Embracer Group AB - One group to implode them all

Taidat tuijottaa kurssia kun pitäisi tuijottaa liiketoimintaa. Liiketoiminta on mennyt omasta mielestä hyvään suuntaan. Kurssi tulee sitten perässä kunhan meno jatkuu samana.

11 tykkäystä

Tavoitehinta samana päivänä, no ei kommentoida.
Liiketoiminta on tietysti tärkeintä, mutta kohta ollaan 1 vuoden alimmissa lukemissa ja jotenkin tuntuu, että jos liiketoiminta on kunnossa niin kurssin tulisi seurata hieman nopeammin, mutta lienen väärässä.

1 tykkäys
37 tykkäystä

11 tykkäystä

Embracerissa mietityttää, millä arvostusperusteilla yhtiötä jatkossa tullaan arvottamaan. Vaikuttaa siltä, että historialliset kertoimet eivät anna tukea, jolloin tulee mieleen, että markkina ei arvosta yhtiön nykyistä kasvustrategiaa riittävän laadukkaana ja uskottavana.

Riski lienee se, että vaikka yhtiö suorittaisikin hyvällä tasolla, 100-130 sek tasoilta (splitti huomioiden) osaketta ostaneet saavat odotella pitkään että päästään takaisin omilleen. Toinen riski on, että yhtiön tuloksiin tulee säröjä, jolloin negatiivinen sentimentti jatkuu edelleen eikä tukea tahdo löytyä. Osakkeen arvo ennen koronaa oli splitti huomioiden 43 sek. Osake on siis edelleen +80% 18 kuukauden periodilla.

5 tykkäystä

Kuulopuheiden mukaan BofA:n analyysi tänään (TP 70SEK) ei ole laadullisesti mikään huippu. Esim “riskejä liittyen 2024 konsensukseen”, mitä liene, sekä mobiilipelifirmojen hankinta nähdään lähinnä riskinä…

Tässä mielenkiintoinen ketju Chirag Vadhiasta ja Marshall Wacen shorttipositioista. Eli pari kk sitten HSBC:llä samalta kaverilta seurannan aloituksessa splittikorjattuna 145 SEK TP ja nyt BofA:lla 70SEK TP. BofA:lla varsin negatiiviset targetit kolmesta peliyhtiöstä, samat joita marshall wace:lla shortattuna

12 tykkäystä
4 tykkäystä

Näistä Chirag Vadhian analyyseistä taitaa olla puolueettomuus kaukana, toivottavasti retwiittasit. Tuommoiset analyytikon irvikuvat joutaisivat saada kunnon somelynkkauksen :rage:

3 tykkäystä

Chirag, wad ya doin’ man…?

17 tykkäystä

https://twitter.com/Krevix/status/1453318130730770432?t=QYJYbRTgF9v6sIjvPC89Yg&s=19

https://twitter.com/Krevix/status/1453318132454600704?t=-cLBQGzbOVfHKx9tsMTsYA&s=19

https://twitter.com/Krevix/status/1453318133780029446?t=mU4r1fw4bPgm9z9XMBdDAQ&s=19

https://twitter.com/Krevix/status/1453318135285784583?t=qjxDyg3G8ouYTML-DZKnDQ&s=19

13 tykkäystä

Now the largest market cap in European video games, we think Embracer Group is the most scalable model of its size in the industry. The beauty of Embracer’s model is that no single release, even if uncharacteristically a flop, jeopardizes the growth trajectory.

Eikö tämä toimi myös toiseen suuntaan - tosi hyvin menestynyt pelikin (ei kuitenkaan jackpot) katoaa sinne muiden sekaan? Tiedä sitten mitä tarkoittavat “parhaiten skaalautuvalla mallilla”, mutta mitään +50% EBIT marginaaleja tuskin voi odottaa. Absoluuttiset numerot sen sijaan toki saattaa skaalautua yli ajan todella mukavasti, vaikkei marginaalit ikinä raketoisikaan.

6 tykkäystä

Ostetaan neverhörd studioita, kai se voidaan skaalautuvaksikin selittää. Tuossa ei lainkaan pohdita sitä, että jos ideana on käyttää Embracerin osakkeita maksuna, joiden hinta on aika lailla pudotuksessa, niin haluaako niitä pelistudioitaan myyvät ja ei se ainakaan paranna skaalautuvuutta, kun omien osakkeiden hinta vaihdannassa putoaa, jopa melko lujaa. Itse en myöskään väheksyisi, jos joku osake on erityisen shortattu, saattavat toisinaan shorttaajat olla oikeassakin ja osaaminen voi olla kohtuullisen hyvä arvioida jonkun osakkeen hinnoittelua.

3 tykkäystä

Omastakaan mielestä jatkuva epäorgaaninen kasvu ei ole välttämättä hyvä asia, mielestäni jo nyt Embracer ostaa liikaa studioita. Jatkuvat ostot myös tekevät firman “oikean” arvon arvioimisen hyvin vaikeaksi, kun tilinpäätökset ovat täynnä ostoksia ja arvonalennuksia. Firman toiminta on tuntunut vähän arpapeliltä: toivotaan, että hitti löytyy. On myös hyvä muistaa, että mitä enemmän firman alaisuudessa on studioita, sitä enemmän ne kannibalisoivat toisiaan (toki tämä nyt tuskin tulee koskaan olemaan ongelma kun studiota on maailmassa niin paljon).

  1. marraskuuta selvinnee, haluanko jatkaa firman omistajana.
6 tykkäystä

Tämä kuvastaa kyllä hyvin Embraceria. Iron Gaten liikevaihto oli n. 5 % Embracerin tilikauden liikevaihdosta. EBITin osuus puolestaan on noin 16 %. Kerran elämässä -tason pelionnistuminen pieneltä tiimiltä, ja silti tulos hukkuu melko lailla konsernin numeroihin. :roll_eyes:

Mutta eipä tässä toistaiseksi joudu maksamaankaan AAA-tason IP:stä, vaan pelialan lupaavista kasvuodotuksista.

23 tykkäystä

18 tykkäystä

Redeyen tavoitehinnassa pistää silmään se, että base- ja bull-skenaariot ovat hyvin lähellä toisiaan. Toisaalta kun bearkin on heillä selvästi kurssin yläpuolella, on melko sama, onko base 135 (bearin ja bullin keskellä) vai tuo 155 …

2 tykkäystä

https://twitter.com/paperboy102/status/1454381878493032448?s=21

26.10 BofA tavoitehinnaksi 70 kruunua.
29.10 Suurin netto-ostaja n. 80 kruunun hinnalla :grinning_face_with_smiling_eyes:

30 tykkäystä
14 tykkäystä

Pareto laskee tavoitehintaa 163 → 140 päivitettyään preemiota verrokkeihin alaspäin.

5 tykkäystä

Ei oikein riitä ymmärrys tähän… lähes kaikki analyytikot huutaa lähes kaksinkertaista hintaa ja markkina vaan vetää alas.

Eikö konseptiin luoteta vai mikä mahtaa olla syynä? Kiina ja rajoitukset?

2 tykkäystä