Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Kuten jossain mainittiin, on myös sellaisia ydinaseita, ettei niitä huomaa vasta kuin siitä, että iskun jälkeen alueella on korkea säteilytaso.

Mutta joka tapauksessa, ensimmäinen ydinasetta käyttänyt on sillä sekunnilla sodassa koko maailmaa vastaan, vaikka olisikin ollut “vain” taktinen ydinase eli siis tuhovoimaltaan ns. tavallista (suurta) pommia vastaava. Siinä on enemmän se periaate, eikä niinkään tuhon laajuus, joka voi olla pienempi kuin esim. jo käytetyissä termobaarisissa aseissa.

2 tykkäystä

Putin on kaivanut Stalinin pelikirjan luvun väestönvaihdosta esiin.

BBC: Mariupolin pormestarin mukaan kaupungin asukkaita on lähetetty Venäjälle

Ukrainalaisen Mariupolin pormestarin Vadym Boitshenkon mukaan useita tuhansia piiritetyn kaupungin asukkaita on lähetetty Venäjälle, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Viestipalvelu Telegramissa Boitshenko sanoi, että jotkut oli lähetetty eteenpäin syrjäisiin venäläisiin kaupunkeihin. Muiden kohtalosta ei hänen mukaansa ole tietoa.

BBC sanoo, ettei se ole kyennyt vahvistamaan pormestarin väitettä.

– Se, mitä miehittäjät ovat tekemässä tänään, on tuttua vanhemmille sukupolville. He näkivät toisen maailmansodan kauhistuttavat tapahtumat, kun natsit vangitsivat väkisin ihmisiä, Boitshenko sanoi.

– On vaikea ajatella, että 21. vuosisadalla ihmisiä karkotetaan väkisin toiseen maahan, hän jatkoi.

Noin 300 000 ihmistä on loukussa Mariupolissa, jossa ruoka- ja lääkevarastot ovat hupenemassa. Venäjä estää humanitaarisen avun pääsyn kaupunkiin.

Paikalliset viranomaiset arvioivat, että noin 80 prosenttia asuinrakennuksista on joko vahingoittunut tai tuhoutunut.

Lähde: IS

7 tykkäystä

Aina kun tulee mieleen että yksi taktinen ydinase tarkoittaisi heti välitöntä ydinsotaa ja maailmanloppua, kannattaa katsoa tämä video siitä että paljonko niitä ydinpommeja onkaan jo paukuteltu

juu ja olen sitä mieltä että ydinaseen käyttö olisi anteeksiantamaton rikos ihmiskuntaa vastaan, ja varmasti venäjän lopullinen tuho

Olen myös sitä mieltä että mikäli venäjä käyttäisi ydinasetta Ukrainassa, NATOn vastaus ei olisi, tietenkään, vastaisku ydinaseilla

11 tykkäystä

Samaa mieltä. Mikäli Putinin ydinase bluffia ei katsota nyt Ukrainassa niin sama tilanne on edessä sitten seuraavaa valloitusta tehdessä.

Kyllä Venäjä tulee lopulta lanaamaan Ukrainan maan tasalle mikäli tähän ei puututa ja siinä luultavasti tulee vähintään yhtäpaljon uhreja, luultavasti enemmän, kuin pienimuotoisessa ydinselkkauksessa.

Muistutan edelleen että ei tässä ehdoteta että hyökätään venäjälle ja vallataan alueita, vaan autetaan itsenäistä valtiota puolustamaan alueitaan. Mikäli Venäjä tästä provosoituu ja käyttää ydinasetta niin en usko että sitä olisi mitenkään voitu välttää.

9 tykkäystä

Ainoastaan ns. ”likainen pommi” olisi sellainen mitä ei heti välttämättä huomattaisi, jos se naamioidaan vaikka ilma-aluksen tms. räjähdykseksi. Tuo on kyllä jo ihan terroristi-isku välineen tasoa, mutta sille tasolle venäjä on jo kyllä vajonnut. Sieltä löytyy myöskin arsenaalista neutronipommi, mikä on super tappava, mutta vaatii kuitenkin räjähdyksen, vaikkakin todella paljon pienemmän mitä atomipommi, mutta sekin huomattaisiin kyllä nykypäivän tarkkailussa.

Kuitenkin se valtio, mikä käyttää mitään noista, suistaa todennäköisesti koko kauhun tasapainon pois pelistä ja se on sitten pahempi homma. Toivottavasti venäjällä ei lähdetä tälle tielle missään muodossa, koska siltä ei paljon paluuta ole.

6 tykkäystä
8 tykkäystä

Tämä oli mielenkiintoinen näkemys Venäjän taloudesta.

Kamililta uusi ketju. Suosittelen.

15 tykkäystä

Britannian puolustusministeriön uusin päiviitys sodan kulusta.

3 tykkäystä
16 tykkäystä
13 tykkäystä

Kiina vihjailee olevansa Venäjän puolella

“China’s position is objective and fair, and is in line with the wishes of most countries. Time will prove that China’s claims are on the right side of history.”

Also on Saturday, Vice Foreign Minister Le Yucheng said that sanctions imposed by Western nations on Russia over Ukraine were increasingly “outrageous”.

5 tykkäystä

Nyt kun Venäjän aloitteesta kaikki koskaan ihmiskunnan sopimat ihmisoikeussopimukset on heitetty romukoppaan niin voisikohan lännellä olla jotain vipuvartta tuohon Venäjän sotarikosjohtoon heidän lännessä asuvien läheistensä kautta?

Pistetään Putinin, Lavrovin ja muiden vaimot ja tyttäret Sveitsissä, Englannissa ja ties missä lukkojen taakse ja sanotaan että pois eivät pääse ennen kuin venäläiset ovat poistuneet Ukrainasta.

Reilua? Paljon reilumpaa kuin Putinin päätös ampua lapsia raskaalla tykistöllä.

65 tykkäystä

Samaa mieltä, että venäjän tuhotoimiin venäjän rajojen ulkopuolella täytyy jossain vaiheessa (miellään pian) puuttua. Venäjälle voi yksinkertaisesti ilmoittaa, että venäjän sotilaat tullaan saattamaan takaisin venäjän omille rajoille mutta venäjälle ei olla hyökkäämässä. Venäjä voi vetää tästä omat johtopäätöksensä (jonka uskon olevan että vetäytyvät voiman kohdatessaan). Jos Putinin annetaan jatkaa venäjän rajojen ulkopuolella kansojen tuhoamista hän on jo saanut ydinaseilla haluamansa voiton ja jatkaa varmasti. Lisäksi Kiina huomaa tämän toimivan ja käyttää samaa doktriinia alueillaan.

Lisään tähän kommenttiini jälkikäteen vielä, että luonnollisesti parasta jos (toivottavasti kun) länsimaisella kalustoavulla (strategia ja intel myös) Ukrainalaiset itse suorittavat tuon saaton takaisin rajoille. Olisi paras mahdollinen itsetunnon kohotus aloittaa jälleenrakennus. Yllä oleva kärjistys olkoon siis viesti, kuinka tukemisessakaan ei saisi horjua jos ajoittain tulee me-nuketetaan jos ette tee niin kuin sanomme viestiä. Viimelopussa venäjä varmasti vaatisi jopa natoa rinnalleen taistelemaan nuketuksella uhkaamalla. Taas lipsahti kärjistyksen puolelle.

10 tykkäystä

Australia has expanded its sanctions against Russia over the war in Ukraine, banning all exports of alumina and bauxite in a bid to limit Moscow’s capacity to produce aluminium.

Announcing the export ban on Sunday, the Australian government said “Russia relies on Australia for nearly 20 percent of its alumina needs” and that the move will affect Russian aluminium production. Aluminium is a critical export for Russia.

The Australian export ban comes just days after Canberra sanctioned oligarch Oleg Deripaska, who owns a stake in Queensland Alumina Limited – a joint venture between Russian aluminium company Rusal and mining giant Rio Tinto. The latter has promised to sever all business ties with Russia.

19 tykkäystä

Tuotahan ne on alusta asti sanonut. Toivovat diplomaattista ratkaisua, mutta pitävät sanktioita pöyristyttävinä. Ihan kyllä mielenkiintoista nähdä kuinka kauan Kiina voi jatkaa tällaista tasapainoilua.

3 tykkäystä

Tarinaa Venäjän armeijan kaluston huoltokäytännöistä. Enää en ihmettele, miksi kolonna seisoo viikkoja Kiovan pohjoispuolella. Ihmettelen sen sijaan, miten pääsi niin kauas tukikohdasta.

9 tykkäystä

Lisää rompetta

Sitä ihmettelen mihin ne 320k Ukrainaan palannutta taistelijaa ovat. Heillähän olisi silloin 2x miesylivoima, jonka voimin voisivat raivata tien auki Mariupolista ja Kharkivista länteen päin.

10 tykkäystä

Hyökkäyssota on niin paljon raaempaa kuin puolustaminen, että ei sitä noin vaan huutelemalla töräytetä ilman järjettömiä tappioita. Lisäksi Ukrainalle on toimitettu puolustusaseita, hyökkäykseen huudeltaisiin ylivoimaa ilmatilassa ja panssareita, myös huolto pitäisi saada pysymään mukana kun kärjet etenevät.

3 tykkäystä

ISW ajatushautomon mukaan viikonloppuna olisi sota saavuttanut kulminaatiopisteensä. Nyt alkaisi uuvutusvaihe, asemasota rintamalla ja kaupunkien pommittaminen jatkuu. Venäjän tavoitteiden mukaan toukokuussa olisi sitten valmista.

"Tuoreimmat tiedot viittaavat siihen, että Venäjän joukot ovat kaivautumassa asemiin Kiovan ympäristössä ja muualla. Sotatilanne voi näin ollen jumiutua paikalleen pitkäksikin aikaa. Siviilikohteiden pommitus tulee todennäköisesti jatkumaan.

– Duuman jäsenet ovat antaneet lausuntoja, joiden mukaan Ukraina pakotettaisiin antautumaan toukokuuhun mennessä uuvutustaistelun kautta. Tämä voi kuvastaa uutta lähestymistapaa siitä, miten konflikti yritetään lopettaa Moskovalle suotuisin ehdoin, ajatuspajan arviossa todetaan."

Toivotaan, että duuma uupuu toukokuuhun mennessä, kun Venäjän kansa näkee kokemansa tappion.

12 tykkäystä