Elliptic Laboratories - Smart software sensors

SB1

7 tykkäystä

Tässä hieman päivitettyjä ennusteita tuleville kvartaaleille. Ainakin yksi analyytikko on ne jo päivittänyt osaltaan.

9 tykkäystä

Norski foorumille olen vähän villiä spekulaatiota tarjonnut, mutta lyhyt Q&A, Lailan innostus AI PC-kysymyksessä jne. sai miettimään eri vaihtoehtoja mitä CMD voisi tuoda.

CMD tarkoitus on tietysti houkutella instikoiden rahoja. Heitän kolme vaihtoehtoa, joista ehkä joku kerrotaan ennen CMD tai sen yhteydessä:

  • 2nd OEM launch
  • Seamless-tuotteen launch. Tämä voisi olla todennäköinen.
  • Intel Lunar Lake -alustaan liittyvä integrointi ja ulostulo Intel-yhteistyöstä. Tämä olisi näistä merkittävin, joskin ei todennäköisin IMO.

Lunar Lake saapuu syyskuussa, kuten CMD pideyään myös syyskuun 10.

Intelin innovation event on 24.9.

Intel plans on bringing its Lunar Lake chip to over 80 new laptop designs from over 20 laptop manufacturers, with the goal of shipping 40 million AI PC processors by the end of this year.

On siinä osakesijoittajan kannalta ihan mukavia optioita.

Ps. Kun lailalta kysyttiin consumer segmenttiin menemisestä H2 aikana, oli vastaus “we are entering with force”.

Tämä voisi osaltaan viitata chipset integraatioon.

11 tykkäystä
6 tykkäystä

Hyvin lyhyt skenaarioanalyysi mallia “SEYE” :smiley: Lähinnä tarkastellakseni tuottopotentiaalia EV/EBIT pohjalta

15 tykkäystä

https://www.finansavisen.no/finans/2024/07/16/8155538/tre-nye-smb-aksjer-i-storebrand-vekst

Maksumuuri, mutta harvemmin muutoksia tekevä Storebrand Vekst -rahasto on ostanut dipistä elabsia salkkuun.

Lainausta norski-foorumin kirjoittajalta

Aksjefondet Storebrand Vekst som ifølge FA ikke har for vane å gjøre hyppige endringer i porteføljen, har tatt inn elliptic labs.

De mener selskapet har innfridd på målene så langt, bortsett fra guiding-målet

"– Nylig har selskapet fått flere nye kontrakter, noe som bidrar til å senke estimatrisikoen, og prisingen på 11 ganger 2025-estimatet er blant den norske teknologisektorens laveste.

Forvalteren presiserer at Elliptic-caset har høy risiko, både på opp- og nedsiden".

Elabs begynner å bli interessant for flere fond. Og DNB future waves økte for ikke lenge siden, ref podcast.

Sekä:

Storebrand vekst er på 32 plass over største aksjonærer med en beholdning på 568 675 aksjer.
De har jevnt og trutt kjøpt seg opp og utifra de siste listene fortsetter de å kjøpe.

Ei ainakaan haittaa ole, että löytyy institutionaalisia ostajia nykyisiltä tasoilta.

5 tykkäystä

Aika jännää suunnitelmaa Lunar Laken myötä. Liittyy myös Intel Unison appiin.

And there’s a wild new technology, called Wi-Fi Sensing, that uses a Wi-Fi radio as essentially a type of radar.

WiFi Sensing uses both antennas, one broadcasting and one receiving. The laptop essentially broadcasts radio data out, then uses the other antenna to “listen” for a bounce off various objects — specifically you. If the WiFi Sensing technology detects you’re walking away, it locks your computer and shuts off the display. If you then approach, it wakes the displays (but doesn’t unlock the computer.)

It’s a little scary! Intel has bigger plans for Wi-Fi Sensing, though it’s unclear whether they’ll come to market. “Future PCs will be able to detect user movements and gestures, monitor heartbeat and breathing rate, whether accessories are to the left or right, how many there are, etc.,” Intel said.

Vertailun vuoksi tässä sensoritarjontaa Elabsin sivuilta

Aika jännä havainto, että Elabsin tarjoama on 1:1 tuon Intelin kanssa. Kaikki samat jutut mahdollisia.

14 tykkäystä

How to tell you are in Lunar Lake without telling you are in Lunar Lake

image

15 tykkäystä

Em. deep dive -uutisen perusteella Intel päivittää myös Unisonin sellaiseksi, ettei puhelin/tablet tarvitse Unison softaa enää yhdistyäkseen läppäriin. Tähän asti on vaadittu Unison appi ladatuksi myös puhelimeen/tablettiin. Unison softa siis yhdistää “Seamless” hengessä läppärin ja puhelimet/tabletit (iOS-android-windows välillä).

Tähän asti on vaadittu myös Unison appin lataamista aina puhelimeen/tablettiin (kts. https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000092672/software/software-applications.html)

Tietääkseni ainut markkinoilla oleva software sensor, joka mahdollistaa tämä yhteyden ilman puhelimeen ladattavaa Appia, myös iOS kanssa, on Elabsin Seamless sensori.

Intel Unison on tarkoitettu toimivaksi INtelin EVO-läppäreissä. Taannoisessa Q2/2024 webcastissa Seamless-demo näytti olevan Acer Swift Go 16" (2024) läppärimallilla, joka on juuri kesällä julkaistu AI PC. AIka mielenkiintoista on se, että kyseinen läppäri kuuluu juurikin EVO-mallistoon.

Could be something, could be nothing :slight_smile:

12 tykkäystä

Tämäpä juuri. Laila ainakin näin asian esittänyt. Koskahan tästä voitaisiin odottaa tiedotetta?

2 tykkäystä

Tjaa-a. Jos em. spekulointi Intel-yhteistyöstä osui nappiin, niin luulisin sen olevan pääasiallinen syy CMD:n järjestämiselle syyskuussa. Ts. Jostain asioista on lupa kertoa syyskuussa.

Lunar Laken julkaisu on syyskuun alkupuolella ja näistä teknologiaominaisuuksista enemmän kertova Intel Innovation Event taisi olla heti perään 24.-25.9.

Vaikea sanoa mistä kaikesta olisi lupa kertoa CMD:ssä. Yksi mahdollisuus on, että saa vain kertoa yleisesti Intel-yhteistyöstä ja ehkä integraatiosta Lunar Lakeen yms. Intel sitten kertoisi Innovation Eventissä mitä itse haluaa kertoa?

Aikataulu tai “etukäteen kertominen” yhteistyöstä ei liene ongelma, esim Snapdragon X Elite -läsnäolosta kerrottiin 10/2023 vaikka itse chipset tuli markkinoille arviolta 06/2024.

Vaikka elabsin sensoritarjoama tulisi PC OEM:lle mahdolliseksi Lunar Laken myötä, tekee jokainen PC OEM oman päätöksensä teknologian käyttöönotosta eri läppärimalleissa itsenäisesti. Mutta olisihan se aika jäätävä boosti Elabsille ja kertoisi siitä miten hyvää teknologia on isompien pelureiden näkökulmasta.

Laila on nyt antanut ymmärtää, että we are experiencing huge demand in laptop vertical. Ero on kuin yöllä ja päivällä verrattuna 3-6kk sitten.

11 tykkäystä
4 tykkäystä

Intelin 15,000 työpaikan irtisanominen kerää otsikoita eilisen Q2 jälkeen. Elabsin näkökulmasta en ole ihan yhtä huolissani, otan poiminnan eilisestä tuloksesta.



12 tykkäystä
  • lunar lake launch tulossa 3. Syyskuuta
  • Acerin “human intelligence” teemainen AI PC launch event 4. Syyskuuta
  • elabs CMD 10. syyskuuta
  • samoja aikoja varmasti muutkin ensimmäiset LL mallit eri valmistajilta julki (n. 80 mallia)

Onko CMD ajoitus sattumaa? En tiedä, mutta “Toivossa on hyvä elää” sanoi lapamato

10 tykkäystä

Katselu vielä kesken, mutta kohdassa 7:25 tulee tietoa että Wifi sensing on laajaasti lunar lakessa mukana. Toivottavasti siellä on elabs mukana.

Lisää juttua 16:00

Softa-asiat 29:40, wifi sensing 32:20

Mielestäni esityksen tulevaisuuteen luotaavassa osuudessa voisi olla elabs kykyjä esillä, mutta varma ei voi vielä olla. Esim mielestäni “high precision gesture” viittaa enemmän ultraääneen kuin WiFi7, mitä vain vaillinausesti ymmärrän nöiden tarkkuudesta. Tämä varmasti myöhemmin kuin 2024.

Karkean tason HPD onnistuu intelin omalla wifi sensingilläkin, mutta mielenkiintoista on nähdö olisiko elabs jo nyt mukana siltä osin.

5 tykkäystä

Arrow Lake ilmeisesti tulee jo 10. Lokakuuta

1 tykkäys

Avatko tyhmälle miten olet esimerkiksi laskenut noita todennäköisyydet huomioivia yritysarvoja? Pelkällä bull casen 15% todennäköisyydellä 1954 yritysarvosta tulee jo yritysarvoksi noin 293 ja jos muut skenaariot huomioi niin vielä huomattavasti enemmän kuin laskelmasi 201 m €

9 tykkäystä

En ole nyt koneella mutta mielestäni olen laskenut:
(0.35x59+0.5x581+0.15x1954)/3
Pitääpä tarkistaa meneekö kaava ja ajatus sitten oikein.

Edit. Onhan tuossa varmaan ajatusvirhe, koska jakajana pitäisi olla 1 (eli 0.35+0.5+0.15)? Jos näin oli niin tuo tietysti moninkertaistaa kokonaistuotto-odotuksen. Noh sattuuhan näitä, rapatessa roiskuu ja tämä on sellainen firma että 3x sinne tänne ei ole niin justiinsa :grin:

Edit 2.

image

Ps. kiitos erittäin hyvästä huomiosta

18 tykkäystä

Päivitetty pitchaus tännekin

12 tykkäystä

Transsionin kanssa diilin laajennusta:

Elliptic Laboratories Expands License Deal with Transsion

Aug 26, 202410:00 GMT+3

ELABS+1.71%

Elliptic Laboratories ELABS expanded its license deal with Transsion, according to a Monday release.

Under the agreement, the artificial software company’s AI Virtual Proximity Sensor Inner Beauty will be integrated into Transsion’s future smartphones.

4 tykkäystä