Energia-alan ja vetysektorin Q&A

Juu aloinki tässä aamukahvi kourassa katteleen tupta @Hereford_Picnic vinkkaamaa APD:tä. Näyttäis tekevän rahaakin tuolla liiketoiminnalla. Vaikka toki vaikuttakin olevan infraan ja logistiikkaan keskittynyt lafka. Vaikuttais olevan jonkin asteinen paikallinen monopoli asema ainaki nuissa “on site” tuotantohommissa.

Näin sitä saatiin jostakin kulmasta kiinni :slight_smile: kiitoksia jälleen foorumilaisille. Viljon kattaus on kyllä laaja, pitää sieltä alkaa “jatkopoimimaan” kannattavia lafkoja.

Oiskohan tuo Berkshire sillä ostellut nuita kaasuputkiyhtiöitä? Oma kyky ei riitä vielä arvioimaan minkälainen putkiston pitää olla että sen voi modata vedylle, mutta tuo ois erityisen kiinnostavaa. Nuita putkia kun ei varmaan kovin monelta yhtiöltä vierekkäin rakenneta niin saattas tulla tämmöinen “sähkönsiirtoyhtiö” -tyyppinen alueellinen monopoli ko alueella toimivalle yhtiölle.

Onhan siellä muistaakseni mulla salkun sisältä, joka suunnilleen sama kuin silloin ja sitten oli seurantalista, joka todella pitkä.

1 tykkäys

L’Air Liquide ,Linde PLC , Nextera Energy Inc, Ørsted, BP, Tuossa minun salkun tukijalat. Nuiden lukuja on hyvä käydä vilkaisemassa @anttirs

11 tykkäystä

Noi ei vaan oo vety firmoja :wink: mutta tuota varmempaa tavaraa, joilla on lukuja.

1 tykkäys

Greenlane Renewables Q3 2020 EPS $0.01. Tämä on yrityksen lyhyen historian ensimmäinen positiivinen kvartaalitulos. Adjusted EBITDA loss of $0.2 million.

Ei ole vetylappu, mutta sentään uusiutuvasta energiasta kyse.

6 tykkäystä

Todella hyvä haisto tämä, ei voi muuta sanoa.

Suunta täysin oikea ja taidanpa huomenna siirtää Fortumista tänään irrotetut fyrkat tähän, kova juttu että pystyy olla maailman johtava uusiutuvan kaasun tuottaja 6.5M liikevaihdolla :smiley:. Aika optimaalinen tilanne hypätä mukaan näkisin näin sijoittajana, ensimmäinen positiivinen tulos ulkona ja megatrendissä. :herb:

  • Sales pipeline (note two), valued at over $690 million as at September 30, 2020 versus $660 million as at September 30, 2019, reflects both the increase of more than $75 million in new opportunities and the movement of $48 million in signed contracts into the sales order backlog.
    = Kova juttu

Ainoa mitä en nopealla vilkasulla löytänyt Q3 tuloksista oli paljon yhtiöllä velkaa, pitää huomenna ajatuksella kaivaa.

3 tykkäystä

Vähän häiritsee tässä poliittiset linjaukset ja sen tuoma rajoite. Muuten vaikuttaa mielenkiintoiselta. Onko tätä verrattu muihin yhtiöihin jotka mukana biokaasussa?

1 tykkäys

Tuloshan on positiivinen tästä syystä:

The net income for the period ended September 30, 2020 includes a $1.8 million gain due to the reduction in the promissory note to Pressure Technologies plc (“PT”).

Eli jos oikein olen käsittänyt tämän järjestelyn niin lainaaja möi osakkeita ilman uutta diluutiota kesä-heinäkuussa ja tällä vähennettiin tuota 7% koron velkaa 1.8 miljoonalla. Tämä on siis yhtiön ainoa merkittävä velka tällä hetkellä.

Kvartaali oli hyvä ja suunta on oikea mutta voitollisesta firmasta ei vielä ole kyse, tämä voi tosin muuttua jo seuraavalla kvartaalilla. Conference callissa vihjattiin että tuo 7.7 miljoonan Brightmark-diili tulee juuri Q4 tulokseen.

3 tykkäystä

Aker Offshore Wind on lisännyt omistustaan ​​Principle Power Inc: ssä noin 20 prosentista odotettuun 39 prosenttiin,

“Yhtiö on äskettäin asentanut 9,5 MW: n turbiinin Kincardine-projektiin, joka on tähän mennessä suurin kelluva tuuliturbiini maailmassa.”

Laitoin tänne kun yhtiöllä ei omaa ketjua.
Jos joku muukin omistaa tai seuraa.

5 tykkäystä

Kiitos @erkki1 , itse en tätä huomannut :slight_smile:

2 tykkäystä

Kysytään näin julkisesti, sillä veikkaan, että aika moni arvostaisi suuresti @Meri näkemystä mainituista firmoista…

Kun olet valinnut nämä “tukijaloiksi”, niin lienee turha käyttää paukkuja siihen minkälaista tulevaisuutta ennustat em. firmoille. Mutta ehtisitkö ja jaksaisitko kirjoittaa muutaman sanan siitä, miten päädyin juuri tähän hajautukseen?

Eldustavatko nämä mielestäsi sopivasti energia-alan eri alueita niin, että täyttävät tulevien vuosien “kasvukentän” mukavasti, vai onko kyseessä se, että em. firmoilla on jotain yhteistä, joka ei heti kansilehdeltä selviä? Ulottuvatko em. firmojen lonkerot toisiinsa, vai onko niiden toiminta yksinkertaisesti niin rautaista, että pelaavat missä ja kenen kanssa tahansa, niin tulosta syntyy?

Olen itse mietiskellyt kohtuullisen hyvin hajautetun, mutta pienellä aurinkotwistillä kovin vetypainotteisen, salkkuni parempaa hajauttamista yleisemmin uusiutuviin ja vähintäänkin tuuli voimaan (jota salkussani edustaa tällä hetkellä ypöyksinään Siemens Energy), ja jos vetyalalla oli monta ja monennäköistä toimijaa mistä valita, niin OH BOY, sitten vasta pää räjähtää kun :exploding_head:, kun kiikaroinnin kohteeksi otetaan koko uusiutuvien kenttä.

Kiitän jo etukäteen sydämellisesti, jos jossain välissä ehdit, vaikka lyhyestikin, valaista näiden tukijalkojesi, joiden oletan olevan pitkän aikavälin holdeja, valintakriteereitä.

:pray:

8 tykkäystä

Lainajärjestelyä Greenlanen ja Pressure Technologies’in välillä on selostettu täällä (note 6) : https://www.greenlanerenewables.com/_resources/financials/Greenlane-Renewables-Inc-FS-Q3-2020.pdf. En ihan kaikkia tuon uudelleenjärjestelyn finessejä tajunnut, mutta velkaa yhtiöllä on edelleen $5.2M vaikkakin sitä lyhennettiin heinäkuun uudelleenjärjestelyllä juurikin tuo $1.8M.

On July 2, 2020, the Company executed a framework agreement with Pressure Technologies (the “Framework Agreement”), under which the principal value of the promissory note was reduced by $1.8 million to $5.2 million following the disposition of Pressure Technologies entire equity interest in the Company, which was sold in a
series of block trades.

Warranteja firmalla on ulkona seuraavasti:

  • 11.5M at exercise price $0.70, expiring Feb 2021

  • 25.0M at exercise price $0.26, expiring Jun 2021

Jos seuraavien kolmen kuukauden kurssikehitys on suotuisa, helmikuun warrantit tuovat kassaan rahnaa. Q2:n johdon selostuksessa johto puolestaan haaveili, että kesäkuun warranteilla kuitataan tuo promissory note pois ja yritys on sitä myöten velaton. Liudennusta toki tulee noiden myötä, mutta taloudellinen asema kohentuu.

Mielekiintoinen kysymys on, voiko johto laskea esim. sen varaan, että helmikuun warrantit todella merkataan - vai onko vielä antia tulossa (nykyisten omistajien kannalta huonoilla ehdoilla).

2 tykkäystä

Hyvä pointti noiden helmikuun warrantien kanssa. Jostain syystä luulin että 0.70 warrantit olisivat erääntymässä joskus kaukana tulevaisuudessa.

Näillä näkymin näyttää siltä että nuo tullaan muuttamaan osakkeiksi kun jo eilisen kurssilla se olisi kannattavaa ja suunta vaikuttaa olevan ylöspäin. Q4 tulee olemaan tärkeä kvartaali, huono tulos tarkottaisi luultavasti antia.

Annilla ja warranteilla voitaisiin toki saavuttaa täysin sama lopputulos diluution ja tuoton suhteen mutta uutinen annista harvemmin otetaan ilolla vastaan. Nämä warrantit näkyvät taustalla vain osakekurssin jarrutuksena ja mahd. diluutio on ollut jo pitkän ajan tiedossa joten se on mieluisampi vaihtoehto.

1 tykkäys

Samaa mieltä, Q4 on avainasemassa. Johto tietää tietysti etukenossa, mitä sieltä on tulossa. Pitää yrittää lukea rivien välistä “heikkoja signaaleja” :slightly_smiling_face:

Xebec adsorption! Vähäiselle jäänyt kyseisestä firmasta puhuminen monilla foorumeilla, vaikkakin potentiaalia on nousta samaa rataa kun nytkin? Mitä mieltä?

3 tykkäystä

Aika ei nyt riitä kaikkeen tuohon mitä vastaaminen vaatisi… Mutta katsotaan jos joku hyvä sauma tulee niin sitten :slightly_smiling_face:. Tässä hyvä vastaus uutisen muodossa tältä päivältä. Miksi juuri Linde on yksi tukijaloista… tuosta saa jonkunlaisen pintapuolisen kuvan firmasta.

2 tykkäystä

Ihan kaikkia en tunne, mutta näyttävät olevan isoja toimijoita jotka tekevät jo tulosta ja joilla on isot panostukset jo meneillään sektorilla, jolloin ehkä kehitys on vety raketteja hitaampaa, mutta ehkä varmempaa ja pääoman menettämisen vaara pienempää…

2 tykkäystä

Tämä lähti nyt ilmeisesti tuon uutisen seurauksena, tosin pienellä viivellä, melkoiselle laukalle. +67,8% viikossa. Onkohan tuolla jotain muitakin drivereita taustalla?

Vestaksella ja Mitsubishilla on Offshore joint venture, jolla myös on deep water-kehitystä, kuten tuossa ylempänä oli mainittukin. Tässä bisneksessä on kyllä potentiaalia, ja sillä ratkaistaisiin monia tuulivoimaan liittyviä paikallistason ongelmia. Tuotekehityksessä on eri toimijoilla myös ratkaisuja, joissa tuohon kelluvaan ratkaisuun on yhdistetty aaltovoimaratkaisu. Akerilla lienee keskimääräistä parempaa hankalien olosuhteiden syvänmeren ratkaisuihin liittyvää osaamista. Tässä pohdiskelen uskaltaisiko tuota lisätä.

2 tykkäystä