Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Tämän päivän vaihto moninkertainen normaaliin verrattuna ja nyt näköjään halt:ssa :thinking: Edit: näköjään jatkuu kaupankäynti ihan siitä missä oltiin.

Olen muuten erittäin mielissäni siitä, kuinka Vow on tämän vuoden aikana saanut laajennettua tuota marine-sektorin ulkopuolista toimintaa Etian kautta saatujen teknologioiden avulla. Sillä saralla on kuitenkin mielestäni ne paljon suuremman potentiaalin bisnekset ja laajempi kenttä.

3 tykkäystä

Tuttuja nimiä monissa meiningeissä. Tulevista vuosista tulee kyllä melkoista, elleivät yleisemmin ala markkinat mätimään

5 tykkäystä

https://xebecinc.com/bgx-biostream/bgx-biostream-overview/?utm_medium=email&utm_source=email&sslid=MzcyMzA3tzAwMrG0AAA&sseid=MzI0NTEysDSyMAIA&jobid=778cefa3-e668-46b7-896f-617be865a5ba

Q3 rapsassa mainittu 2021 Euroopan maihinnousu piti tapahtua tämän kanssa, mutta ottivat sitten ns varaslähdön HyGearin ja Inmatecin ostoilla. Noo, enempi parempi😋

9 tykkäystä

Onko Renewable Energy Group miten tuttu ryhmälle?

Tai Enphase Energy. Ameriikassa kova meno niillä.

Tuolta löytyy Enhpasesta keskustelua. Tästäkin ketjusta löytyy, kun käyttää hakua, joka löytyy oik. yläkulmasta

Edit: @Sekatyomies Valitettavasti REGI:stä en osaa sanoa mitään kun en firmaa paremmin tunne.

Kts. Neste sijoituskohteena: ilmastonmuutostaistelun eturivissä - #444 käyttäjältä jaska7 tuolta löytyi muutama viesti.

Käytä tosiaan tuota hakua yläkulmasta. Se hakee koko foorumilta tietoa, sieltä löytyy, jos löytyy

5 tykkäystä
1 tykkäys

Enemmän kiinnostaisi tietää mielipiteitä, miten vahvalle pohjalle REGI rakentaa. Strategian katsoin jne.

9 tykkäystä
6 tykkäystä

Mielestäni koko energiamurros on vasta aaaivan alkutekijöissään, tämä on vielä pitkä projekti ja mielestäni sijoittajana tätä ei kannata sivuuttaa.

18 tykkäystä

Kiitän @jaska1

Jostain syystä tuo linkki ei suostunut toistamaan ääntä allekirjoittaneen päätelaitteella. Tässä suora Youtube-linkki: https://youtu.be/LSMX3Vlvzds

2 tykkäystä
2 tykkäystä

JJ Traynorin (toinen kahdesta HydrogenOne Capitalin perustajasta) tausta on kyllä, ainakin miehen oman LinkedInin mukaan, melkoinen :open_mouth:

Executive Vice President Investor Relations
Royal Dutch Shell
2005 - 2017
Responsible for Shell’s communications and relationships with financial markets

Jne…

E: Voi vaan olla ettei meikäläisen kuukausisäästösummilla vielä päästä asiakkaaksi :rofl:

Jep. Tästähän ei ole käytännössä mitään kuulunut sitten viime kesän uutisten jälkeen. Nyt oli nettisivut tulilla. Muutenkin tosiaan pätevää sakkia ainakin historian perusteella.

…ja nettisivut näyttää joltain pyramidihuijaukselta… :slight_smile:

Joo joo, poistan heti ensimmäisen liputuksen jälkeen.

HS kääntänyt WSJ:n artikkelin, missä paneudutaan lähinnä NextEra, Iberdrola ja Enel yhtiöihin.

Energia | Uusiutuva energia mullistaa kilpailun markkinoilla: Kolme vihreän energian jättiläistä haastaa nyt öljyalan suuryhtiöitä: https://www.hs.fi/talous/art-2000007694040.html?share=c93f46f80419cb1c3bd55d7722bf76a7

6 tykkäystä

Tätä on pitänyt kysellä aiemminkin, ja haulla en löytänyt kommentteja, niin kysyn: oletteko verranneet sijoituscasena NextEra Energy vs. NextEra Energy Partners (NEE vs. NEP)?

1 tykkäys

Kuuntelin Bidenin sanavalintoja uudelleen, ja on kyllä sellaista härkäilyä “uuden energian” suhteen, sen kaikissa muodoissa, että oksat pois. Toki puhe on poliittisesti sopivan ympäripyöreää tsemppausta, mutta hyvin selkeästi tulee esille, että:

  • Sähkömoottoreissa on liikkumisen tulevaisuus (toistettu 500 000 latausasemaa)
  • Energiankulutusta pyritään pienentämään, ja USA haluaa kärkipaikan, esimerkkiä näyttävän johtajan roolin, päästöjen vähentämisessä.
  • Työpaikkojen luominen kytkeytyy vahvasti tulevaisuuden tavoitteisiin, eli ei ole tarkoitus korvata All American pick-up laivastoa kiinalaisilla sähköautoilla, vaan valjastaa USAn teollisuus ratsastamaan “tulevaisuuden valinnoilla”.

Nyt tarttis miettiä kuinka suurta roolia USAn sisämarkkinat voivat esim. maailmanlaajuisessa EV-murroksessa, tai vaikkapa vedyn tuotannossa, näytellä, TAMin kannalta. Siirtääkkö sijoituksia muusta maailmasta jenkkeihin suuremman kasvun toivossa, vai pitääkö fokus Euroopassa ja osin Kiinassa…

Tämä Bidenin “tulevaisuuden paketti” on niin laaja-alainen (infra, ajoneuvot, asunnot, energiantuotanto jne), että se ei oikein suoraan istu tähän ketjuun, mutta ei toisaalta yksin mihinkään muuhunkaan. Pitäisiköhän meidän perustaa joku “Parhaat “Build Back Better” sijoituskohteet” ketju, johon saisi kerättyä yhden katon alle USAssa majaansa pitävät asiaan liittyvät firmat? :smile:

14 tykkäystä
3 tykkäystä