Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet

Tuo iShares Global Clean Energy UCITS ETF USD (Dist) (IQQH) vaikuttaa varteenotettavalta vaihtoehdolta, jolla pääsisi hieman käsiksi alaan helposti. Vain 29 yhtiötä kyllä.
Taitaa kyllä maksaa osingot ulos. Onko katastrofi? Kulut 0,65, menettelee vielä.

IQQH näyttää olevan rekisteröity Irlantiin, joten mielestäni osingot tulevat 0%:n ennakonpidätyksellä. Epäilen kyseisen ETF:n 29 yhtiön joukosta löytyvän kovia osingonmaksajia, uskon että kaikki on enemmän tai vähemmän kasvuyhtiöitä. Osinkotuotto näkyi olevan vuosi sitten 1,68%.

1 tykkäys

Kävin näitä vanhoja linkkejä läpi. Niiden perusteella sain ensivaikutelman, että Bloomin tuotteilla voidaan vähentää kasvihuonekaasupäästöjä, mutta silti nämä energiavarastot tuottavat aika paljon CO2 päästöjä. Näillä Bloomin tuotteilla voidaan siis vähentää päästöjä mutta ei ehkä ihan niin paljoa mitä esimerkiksi itse potentiaalisena pitkäaikaisena sijoittajana haluaisin. Muita negatiivisia seikkoja mitä nopeasti bongasin oli mahdollisesti luvattua nopeampi energiavarastojen uusimisaika, kirjanpidossa tapahtuneet virheet, muut johdon ristiriitaiset kommentit ja lähiaikojen todennäköinen velan ottaminen.

On tässä yhtiössä paljon hyvää mutta huonojakin puolia on ehkä itselleni liikaa tällaisella nopealla tutustumisella. En varmaankaan uskalla/halua avata positiota.

1 tykkäys

Huomenna sitten Saxlundin rapsaa. Saa nähdä kuin käy, reilusti ylös vai reilusti alas?
Eilen lasketeltiin parhaimmilaan -12%, mutta tasottui iltaa kohden.

4 tykkäystä

Oliko kellonaika tiedossa? Suomen aikaa.

Saxlundille on nykyään oma ketju. Voitaisiin käydä siihen liittyvä keskustelu tuon ketjun alla.

1 tykkäys

Kävin noita ketjussa esille tulleita itselleni uusia firmoja nopeasti läpi. Seuraavat vaikuttaa pikaisella selvittelyllä kokeilun arvoisilta: ElringKlinger, Cummins, Impact Coatings, ITM Power, Mc Phy ja AFC Energy. Ostotoimarit on jo vetämässä Impact Coatingista ja McPhysta. Bloom Energyn kanssa odotan tilinpäätöstietoja. Näkemys siitä, että vetykausi on alkamassa vahvistui entisestään firmoja läpikäytyäni. Elämme mielenkiintoisia aikoja. :smiley:

Qt ja Talenom on mullakin suurimpia sijoituksia.

3 tykkäystä

Katsokaa PLUG ja FCEL tänään, aika hulppeeta menoa…

3 tykkäystä

Eilen Jeff Bezos kertoi lahjottavansa 10 miljardia ilmastonmuutokseen. Amazon tekee Plug Powerin kanssa yhteistyötä niin olisiko tällä jotain yhteyttä nousuun.

1 tykkäys

ok siitä siis tämän päivän nousut, tosin jos hän jo eilen kertoi… noh kuitenkin :smiley:

meinasin sipaista pikkuiset siivut AFC ja ITC lähipäivinä, mandatum on aina tosin herjannut niiden kanssa, niin katsotaan, koitin ostaa niitä jo 50-80% halvempina… noh en valita, paljoa…

1 tykkäys

Huomenna Saxlundin luvut, Avanzassa positiivisen odottavaiset tunnelmat. Ohessa välittäjien nettomyynti/osto-suhteet. Bygg portföljer och bevaka dina aktier, fonder och värdepapper - Di Portfölj

2 tykkäystä

ENPH julkaisi Q4 tulokset. Aiemmin mainitsin täällä TJ Robertsin hyvistä blogeista yhtiöön liittyen niin tässä olisi nyt linkki: Enphase Energy - Multiplicity Wins (NASDAQ:ENPH) | Seeking Alpha

Kyllä on viime päivät olleet nannaa energia/vety sektorilla. Oma salkku kasvanut huikeaa päivätahtia.
Suuri kiitos tälle ketjulle ja erityisesti Merille hyvistä vinkeistä :wink:

Omat positiot tällä hetkellä:
Fuelcell energy +232%
Nel +53%
Scatec solar +47%
Enphase +32% (eilisen postmarket +11% nostaa varmaankin vielä tänään)
Bloom energy +28%
Cell impact +25%
Plug power +16%
Elringklinker +11%
Ballard +6%

Dynacert vielä 0 paikkeilla mutta uskon että tämä nousee myös tulevaisuudessa hyvin.

EDIT: Jinkosolar unohtui mutta tämä senverran tuore ostos että nollan paikkeilla mennään.

4 tykkäystä

Itse en näitä arvostuksia ymmärrä niin jää myös ostamatta.
No tuota Dynacerttia vielä on salkussa.

Esim. Cell Impactin markkina-arvo ylitti Miljardi kruunua.
Q4 liikevaihto näytti olevan 2 miljoonaa kruunua joka laskenut vuoden takaisesta.
Myös Q4 tappio 16,9 miljoonaa kruunua. Huh

3 tykkäystä

En ole vielä kerennyt kunnolla perehtyä näihin vety hommiin eli puhun varmaan ihan potaskaa mutta aurinkoenergia oli tuossa 2010-luvun alkupuolella sellaisessa hypetyksessä, joka nostatti pörssikursseja ylöspäin. Kuitenkin 2015 vuonna aikalailla kaikki alan osakkeet tulivat samaan aikaan alas. Se on varmaan vähän sillä lailla, että kun tällainen energiatekniikka on vasta kehittymässä niin välillä mennään hypen mukana hurjaa kyytiä ylöspäin tulevaisuuden toiveiden mukana mutta jossain kohtaa tullaan taas rajusti alaspäin, kun tajutaan realiteetit (ei tämä tekniikka ollutkaan vielä ihan täysin valmista tasaiselle kasvulle). Puhdasta spekulaatiota mutta ehkäpä tässä nähdään samaa, kun (uutta) tekniikkaa kehitellään. Välillä hypeä ja välillä lasketellaan rajusti. Kaikki yhtiöt tulevat tuskin muutenkaan selviämään vaan osa toimijoista saattaa poistua kuvioista kuten aurinkoenergian kohdalla kävi.

2 tykkäystä

Yhden levyn hinta on 2 euroa. Polttokennossa on noin 500 levyä. Jos x vuoden päästä tehdään miljoona polttokennoa vuodessa, niin levyjen liikevaihto on 1 miljardi.

CI:n pääpatentti vanhenee 2035. Kysymys kuuluu: onko tämä maailman paras teknologia? Jos näin, niin 30%:n kate on ihan normaali!

4 tykkäystä

Onko kukaan löytänyt cell impactin nousulle muuta järjellistä selitystä kuin volyymin nousu ja yleinen trendi?

Itse avasin pitkän seuraamisen jälkeen n 1 kk sitten pelin näiden kanssa ostamalla pienen avauksen NEL:iä → nyt +47%. Lisäyspaikkoja odotellessa ja tuntuu että tällä hetkellä trendi on pikemminkin pystysuoraan ylöspäin. Olikohan tuohon jonkin ajan päästä lähestyvään NEL-osariin minkälaista ennakkospekulaatiota, onko @Meri tai joku muu enemmän perehtynyt tarkempaa tietoa? Paljon uutisvirrassa lafka esiintyy ja pitkässä juoksussa itsekin tässä mukana, mutta lähiajan odotukset tietysti määrittelee vähän sitä että missä kohtaa ostellaan lappuja lisää.

Plug noin 8% nousussa premarketissa nyt. Huhuja Fiat yhteistyöstä…

2 tykkäystä