Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Tämä. Nyt vasta tajuaa että miksi kaikki pakotteet kohdistuvat venäjään. V-Venäjä on ollut mukana hyökkäävnä osapuolena yhtä lailla

75 tykkäystä

39 tykkäystä

Ainakin isoimmista Alkoista saa myös Ukrainalaista maustettua vodkaa, kävin hakemassa kannatusmielessä yhden jo eilen. :+1:

30 tykkäystä

Aiemmin tännekin linkkaamani Adam Something tubessa on luonut hyviä ja tähän asti luotettavia tilannekatsauksia. Lähteet Ukrainasta.

Selkeästi laadukkaat videot kaupunkiliikenteen suunnittelusta ovat antaneet vahvan pohjan raportoida sodan kulkua.

Näitä ei pysty jakamaan jostain syystä ainakaan tuben appsista, joten tässä kuvakaappaus osasta viimeisintä kommenttia.

Päätellen sieltä ja täältä tihkuvista tiedoista todellakin näyttää siltä, että huolimatta kuukausien valmistautumisesta on tähän lähdetty Venäjän puolelta ”soitellen sotaan”: erikoisjoukkoja uhrataan korkeariskisiin operaatioihin, logistiikka pettää jo nyt jne.

Todennäköisesti, kuten aiemmin todettu, hyökkäys koko Ukrainaan ei ollut se ykkössuunnitelma vaan lopulta tähän on ajauduttu (Putinin ajamana) harkitsemattomasti ja ylimielisesti Ukrainaa aliarvioiden.

Tämä ei taida ollakaan niin selvä peli, riippuen kuinka pitkälle Putin on valmis menemään. Aiemmat näytöt Tsetseniasta ei lupaa hyvää…

85 tykkäystä

Laitoin Alkoon palautteen että Venäläiset tuotteet tulee vetää välittömästi myynnistä ja korvata, jos mahdollista, Ukrainalaisilla tuotteilla.

91 tykkäystä

Kuluttajavalinnoista löytyy muuten ketju täältä :hugs:

25 tykkäystä

Syvä kumarrus. Arvostan suuresti. :grin:

Maailma on monimutkainen. Suomeen tuleva Stolichnaya-votka valmistetaan käsittääkseni Baltian maissa ja prosessilaitteiston ja -automatiikan on varmuudella toimittanut Valmet.

Mutta, yhtä kaikki, kyllä tällaiset boikotit purevat. Vaikuttaa siltä, että ihmiset ympäri maailmaa toimivat täsmälleen samoin. Paineen alla Venäjä murtuu ja murtuminen tapahtuu sisältä ulospäin.

31 tykkäystä
4 tykkäystä

Käsittääkseni vuodelta 2014.

3 tykkäystä

Ikävä kertoa, mutta ainakin Melitopol on varmuudella menetetty ja Harkova vahvistamattomien tietojen mukaan myös. (Lähteet: Twitter, CNN)

Edit. Kyllä siellä sinnitellään, mutta ikävän paljon uutisia asemien menetyksistä.

image

Edit. Melitopolia ja Harkovaa koskevat tiedot (varmistetuista) Ukrainalaislähteistä. Taistelut jatkuvat molempien kaupunkien ympärillä.

6 tykkäystä
36 tykkäystä

Pitää tunnustaa, että en tarkkaan tiedä miksi Ukrainan EU jäsenyys on ollut ns pitkässä puussa (korruptio, talousnumerot jne?), mutta nyt kun Ukraina taistelee monien mielestä koko Euroopan puolesta, niin luulisi heille pikatien EU jäseneksi tässä kohtaa suotavan. Jos huonosti käy, niin kohtahan sille ei enää ole mahdollisuutta.

Tämä varmasti helpottaisi ja nopeuttaisi tuen antamista myös.

Ja vahvistamattomia tilastoja tunnin takaa.

17 tykkäystä

Ottakaa nyt suolalla kaikki tuo uutisointi sota-alueelta. Eilen jo uutisoitiin Venäjän joukoista KIovan keskustassa. No ei siellä tainnut lopulta merkittäviä venäläisjoukkoja ollakaan, jos ollenkaan. Myös Sumyn alueelta ja Konotopista tulee hyvin ristiriitaista tietoa jatkuvasti.

24 tykkäystä

Monen arvioijan mukaan Venäjän hyökkäysstrategia perustuu heidän kykyynsä harjoittaa sotaa, mikä ei yksinkertaisesti ole riittävän tekemään tämän luokan hyökkäystä niin puhtaasti mitä doktriini edellyttäisi. Venäjän armeijaa huolletaan junilla, eikä heillä ole tarpeeksi rekkoja tukemaan jokaista armeijaa eri puolilla Ukrainaa. Logistiikka hajoaa käsiin kun etäisyys tarvikevarastolta kasvaa yli 200 km.

Tämän vuoksi Venäjän kyky hyökätä nykyistä isommalla määrällä joukkoja on haasteellista, vaikka strategian mukaisesti se olisi ollut järkevämpää. He tarvitsevat lentokenttiä ihan vaan jotta joukkoja saadaan kuljetettua ja huollettua. Täsmäpommit ja ohjukset lienevät jo nyt loppuneen ja Venäjä näyttää siirtyneen peruspommeihin, vaikka Ukrainan ilmapuolustusta ei ole täysin vielä saatu täysin neutralisoitua. Tämä johtaa siihen että omat huolto- ja kuljetuskoneet eivät voi lentää vapaasti vaan tappioita tulee.

Venäjä tietysti voittaa tämän sodan jos tahtoa löytyy, mutta miehitys ei välttämättä onnistu sillä Venäjän hyökkäävän armeijan koko ei ole riittävän suuri kaupunkien haltuunottoon ja moderniin kaupunkisodankäyntiin. Tästä tulee vielä todella verinen kamppailu, elleivät Ukrainalaiset luovuta.

69 tykkäystä

Jos voitaisiin kuitenkin lopettaa ryssittely tässä keskustelussa. Se ei tuo mitään lisäarvoa ja halventaa tavallisia Venäläisiä, joiden vika tämä konflikti ei ole.

31 tykkäystä

Mikään sopimus tai sotilaliitto ei Suomea, tai mitään muutakaan maata, pelasta hyökkäyksen tapahtuessa jos ei ole tarpeeksi vahva oma puolustus ja etenkin puolustustahto.

Nato-jäsenyys ei kuitenkaan ole missän mielessä vaihtoehto Suomen omalle puolustukselle. Tämän luulisi olevan itsestäänselvyys? Ilman varsinaista ulkopuolista apua suomalaisia todennäköisesti vain menehtyisi enemmän maataan puolustaessa. Ja olellisimpana asiana vielä, että ainakaan toistaiseksi Venäjä ei ole historian aikana hyökännyt mihinkään Nato-maahan. Muihin maihin se on hyökännyt sen verran monesti, että loppuu kohta sormet kesken laskiessa…

12 tykkäystä

Tää on kyllä yllättävää jos pitää paikkansa. Tätä oli spekuloitu jo muuallakin. Täsmäpommien ja ohjusten määrää, nopeutta ja tehoa on pitkään käytetty vasta-argumenttina HX-hanketta vastaan… Ja vastustus on ollut nimenomaan sisäistä… Venäjän hyökkäyksen piti jopa perustua siihen.

9 tykkäystä

Samaa mieltä ryssittelyn osalta. Toisaalta pakko todeta että pelkästään Putinin syyttäminen on aika irvokasta. Kansainvälinen media nostaa esille venäläisiä jotka vastustavat sotaa ja ovat tilanteesta vähintään yhtä kauhistuneita kuin kukaan meistä - ja hyvä niin. Mutta jos yhtään tutustuu mielepidekyselyihin (esim. aamun Helsinginsanomissa), niin huomaa että kyllä sodalle kannatusta Venäjällä löytyy. Olkoonkin että suuri osa ihmisistä on peloissaan ja/tai aivopestyjä, niin eiköhän tämä tilanne ja tapahtumat kerro aika paljon Venäjän ja sen kansalaisten nykytilanteesta ja -tasosta. Onhan tämä asia pakko voida sanoa ääneen ilman että tuomitaan rasistiksi tai russofobiksi?

69 tykkäystä

Hyvä pitää kuitenkin mielessä, että nyt on vasta sodan kolmas päivä alkanut. Tämä ei vielä ole kovin pitkä aika. Venäläiset ovat vasta hakeneet sillanpäätä kevyin, vaikkakin hyvin harjoitetuin joukoin. Ratkaisevaa on mikä on perässä tulevien joukkojen kyky. Voisi ajatella, että niitä on vähemmän koulutettu, moraali on alhainen jne …. Mutta ylivoima on suuri venäläisillä ja joukot on tuoreita.

7 tykkäystä

https://twitter.com/expatua/status/1497478350167760896?t=LrskYq50KOKCswPPv7T88A&s=19

18 tykkäystä