Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Alle 10 kun menee niin alkaa isompi tutkiminen

Mielenkiintoista että miehet ovat noin paljon enemmän NATO-myönteisiä vs. naiset. Voisikohan tässä olla taustalla ainakin osittain se, että pitkälti miehet joutuisivat sodassa rintamalle ja naiset ei?

13 tykkäystä

Ei herrajumala… olen sanaton. Mitä pidemmälle tämä väittely meni ja tämä suomettumisen ajan reliikki alkaa horista jostain Paasikivi-Kekkonen linjasta (Suomeksi: Kremlin sanelemasta linjasta), sitä enemmän inhorealistinen kauhu valtasi sieluni. Mitä nopeammin hänen kaltaisistaan anteeksi vain, naiiveista hölmöistä päästään eroon, niin tälläkin maalla on mahdollisuus kehittyä.

Olen täysin Teren kanssa samaa mieltä. En tiedä onko tämä sukupolvi kokemus/kysymys, mutta en minä usko sekuntiakaan, etteikö putleri voisi mielenvikaisuudestaan johtuen tänne hyökätä vaikka huomenna.

E: ja eroon pääsemisellä viittaan poliittiseen päätöksen tekemiseen.

8 tykkäystä

Onkohan tuota panssarivaunulla ajelua mietitty ihan loppuun asti? Joku paikallinen näkee kauempaa, jahas sieltä joku tulee kohti venäläisten panssarivaunulla ja ampuu sen eu:n vehkeillä siihen, niin sen jälkeen ketään ei naurata.

5 tykkäystä

En usko että miehet kannattavat Natoa enemmän sen takia että pelkäisivät sotia. Uskon että armeija muuttaa ajattelumaailmaa hieman pragmaattisempaan ja vähemmän idealistisempaan suuntaa.
Tietenkin parasta olisi että sotia ei enää olisi ja tykit taottaisiin auroiksi mutta koska elämme tässä kyynisessä reaalimaailmassa niin emme voi luopua aseista jos muutkaan ei tee niin.
Toiseksi suomettumisen painolastia on vielä paljon jo tavassa miten sotilasliitto NATO:sta puhutaan. Tästä hyvä kirjoitus. Nato-jäsenyys - ja sanat jotka sen estävät | Uusi Suomi Puheenvuoro

9 tykkäystä

Verenhimoiset toiveet kuuluvat ehkä ennemmin kahvihuoneeseen kuin Ukrainan ketjuun mutta…

Kuinkakohan kauan Iipoilta kestäisi siirtää Iron Dome Kiovan suojaksi?

(Kyllä, märkä päiväuni vain, ei voi eikä tule tapahtumaan).

Mossad voisi kyllä käydä virkistysmatkalla Moskovassa…

3 tykkäystä

Tuleekohan sakko ruplissa?

17 tykkäystä

Putin ja Lukashenko voivat pelata keskenään omat MM-turnaukset.

45 tykkäystä
26 tykkäystä
8 tykkäystä

Vaikka keskustelu vähän välillä ryöpsähteleekin, niin pitää kehua kaikkia tuosta venäjäketjusta. Tuonne saadaan tilannekuvaa lähes reaaliaikaisesti eri Twitter feedeistä. :+1: Ja suurkiitos moderaattoreille uurastuksesta, pelkkä lukeminen käy työstä ja välillä on vaikea pysyä perässä kun uutta viestiä tulee ennen kuin ehtii lukea vanhat. :sweat_smile:

22 tykkäystä

Hmmm, Nordealla tuntuisi olevan ainakin verkkopankki ja nettisivut alhaalla… Onko joku muu noteerannut samaa?

Ajankohta herättää paranoidit epäilyt.

Edit. Näyttäisivät pelittävän taas…

4 tykkäystä

40 tykkäystä

Onko jäädytettyjen keskuspankkivarojen tulevaisuudesta mitään suunnitelmia? Siinä olisikin kansalle selittelemistä kun Putinin purkuryhmä lähetetään henkensä uhalla paikalle ja rakennetaan myöhemmin Ukrainaan venäläisten rahoilla parempaa tilalle…

2 tykkäystä

Nordea.fi aukee, mutta verkko tai mobiilipankki ei aukea ainakaan itellä loginista eteenpäin.

OP-mobiili toimii, toivottavasti vain Nordean omia sähläilyjä, eikä hybridivaikuttamista naapurista.

2 tykkäystä

Sama täälä Nordean suhteen. Tapiola pelittää kuitenkin mobiilivarmenteella :thinking:

Nordean etusivulla lukee että tilapäinen häiriö. Jos tuo haluttaisiin alas, niin miksi se tehtäisiin yöllä?

1 tykkäys

Tämä varmasti taustoittaa tuota videota tarpeeksi. Eli parhaimmillaankin propaganda materiaalia.

Ja kannattaa vähän pitempään asiaa miettiä. Mitä tapahtuu sodassa siviileille jota vihollinen ei enää pidä siviileinä? Tälläisestä seuraa vain ennen pitkää järjettömiä sotarikoksia siviileitä kohtaan.

5 tykkäystä

En ole tietenkään mikään strategi tai itään päin kallellaan oleva dosentti. Mutta pointti on että nämä tempaukset luovat sitä tarinaa mitkä saavat Ukrainalaiset jatkaman taistelua. Sota ei lopu siihen että toinen valloittaa vaan siihen että toinen lopettaa vastustamisen.

Lisäksi tämänlainen toiminta saa hyökkääjän pysymään varpaillaan. (Ei tietenkään tämä yksittäinen tapaus.) Ei voi luottaa siihen että jostain ei sada randomisti napalmia niskaan.

2 tykkäystä
7 tykkäystä