Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

USA ei poissulje sellaisten asejärjestelmien toimittamista, joilla Ukraina kykenisi pommittamaan Venäjän sotilaslentokenttiä lähellä Ukrainaa. Tässä mennään selkeästi askel askeleelta kohti järeämpiä järjestelmiä.

“Kathleen Hicks said there are packages of U.S. military aid to Ukraine soon to be announced that will include longer-ranged weapons than have been provided so far.”

33 tykkäystä

Samaa mieltä siitä ettei Marin tai monet muutkaan tässä mitään ”sanojaan syö”. Muuttavat onneksi näkemyksiään ja päätöksiään kun saavat uutta tietoa ja ymmärtävät paremmin tilanteen.

Olisi toki soinut suuremman osan suomalaisista ymmärtävän jo vaikka 20 vuotta sitten että Natoon liittyminen oli hyvä idea, mutta ilman aikakonetta ei ole paljoa tehtävissä. Kun Nato-jäsenyys (toivottavasti) on varmistettu, niin voitanee käydä lyhyt arviointi siitä mitä (pääasiassa) vasemmisto ja demarit voisivat ottaa asiasta opiksi.

Ps. Maalaisliitto/Keskusta ja kumppanit toki mukaanlukien. J

14 tykkäystä

Toivottavasti se oikea vastaus on kasvattaa muiden toimijoiden tuotantoa titaanissa. Mutta eipä tuollaista taiota pystyyn edes kuukausissa.

Kylmän sodan aikana oli kyllä hupaisaa kun jenkkien SR-71 vakoilukoneen valmistukseen tarvittiin niin paljon titaania että Jenkkien piti ostaa sitä Neuvostoliitolta kun muutoin tavaraa ei yksinkertaisesti ollut tarpeeksi saatavilla (hinnasta riippumatta)

(tuosta vaikka jos tarina ei ole tuttu - The Crazy Story of How Russia 'Helped' Build the SR-71 Blackbird | The National Interest )

Airbussin pitää selvästi kaivaa tämä pelikirja ja pistää Kiinaan bulvaaneja pystyyn jotka ostavat titaanin Venäjältä ja myyvät eteenpäin :smiley:

9 tykkäystä

Tässä varmasti kokeillaan kepillä jäätä ja edetään niin pitkälle kuin voidaan avun kanssa samalla välttäen laajempaa eskalaatiota. Tilanne on USA:lle ja koko läntisen maailman valtioille tällä hetkellä suhteellisen herkullinen. Ukraina hoitaa likaisen työn taistelemalla heikentäen venäjää päivä päivältä sotilaallisesti sekä samalla talouspakotteet ja energiasiirtymä syö entisestään venäjän voimaa pidemmällä aikavälillä. USA:lla on jatkossa yksi suurvaltapyrkyri vähemmän murheena sekä euroopan turvallisuustilanne muuttuu päivä päivältä paremmaksi kun venäjä ei etene tavoitteissaan. Aika on tällä hetkellä meidän ystävämme.

Miettikää kuinka karmea tilanne olisi jos Kiova olisi kaatunut parissa viikossa ja ukrainalaiset olisivat alistuneet venäjän alle. Ei olisi hirveän mukava tällä hetkellä olla venäjän rajanaapurina kuulumatta natoon.

41 tykkäystä

Eiköhän venäjän titaanisieni ole Kiinasta saatavilla prosessoituna jöötiksi siinä kun tähänkin asti. Titaanista on muutenkin ollut ylitarjontaa muutamat viime vuodet, joten tää on no big deal.

4 tykkäystä

Nyt on ihan “jankkaamisenkin” uhalla sanoa vielä se, että on kansanurheilua saada poliitikkoja kiinni takinkäännöistä ja sanojensa syömisestä ja muista epäloogisuuksista. Samalla kun Tuomiojaa grillataan siitä, että mieli Natoa kohtaan ei muutu, vaikka Venäjä tekisi mitä, samaan hengenvetoon syyllistetään pääministeriä siitä että mielipide muuttuu, kun tilanne sitä vaatii. Jonkun mielestä teit mitä tahansa, se on aina “Väärin sammutettu”.

Kun tieto lisääntyy ja mielipide vaihtuu uuden tiedon myötä, kutsun sitä älykkyydeksi, järkevyydeksi, fiksuudeksi ja viisaudeksi. Muilla voi olla ilmiölle myös muita nimiä. Tekopyhyydeksi ja takinkäännöksi en sitä kutsu.

No, poliitikon osa on olla aina sylkykuppi joillekin ja tekopyhä toisille. Siitä heille maksetaan ja meillä on siitä hieno paikka, että aina voi lähteä mukaan myymään omaa ratkaisuaan kansalle ja tulla valituksi, jos viesti on tarpeeksi hyvä.

Jotta pysyy vielä ketjun aiheessa, niin naapurissa näin ei ole ja pidetään oma maa tässä jamassa yhteisvoimin, jossa voidaan vapaasti poliitikkoja soimata somessa, kadulla ja toreilla ihan sielun kyllyydestä jatkossakin.

46 tykkäystä

Eli siis Airbus kitisee ettei saa ihan enää niin halvalla kuin aiemmin sai, tai että joutuu hankimaan uuden toimittajan. Tähän voisi todeta että “voi voi, #dealwithit

15 tykkäystä

Tässä on ollut muutama kommentti siitä (yksi esimerkki yllä) että kukaan ei oikein arvannut tammikuussa, että sota voisi syttyä piakkoin. Ihmettelen hieman, miten näin voi olla.

Jos tilanne on se, että Venäjällä on rajan tuntumassa vajaa 200 000 sotilasta ja jenkit varoittelee jatkuvasti, että päätös invaasiosta on jo tehty, niin miten sotaa ei nähdä edes mahdollisuutena? Itse ajattelin tammikuussa, että Putin luultavasti bluffaa, mutta on myös huomattava mahdollisuus sodalle, ehkä n. 20-30%.

En tiedä keneen tässä viitataan. Itse olen sitä mieltä, että hienoa että ajatukset ovat muuttuneet uuden tiedon valossa.

5 tykkäystä

Arvostan Karibu informatiivisia kommenttejasi ja valistuneita näkemyksiäsi paljon, mutta tässä kohtaa on hyvä muistaa kuinka paljon maailma muuttui noiden Marinin kommenttien välillä. Venäjä muuttui 24.2.2022 päivämäärällä kauppakumppanista vaaralliseksi hylkiöksi ja Marin on reagoinut tähän. Itse Arvostan tätä reagointia, sillä politiikkaa ja erityisesti johtamista tehdään aina ajassa ja ajankohtaisen tilannekuvan mukaisesti. Takinkäännöistä puhuminen kuulostaa minusta jämähtäneeltä arvokonservatismilta ja olisin erittäin huolestunut johtamisesta joka ottaisi tällaisen aspektin huomioon.

28 tykkäystä
23 tykkäystä

Harmi että Suomen BUK M1, T72 taitaa olla jo romurautana.
Bemareita ja tykistökamaa löytyy.

Oispa poliitikoilla pelisilmää liittyä Natoon 9.5.
ja tulokkaanahan saa varmaan olla alkuun vähän ulalla ja udella et miten tuota, onko mitään erikoisoperaatioita suunnitteilla? :sunglasses:

8 tykkäystä

Mielenkiintoista analyysiä, kuinka hölmösti Venäläiset toimivat. Heillä on niin kiire saada jokin voitto tai läpimurto, että sössivärt mahdollisuutensa jo nyt.

17 tykkäystä

Venäjä keskittyy ilmaoperaatioiden osalta Mariupolin pommittamiseen ja yksi syy siihen on, että se on Ukrainan ilmatorjunnan kantaman ulkopuolella

(ja mitä sodan ennustamiseen tulee, niin 14. helmikuuta annoin tässä ketjussa 30% todennäköisyyden hyökkäykselle)

6 tykkäystä

Niin että pitäisi kääntää toinen poski=;/ kuinka epäreiluja nuo Ukrainalaiset

Venäjä uhkaa iskeä Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan, jos Ukrainan joukot jatkavat hyökkäyksiä Venäjän puolelle.
Venäjän puolustusministeriön mukaan ukrainalaiset yrittävät koko ajan sabotoida kohteita Venäjän puolella.

17 tykkäystä

Ukrainalaiset eivät suostu toimimaan venäläisten suunnittelemalla tavalla. Varsinaisia ilkiöitä.

18 tykkäystä

USA:n viimeisimmän paketin sisältöä:

32 tykkäystä
43 tykkäystä

Tähän argumenttiin että Länneltä loppuisivat PST “Ohjukset”

https://twitter.com/CalibreObscura/status/1514324402804039684?s=20&t=gkda0eXbfDzO0PyeAHtfkQ

Voin myös taata että kapasiteettia ajetaan ylös atm aikamoisella vauhdilla.

Pentagon seuraava asepaketti.
Huom epäselväksi jäi oliko Switchbladeja 300 yksikköä vai pakkausta (10kpl).
Tuosta nostaisin esim nuo 10 tykistötutkaa. Ovat oikeasti kova juttu koska niillä voidaan lamauttaa vihollisen tykistöä.

Lisäksi MI-17 määrä nousi ilmeisesti 18. (Vähän ?)

Lisäksi: Tsekiltä (Jo toimitettu, nyt julkaistu)
20+ RM-70 Vampire MRLs (Periaattessa vastaa hyvin kotimaista Kevyttä raketinheitintä/ Grad 21)
20+ 152mm ShKH vz. 77 DANA SPGs ( 152mm panssarihaupitsi.)

Rautaa alkaa löytyä rajalle.

19 tykkäystä
51 tykkäystä
15 tykkäystä