Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Milloinkahan alkaisi Shellin laskusuunta kääntymään, johan tuota on tovi lasketeltu.

Tutkailin BP:n ja Shellin tilannetta ja päädyin aikanaan siihen lopputulokseen, että Shellin pitäisi kestää paremmin pitkittyvää energia-alan kysynnän heikkenemistä.
Uskon että ketjua ja sektoria enemmän seuraavat osaisivat vastata tähän paremmin - miten luulette öljyn kysynnälle käyvän ja millaisena näette näiden kahden yhtiön tulevaisuuden esimerkiksi 1-2 vuoden päähän tarkasteltuna?

4 tykkäystä

Tanskalainen aaltoenergiaan keskittyvä start-up. Aloittaa rahoituksen hakemisen piakkoin: Wavepiston | Crowdfunding Campaign | Seedrs

Samaa olen minäkin pähkinyt. Ostaako lisää vai olla ostamatta. Shell ilmoitti just suurista irtisanomisista ja suuntaa taitaa olla muutenkin ekologisempiin energian tuotantotapoihin. Öljy varmaan määrittää suunnan vielä jonkin aikaa.

Kannattaa ottaa vähän isompi kuppi kuumaa ja viettää hetki aikaa esim. tämän Shellin presentaation äärellä. Antaa vähän ajattelun aihetta tulevasta isossa kuvassa.

Maakaasu tulee olemaan iso tekijä lämmityspuolella ja auringolla/tuulella toteutetut vetyhommelit ihmisten ja tavaroiden liikuttelussa. Kaasuvarannot samalla tasolla kummallakin, Shell on tuplasti isompi kuin BP ja pystyy tekemään astetta isompia peliliikkeitä kuin BP. Mun pennoset on kiinni Shellissä ja heidän vihertymis-strategiassaan.

10 tykkäystä

En äkkiseltään löytänyt, mutta Nikolan ketjussa taisi olla joskus kuukausi sitten keskustelua vedyn hinnasta @Seinakadun_Keisari @Markakorva @Bellemoron taisi keskustella? (sori jos meni tägäykset väärin)

Katselin Plugin symposium videota, jossa yhden esityksen pitää Plugin nykyinen VP Electrolyzer Sales,Hector Maza (ex- Ginerl ELX). Ginerin asiakkainahan on mm. NASA,US Navy, joten kys. firman ja henkilön osaamista nyt on ehkä hieman haastava lähteä kiistämään.

Plugi on eletkrolyysilaitteistoineen mukana DUWAAL projektissa hollannissa. Projektista lisää tässä: Project Duwaal | HYGRO Hector Maza mainitsee, että saavat vedyn hinnan alle 3$/kg tuossa projektissa 12-24kk aikajänteellä (demonstraatioita ensi vuonna). Samalla mainitsi tuon jälkeen kun mennään 50MW tai 100MW niin hinta tippuu alle 2e/kg. Kuulostaa halvalta?

7 tykkäystä

Tuolta @Seinakadun_Keisari n linkki, jossa liikutaan samoissa lukemissa, parhaimmillaan 2,5 - 3 riippuen siitä keneltä kysyy. Notta ei tuo “kohta kolme sitten kaksi” ihan yksin ole… :+1:

5 tykkäystä

Itse valitsin keskitien eli BP ja Shell salkussa. Molemmat ainoita energiajättejä hydrogen councilissa ja ilmoittaneet suoraan isoista panoksista uusiutuviin. Itse näkisin myös, että BPn pienempi koko antaa enemmän liikkuvuutta tuossa siirtymässä ja ovat ilmoittaneet suuremmista satsauksista uusiutuviin / vuosi. Shellin vahvuus on sitten taas infran koko ja suuremmat muskelit ostaa pois hyviä pienempiä toimijoita.

5 tykkäystä

Ei pöllömpi ratkaisu varmasti tuokaan :slight_smile: En ole tutkinut BP:tä kovin tarkasti, hyvä vaihtoehto sekin tässä energiatuotanto-paletin uudistumisessa. Shellissä kiinnostaa sen monipuolisuus, liiketoimintaa tuotantoketjun joka vaiheessa. Q2:n tuloksen pelastus oli heidän öljytreidaus-osastonsa, paikkasi hyvin kun öljyn hinta kyykkäsi. Saas nähdä miten Q3 on mennyt, liiketoimintaa on ainakin myyty kaksin käsin ja tiekarttaa tulevaan on jo vähän väläyteltykin julkisuudessa.

2 tykkäystä

Itse ostin tänään pohjaonginnasta eka erän BP:tä, Shelliä on pari erää. Shelliä lisää varmaan huomenna, jos lasku jatkuu, tänään ei osunut niin alas, missä oli mato.

5 tykkäystä

Saako tyhmä kysyä mikä tämä BP on?

2 tykkäystä
5 tykkäystä

Tuossa mainittu projektin osalliset, mm. Joku kaapelin valmistaja.

Off shore tuuli projekti, Siemens games an propelleilla

Edit, kaapelifirmaa ei mandatum löydä, mutta subsea 7 Asa on.

Subsea7 vaikuttaa äkkiseltään kiinnostavalta käänne ja covid kärsijältä, jolla kasvava tilauskirja etenkin Offshore tuulessa vaikka suurin osa Öljy puolta…

1 tykkäys

Uudessa TM:ssä oli juttua ST1:n Mika Anttosen ajatuksista. Suunnitelmissa mm. Kemin power to X -laitos. Mielenkiintoista, jos toteutuu. Lukusuositus.

2 tykkäystä

Konttien kuljetus junassa on varmasti hyvä idea. Mutta joka tapauksessa kontti pitää junasta siirtää rekkaan joka kuljettaa sen purkupaikkaansa. Ja kontteja pitää purkaa myös pääkaupunkiseudulle niin ei tuo idea kovin paljon auta pk seudun liikenteeseen. En ole junanraiteita nähnyt kovinkaan monen kaupan tai tehdasrakennuksen takana.

Jossain lehdessä oli muutama päivä sitten juttu liittyen konttien kuljetukseen junalla kumipyörien sijaan. Joku asiaa pohtinut henkilö totesi idean olevan tarkemman pohtimisen arvoinen vain pääradalla (Helsinki–Oulu). Jotain karkeita kustannuslaskelmiakin jutussa taisi olla.

2 tykkäystä

Jos tuota shelliä nyt ostaa, mitä tulee ottaa huomioon että minkä osakkeen ostaan? ELI5

Goldman Sachsin veikkaus liityen BP,Shell,Total kurssiin.

7 tykkäystä

BP:n ja Shellin tavoitehinnat kelpaa. Näiden sijoitushorisontti pitää olla jo nyt ensi vuodessa ja siitä eteenpäin.

6 tykkäystä

Yhden ja ainoan kerran kuuntelin Goldmanin ennusteita ja silloin myin Konecranesit pois 22€ hinnalla :face_with_raised_eyebrow:
Nyt omistan isosti Shelliä ja jonkin verran Exxonia. Olisi kiva tottakai jos nämä joskus lähtisi nousuun ja eiköhän ne lähdekkin kunhan vain malttaa odottaa… nyt varmasti voisi olla hyvä paikka myös tankata Shelliä lisää niin saisi keskihintaa alemmaksi mutta jotenkin mennyt usko näihin öljyihin :face_with_monocle:

4 tykkäystä

Laitetaan tänne myös Vernerin postaus vastuullisuus ketjusta kun liittyy vahvasti tämän ketjun asioihin.

3 tykkäystä