Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Kamililta hyvä ketju, mikä on paras ja ehkä ainoa tapa päästä Venäjän imperialimista eroon. Tästä on aiempiakin ketjuja

Lisää Kamilin tekstejä löytää täältä

4 tykkäystä

Täytyy kyllä nostaa hattua niille ulkomaalaistaistelijoille jotka lähteneet tuonne etulinjaan puolustamaan Ukrainaa.Syistä en tiedä sen kummemmin mutta loppupeleissään taistelevat meidän kaikkien länsimaitten ja demokratian puolesta,toivotan menestystä.

42 tykkäystä

Putin halusi Ukrainasta Unkarin kaltaisen nukkejäsenen EU:hun, jonka avulla olisi voinut kylvää sekoilua EU:n sisälle:

Google translaten läpi englanniksi:

4 tykkäystä

Snakeislandilla ilmeisesti taas räjähtelöö:

13 tykkäystä

image

медведев россия рукопожатие неудача GIF - Russia Handshake Fail GIFs|833x624.75

3 tykkäystä

:sunglasses:

5 tykkäystä

Ehkäpä saarta ei pommitettu vaan näitä:

Energiatuotannon lisäksi tuollaiseen voi pultata tutkaa ja muuta signaalitiedusteluvälineistöä. Ja tuollaiseen osumiseen tarvitaan jo jonkinlaista täsmäjärjestelmää, esim. HIMARS.

Lisää tietoa:

11 tykkäystä

Venäjällä nuoret miehet eivät halua sotimaan. Putinin lupauksiin olla lähettämättä miehiä Ukrainaan ei luoteta. Rekryjä tehdään jutun mukaan edelleen periferioissa. Tiedot epäonnisesta sotaretkestä ovat kuitenkin kantautuneet maan ääriin.

Burkovskyin keräämien tietojen mukaan esimerkiksi Venäjän Keskisessä federaatiopiirissä on saatu palvelukseen vain kymmenentuhatta varusmiestä. Se on viidennes tavoitemäärästä.

– On epätodennäköistä, että loput 80 prosenttia saadaan kasaan seuraavan 30 päivän aikana, hän kirjoittaa Twitterissä.

Petro Burkovskyi kertoo, että ongelmia on ollut myös muun muassa Ingušiassa.

– Monet nuoret miehet piiloutuvat, hän jatkaa.

21 tykkäystä

Tämä alkaa olla jo yhtä yllättävää kuin maidon ostaminen kaupasta, mutta päivän osuma venäläisten pommivarikkoon tulee tässä:

Äänet päälle niin ei jää epäselväksi, mitä lähtee savuna taivaalle.

Edit. Tässä on muutaman päivän takainen osuma donetskissa sijainneeseen ammusvarastoon. Video kannattaa katsoa loppuun saakka. Rakennuksen palaessa ja ammusten räjähdellessä jatketaan kuvaamista ja sankaritekojen tekmistä 6 kg jauhesammuttimilla. Nyt olen nähnyt kaiken.

8 tykkäystä

Tuore video eiliseltä, jossa venäläisiltä kysytään Venäjän tappioista Ukrainassa. Länsimaisin silmin tässä on hyvää kontrastia venäläiseen ajatusmaailmaan ja siihen, mitä kadulta napattu venäläinen sodasta oikeasti ajattelee. Mukana myös hämmästyttävän rohkeita kommentteja sodan mielettömyydestä ja vaikutuksista arkeen.

Edit. Video on muuten kuvattu Chitassa (Tšita), Siberiassa. Kyseessä on Taka-Baikalian aluepiirin pääkaupunki, jossa on n. 325 000 asukasta. Näiltä alueilta on Ukrainan sotaan rekrytty paljon sotilaita. Chitan lähimmät suurkaupungit ovat Mongolian Ulan Bator sekä Kiinan Hulunbuir. :slight_smile:

18 tykkäystä

Tämä on mielenkiintoinen reitin katkaisu.

Liettua ja Venäjä ovat allekirjoittaneet valtiosopimuksen, jossa Venäjä tunnustaa Liettuan rajat ja suvereniteetin ja Liettua Venäjän kulun Kaliningradiin.

Jos Liettua purkaa sopimuksen, niin sillä ei ole enää sopimuksin vahvistettuja rajoja eikä itsenäisyyttä.

2 tykkäystä

Orban ja tuuliviiri - etsi eroavaisuudet

Melko puskista, että veikkaan taustalla olleen tarjous josta ei voinut kieltäytyä.

Kazakhstan liittyy Liettuan käsikynkkään:

28 tykkäystä

Liettua ei ole purkamassa tai irtisanoutumassa sopimuksesta eikä reittiä katkaista. Vain sanktioitujen tuotteiden ja henkilöiden liikkuminen Liettuan alueen läpi estetään.

22 tykkäystä

Huomiona, että tuolla videolla suurin osa haastatelluista pälyilee jatkuvasti ympärilleen haastattelun kuluessa. Sama on havaittavaissa muissakin viedoissa, joissa venäläisiä haastatellaan kadulla.

On hyvä, että mennään haastattelemaan myös Chitan kaltaisiin paikkoihin.

13 tykkäystä

Tämä on yhtä harhainen kannanotto kuin että Suomen itsenäisyyden perusteet häviävät Nato jäsenyyden myötä. Liettua oli itsenäinen ennen kuin “Kaliningradia” oli edes olemassa, Neuvostoliitto miehitti Liettuan laittomasti 1940 ja 1990 Liettua itse ilmoitti irtoavansa Neuvostoliitosta, ei siitä mitään kauppaa käyty.

Edit: ja Kaliningradiin kulku ei liity Liettuan itsenäisyyteen mitenkään, vaan 2004 neuvotteluihin EU liittymisestä ja Schengen kuvioista

23 tykkäystä

Ei tuossa kannaotossa mitään harhaa ole. Se on vuonna 1991 tehty sopimus Neuvostoliiton hajoamisen yhteydessä. Se löytyy historian kirjoista.

En tähän hätään parempaa linkkiä löytänyt:

Russia wants to abolish Lithuania; Lithuania and Ukraine strike back[quote=“haroski, post:1969, topic:31506, full:true”]

Tämä on yhtä harhainen kannanotto kuin että Suomen itsenäisyyden perusteet häviävät Nato jäsenyyden myötä. Liettua oli itsenäinen ennen kuin “Kaliningradia” oli edes olemassa, Neuvostoliitto miehitti Liettuan laittomasti 1940 ja 1990 Liettua itse ilmoitti irtoavansa Neuvostoliitosta, ei siitä mitään kauppaa käyty.

Edit: ja Kaliningradiin kulku ei liity Liettuan itsenäisyyteen mitenkään, vaan 2004 neuvotteluihin EU liittymisestä ja Schengen kuvioista
[/quote]

Linkki uudestaan @haroski

6 tykkäystä

Anna meille tästä jotain dataa, tuo linkki ei auta asiaan. Itse en tähän liittyen löytänyt yhtään mitään konkreettista.

7 tykkäystä

Girkiniltä uusi tilannekatsaus:

(kyseessä siis pro-Venäjä häiskä, mutta ei ole Putin laseja päässä)

4 tykkäystä

Hyvä ketju Venäjän synneistä. Kyllä tuo kostamisen mentaliteetti varmasti pitää paikkansa.

34 tykkäystä

11 tykkäystä