Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

"FY2020 Financials:
• Transition year with revenues and EBITDA adversely affected by COVID-19, Brexit and the adoption of IFRS 15
• Total Revenue & Project Grant Funding of £5.4m (2019: £17.5m) down 69%, comprising:
o Sales revenue: £3.3m (2019: £4.6m) down 28%
o Collaborative grant income recognised: £2.1m (2019: £12.9m) down 84%
• Loss from operations £29.4m (2019: £9.3m),
• Adjusted EBITDA loss (see note 7) £18.1m (2019: loss £7.3m), increased 148%
• Available cash balance of £39.9m at year-end (2019: £5.2m) "

Graham Cooley, CEO, commented, “2020 has been a transformational year for ITM Power. We attracted a strategic investor and joint-venture partner in Linde, the world’s largest speciality gases company, we strengthened our balance sheet so that we can take full advantage of the rapidly expanding green hydrogen market and we put the finishing touches to the world’s largest electrolyser factory in Sheffield. I believe we have the right products at the right time and the capacity to produce them at scale. Today’s partnership agreement with Snam and the fund raise means that we are very well positioned for the future.”

“ITM Power is pleased to announce that, following the previous announcement of its non-pre-emptive placing and subscription (the “Fundraising”), it has placed 57,446,808 new ordinary shares of 5 pence (the “Placing Shares”) at a price of 235 pence per Placing Share (the “Issue Price”), raising approximately £135 million, and together with the £30 million Share Subscription by Snam, raising aggregate gross proceeds of approximately £165 million. In light of strong investor demand, the Placing size was increased by £15 million. The additional funds will be used to further accelerate the maximisation of manufacturing capacity and to invest in the Group’s operational capabilities.”

3 tykkäystä

https://impactcoatings.com/cision-article/?id=3805263&dt=2020-10-23

Impactilta tulos ulos. Tulokseen vaikuttanut matkustusrajoitukset ja vuoden lopussa Korean toimipiste auki. Odottavat yhteistyön Hyundain kanssa tiivistyvän tämän jälkeen.

6 tykkäystä

Sen verran hyvin liittyy ketjun aiheeseen että laitetaan tähän. Parin minuutin öljyväittely Trumpin ja Bidenin välillä viime yöltä, sekä Bidenin jälkikommentit maski vinossa. Viime vaaleissa öljy ja hiili oli IMO yksi tärkeimmistä aiheista joka ratkaisi voiton Trumpille. Paljon on tapahtunut sen jälkeen ja mm Attenboroghin suursuosittu Netflix dokkari on lähes vaalimainosta demarileirille. Näkisin että vaalien lopputulos vaikuttaa yllättävänkin paljon moneen palstalla puhuttuun firmaan.

2 tykkäystä

Per Wassenin tulo hallitukseen oli kyllä erinomainen asia. Aasian valloitus jatkuu!

3 tykkäystä
4 tykkäystä
6 tykkäystä

En saa kännykällä tuosta lainattua suoraan tekstiä, joten totean vain uutisen osalta, että Bloomin ehdotus mm. sen tarjoaman teknologian solide oxide fuel cellin hyväksymiseksi as a useful thermal energy output etenee viranomaistasolla (en osaa tuota paremmin kääntää/ tiivistää lyhyesti). Mutta positiivista Bloomille i alla fall. :person_shrugging:

3 tykkäystä

https://twitter.com/MichelDoepke/status/1319711523808382978?s=19

3 tykkäystä

Ei Shelliä yrityksen puutteesta voi syyttää:

11 tykkäystä

Siemensin näyttö ainakin kyljessä :slight_smile:

10 tykkäystä

Minkä kyljessä tuo sinusta on? Ei ainakaan bussissa. Tuo on Simatic HMI, jota käytetään vaikka missä. Kuten esim näissä akkuvarastoissa mitä juuri ihmettelin Inkoossa.

Tuossa kiinakuvassa se näyttää olevan Sunwisen tankkausasemassa.

8 tykkäystä

https___imc-presentations.s3.eu-west-2.amazonaws.com_production_1603452803-company-presentation—23-october (1).pdf (2,2 Mt)

ITM presis. Pari kuvakaappausta



Tässä vielä hyvä tiivistys

9 tykkäystä

Suomi on heräämässä. Toisessa kuvassa näkyy, että ITM näkee Suomessa kaksi > £10 miljoonan hanketta, joihin voisi tarjota. Kenellä voisi Suomessa olla elektrolyysereille tarvetta? :blush:

Edit: Fortum, Wärtsilä? Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet - #3176 by Line

3 tykkäystä

Niin, Wärtsilähän on mainostanut että vihreän vedyn avulla tehty ammoniakki on se mitä suurempien laivojen käyttöön tulee. Ja kun tuollaisella polttoaineella käyvää isoa moottoria koeajetaan muutaman tuhat tuntia ennen markkinoille tuloa niin kyllähän siinä jokunen kilo vetyä menee… :wink: niin ja taitaahan siellä olla kokonaan uusi tehdas ja tuotekehitystilat rakenteilla, osuu kummallisen hyvin yhteen alan murroksen kanssa :slight_smile:

1 tykkäys

Jaa jaa. Mielenkiintoista! Sillä perusteella voisin sijoittaa Wärtsilään ainakin vähän nykyhinnoilla…

Hei arvon kanssapalstalaiset!

Itselleni särähtää korvaan, tälläkin palstalla ajoittain esiin tuleva, termi vetykupla. Miten täällä koetaan, onko vetytalous tai vetyosakkeet kupla, joka odottaa tyhjenemistä?
Itse ihmettelen kupla- termin käyttöä vedyn yhteydessä. Niin vahvaa panostamista kautta koko pallon siihen ajetaan, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin.
Lisäksi lukuisat julkaisut povaavat vedylle hienoa tulevaisuutta, varsinkin kun päästöjen vähentäminen on ja tulee olemaan yksi tärkeimmistä asioista.
Ymmärrän toki, että monta seikkaa, esim. infran puute, on vielä ratkaistava, enkä puhukaan nyt lähitulevaisuudesta, vaan esim. 10-15 vuoden päähän. Missä ollaan tällöin?

Mikäli meni väärään paikkaan, liputelkaa pois.

8 tykkäystä

Kuplalla tarkoitetaan yleensä, että jonkun asian kohdalla osakkeiden arvostukset ja tulevaisuudenarvailut lähtevät laukalle. Eli vaikka todellisuus toteutuisikin ennusteiden mukaisesti ko. asiaan liittyvät osakkeet voivat olla surkea sijoitus. Teknokupla on ehkä kuuluisin - teknologia ja internet ihan oikeasti mullistivat maailman mutta silti se oli katastrofi sijoittajille. Aurinkovoiman piti olla tulevaisuuden energianlähde (niinkuin siitä on tulossakin), silti siihen alkuvaiheessa sijoittaneet kokivat kovat tappiot, joista ei ole vieläkään toivuttu jne.

Itse arvelisin, että vety tulee olemaan isossa roolissa tulevaisuudessa mutta ei se automaattisesti takaa hyviä tuottoja alan osakkeisiin sijoittaville.

13 tykkäystä

Niin ja en vastannut itse kysymykseen - en ole perehtynyt alan yhtiöihin tarpeeksi hyvin että osaisin sanoa mitään kuplasta mutta seurailen aihetta kyllä. Yksi mielenkiintoinen projekti on terästuotannon prosessin muuttaminen vetypohjaiseksi, jolla saataisiin valtavat päästövähennykset. Seurailen, mutta vielä aika sivukatsomosta…

1 tykkäys

Hyvä pointti!
Teknokupla-ajan eläneenä ja sen muistaen, näen kuitenkin, että vetyosakkeet eivät ole vielä saaneet sellaista asemaa sijoittajien joukossa. Teknokuplan aikoihin jokainen joka vähänkään osakkeita kykeni ostamaan, niin myös teki uskoen ikuiseen nousuun.

Toki näin voi myös käydä vedyn osalta, mutta suuren yleisön tiedossa vetyosakkeet eivät vielä ole. Käsittääkseni…

Olitko energia-puolella mukana aurinkovoiman nousun ja romahduksen aikaan siinä 2008 tienoilla? Olisi kiva kuulla siitä ajasta, itse en (onneksi) silloin miettinyt lainkaan uusiutuvia energianlähteitä, muuten olisin saattanut lähteä aurinkovoimaan ja se olisi ollut kallis kokemus…

1 tykkäys