Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Se on totta että varmasti tarvitsisivat sen energian itse ja varmasti osan siitä käyttävätkin. Tämä on vähän sama asia kuin että sanoisi että Kongo tarvitsee itse oman kobolttinsa ja tekisi itse kaiken maailman patteri tuotannon!!! Mutta ei vain tee :grin:…vaikka kaikki tarvittava olisi omasta takaa maan sisällä :thinking:. No se siitä katsotaan tuleeko tuosta ikinä mitään koska nythän on kyse maasta joka on kyllä aika juku juku maa :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Kuulostaa poliitikoiden unelmalta. Kolonialistinen Saksa rakentaa jättimäisen padon keskelle Afrikkaan jotta Eurooppa saa puhdasta vetyä. Samalla siirretään vajaa 40K ihmistä kodeistaan, tuhotaan laaja sademetsän ekosysteemi isolta alueelta jne. Ja täysin korruptiovapaasti as usual.

En usko.

11 tykkäystä

Noinhan se menee kongossa ja niin se on mennyt täällä koto suomessakin kun vesi voimaa on rakennettu. Pläntti maata jää veden alle ja ihmiset siirtyy pois veden alle jäävältä alueelta. Tuolla vain painaa aika paljon se että maa saa oman maan sähköntuotantoa vihreämpään suuntaan. Samalla saa vientituloja ja niitä todella kaivattuja oikeita teollisia työpaikkoja. Mutta kuten sanoin antaa ajan kulua ja seurataan miten tuokin asia etenee :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Ei kai Länsimaat kuppaisi Afrikkaa? Ja kauppahinta valtion kirstun sijaan johtajien omiin taskuihin? Kuulostaa erikoisen sijaan johdonmukaiselta :roll_eyes:

1 tykkäys

Vetyjuna projektia 2021

4 tykkäystä

(Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 1) - #9156 käyttäjältä Keepitcoming)

Oheisen jutun mukaan ne laitteet on tullu muualta kuin Enphaselta ja ilmeisesti tarkoitus lisätä omaa tuotantoa, joten jääkö mitään Enphaselle…

India imports over 80% of its solar cell and module requirements from China, as domestic manufacturers have struggled to compete with cheap Chinese modules. However, Pradhan said companies have expressed interest in setting up new manufacturing capacity in India amounting to 10 GW of solar power equipment.
Prime Minister Narendra Modi wants companies to procure most of their equipment from local industry to boost the Indian economy, which has now been hit by COVID-19.[Ostin/myin juuri äsken -ketju]

1 tykkäys

Saattaapi olla näin, aluksi mennään hintakärki edellä. Täytyy seurata miten alan toimijat yhdistelee voimiaan kuten Vety-puolella ollaan tehty.

1 tykkäys

Tosin tässä pitäisi ottaa huomioon, että Enphasen laitteistojakin kootaan kiinassa. 2018 tuotantoa ja kokoonpanoa laajennettiin Meksikoon (Flex), mutta kuinka iso osa valmistetaan ja kootaan Kiinassa nykyään? Ja mikäli Enphasen laitteet tulisi Kiinasta, niin ilmoittaako Intia laitteiden alkuperäksi Kiina, vai USA, mikäli ne olisi Enphasen roinaa.

Sopiiko Quantafuelin hommat tänne energiaketjuun ?

Mutta nyt hommat on käynnistetty Skiven tehtaalla.

https://newsweb.oslobors.no/message/513103

3 tykkäystä

Iso milestone Skiven avaminen. Nyt kohti uusia projekteja

1 tykkäys

Miten valmis toi kaasutusteknologia (Quantafuel) on, koeponnistettu ja toimii kuten suunniteltu? Eilen katselin charttia ja niiden sivuja. Chartti on kyllä parabolic toistaiseksi.

1 tykkäys

Miten näette Nikola/GM sopparin vaikuttavan PCELL:iin? Ainakin odotuksia oli Bosch:in kautta. Kurssi ei mitenkään näyttäisi reagoivan.

1 tykkäys

Enphasella mielestäni potentiaalisin markkinapaikka laajentumiselle on Australiassa, missä laitteiden takaisinmaksuaika on lyhyt. Lisäksi maastopalot ja helleaallot ovat kaataneet sähköverkkoja Australiassa sekä Kaliforniassa, minkä johdosta ihmisiä on kehotettu hankkimaan off-grid ratkaisuja. https://www.energy.gov.au/households/solar-pv-and-batteries.

Eilen tulikin tiedote paikallisen markkinajohtajan kanssa sovitusta yhteiystyöstä: https://newsroom.enphase.com/news-releases/news-release-details/enphase-energy-partners-g-store-deliver-safe-and-quality-solar.

2 tykkäystä

Mielenkiintoinen kysymys johon itsekkin pohdin vastausta. GM toimittaa NA markkinoille fuel cellit, Bosch muualle. Diilin mukaan myös Nikolan One/Twon fuelcellit tulee GM:ltä joka oli yllätys koska Bosch oli Nikolalle kehittänyt polttokennoja, mitä niille käy nyt?

Saamme ehkä vastauksia lähiaikoina.

4 tykkäystä

Toisaalta Heinäkuussa oli tälläistä otsikoissa.

Onko GM:llä(itsellä) oikeasti pätevää kennoa? Voisiko yhteistyötä olla viritetty vaikkapa Plugin kanssa kennojen osalta? Tai onko PCELL sopimassa kumppanuutta suoraan GM:n kanssa Boschin hyväksynnällä?

3 tykkäystä

Tuo PLUG kuvio on koko ajan hakannut takaraivossa koska he ovat sanoneet että automotiveen tullaan myös, nyt saisivat pohjois-amerikkalaisen setin tuohon.

Ihan vähän jännittää tulevaisuus, isoja lukuja tiedossa.

4 tykkäystä

Käsittääkseni Quantafuelin prosessia testaaan nyt Skiven osalta. Eli eilen saatiin jotain ulos, mutta laatu pitää vielä varmistaa.

DNB rapsassa oli hyvä kuva.

2 tykkäystä

Jos ja ilmeisesti kun Powercell on ulkona Nikolasta, niin voisiko Daimler ja Volvo yhteistyö olla mahdollinen?

Toisaalta jos googlesta olisi haeskellut Boschin ja GM:n yhteistyöstä tietoa, niin tuo Nikola-keissi ei olisi yllätyksenä mitenkään tullut…ja Nikolalla on vieläpä Boshcin porukkaa tullut tuotekehitykseen mukaan, niin tuotakin kautta tuo GM-kuvio on enemmän kuin itsestäänselvyys.

Mutta erittäin hienoa, että GM tuli mukaan, niin Nikolan taustalle tulee enemmän tukea tuotteen markkinoille saattamiseksi. Lisäksi tuossa on vieläpä se hyvä puoli, että Nikola pääsee varmasti niin hyvään myynti- ja markkinointiverkostoon ja alihankintaverkostoon käsiksi, että pitäisin Nikolan menestystä liki 100 varmana.

2 tykkäystä