Endomines - Kultaan keskittynyt juniorikaivosyhtiö

Tämmöinen tiedote tuli juuri, kuulostaa paljolta, en ole tosin seurannut yhtiötä juurikaan:

2 tykkäystä

"Idahon kultaprojektien raportoituihin mineraalivarantoihin ei ole tullut muutoksia. Vuoden 2022 alussa Endomines toteutti maanalaisen kairauskampanjan. Kampanja tuotti erittäin rohkaisevia kairaustuloksia (tiedote 31.5.2022); kahdeksasta reiästä 5 kairareikää leikkasi korkeapitoista (yli 8 g/t) kultamineralisaatiota. Lisää kairausta tarvitaan korkeapitoisten alueiden jatkuvuuksien ja ulottuvuuksien määrittelemiseksi paremmin. Yhtiö aikoo jatkaa kehitystyötä Yhdysvalloissa strategiansa mukaisesti kumppanuusmallin kautta."

Vahvistaako @Kari_Vyhtinen tämä nyt sen ettei kaivoksia suoranaisesti myydä, josta tässä aiemmin puhuimme?

1 tykkäys

Näähän on ihan järkyttävän hyvät luvut. Jenkkikaivosten varannot lähes kolminkertaiset pampaloon verrattuna ja vielä hopeaakin, kultaa yli 800 000 unssia ja hopeaa vajaa 4 500 000 unssia. Pampalossa ollaan jo yli 300 000 unssin määrissä ja lisää vaan kairaamaan. Kullan hinta n. 2200 taalaa per unssi.
Näyttää paremmalta kuin hyvältä ja ei muuta kuin tekemään excel-harjoituksia. Ehkä enemmän tulee ymmärrystä jenkkikaivosten ostolle ja mikä olikaan tuolloin kurssitaso. Kullan hinnan nousu lienee kuitannut lisäosakkeiden määrät ja diluution.

5 tykkäystä

Moikka. Ei ole tullut muutoksia tähän. Useita vaihtoehtoja mietittävänä ja katsotaan meille sopivin malli.

4 tykkäystä

Tässä on Aapelin kommentit tuoreesta lainahommasta. :slight_smile:

EDIT:

Tässä on Aapelin kommentit varantopäivitykseenkin.

Endomines julkisti keskiviikkona mineraalivarantoarviot vuoden 2023 lopun tilanteen mukaisesti sekä yhtiön Suomen että USA:n projekteille. Päivitetyissä arvioissa Suomen varannot nousivat varsin odotetusti selvästi aikaisemmin julkistettuja Eteläisen kultalinjan varantopäivityksiäkin heijastellen. Vastaavasti USA:n projektien varannoissa ei odotetusti tapahtunut muutoksia ja yhtiö aikoo jatkaa niiden kehitystyötä strategiansa mukaisesti kumppanuusmallin kautta. Tarkemmat tulokset ovat luettavissa täältä.

2 tykkäystä

Karvalakkilaskelmalla kullan hinta nyt 2200 taalaa unssi ja jos tuotantokustannukset 1300 taalaa, ni pitäs jäädä muihin kuluihin mm. hallinto, korot… 900 taalaa per unssi. Tosta nyt voi laskee liikevaihdon. Mitä sit se ois noilla varannoilla, pampalo yli 300 000 unssia ja jenkit vajaa 900 000 unssia ts. pampalo 270 mEur ja jenkit 810 mEur. Paljonko jäisi noista viivan alle voittoa?

Muistetaan myös, että yhtiö ei maksa veroja pitkään aikaan, kun kertyneitä tappioita riittää vähennettäväksi, mut noilla lukemilla loppuu nekin ts. verottaja saa osansa. Menikö oikein? :smile:

Ja päivitystä…FEDin kokouksen jälkeen kullan hinna pomppu kaikkien aikojen ATH-tasot 2224,80 taalaa unssi. Korkojen laskupuheilla heti ko. vaikutus. Tuskin itänaapurin sotapuheetkaan heikennä kullan hinnan nousuu.

2 tykkäystä

Onko endominesillä tapana ollut raportoida tuotantolukuja neljännesvuosittain? Muistaakseni kultamäärän tuotanto olisi suurempaa loppu vuotta kohden. Kullan hinta näyttää olevan hyvin suotuisa tuloksen tekemiseen mikäli tarjottavaa löytyy.

1 tykkäys

Ja eilen jälleen täräytettiin ATH-luvut kullan hinnassa. Uskon, että ei todellakaan jää viimeiseksi ja sama meno jatkuu. Tässä yks juttu kultanäkymistä. Kurssi taisi käydä koputtelemassa jo 8 euron tasoja. Toivotaan lisää hyviä löydöksiä ja erinomaista diiliä jenkeistä. :blush:

5 tykkäystä

Alkaako sijoittajat hiljalleen uskoa, että tämä yhtiö ei ole enää tappiollinen. Silti ei oikein raaskita ostaa, kun ajatellaan, että jos se hinta kuitenkin vielä putoaisi alemmaksi kuten analyytikot sanovat. Yksi hyvä uutinen yhtiöltä ja osake nousee reilusti, ja sitten täytyy maksaa vielä vähän enemmän. Esim. jos ensi viikon tuotantoluvut ovat positiiviset niin nousua voi tulla.

2 tykkäystä

Kuinkas tuo jenkkicase etenee? Viimeksi joku aikaraja taisi olla v. 2023 loppu, joka sitten sudittiin ohi; miten lienee nyt? Kulta loppunut jo jenkkikaivosta?

no ei oo loppunut kulta kaivoksista kun ei olla kaivettu…kullan hinnan nousulla arvon pitäisi vain kasvaa. Lisäksi kullan hinta on jo rikkonut 2300 taalaa per unssi ja nousu taitaa vaan jatkua. Korkoja ei ole vielä laskettu ja näiden jälkeen voi olla uudet tasot. Näillä nousuilla moni eläkeyhtiökin kiinnostuneet kultasijoituksista ja nyt olisi tullut kohtuulliset tuotot. Joku tietäjä voisi tutkia, miten eläkeyhtiöt sijoittavat kultaan, joka vakauttaa salkun rakennetta.

1 tykkäys

Tässäpä nämä ja kuten toimari mainitsee, koskaan ei ole ollut tällaista aikaa kullan hinnoissa…koko ajan rikotaan uusia ennätyksiä. Tuotantokin on kasvussa ja palattiin takaisin parempiin tuotantolukuihin viime kvartaalista. Nyt sit vaan alariville lisää euroja ja toivotaan keltaiselle metallille lisää nousua. Joku haluaa välttämättä myydä lappunsa ja uutta tulee 7 eken tasoilla. Treidataanko osakkeella vai onko laput lainassa. Pikaisemmat nousut voi olla pahasta, jos joku ostaa tulpat pois. Tänään ihan sama case jälleen… tuli 6,70 tasoille lisää myyntiin, vaikka ilmoitettiin kasvussa olevia tuotantotietoja. Hyviä uutisia, niin osakkeet laitaan vaan :smile: Erikoinen myyjä ja äkkiseltään ei ainakaan viime kuun listoilta saa selvyyttä kuka myy. Kait myös ostaa samoja määriä.

Kolme suurinta omistajaa ovat lisänneet viime kuussa. Voisi olla hyvä, että joku rahasto ottaisi siivun yhtiöstä, mutta hinta on vielä alhainen verrattuna aikaan, kun jenkkikaivokset ostettiin.

PÖRSSITIEDOTE

Endomines Finland Oyj:n tammi-maaliskuun 2024 operatiivinen päivitys: Pampalon kullantuotannossa kasvua vertailujaksoon 5,5 % ja edelliseen neljännekseen 46,4 %

Tänään16:00

Kauppalehti

Endomines Finland Oyj – Pörssitiedote – 3.4.2024, klo 16.00 EET

Endomines Finland Oyj:n tammi-maaliskuun 2024 operatiivinen päivitys: Pampalon kullantuotannossa kasvua vertailujaksoon 5,5 % ja edelliseen neljännekseen 46,4 %

Pampalon kullantuotanto kasvoi 5.5 prosenttia tammi-maaliskuussa 2024, verrattuna vastaavaan ajanjaksoon vuonna 2023. Ensimmäinen neljännes oli tuotannoltaan paras vuonna 2023.

  • Tuotanto Q1/2024 aikana oli 117,7 kg (111,6 kg), unsseina 3 783 unssia (3 588 oz) kultaa.
  • Koko vuonna 2023 Endomines tuotti 397,8 kg, unsseina 12 790 unssia kultaa.

Julkistetut tuotantoluvut perustuvat alustaviin tietoihin, lopulliset luvut voivat hieman muuttua sen jälkeen, kun kaikista asiakkaille toimitetuista eristä on saatu lopulliset määritykset. Muutoksen tässä ilmoitettuun ei kuitenkaan odoteta olevan merkittävä. Yhtiön koko vuoden 2024 tuotannon odotetaan kasvavan ohjeistuksen mukaisesti 15–35 % edelliseen vuoteen verrattuna.

”Viime vuoden lopulla toteutimme merkittäviä muutoksia tuotantotapaamme ja keskityimme Hoskon alueen valmisteleviin töihin. Nämä muutokset vaikuttivat negatiivisesti loppuvuoden tuotantoomme. On hienoa huomata, että tehdyt työt tuottavat nyt tulosta ja olemme palanneet kasvu-uralla kohti suurempia tuotantotasoja. Uskomme vuodesta 2024 tulevan tuotannollisesti hyvä vuosi ja tuotannon kasvua tukee kullan poikkeuksellisen vahva markkinatilanne. Olemme alkuvuonna siirtyneet kullan hinnan osalta tasoille, mitä ei ole koskaan aikaisemmin nähty,” toteaa yhtiön toimitusjohtaja Kari Vyhtinen .

2 tykkäystä

@Aapeli_Pursimo on antanut kommenttinsa Pampalon tuotantoluvuista. :slight_smile:

Endomines julkisti keskiviikkona Pampalon Q1-tuotantoluvut, jotka ylittivät tuotantoennusteemme. Sen sijaan Q1:n toteutunut kullan hintakehitys sekä EUR/USD-valuuttaparin kehitys olivat kokonaisuutena noin ennusteidemme mukaisella tasolla ja siten muutospaineet Q1:n osalta kohdistuvat lähinnä volyymitasoon. Tulemme tarkastelemaan ennusteitamme ja näkemystämme yhtiöstä lähipäivinä.

4 tykkäystä

Kullan hinta nousee nyt jatkuvasti. Pitäisi kyllä näkyä yhtiön tuloksessakin tänä vuonna. Sosi on myös noussut hyvin kuopasta ja tekee jo tulosta. Muistaakseni käynnissä on Hoskon tuotannon ylösajo ja uusien esiintymien tutkimusprojekti, mistä nyt pitäisi lähteä kaivamaan lisää. Jenkkikaivoksen tuotanto olisi helppo lähteä käynnistämään uudelleen ja toivotaan kumppanuusmallista diiliä tai mikä nyt on järkevä ratkaisu yhtiön kannalta.

3 tykkäystä

Aapeli on tehnyt uuden yhtiöraportin Endominesistä. :slight_smile: :gem:

Olemme päivittäneet ennusteisiimme yhtiön viime viikolla julkistamat ennusteemme ylittäneet Q1:n tuotantoluvut. Pidensimme samalla sen tuotannon elinkaarta vuodella viimeisintä varantopäivitystä sekä vahvaa kultamarkkinaa peilaten, jonka myötä näemme sillä olevan hyvät edellytykset nostaa mineraalivarantoja malmivaroiksi tulevien kairausten myötä. Lisäksi tarkistimme malminetsintäpotentiaalin arvoa ylöspäin nykyistä väkivahvaa kultamarkkinaa heijastellen. Tekemiämme muutoksia peilaten osakkeen nykyinen arvostus on mielestämme melko tasapainoinen riskikorjatun tuotto-odotuksen jäädessä kuitenkin heikoksi seuraavalle 12 kuukaudelle.

Rapsasta lainattua:

On myös hyvä huomata, että USA:n operaatioiden (ainakin Idahon) puolelle kaavaillut yhteistyömallit tai omaisuuserien myynnit lisäävät mielestämme todennäköisyyttä kaivosten käynnistymiseksi tai näiden arvojen realisoitumiseksi. Kullan korkean hintatason myötä näemme Endominesin neuvotteluaseman parantuneen, vaikka se ei täysin optimaalinen olekaan.

8 tykkäystä

Mietin tuota Endominesin USA kaivosten tilannetta ja yhtiön strategiaa. Eikö nyt vahvassa kultamarkkinassa olisi viisasta ajaa kaikki mahdollinen kaivoskapasiteetti tuotantoon, eikä niinkään laittaa paukkuja uusien alueiden etsintään? Eikö tuota oli luontevampaa tehdä sitten heikommassa markkinassa? Muistaakseni ainakin yksi USAn kaivos oli hyvin lähellä tuotantoonottoa, kunnes tuli jotain vastusta prosessissa? Mahdollista ostajaa/kumppania voidaan hakea siinä sivussa. :thinking:

Tässä olisi vielä kommentit. :slight_smile:

2 tykkäystä

Tämä kommentti taisi saada sijoittajat pikemminkin ostolaidalle kuin vähentämään. Taisivat huomata analyysissa käytettävän kullan hinnan, joka kieltämättä kuulosti vanhentuneelta jo tässä vaiheessa. Jopa spot-hinta oli ehtinyt karata kirjoittamisen ja julkaisun välillä 30$. :grimacing:

7 tykkäystä

Ei strategiaa muuteta/vaihdeta raaka-aineiden hintojen mukaan. Kuka tietää mikä hinta on 3kk päästä. Nyt on strateginen valinta tehty että jenkkikaivoksista irtaannutaan, siinä on pysyttävä. Mutta ihmetyttää että tämä prosessi venyy ja vanuu?! Jos näistä nykyisillä hinnoilla on näin vaikea päästä eroon kertoo se siitä että vuosi sitten se oli aivan mahdotonta. Ymmärrän kyllä että haetaan mahdollisimman hyvää ratkaisua mutta siinä pitää olla järki mukana. Vaara on että suhdannehuippu menee ohi ja sitten nämä jää syliin. Nyt clousaamaan kaupat - ei sieltä tämän parempaa tarjousta ole tulossa, oli mitä oli pöydällä. Kohta kun 1,5 vuotta sitä haettu.

2 tykkäystä

Mutta onko suhdanne huippu nyt tai edes lähivuosina kullan osalta? Jos pallon väestö määrä on ollut vuonna 2000 6 miljardia ja sen ennustetaan olevan 2030 8.5 miljardia. Näin ollen voisi olettaa että kullan nousu olisi kenties vasta aluillaan.

2 tykkäystä