Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Näyttää siltä että tämä sota viedään päätyyn asti, siis sen pohjalta mitä neuvotteluista on sanottu ja miten vaikeaa prosessi vallanvaihto Moskovassa on. Kun kyse ei ole vain johtajasta, vaan millä periaatteella kansalta varastetut rahat jaetaan jatkossa.

Päätyyn viemiseen liittyy vahvasti TB2, tämä on sen isoin testi koskaan ja järjestelmä on kriittinen Ukrainan puolustukselle.

Pitkän ajan skenaario:
1)Pitkä ja verinen sota Ukrainassa
2)Sisällissota Valko-Venäjällä
3)Sisällissota Venäjällä
4)Hajoamis-sotia Venäjän rajoilla
5)Valtatyhjiö-sotia esim. Syyria
6)Talousjärjestelmän huojuminen–>lisää sotia

Huh huh…

21 tykkäystä

Sama mitä uskoo, mutta pakotteiden pitää kohdistua kansaan. Mitään muuta tapaa saada muutosta ei näillä näkymin ole

Kaikki Venäjän kaltaiset valtiot ovat lopulta kaatuneet siihen, että normikansalaista on ruvennut ketuttamaan ja ennen pitkää nousevat barrikadeille.

23 tykkäystä

"We offer Russian soldiers a choice: to die in an unjust war or a full amnesty and 5 million rubles in compensation. If they lay down their arms and surrender voluntarily "-

38 tykkäystä

Pohjois-Korea haluaisi vaihtaa kanssasi sanan. Olen kyllä itse toistaisekso pakotteiden kannalla. Ehkä nimenomaan tällainen shokkivaikutus voisi saada toivotun lopputuloksen. Hiljalleen tapahtuva kurjistuminen tuskin ei.

3 tykkäystä

Jos tämä pitää paikkansa alkaa Putinin kaverit todella vähentyä.

91 tykkäystä

In Ukraine while part of a convoy of vehicles on their way to the border with Moldova.

His vehicle was shot and he was killed. The director of the Department of Israelis Abroad spoke with his wife, who is currently in Ukraine with the deceased’s children. His parents, who live in Israel, received the difficult message.

5 tykkäystä

Vähättelevistä puheistasi verratessa Putinia Hitleriin filtteröit mielestäni tietoa sen perusteella, mitä molemmat ovat toistaiseksi tehneet. Minulle ainakin on kuitenkin päivänselvää tämän hyökkäyksen jälkeen ja peilaten kaikkia muutakin Putinin sanomisia ja tekemisiä vuosien varrella että ei tässä Ukrainassa ole pelkästään Putinin tavoitteet vaan ne ovat paljon suuremmat. Kyllä Putin on jo nykyisillä toimillaan ja aikeillaan lisännyt nimensä Stalinin ja Hitlerin joukkoon. On ehdottoman hienoa että länsimaailmalta löytyy nyt tarpeeksi kauaskatseisuutta ja Putin aiotaan pysäyttää heti jotta pahempi tuho estetään tulevaisuudessa.

58 tykkäystä

"miten vaikeaa prosessi vallanvaihto Moskovassa on.Kun kyse ei ole vain johtajasta, vaan millä periaatteella kansalta varastetut rahat jaetaan jatkossa."

100% tämä. Jokainen oligarkki ja muut “etuoikeutetut” tulevat ajamaan vain omia etujaan.

Tuleeko tavallisella kansalla olemaan mitään mielipidettä / valtaa kuka mitä missä miten… on todella suuri kysymysmerkki. Itselläni ei ole mitään käsitystä minkälainen tilanne tulee olemaan Putinin “lähdön” jälkeen.

Edit: Lisäys vielä, kuten yritysmaailmassa olen usein toitottanut: “et voi ottaa huomioon mitä et tiedä”

9 tykkäystä

Mielestäni hyvä räntti venäläisten näkymistä tällä hetkellä. Miten venäläinen kokee tilanteen nyt?
Liittyy vahvasti viimeisimpiin keskusteluihin tällä kanavalla.

11 tykkäystä

Olemme ilmeisesti lukeneet eri kirjoja Stalinista ja Hitleristä.

6 tykkäystä
16 tykkäystä

Even before the sanctions were announced over the weekend, the ruble had weakened. On Monday it plunged further, with the value of a single ruble dropping to less than 1 cent at one point. As the value of any currency drops, more people will want to get rid of it by exchanging it for one that is not losing value — and that, in turn, causes its value to drop further.

8 tykkäystä
33 tykkäystä

David Petraeus(evp) haastattelu

7 tykkäystä

En ymmärrä ihan pointtiasi, heristetään vähän sormea Putinille ja sanotaan soo soo ei saa hyökätä? Miten ajattelit että Venäjää painostetaan jos ei taloudellisten pakotteiden kautta? Toinen vaihtoehto taitaa olla sotatoimien kautta.

42 tykkäystä

Nimenomaan näin. Putin ei ole vielä tehnyt Hitlerin veroisia kauheuksia, mutta historiasta voi ottaa oppia. Viitteet ovat vahvasti kallellaan siihen, että Putin, jos vaan saa tilaisuuden, tekisi mielellään kunnon valloituskierroksen Euroopassa keinoja kaihtamatta. Jos voitaisiin valita uudelleen, Hitlerkin olisi pysäytetty jo kauan ennen sudeettialueiden ottamista. Tarvitseeko sitä tosiaan odottaa, että Putin saa aikaan samanlaista tuhoa ennen kuin voi laittaa kovan kovaa vastaan?

31 tykkäystä

Kyllä. Pakotteet kohdistuvat tehokkaasti Venäjän eliittiin ja johtoon. Jopa lentokielloilla on vaikutus vain hyvin toimeentuleviin ihmisiin, joilla on ylipäänsä varaa lentää. Pankkien varoja jäädytetään ainoastaan sodan rahoittamisen estämiseksi.

Pakotepaletti on lähes täydellinen tähän tilanteeseen ja on jo nyt aiheuttanut sisäistä liikehdintää Venäjän eliitissä. Muut maat eivät onnistuneet estämään sotaa pitkistä ponnisteluista huolimatta. Nyt on oman maan kansalaisten ja eliitin vuoro. Venäjä on käytännössä velaton. Se kykenee helposti huolehtimaan omista kansalaisistan, ilman sotaretkiä.

55 tykkäystä

Juuri tämä. Putin lähetettäisiin Haagiin (jota itsekin olen painottanut), niin kuka on seuraaja ja onko hän mahdollisesti yhtä paha. Ei Venäjälle rakenneta demokraattisia rakenteita, avoimia vaaleja, vapaata lehdistöä, korruptoitumattomuutta kuin ehkä joskus, kun ei siellä ole oikeastaan koskaan ollut niitä.

2 tykkäystä

Nyt on next level touhua.
E. farmarin traktorissa on myös aika iso Z keulassa.

41 tykkäystä

Erilaisia henkilöpakotteita Venäläisille on ollut voimassa käsittääkseni jo noin 8 vuotta ja niiden vaikutus on ollut pieni tai ei ainakaan riittävä. Venäjän hallinto on lähinnä vain naureskellut niille, aivan kuten tämän viimeisimmänkin sodan pakotteille, ennenkuin niiden mittavuus paljastui.

Itse suhtaudun skeptisesti siihen kuinka paljon oikeasti Putinin ja hänen lähipiirinsä varallisuutta saadaan länsimaista takavarikoitua. Miten Putinin varallisuutta voitaisiin edes saada mittavissa määrin takavarikkoon kun siitä tuntuu olevan pelkkiä arvauksia kuinka paljon ja mitä hän omistaa. “Iso raha” on varmasti löytänyt rahoilleen hyviä piilopaikkoja venäjän lisäksi erilaisista veroparatiiseista jne.

Joku varmasti kyseenalaistaa sitäkin onko kaikki oligarkit absoluuttisen pahoja putinin tukijoita vai ovatko hekin kärsijöitä kun joutuvat olemaan asioista Putinin kanssa samaa mieltä.

On totta, että heikossa asemassa olevat kärsivät yleensä eniten ja se on erittäin valitettavaa. Joskus sitä vain joutuu huonoista vaihtoehdoista yrittää valita se vähiten huono. Ehkäpä köyhän venäläisen köyhdittäminen on ok jos se vähentää ukrainalaisten kansan ja venäläisten sotilaiden kuolemia.

17 tykkäystä