Osakesijoittaminen

Enea - tietoturvaa sekä datan hallintaa 5G:lle

Ihan ensiksi disclaimer: tämä on ensimmäinen aloitukseni tai ylipäätään pidempi viestini foorumille ja laatu onkin varmasti sen mukaista :smiley: Olen myös sijoittajana untuvikko, joten korjauksia ja parannusehdotuksia aloitukseen otetaan enemmän kuin mielellään vastaan.

Enea on ruotsalainen vuonna 1968 perustettu ohjelmistoyritys, joka keskittyy nykyään etenkin kyberturvallisuuteen tietoliikenneverkoissa sekä tietoliikenneverkkopalveluihin. Enea tarjoaa erilaisia tietoturvaan liittyviä tekniikoita, kuten DPI (Deep packet inspection) -tekniikkaa eli tietopakettien syvätutkimusta. Enean mielenkiintoisin toimiala, josta on odotettavissa suurinta kasvua on real-time operating systems:stä eli datan hallintajärjestelmät, jotka toimivat reaaliajassa ja tarkistavat dataa sitä mukaan kun se liikkuu. Enean palvelut ovat nykyään keskittyneet etenkin 5G-verkon datan hallintaan ja suurimmista 5G-verkkotoimittajista ainakin Nokia sekä Ericsson käyttävät Enean palveluita.

Enean liiketoimintamalli on viime aikoina siirtynyt Saas-suuntaan, joka on johtanut tasaisempaan kassavirtaan. Enean liiketoimintamalli on hyvin skaalautuva. Enea on viime vuosina kehittynyt valtavasti ja fokusoitunut uusiin aloihin yritysostojen kautta. Enea on viime vuosina ostanut seuraavat yhtiöt: Qosmos (DPI-tekniikka), Atos (vain osan yhtiöstä [tietoturvakäytänteet sekä käyttäjien hallinta verkossa]), Aptilo (Langattoman verkon hallintaa sekä IoT-ratkaisuja) sekä Openwave (Videoiden prosessointi pilvessä). Näistä yritysostoista on odotettavissa hyvää kasvua ja ne ovat ainakin Redeyen raportin mukaan olleet hyvin onnistuneita.

Enea hinnoitellaan skaalautuvaksi softafirmaksi, joka on tulevaisuuden megatrendien aallonharjalla hyvin maltillisesti. Tunnusluvut näyttävät oikein hyviltä, kun mukaan ottaa ennustetun kasvun, niin vuonna 2024 nykyennusteilla EV/EBIT olisi vaatimattomat 9,2.

Vuoden 2020 luvuilla sekä 03.02.2021 kurssilla tunnusluvut näyttivät seuraavilta (Lähde Redeye):
EV/Sales 4,7
EV/EBIT 22,9
P/E 28,6

Redeye on arvioinut Enean CAGR:ksi 18% vuoteen 2024. Arvio voi olla jopa jossain määrin konservatiivinen, sillä ala kasvaa valtavaa vauhtia ja Enean tuotteilla on hyvät kilpailuedut. Enea on räjähdysmäisesti tulevaisuudessa kasvavassa markkinassa (5G, IoT, Datanhallinta, Kyberturvallisuus). Negatiivisena puolena ehkä itse näen yhtiön hajanaisuuden, varsinkin yritysostojen kautta yhtiön fokus on hajautunut moneen. Yritys ei ole fokusoitunut millekkään tietylle niche-kategorialle vaan koittaa olla monessa paikassa samaan aikaan. Yhtiön hajautunut fokus saattaa hyvinkin olla osasyynä halpaan hintaan verrokkeihin nähden.

Lähteet ja lisää tietoa yhtiöstä:

https://www.enea.com/

20 tykkäystä

Mielenkiintoinen avaus, laitan seurantaan. Otin salkkuun pienen position kun jonkun postauksen mukaan olisi Red eyen 2021 TOP3 tech pick. Red Eyen sivuilta löytyy viikon takaa raporttia ja nostivat odotuksiaan. Bear on 193sek, bull 310 sek. Odotan innolla syvempää tietoa ja ajatuksia yritystä enemmän seuraavilta.

5 tykkäystä

DNB nostaa tavoitehinnan 300 kruunuun.

kuva

4 tykkäystä

Taalerin uuden Mikro Kruunu rahaston neljänneksi suurin sijoitus

image

2 tykkäystä
1 tykkäys

Enea ostoksilla. Lisää mielenkiintoa huomiseen osariin.
Press release | Enea

8 tykkäystä

H1 tulokset ulkona.
https://www.enea.com/company/newsroom/press-releases/press-release?slug=enea-interim-report-january-june-2021&aei=49379b32-b36e-4ab7-be55-6927c388ec9b

4 tykkäystä

Redeyen Q2 kommentit ja eilisestä yrityskaupasta: Enea: Resilient Network Solutions and Strong Earnings (redeye.se)
Premium voi lukea jo nyt, free jäsenet kahden tunnin päästä. Sen verran paljastan että olivat positiiviella päällä. Loppukaneettina “All in all, we argue the report is strong, especially in once again proving Enea’s ability to deliver strong earnings even in tough times.”

5 tykkäystä