei ole niin kamalaa kuin se, että olet merkityksetön.

4 tykkäystä