Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Ei mitään järkeä…

1 tykkäys

Sitä jäin miettimään että meneekö tämä nyt tyyliin ostotarjous-kuviolla vai mitä tässä meinataan :thinking:

Lunastetaanko laput jossai kohi jokatapauksessa ja jos ei niin onko vastaavaa hyötyä niitä holdissa enää pitää arvonnousun toivossa.

Kummelin sanoin vastaus lienee kanada… :roll_eyes:

1 tykkäys

Kuten huomaat valtavat määrät on ostohalukkaita 0.155 hintaan. Miksi kukaan ois kiinnostunut odottelemaan pitkään noin pientä hyötysuhdetta 0,155 → 0,16. Voisiko olla et joku haluaa kauhoa lappuja ja sit kieltäytyvät myymästä Glencorelle? Kalastelevat parempaa ostotarjousta. Veikkaan et jokin instituutio taho haluaa nyt kiusata Glencorea :rage:

Meinasitteko ite olla hyväksymättä, ette myy lappuja? Pitäsköhän vaan jäädä oottaa Glencorelta ruskeeta kuorta tai sit 0,16 ja Glencoren huppari mukaan. Lähti nyt lentää jutut, pahoittelen. :upside_down_face:

2 tykkäystä

Nordnetti näyttää 0,155 hintaan ostolaitaa yli 100 miljoonaa lappua ja vastaavasti 0,16 myyntilaidalla n. 10 miljoonaa lappua.

Tämä jäi kiinnostamaan ittee, halukkaita lapun ottajia on kyllä paljon ku normaalipäivinä laidat on ollu yleensä pikemminki satoja tuhansia. Vaihtoa näyttäs olleen kuitenki alle 5 miljoonaa lappua tänään.

Hoivatilojen ostotarjous tuoreessa muistissa ku myin laput sillon alkuperäsellä hinnalla…

Lisäys: kahden vaiheilla oon, täytyy koittaa kaivaa vähän lisätietoo kuviosta :thinking:

2 tykkäystä

Ei saisi näistä innostua mutta jos tämä saataisiin tuotantoon niin voi veljet. Mullistavaa. Tämä uutinen saattoi jo olla täällä mutta laita KLn uutisen myöd

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/salaperainen-pesusieni-merkitseeko-tama-mielikuvituksellinen-keksinto-ratkaisevaa-lapimurtoa-vetyautojen-esiinmarssissa/5ce86a67-a5ea-41ad-97bd-7f29c9e742b5?ref=twitter:34d5

8 tykkäystä

Kiitos @Meri. Sait provosoitua minut kaivamaan tietoa itse :face_with_hand_over_mouth: Kyllä tätäkin vaihtoehtoa on näköjään tutkittu. Tässä artikkeli menetelmästä, jossa öljykenttään pumpataan happea ja tuotetaan öljyn sijaan vetyä. Scientists extract hydrogen gas from oil and bitumen, giving potential pollution-free energy. Vedyn tuotantokustannus olisi $0,1-$0,5/kg. Artikkelin mukaan nykyisillä muilla menetelmillä kustannus olisi $2/kg.

Kaupallistamishanketta vetää startup Proton Technologies https://www.sciencemag.org/news/2020/02/company-harvest-green-hydrogen-underground-oil-fires . Patentoitu menetelmä ‘Hygenic Earth Energy’. http://proton.energy/

Menetelmän perusta ei ole uusi. Uutta on polttaa öljy maan alla.
https://fuelcellsworks.com/news/exclusive-get-to-know-a-sector-proton-technologies-part-one-zero-emission-hydrogen-at-0-10-kg/

Akuuttia öljyn ylituotanto-ongelmaa tämä ei ratkaise, mutta jos tätä menetelmää voidaan käyttää suljettujen (tuhoituneiden) öljykenttien hyödyntämiseen, niin öljyn pumppausta voidaan vähentää sulkemalla öljykenttiä.

5 tykkäystä

Kehoitan teitä varovaisuuteen nesteytetyn maakaasun kanssa. Ei ole yksinkertaisesti kysyntää. :pensive:

1 tykkäys

Olen jonkin aikaa seurannut kanadalaista Polaris Infrastructurea ja lopulta päätin sijoittaa. Yhtiö omistaa geotermisen voimalan Nicaraguassa ja kolme vesivoimalaa Perussa. Arvostuskertoimet ovat maltillisia, hinta on alle tasearvon ja osinkotuotto n. 7%. Yhtiöllä on näyttöä kannattavasta kasvusta, viime vuoden lopulla avattiin uudet vesivoimalat Peruun.

Mahdollisuuksia:
-ilmastonmuutoksen myötä uusiutuva energia tulee pärjäämään
-mahdollisuuksia rakentaa uusia voimaloita riittää varmasti
-kurssissa nousuvaraa, jonkun analyytikon tavoitehinta oli 25 Kanadan dollaria.

Epävarmuustekijöitä:
-voimalat sijaitsevat poliittisesti ja taloudellisesti hieman epävakaissa maissa
-halpaan suomalaiseen sähköön tottuneelle yhtiön toteutuneet sähkönmyyntihinnat näyttivät äkkiseltään korkeille. En tiedä alan kilpailutilanteesta näissä maissa.

6 tykkäystä

Kiitos tästä osakepoiminnasta. Huomasin, et olit eilen ostellu. Alustavasti tutkiskellut ja tulen jossain vaiheessa ostamaan itsekin.

1 tykkäys

https://digital.di.se/artikel/genombrott-for-climeon-efter-att-bill-gates-ingripit

Viivästykset viimein ylitetty ja ensimmäinen laitos Japanissa toimintaan. Markkinat kiittivät uutisesta 31% nousulla​:ok_hand::ok_hand:

2 tykkäystä

Fcel näytti kimpoavan 15%. Tietääkö tälle kukaan syytä?

1 tykkäys

tää taas ilman syytä, naatitaan :cowboy_hat_face:

1 tykkäys

Ensin BE ja nyt FCEL - ei ole osunut mitään uutista silmään. Sisäpiiri näyttää merkinneen tässä kuussa läjän optioita, mutta ne ei liitty kyllä tähän nousuun. Ehkä joku uusi projekti saatu sovittua ja siitä on vuotanut tietoa ulos.

1 tykkäys

https://www.energy.gov/articles/us-department-energy-announces-131-million-ccus-technologies :wink:

3 tykkäystä

Fcell sec-filen mukaan yhtiölle myönnetty valtion korona-avustusta mm. palkkakuluihin. Tuki lainamuotoinen prosentin korolla, mutta sitä ei tarvitse maksaa takaisin, mikäli tietyt työllistämisedellytykset täyttyvät

https://investor.fce.com/Financial-Information/sec-filings/sec-filings-details/default.aspx?FilingId=14092778

4 tykkäystä
3 tykkäystä

Voi tietää todella hyvää Impact coatingsille

1 tykkäys

Onko täällä ihmiset sijoittaneen NELiin? Näyttäisi suhteellisen noususuuntaista meno olevan siellä ja olisi mukava tietää onko osake yliarvostettu tällä hetkellä 12,5 norskin kruuunun hinnalla vai edelleen hyvä ostos?

1 tykkäys

Eiköhän NEL kuulu jokaisen vetysijoittaijan perussalkkuun.

Pientä nousua ollut ja 9.5NOKin merkatut laputkin hyvin tuottaneet. Kurssihyppy vaatisi jonkun ison jutun, Nikolaa odottaa moni.

7 tykkäystä

Kopioin tämän Fortum-ketjusta kun sopii tänne paremmin. Onko kukaan huomioinut “Kanadan Fortumia”, eli Fortista? Omistin yhtiötä muutama vuosi sitten, mutta luovuin osakkeista v. 2016.

Firma on maksanut kasvavaa osinkoa joka vuosi jo v. 1972 lähtien. Positiivisena puolena on myös yhtiön mukanaolo uusiutuvassa energiassa (jo n. 30% energiantuotannosta on uusiutuvalla energialla tuotettua). Osinko on myös kestävällä pohjalla, sillä yhtiö on viime vuosina jakanut n. 60-70% tuloksestaan osinkoina.

Aion palauttaa yhtiön salkkuuni lähitulevaisuudessa. Onko muilla samoja ajatuksia?

1 tykkäys