Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Degiron kautta 3 tärppiä. 2x corp ja 1x co ltd.

E: Frankfurt ja TSE

1 tykkäys

Missä muuten luuraavat Suomen vety-firmat? Fumi taitaa olla ainoa, jolla isompia suunnitelmia juuri nyt.

1 tykkäys

Woikoskella on euroopan suurin vety tehdas :slightly_smiling_face:.
http://woikoski.fi/fi/articles/euroopan-suurin-elektrolyysimenetelmaa-kayttava-vetytehdas-avattu-kokkolassa

3 tykkäystä

Uutinen 6 vuotta vanha, luulisi että suurempiakin on rakennettu sen jälkeen.

Tuo elektrolyysiprosessi kun tuottaa sivutuotteena puhdasta happea, niin sen hinta tulee todennäökisesti romahtamaan tai ainakin muut menetelmät sen tuottamiseksi. Mikäköhän toimija/ala/prosessi tulee eniten hyötymään halvasta hapesta? Sillehän voi löytyä kokonaan uusia käyttäjiä jos valmistuskustannus tippuu olemattoman pieneksi.

2 tykkäystä

Eilisestä uutisvirrasta poimittua:

“Innovaatiorahaston avulla edistetään vihreää elpymistä rahoittamalla läpimurtoteknologioita, jotka liittyvät uusiutuvaan energiaan, energiaintensiivisiin toimialoihin, energian varastointiin sekä hiilidioksidin talteenottoon, käyttöön ja varastointiin.”

“Rahoituksen avulla luodaan tulevaisuuden vaatimukset täyttäviä paikallisia työpaikkoja, tasoitetaan tietä ilmastoneutraaliudelle ja vahvistetaan Euroopan teknologista johtoasemaa maailmanlaajuisesti.”

“EU investoi miljardi euroa lupaaviin markkinavalmiisiin hankkeisiin, kuten puhtaaseen vetyyn tai muihin vähähiilisiin ratkaisuihin energiaintensiivisille teollisuudenaloille, kuten teräs-, sementti- ja kemianteollisuudelle. Tuemme myös energian varastointia, energiaverkkoratkaisuja sekä hiilidioksidin talteenottoa ja varastointia.”

“Ensimmäisen pyynnön perusteella myönnetään miljardi euroa avustuksina suurille puhtaan teknologian hankkeille, jotta ne voivat selviytyä kaupallistamiseen ja laajamittaiseen demonstrointiin liittyvistä riskeistä. Tuki auttaa uusia teknologioita pääsemään markkinoille.”

3 tykkäystä

Loistava twiittiketju Fortumin ketjun puolella.

Laitetaan tämäkin tänne

“Janous points to fuel cells as a way to turn a data center into its own power plant by directly generating electricity on site. The hope is that one day hydrogen will become abundant and cheap, allowing for the integration of low-carbon fuel cells. (Right now the company is doing its testing with natural gas.)”

Laitetaan nyt lisääkin vielä linkkejä.

Kyllähän tuo kelpaisi :slight_smile:

Saksan Pörssin tytäryhtiö/rahasto, toiminut jo vuosikymmeniä,

https://www.clearstream.com/clearstream-en/about-clearstream/who-we-are

2 tykkäystä

Ylen uutisvideossa vedystä.

3 tykkäystä
2 tykkäystä

Heh :smile:. Tuossa jutun lopussa on maininta Cleantech-yritys joka voisi olla seuraava kuuraketti. Ukko käy lukeen vaan näköjään täältä foorumilta vinkit ja sitten myy isolla rahalla eteenpäin :grin: :grin:. 10 päivää sitten näköjään viimeksi huutelin täällä että ei kande unohtaa salkusta pois yhtä kuponkia :slightly_smiling_face:. Noo aikanaan selviää oliko sama lappu kyseessä :wink:

3 tykkäystä

Vanhanen:
– Uusiutuvan energian määrää ja energiankäytön tehokkuutta pitää lisätä. Pitää olla keinot, ei vain verot ja maksut, joilla estetään jonkin homman tekeminen, vaan jolla energiaa pystytään tuottamaan päästöttömällä tavalla. Tähän näkökulmaan pitää keskittyä.

Merkittävässä roolissa on teknologian kehittyminen. Vanhanen nostaa esimerkkinä esiin itseään ilahduttaneen Saksan päätöksen suunnata koronaelvytyksessä massiiviset seitsemän miljardia euroa vetyteknologian kehittämiseen. Niistä kaksi miljardia menee Pohjois-Afrikkaan, jossa vetyä ryhdytään tuottamaan auringolla.

– Kun Saksa tekee sen autoteollisuusmaana, on se varma merkki, että vetyteknologia tulee autoihin. Ja se on sitten korvaamassa fossiilista bensaa ja dieseliä. Reaalinen vaihtoehto pitää kehittää ja tuottaa. Kun siinä on onnistuttu, on helppoa löytää keinot, joilla houkuttavuutta käyttää fossiilisia polttoaineita pienennetään.

7 tykkäystä

Jahas osallistujalista jo julkaistu ensi vuoden vetymessuille lähtijöistä. :+1: Plugikin tulossa jenkeistä ja muutama ihan uus tuttavuuskin. :wink:

isketääs tähän viel jäsenien logot

11 tykkäystä

Mikä siinä on mainittu? Toi saksa ei taivu tänne ihan täysin :smiley:

1 tykkäys

Tässä suomennettuna:

Tämä osake voisi olla seuraava korkea-arvoinen mainetta cleantech-alalla. Pohjois-amerikkalainen yritys tarjoaa erilaisia ​​ratkaisuja kaasun puhdistukseen, tuotantoon ja suodatukseen. Ei väliä onko maakaasua, heliumia tai vetyä: Tämä yritys on rakentanut laajan valikoiman tuotteita, joilla on tulevaisuuden potentiaalia.

Tavoite on selkeä: yritys haluaa käyttää tekniikoita nopeuttaakseen uusiutuvien kaasujen käyttöönottoa ja vähentämään siten hiilidioksidipäästöjä kaasuverkossa.

Parasta: tuskin yhdelläkään sijoittajalla on tätä yritystä mielessä - kuten lokakuussa 2017 Nelissä tai toukokuussa 2019 ITM Powerilla. Nyt on sinun tilaisuutesi.

Tuo paja, johon tässä viitataan on siis Merin tipsaama: Xebec Adsorption
Tää oli tääl kova hehku tos jokin aikaa sitten! Ostin itsekin moukulla. :cowboy_hat_face:

5 tykkäystä

Hyvin poimittu kohtia 550 sivuisesta raportista vetyyn liittyen.

1 tykkäys

Myös tänne kun liittyy NELliin.

Edit:
@Seinakadun_Keisari En saanut, kaveri sai ja laittoi kuvakaappauksina.

Tässä tuo asemahomma

kuva

TuplaE: Aikataulusta oli maininta, että 2022 asemat Euroopassa “Online” ja “will cover most of Europe by 2030”

2 tykkäystä

Saitko jutun auki? Näin saman otsikon mutta maksumuurin takana

Xebec Adsorptionia tankattu myös noin pari viikkoa sitten @Meri vinkistä. CCS tulee olemaan alussa kova juttu.

2 tykkäystä

Tuo olisi kova juttu ja vety tosiaan toimii paremmin euroopassa koska löpö on kalliimpaa täällä. Itse asiassa Suomi ja Ruotsi olisi ideaalisia, pitkät välimatkat ja paljon raskasta kuljetettavaa

3 tykkäystä

Niitä ccs Juttuja on nyt tullut aika monta vastaan.