Osakesijoittaminen

eSport ja Gaming - tulevaisuuden huippu-urheilua?

En huomannut, että olisi vielä ollut omaa foorumia tälle aiheelle joten avataan nyt jos saisi jotain keskustelua aikaiseksi tai poistakaa jos onkin, mutta jäi huomaamatta :slight_smile:
Itsellä tulee mieleen mielenkiintoisista osakkeista esimerkiksi kiinalainen Tencent Holdings Ltd. joka omistaa esimerkiksi supersuositusta Fortnitesta n. 48%

3 tykkäystä

Toivottavasti ketjuun löytyy alaa avaavia. Ensimmäinen kiinnostava tieto olisi arvio VanEck etfn analysointi, koska oma arvio että tässä vaiheessa business vielä liikaa hajallaan. Tuo Tencent ja AMD lähinnä selkeimmät yksittäiset toimijat.

2 tykkäystä

Katsoin VanEck ETF:ssä olevan jopa 5% vuosittaiset kustannukset. Toivon, että tulevaisuudessa saataisiin vähän pienemmillä kustannuksilla aiheeseen liittyviä rahastoja tai ETFiä :upside_down_face:

1 tykkäys
2 tykkäystä

Hyvänä lisänä tuossa VanEckin EFT:ssä (ESPO) mielestäni on myös NVIDIA. Nvidian tekemät näytönohjaimet ovat olleet pitkän aikaa parhaimmat, eikä samanlaista kilpailua ainakaan vielä ole, kuten prosessorien puolella (intel vs. amd).

Pelaaminen ja siihen liittyvät oheistoiminnot ovat lähivuosien aikana lisääntyneet huomattavasti, ja myös naiset ovat alkaneet pelaamaan entistä enemmän.

1 tykkäys

Näissä on sitten hyvä muistaa, että se gaming-puoli ei ole kovinkaan merkittävä tekijä Nvidian/AMD:n tuotteissa.

2 tykkäystä

Olen seurannut VanEck ETFää nyt muutaman kuukauden ennen kriisiä. Muutokset suuria suuntaansa, mutta siellä mukana AMD isolla painolla ja oliko tuo NVIDIAkin? Ottaa alas, mutta nousupäivinä kärkipäätä seuraamistani. Isot kulut viestivät juuri tuosta markkinan hajanaisuudesta, koska business vasta järjestäytymässä ja varmaan tulee yhteenliittymiä. Onko yhtä tahoa, joka ryhtyy hallitsemaan tuota kilpailutoimintaa? Volyymi VanEck pientä vielä, mutta selvästi kutittelee monia, joten voisi mennä kohta kyytiin…

2 tykkäystä

Juuri tuon takia en ole painanut vielä osta nappia. Noita voi ostaa erikseenkin dippejä hyödyntäen…

1 tykkäys

Tietääkö joku onko pörssissä muita oikeita esports-yhtiöitä kuin Modern Times Group ja Astralis? Näistäkin toki MTG:llä vähän yli puolet liikevaihdosta tulee muualta kuin esportsista…

1 tykkäys

Tuota VanEckiä tuli itsekin seurailtua ja mietittyä viime vuonna kun ei oikein hyviä vaihtoehtoja ole tullut vastaan ja nyt vuoden alusta tullut ostettua muutama kpl viikossa kiitos OP:n ilmaisen ETF-kaupankäynti-kampanjan. Tuon avulla on saanut aika kivasti hajautettua ajallisesti, kun heilunta on ollut runsasta.

1 tykkäys

Astralis on tietääkseni ainut tällä hetkellä pörssiin listautunut joukkue ainakin. Enthusiast Gaming Holdings Ltd:llä myös ilmeisesti omistusta tai yhteistyötä Lumonisity Gamingin kanssa. Korjatkaa jos olen väärässä :thinking:

3 tykkäystä

Ihan pätevältä näyttää tuo VanEckin ETF:n kehitys. Nyt mietinkin syitä, miksi en siihen pennejäni panostaisi :thinking:

2 tykkäystä

Esite ja Nordnet antaa kuluiksi 0.55% mikä on keskimääräinen vähän erikoisemmalle etf:lle.
http://doc.morningstar.com/document/12e684c1c9096e4b5ebe1143e86ba477.msdoc/?clientid=nordnet&key=b3a3825282b90bac

1 tykkäys

Moden Times Group (MTG) ottanut ison pompun ilmoitettuaan ostavansa Hutch Games mobiilipeliyhtiön. Tässä pohdin, että olisiko tämä nyt paikka irtautua positiosta +100% voitolla, tuntuu että arvostustaso on ehkä karannut realiteeteistä ja myöhemmin ehkä pääsee palaamaan maltillisemmalla hinnalla vielä kyytiin… Onko muilla lappua salkuissa?

EDIT: Mainittakoon vielä, että pidän n. 30x EBIT kauppahintaa aika korkeana…

1 tykkäys