Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 1)

Tätä lausettasi pidän selvänä hyökkäyksenä. :grin: Tarkennan sen verran, että Venäjä on sotinut Ukrainassa jo kahdeksan vuotta, mutta valmiuteen rajalle viime kuukausina tuodut massiiviset sotajoukot eivät ole vielä osallistuneet sotimiseen Ukrainan maaperällä. Parempi?

6 tykkäystä

NIINISTÖ uskoo, että jonkinasteisia Venäjän vastaisia pakotteita on vielä tänään tiistaina suunnitteilla ja päätettävänä. Hän ei tahtonut kuitenkaan lähteä kommentoimaan pakotteiden sisältöä tarkemmin vielä tässä vaiheessa.

Niinistö uskoi pakotetilanteen myös elävän sen myötä, jos Venäjä ryhtyy sotatoimiin.

– Pidän todennäköisenä, että pakotteissa tapahtuu portaittaista kehitystä riippuen siitä, miten tilanne mahdollisesti muuttuu. Venäjän toimi laukaisee nyt ensimmäisen portaan. Näin ainakin itse ajattelisin

3 tykkäystä

Uusi kevyt-invaasio, nostaa verenpainetta vähemmän!

Vaihe 1: lähetä erikoisjoukkoja ja palkkasotilaita halutulle alueelle, brändää ne “paikallisiksi viljelijöiksi”
Vaihe 2: tuota uhrille sen verran tappioita että tajuavat keitä oikeasti on aluetta hallitsemassa
Vaihe 3: Paikalliset viljelijät pyytävät sinulta sotilaallista tukea, lähetä armeija avoimesti “turvaamaan rauhaa”
Vaihe 4: Nauti uudesta rauhanomaisesti hankitusta alueestasi. Ota vastaan pari läpsyä ranteille EU:lta

22 tykkäystä

Osa armeijasta luultavasti oli jo paikalla. Nyt vaan laittavat maastopuvun päälle.

3 tykkäystä
6 tykkäystä

Jännää kyllä seurata indeksejä ja kursseja, kun nyt ilmeisesti jo päätettiin, että ei tästä mitään sotaa tule, eikä kukaan oikeasti kykene asettamaan mitään todellisia pakotteitakaan. Yhä edelleeni tuolla rajalla se about 200 000 venäläistä odottelemassa seuraavaa vaihetta, toki osa jo lähetettiin “turvaamaan rauhaa”.

Pörssissä kaikki vaihtoehdot ilmeisesti priced in, kun päästiin jo plussalle. Itsellä kyllä semmoinen kutina, ettei tämä vielä ollut tässä, vaan kyllä venäläiset ovat marssimassa ainakin omille uusille alueilleen. Ukraina ei tästä välttämättä innostu, mutta pyrkivät välttämään suurempaa konfliktia viimeiseen asti. EU ja NATO todistaneet jo munattomuutensa. Tilanne olisi ehkä toinen jos Britit eivät kärsisi brexitistä ja Merkel olisi vielä vallassa.

Jos tämää Marinin sanoin “Ukrainan tilanne” tästä etenee odotetusti ja Venäjä marssii eteenpäin, niin olisin kyllä kovin ihmeissäni jos NATO liittymistä ei oikeasti lähdettäisi edistämään, sen verran paljon on poliittisia irtopisteitä nyt tarjolla.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Fennovoiman hanke tulisi myös laittaa jäihin asap, mutta eihän nyt tämmöistä esitystä kukaan uskalla esittää, ei edes Vihreät. Toki jos EU asettaa jotain oikeita pakotteita, niin tilanne helpottuu ja voidaan todeta, että hanketta haluttaisiin edistää, mutku EU ei tykkää.

2 tykkäystä

2 viestiä yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

Musta tuntuu, että nyt Putin on oikeasti tehnyt virheen. Nord Stream 2 meni jäihin. Länsi on oikeasti paljon yhtenäisempi kuin hän ehkä kuvitteli. Vielä kun EU ilmoittaa Unkarille että heiltä kaivataan nyt tasan ja vain ainoastaan kuuliaisuutta, niin kuka tätä yhteisrintamaa enää rikkoo?

5 tykkäystä

Voisko pörssin päiväheilunnasta keskustella siellä sinne kuuluvassa ketjussa ja tässä tästä ukrainan tilanteesta, venäjästä, turposta jne?

9 tykkäystä
5 tykkäystä

Viesti yhdistettiin ketjuun: Kurssien ja niiden muutosten kyselyt, kauhistelut ja hehkuttelut - ketju

Selvisi myös se tarina niistä viime yön lentokoneista ja erikoisjoukoista

5 tykkäystä

Kaasua virtaa Eurooppaan nykyisten linjojen kautta kuten ennekin. Eikös NS2 keskeyttäminen ole lähinnä symbolinen ele, niin kauan kun kaasua tulee muiden putkien kautta?

4 tykkäystä

https://twitter.com/UkrWarReport/status/1496099214245380101?s=20&t=uQ4-A7rJVxGr0sFepzubwg

3 tykkäystä

EU:lla on ollut nopean toiminnan joukot ainakin vuodesta 2006 lähtien. Olen itse käynyt reilun vuoden pyörähtämässä kyseisessä organisaatiossa vuosina 07-08. Joukko vahvuudeltaan ~2000 miestä vaihdellen vuositasolla sen mukaan mikä maa on ollut vetovastuussa. On siihen kuulunut jonain vuonna komppania suomalaisia Utin erikoisjääkäreitäkin.

Koskaan ei joukkoa ole käytetty eikä se oikein soveltuisikaan kuin esimerkiksi jonkun pienen humanitaarisen kriisin alettua turvaamaan yhden lentokentän jossain epävakaassa kohdemaassa.

19 tykkäystä

Fennovoimasta ja Itä-Ukrainasta

Massiivisen paineastian takeet valmistetaan venäläisen Rosatomin Energomashspetsstal-tytäryhtiön tehtaalla Kramatorskin lähellä Ukrainan itäosassa. Sen jälkeen osat hitsataan ja viimeistellään astiaksi Volgodonskissa Rostovin alueella Etelä-Venäjällä. Sieltä paineastia tuodaan aikanaan Suomeen todennäköisesti laivalla.
https://www.raahenseutu.fi/laajan-sodan-uhka-ei-suitsi-pyhajoen-ydinvoimalaha/4191315

Sitten kun vähän karttaa vilkaisee niin näyttääpäs mielenkiintoiselta. Käsittääkseni punaisella on kutakuinkin merkitty venäjän nyt miehittämät osat eikä Kramatorsk taida kuulua niihin… Kremli ei ole ihan vielä tainnut kertoa omaa näkemystään “itsenäistyvän” alueen laajuudesta. Luulisi, että haluaisivat kyllä omalle alueelle myös tuon Rosatomin tehtaan!

Joka tapauksessa alueelle on jo nyt määritetty pakoitteita. Melkein voisinkin sanoa, että ei tuolta kyllä mitään takeita Suomeen tuoda ydinvoimakäyttöön… Jos aluetta lähdetään nyt venäjän toimesta valtaamaan, niin voisi myös kuvitella, että tehdas lakkaa myös olemasta, puolustajan myötävaikutuksesta jos ei muuten.

9 tykkäystä

Tässä oli myös tuosta USA:n liikenteestä:

1 tykkäys

Vuonna 2014 tehty päätös Rosatomin Fennovoimahankkeesta näyttäytyy nyt hieman riskisenä. Toki riskit tiedettiin jo tuolloin, mutta Vapaavuori ja Pekkarinen kovaan ääneen toitottivat miten hankkeen vastustajat (vihreät ja vasemmisto) olivat russofoobikoita. Miltähän Pyhäjoella nyt maistuu venäläinen ydinvoima?

Edit. olisiko kuulunut kahvihuoneeseen tämä. Toki Venäjän agressioihin liittyy osaltaan…

10 tykkäystä

Kaksoiskansalaiset saavat julkisuutta :face_with_monocle: eikö noita voi mitenkään kumota, siis kansalaisuutta

4 tykkäystä

Talouselämässä on käyty läpi Ruotsin pääministerin, Magdalena Anderssonin, kommentteja.

Andersson tuomitsee Putinin eilisen “absurdin” puheen ja ottaa kantaa myös Venäjän presidentin irrationaalisiin historiantulkintoihin.

Putinin historiantulkinnat ovat herättäneet kysymyksiä siitä, miten Putin näkee Suomen ja Baltian maiden aseman, kun maat itsenäistyivät Ukrainan kanssa samoihin aikoihin vuosina 1917–1918.

”Se on todella kummallinen tapa tarkastella asioita”, Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson toteaa Putinin tulkinnoista.

”Se, että maa on joskus aiemmin ollut osa jotakin toista maata, ei tarkoita, että olisi oikeus esittää jotakin vaatimuksia. Katsotaan vaikka Ruotsia ja millaisia aluevaatimuksia me sitten voisimme tehdä. Se kertoo jotakin siitä, miten absurdi tällainen näkemys on.”

Luojan kiitos Ruotsi lähes luopui armeijastaan 90-luvun temmellyksessä. Tässä ajassa, Putinin logiikalla, se olisi historiallisine aluevaatimuksineen Euroopan kärkisijoilla. :slight_smile:

22 tykkäystä