Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Mitä tarkoitat ettei mitään kivaa vihreetä jenkkiläistä myydä OP:ssa? :thinking:

1 tykkäys

Bidenin voitto on ollut jo pitkään tiedossa, joten tuskin se enää vaikuttaa. Kysymys lienee enemmänkin siitä saako Biden muutoksia aikaan, kun senaatti kuitenkin säilyy republikaaneilla. Samaan aikaan EU:ssa nykyiset elvytyspaketit ei riitä pitämään uuden energiateollisuuden nousua nousussa.

Veikkaan, että parempia nousupaikkoja on luvassa, mutta uskon, että alueelle tullaan allokoimaan resursseja. Päähuomio omalta osalta Off-Shore tuulivoima-alustoja rakentavissa yhtiöissä, koska siellä on mielestäni paras potentiaali, ja ne laskenee vielä mukaviin hintoihin, kun epävarmuus kasvaa.

3 tykkäystä

Vaikka Biden tuleekin ajamaan ilmastoasioita selvästi isommassa kuvassa Yhdysvalloissa, eivät vaikutukset yksittäisiin yhtiöihin tule näkymään kuitenkaan heti. Sopimusten ja tavoitteiden saavuttamisessa menee vuosia mutta kehitystie on nyt suotuisampi jenkkien johdon vaihtumisen myötä. Nämä realiteetit on hyvä pitää mielessä :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Katopa mandatumiin valikoima olisiko omalle salkulle ok hinnat. Vink vink… OP oli itselläkin ennen, qt grouppia enää lähinnä siellä.

2 tykkäystä

Jep. Tulee myös huomata että ilmastoasiat jenkkilässä on ollut hyvinkin yrityslähtöisiä asioita (FAANG ja netzero tavoitteet esimerkiksi) ja tämä tuskin tulee hirveästi muuttumaan tai, että ne niitä edelleenkin vievät eteenpäin, olkoot presidentti kumpi tahansa.

Enemmänkin posia voi kursseihin tulla senaatin osalta, Bidenin voitto kun oli mielestäni “priced in” toki muun pörssin noustessa nämä voivat saada nostetta. Mutta muuten mielummin keskityn yksittäisiin yrityksiin kun yleisiin näkymiin kurssien osalta.

Edit: kyllä @viljo mahdollista on. Katsotaan miten käy.

1 tykkäys

Koitin kin tuolla pressanvaali ketjussa nostaa Sanderson puhetta, jossa puhuttiin, että tammikuussa on vielä jotain senaatin osuutta jaossa. Että vois olla mahdollista koittaa demokraateille saada Senaatti?

1 tykkäys

Paljon ketjussa on Bidenistä puhuttu, mutta kukaan ei ole tainnut tätä tänne linkata. Suosittelen lukemaan.

Otetaan nyt ainakin tähän nuo “vetykohdat”

" Innovation: Drive dramatic cost reductions in critical clean energy technologies, including battery storage, negative emissions technologies, the next generation of building materials, renewable hydrogen, and advanced nuclear – and rapidly commercialize them, ensuring that those new technologies are made in America."

" He’ll also ensure that the market can access green hydrogen at the same cost as conventional hydrogen within a decade – providing a new, clean fuel source for some existing power plants."

“using renewables to produce carbon-free hydrogen at a lower cost than hydrogen from shale gas through innovation in technologies like next generation electrolyzers;”

16 tykkäystä

“Going for 300GW of wind and 60GW of ocean energy by 2050 means a massive change of scale for the sector in less than 30 years, at a speed that has no equivalent in any other energy technologies in the past,” the draft said."

“Meeting the goals would require 789 billion euros (712.4 billion pounds) in investment and a revamp of countries’ current policies, which would see only 90GW of offshore renewables deployed by 2050.”

5 tykkäystä
1 tykkäys

Samasta aiheesta ftn juttu (avatkaa twiitti ja painakaa twiitin linkkiä niin itse ainakin pääsin lukemaan)

8 tykkäystä

Katoin tuota Bidenin vaaliohjelman uusiutuvat osiota. Mitä jenkkifirmoja tuolta ootte löytäneet mahd. tukirahojen nostajia? Ite löysin helposti latauspuolelta Blink, Switchback Energy Acquisition Corp ja myös uutena tutkin mites toi Ideal Power. Mitäs muita mahd. avustusrahakohteita ukot löytäneet tutkittavaksi?

Luo miljoona uutta työpaikkaa amerikkalaiselle autoteollisuudelle, kotimaisille autojen toimitusketjuille ja autoinfrastruktuurille

Tämän jos pystyisitte purkamaan osiks olisin kiitollinen! Ite luulen, että viittaa Danaan? :woozy_face:

1 tykkäys

Akut on varmasti yksi.

2 tykkäystä

Jimi jatkaa hypettämistä:

2 tykkäystä

Switchback kiinnostelee kovasti, isoin toimija omalla alallaan tällä hetkellä( chargepoint). Tätä kans miettinyt miten avata tätä suunnitelmaa ja ketkä hyötyvät eniten. Mites autoteollisuus paikalliset?

Esim. Workhorse, ei vissiin vielä ole saanut sopimusta usps:ltä ja jos se tulee niin näkymät alkaa muuttumaan varmasti.

Lordstown motor? Jälkimmäiseen vielä ehtiny perehtyä mutta johtoportaassa aika kovia nimiä, en usko että jää ainakaan siitä kiinni. Miten hyväksyy jenkeissä ev pick upin?

Mites vety Plug, bloom, ballard ja Fcell? Plugia ainakin itsellä isosti. Näille varmasti otolliset paikat tulevaisuudessa, vielä esim tulokset ballardilta ja bloomilta kauheen järisyttävät mutta tulevassa jos menee putkeen niin en pistä pahitteeksi jos löytyis salkusta?

Aurinkopuolella aika kireät arvostukset jo.

Mitä jäänyt huomaamatta? Lisäilkää ihmeessä jos kiinnostaa mitkä teidän mielestä on potentiaaliset yhtiöt tulevaa varten.

3 tykkäystä

Ev puolelta löytyy ainakin erityäin hyvä artikkeli Seeking Alphasta:

Eiköhän tuosta listasta löydy useampikin tuleva kurssiraketti.

5 tykkäystä

Junissa sekä linja-autoissa ballard

Sähköntuotannossa voisi yhdeksi hyötyjäksi tulla fcel.

Akut
QuantumScape ja Romeo Power jotka tuosta artikkelista hyvin löytyikin

4 tykkäystä

SPAC-puolella oli huhua Lion sähköbussien pörssiin tulosta. Onkohan tästä kukaan nähnyt uudempia juttuja
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-10-30/lion-electric-said-to-be-in-merger-talks-with-northern-genesis

Ei liitty energia-alaan suoraan, mutta kun nyt kysyit…

1 tykkäys

Edit: onko joku löytänyt Everfuelista jotain uutista? Ei itselle ole ainakaan silmään osunut mitään mikä selittäisi tämän päivän nousun. Everfuelille olisi ehkä oma ketjukin paikallaan :thinking:

6 tykkäystä

En äkkiseltään löytänyt itsekään mitään uutista. Melko hurja nousu kuitenkin heti avauksessa.

3 tykkäystä