Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Onkohan mahdollista että Anonymous (tai jokin muu taho) on päässyt käsiksi järjestelmiin ja aiheuttaa sitä kautta tuhoa? Toki tuntuisi että ovat aina ilmoitelleet, mikäli ovat päässeet johonkin tärkeään järjestelmään käsiksi.

En osaa sanoa lähteen luotettavuudesta mutta tämän mukaan homma hoituu ihan perinteisellä tyylillä ainakin värväystoimistoissa

In Russia, military registration and enlistment offices are set on fire to disrupt mobilization
In the Russian Federation, at least five cases have been recorded when local residents threw Molotov cocktails at the military registration and enlistment offices in an attempt to destroy the personal files of conscripts.

In Mordovia, unidentified people set fire to the military registration and enlistment office with the data of conscripts

11 tykkäystä

Ukrainalainen miljonääri Andrei Stavnitser katseli firmansa toimistossa Puolassa valvontakameran välittämää videokuvaa juuri valmistuneelta luksusasunnoltaan muutaman kymmenen kilometrin päässä Kiovasta.

Ukrainalaismiljonääri seurasi päätteeltään, kun venäläissotilaat alkoivat käyttää taloa ryöstämiensä tavaroiden varastona.

Sitten tontille alettiin siirtää raskaita aseita, joiden kantama olisi riittänyt kirkkaasti moukaroimaan Kiovaa. Pihassa oli tusinan verran Venäjän armeijan ajoneuvoja ja ainakin yksi ohjusten laukaisualusta. Silloin otin yhteyden Ukrainan armeijaan, kerroin heille taloni koordinaatit ja pyysin tulittamaan kotiani niin raskaalla aseistuksella kuin mahdollista, Stavnitser toteaa.

Ja pian alkoi tapahtua. Ukrainan armeija moukaroi Stavnitserin pihapiiriä. Valvontakamera hajosi rytinässä, joten talon omistaja ei pystynyt seuraamaan kotinsa tuhoutumista reaaliajassa.

Venäläisten vetäydyttyä Stavnitser kävi tutkimassa tuhot. Ne olivat melko totaaliset.

97 tykkäystä
10 tykkäystä

Venäjällä oppositio on niin fiktiivistä että ei voida enää puhua oppositiohenkilöistä vaan puhutaan jo oppositiohahmoista :smiley:

28 tykkäystä

Mielestäni edustat sitä tahoa, jolla on näkemystä kokonaistilanteesta, erikoisjoukkojen hyökkäyksen osalta.
Mutta tämä harjoitus ei lopu, jos presidentin lippalakkia ei saada pois päästä. Näin se vaan menee. Kuka sen lakin ottaa päähänsä, koska mitään varalakinhaltijaa ei ole edes määritelty?
Sekasorto ja anarkia on lopputulos. Sen jälkeen mietitään, miten Venäjällä jatketaan ojan kaivuuta.
Uusi hallinto, EU antaa luvan myydä “energiaa”, josta 50% menee Ukrainan uudelleenrakennukseen. Seuraavat 10v, kunnes tapahtuu taas uuden hallinnon kipuilu?
Minkätakia ihmisten sivistystaso ei vaan nouse, jotta aina palataan tähän ikuiseen ongelmaan siitä, että valloittamalla et voita? Ceasar osoitti sen mielestäni aika hyvin.

20 tykkäystä

ei ehkä mtn uutta kellekkään mutta omalta kohdalta hyvä video, katsoin pariin kertaan ja koitin löytyy kaikkea ei luonnollista käyttäytymistä (en löytänyt), ihan vaan yleisen ajatuksen vuoksi muutaman minuutin katselu suositus. ihmisiä!

edit: näin teatterialan ammattilaisena olen tehnyt yli 10v töitä nimen omaan henkilöhahmojen puolesta ja siksi video osuu todella mukavasti

25 tykkäystä

https://www.canada.ca/en/department-national-defence/news/2022/04/canada-announces-artillery-and-other-additional-military-aid-for-ukraine.html

“Canada has now delivered a number of M777 howitzers and associated ammunition to the Security Forces of Ukraine, in conjunction with our American Allies”

“Additionally, Canada has provided Ukraine with a significant number of additional Carl Gustaf anti-armour ammunition, as Ukraine has requested”

“Canada is also in the process of finalizing contracts for a number of commercial pattern armoured vehicles, which will be sent to Ukraine as soon as possible, and a service contract for the maintenance and repair of specialized drone cameras that Canada has already supplied to Ukraine.”

Ranska puolestaan toimittaa kuorma-autolla kulkevan CAESAR-tykistöjärjestelmän, mahdollisesti 12kpl.

25 tykkäystä

videoiden välillä 3 kuukautta

18 tykkäystä

Eiköhän oikea Putin ole siellä Siperian ydinasebunkkerissa ja tää pappa on “double”, niitähän venäjä tunnetusti käyttää

Varmaan itsekin ihmettelee miten noin paska klooni menee länsimedialta läpi. :face_with_monocle::roll_eyes:

Vakavissaan, jos tämä sota on tuosta papasta kiinni niin sota on ohi ennen juhannusta.

13 tykkäystä

Ammattilaisen mielipide on, että kaverilla on vaan kova stressi päällä. Lisäksi huomioitu Putinin erikoinen kävelytyyli. Se johtunee KGB koulutuksessa opistusta pyssymiehen kävelystä, jossa oikea käsi ei liiku lainkaan, jolloin kävely näyttää epäsymmetriseltä ja siksi oudolta.

5 tykkäystä

Kamilin uusi ketju. Pitkä ja täyttä asiaa.

14 tykkäystä
44 tykkäystä

Jos tällä viikolla nähtiin suurhyökkäyksen “keihäänkärki”', vaihe jossa pitäisi puolustajan asemia ja järjestelmiä saada tuhottua etenemisen tieltä, niin eipä ole vielä merkittäviä näyttöjä venäjä saavuttanut

Edit

Bonuksena Aimo Koivusen metamfetamiiniseikkailu WW2

27 tykkäystä

Tässä on taas teille Ylen keräämät kolme keskeistä uutista viime illalta ja yöltä.

  1. Zelenskyi: Moskova haluaa hyökätä myös muihin maihin
    Venäjän keskisen sotilasalueen varakomentaja tarkensi, että tarkoituksena on maakäytävän luominen Krimin niemimaalta sekä Itä-Ukrainaan että länteen Venäjän tukemalle Transnistrian separatistialueelle Moldovassa.

  2. Mariupolin kaupungin edustajat: Vynohradnen kylässä suuri joukkohauta
    "Telegramissa julkaistussa tiedotteessa kaupunginvaltuusto sanoo, että 20. huhtikuuta otetuissa satelliittikuvissa näkyy joukkohauta, joka on 45 metriä pitkä ja 25 metriä leveä.

    Vain päivää aiemmin Maxar julkaisi satelliittikuvia Mariupolin läheltä Manhushin kylästä, joissa näkyi joukkohaudaksi oletettuja muodostelmia, joissa voi ukrainalaisarvioiden mukaan olla jopa 3 000-9 000 siviilin ruumiit."

  3. Yhdysvallat kutsunut liittolaismaita koolle Ramsteiniin
    Yhdysvallat on kutsunut noin 40 liittolaismaata keskustelemaan ensi viikolla Ukrainan turvallisuudesta.

    Tapaamisessa keskustellaan muun muassa Kiovan pitkäntähtäimen puolustustarpeista. Kokous järjestetään Yhdysvaltain lentotukikohdassa Ramsteinissa tiistaina.”

Tässä on vielä Ylen tekemä juttu Pekka Haaviston tv-haastattelusta. Jutussa on puhetta mm. Mariupolista, Suomen ja Ruotsin Nato-ratkaisuista.

"Sotaa seuraa aina rauha. Lopulta niin käy myös Venäjän aloittamassa sodassa Ukrainaa vastaan siitäkin huolimatta, että sota Itä-Ukrainassa on jatkunut jo kahdeksan vuotta. Venäjän laajemman hyökkäyksen alkamisestakin on kulunut jo kaksi kuukautta.

Mutta juuri nyt tietä rauhaan ei ole näkyvissä."

Tässä on vielä Helsingin Sanomien juttu, joka ei ole maksumuurin takana. Juttu koskee toista löytynyttä joukkohautaa Mariupolista.

Joukkohauta on Mariupolin kaupunginvaltuuston mukaan noin 45 metriä pitkä ja 25 metriä leveä, ja siihen saattaisi mahtua jopa tuhannen kaupungin asukkaan ruumiit.

Ukrainan viranomaiset ovat esittäneet arvionaan, että jopa 20 000 ihmistä olisi kuollut Mariupolissa hyökkäyksen aikana, mutta ulkomaiset mediat tai järjestöt eivät ole pystyneet vahvistamaan näitä lukuja.

16 tykkäystä

Tätä on osattu ennakoida ja nyt se on vahvistettu, Ukraina saa 155mm Excalibur ammuksia, joilla voi osua määritettyyn koordinaattiin metrien tarkkuudella n. 40km etäisyydeltä.

Ja tässä USA:n viimeisin 800 miljoonan paketti:
https://twitter.com/PaulSzoldra/status/1517672700126265344

Tunnelmia itärintamalta

50 tykkäystä

USA:n kehittämä Phoenix Ghost drooni tuli nopeasti. Kuinka?

16 tykkäystä

Ammattilaisen analyysia Venäjän kemikaalitehtaan palon vaikutuksista.

At one of my prior firms, bid products from this plant. AFAIK, they are the only maker of a huge range of solvents and reactives of this kind in W. #Russia.

if this #ChemicalPlant Fire is as bad as it appears, this will not be a long war. #Russia has lost a unique key tool it needs to make #War.

14 tykkäystä

Vähän propagandaa… Mistä Venäläinen sotilas unelmoi?

14 tykkäystä

Girkin on edelleen erittäin huolissaan siitä, että Ukraina mobilisoi koko ajan uusia joukkoja

12 tykkäystä