Inderesin kahvihuone (Osa 4)

Avocadot ovat kevyttä purtavaa ja korkean inflaation ympäristössä selvästi parempi sijoitus kuin Bitcoin. Itsekasvatetut voivat maistua paskalle, mutta olen oman avocadopuuni suhteen toiveekkaampi kuin pörssien kehityksen.


(Sininen viiva on US CPI)

17 tykkäystä

Luin tuossa uutta Nokian Renkaiden rapsaa ja nyt lieneen konsensus hiukan eri raiteilla 2024 EBIT osalta. On tätä kyllä vaikea analysoida 2024 kesään eli kahden vuoden päähän. Itse olen ostolaidalla, koska NRE on näyttöä kummin valmistuksesta kannattavasti.
Tämä on lottoa mutta en usko että NRE tästä case Venäjä ihan kiville menee kuitenkaan….

Minua on aina tavallisen palkanmaksajana ihmetyttänyt vasemmiston hinku “siirtää työeläkemaksuja jne palkansaajalta yrityksen maksettavaksi”. Tosiasiassa kun palkansaajan työstä ne aina sivukulut aina loppuviimein veloitetaan, oli maksajana sitten yritys, valtio tai palkansaaja itse.

Toki hetkellisesti tilanne voi muuttua, jos maksajaa veivataan edes takaisin, mutta yritys saa palkkaan ja sivukuluihin vaadittavat rahat myymällä työntekijän työpanosta tai hänen tuottamiaan tuotteita tai palveluita.

Jos otetaan esimerkiksi vaikka konsulttifirma, joka laskuttaa työntekijänsä ajasta toista yritystä. Siirtämällä sivukulut palkansaajalle, voisi yritys maksaa samalla tuntilaskutuksella sivukuluja vastaavan summan enemmän palkkaa, josta kuitenkin palkanlaskija tekee automaattiset veloitukset sivukuluihin. Erona tässä on se, että palkansaaja näkee paljonko palkasta häviää, kun “työnantajan osuus” ei palkkalaskelmassa käsittääkseni näy.

Paras vaihtoehtohan olisi, että kaikki sivukulut olisi työntekijän itse maksettava. Kyllä siinä moni katsoisi huuli pyöreänä miten omasta työstä jää ehkä 30% sinne nettoriville.

30 tykkäystä

Ei liene mitään estettä laittaa palkkakuittiin näkyville kaikkia sivukuluja. Tosin tietojen tullessa palkanlaskenta ohjelmistosta vaatisi tuo säätöä.

Silloin tällöin olen päässyt palkkoja maksamaan (vuosia sitten viimeksi). Olen aina kirjannut palkkatositteeseen näkyville myös kaikki työnantajan maksamat kulut sekä prosentteina että euroina. En edes ajatellut sitä minään poliittisena kannanottona, vaan pelkkänä läpinäkyvyytenä. Eikö kaikki voisi tehdä näin, jotta ymmärrys leviäisi?

18 tykkäystä

Zelenskyyn myöhempien aikojen potretti

image

7 tykkäystä

Ai että nyt ollaan Deep Value alueella :rocket::rocket:

Alakerran Alepan hintaan vrt -30%. Im buying.

24 tykkäystä

Huomaa että ei ole 500g paketteja.

18 tykkäystä

Ostin paikallisesta kaupasta 100kpl kahvipaketteja kun oli 3.50€ tarjouksessa. Kysyin vielä erikseen myyjältä, onko tosi ettei ole mitään rajoitusta. Seuraavana päivänä ilmestyi ostorajoitus 2kpl per talous. Ilmeisesti kauppias ei tykännyt, että yksi vie kaikki sisäänheittotuotteet :grin: Noh, kerkesimpä saada reilun vuoden kahvit.

56 tykkäystä

Ei oo Pausa ollut enää varmaan vuoteen. Bulkkikahviksi ihan hyvä.

1 tykkäys

Ja suodatinpussit siinä takana? :smiley:

1 tykkäys

11kk sitten jauhetun tavaran kutsuminen kahviksi on kyllä jo aika lavea määritelmä…

21 tykkäystä

Näinä aikoina arvosijoittaja lämmittää lounaan jälkeen aamulla keitetyn kahvin mikrossa :smiley: on se sen verran kallista jo.

27 tykkäystä

Ajojahtia? Tuoko on rehellinen tulkintasi Hesarin jutusta? Juttu oli kuvottavaa luettavaa eikä Rydman edes kiistä useimpia väittämiä kuten kahden alaikäisen “tuliaisen” tuomista kämpilleen ryhmäseksiä varten. Mielestäni tämä ei ole ajojahtia vaan erittäin tärkeän asian esille tuomista. Tätä on turha verrata mihinkään Metsäketo-keisseihin tai muihinkaan. Rydmanin grooming-taktiikka on ollut ihan järjestelmällistä. Hän on odottanut maagista 16v-syntymäpäivää kuin kuuta nousevaa. Kotoa löytyy mapit valmiina kiinni jäämistä varten. On ilmiselvää, että tuollaisen kaverin “vitsailut” ja vokottelut eivät tapahdu missään FB:n chateissa. Vastineissaan hän sanoo, ettei ole voinu mitenkään kieltäytyä kahdenkeskisistä syöntitreffeistä näiden teinien kanssa, koska vastapuoli on ollut mukana kampanjassa. Ihan oikeasti.

Jos olet omasta mielestä syytön etkä halua mitään “ajojahtia” päälle niin älä herranen aika pörrää niin paljon alaikäisten ympärillä äläkä ainakaan treffaile heidän kanssa kaksistaan syönnin ja juonnin merkeissä saatika pyydä asunnolle. Ei se niin vaikeaa ole. Ei kenenkään normaalin ihmisen tarvitse printtailla arkistokaappiin keskustelujaan teinityttöjen kanssa.

Luitko Hesarin juttua? Siellähän on monessa eri kohdassa Rydmanin kommentteja, joten kyllä häntä on kuultu ennen julkaisua. Minusta olisi outoa jos valtakunnan ykköslehti ei julkaisisi noin laadukasta juttua kun materiaalia ja todistajia tuntui riittävän yllin kyllin. Uskoisin, että jutun julkaisun myötä näitä löytyy lisää. Todennäköisesti moni ei edes halua kertoa kokemuksistaan ja suurimman osan kanssa homma ei ole lähtenyt etenemään yrityksistä huolimatta. Eiköhän näitä suojaikärajan alapuolella olevia ole lämmitelty enemmänkin ja testattu ketkä lähtevät parhaiten “peliin” mukaan. 16-vuotiaana voi sitten vapaasti kutsua asunnolle. Minusta tuollaisessa asemassa olevan henkikön tapauksessa suojaikäraja pitäisi nostaa 18-vuoteen. Siitä huolimatta touhu olisi moraalisesti kyseenalaista ja aiheuttaisi potkut puolueesta.

Kuin sattumalta moni haastateltu tietää heti kenestä on kysymys. Minusta on yllättävää, että tuollainen touhu ei ole noussut pinnalle jo paljon aiemmin näinä metoo-aikoina. Selvää valta-aseman väärinkäyttöä. Homma näyttäisi olevan hyvin tiedossa puolueen sisällä. Asiaan ei olla reagoitu mitenkään ja puuttuminen kiinnostaa vasta nyt kun Hesari julkaisi jutun. Todennäköisesti jutun julkaiseminen vaikeuttaa tai jopa keskeyttää Rydmanin toiminnan, joten mielestäni se on erittäin hyvä, että juttu julkaistiin.

Luin ensimmäiseksi Rydmanin pitkän ennakkovaroituksen asiasta ennen Hesarin julkaisua. Siinä vaiheessa oma fiilis oli, että mitähän yhden katkeran naisen masinoimaa paskapuhetta sieltä on tulossa. Olin siinä vaiheessa täysin Rydmanin puolella ja hänen kirjoituksensa vaikutti uskottavalta. Hesarin juttu oli kuitenkin jotain täysin muuta mitä odotin. Se olikin laajamittainen ja laadukas selvitystyö, josta käy hyvin selville järjestelmällinen alaikäisten vokottelu, valta-aseman väärinkäyttö ynnä muut outoudet mappeineen.

Rydmanin vastine oli lähestulkoon yhtä tyhjän kanssa. Mappiarkisto näyttäytyy lähinnä syyllisyyttä puoltavana asiana. Sieltä voi sitten halutessaan julkaista muutaman omaa tarinaa tukevan viestin, joista myös käy ilmi tietynlainen painostaminen. Viesteistä huomaa varsin selvästi, ettei Rydman kirjoita näille teineille Facebookissa mitään liian sopimatonta, vaan kaikki kyseenalainen toiminta tapahtuu naamatusten. Näköjään juovuspäissään sattuu sitten huolimattomuuksia, kuten tuo “tuliaisviesti”.

Kannattaa lukea Hesarin juttu. En usko, että sen jälkeen on epäselvää asioista, vaikka kaikki tarinat eivät pitäisikään 100% paikkaansa. Jutusta on Rydmanin mukaan jätetty pois paljon hänen kertomuksiaan tukevia juttuja sekä naisten positiivisia kommentteja. Yhtä lailla alle 16- vuotiaiden kanssa jutteleminen Facebookissa ja heidän syöttäminen ja juottaminen ravintoloissa kertoo kyllä karua kieltä, että ei näitä juttuja ihan tuulesta ole temmattu. Ehkä jotkut eivät uskalla myöntää Rydmanille suoraan ovatko antaneet haastatteluja vai eivät. Eikä heillä ole mielestäni sellaiseen mitään velvollisuuttakaan.

Kahvihuone on minusta juuri oikea paikka tälle keskustelulle. Kyse ei ole niinkään politiikasta. Kyseessä voisi olla elokuva-alan tai minkä tahansa alan tyyppi ja toiminta olisi yhtä väärin. Poliitikolla on toki vielä enemmän tarvetta käyttäytyä asiallisesti.

37 tykkäystä

Et tainnut lukea ketjun aiempia viestejä?’

Samaa mieltä. Voidaan toki vertailla avocadoja ja bitcoiniakin, mutta kyllä sekaan mahtuu asiaakin. Jos ahdistaa, voi jättää liian fiksut jutut väliin.

1 tykkäys

Tein myös näin kun oman viestini tänne kirjoitin, ja myönnettäköön etten ole vieläkään hesarin juttua lukenut kun en ole tilaaja. No aika näyttää mitenkä tässä käy. En omaa mielipidettä kumpaankaan suuntaan.

Uskomatonta että tämä viesti on edelleen ajankohtainen.

Aika moni on kyseisen jutun lukematta tai valikoidusti luettuaan todennut, että se mikä ei ole laitonta on sallittua tai hyväksyttävää.
Hämmentävää ja harmillista.
Yllättävän moni ei myöskään ymmärrä miksi asia on vakava itsessään tai journalistisesti.
Ehkä oudointa on se, että jopa tällä palstalla löytyi asian ja henkilön puolustajia.

Ymmärrän hyvin nämä tuomitsemisviestit ja olen taipuvainen ajattelemaan samalla tavoin itsekin. Lynkkaamista en kuitenkaan kannata. HS kirjoittaa asiasta tarinamuodossa, joka on erittäin tehokasta mielipiteisiin vaikuttamisessa. Kuva maalataan hyvin yksipuolisesti eikä asiavirheiltäkään vältytä.

Juttu on kuitenkin poliisin tutkima eikä rikosta ole Poliisin mukaan tapahtunut. Syytekynnys ei ylity.

Rydman voi olla niljake ja jopa pervo, mutta pohjimmiltaan ollaan moraalikysymysten äärellä. Lain muuttaminen tältä pohjalta voi olla aika haasteellista. Paras pelote seuraavalle niljakkeelle on nyt käytävä keskustelu ja sen seuraukset.

1 tykkäys

Aika kaukana tässä ollaan mistään henkilön ajojahdista tai lynkkaamisesta. Kyseisen henkilön puoluekaan ei ole vielä reagonut mitenkään. Toki kyseinen henkilö syyttää mediaa ajojahdista kuten tapana näissä lienee.
On äärimmäisen tärkeää, että kansalaisilla on tällainen erittäin asiaton, vaikkakin laillinen, toiminta tiedossaan kun he tekevät äänestyspäätöksiään.

Hetkinen, ex-sisäministeri Kai Mykkänen vaati jo eilen rikosprosessin käynnistämistä, vaikka poliisi on jo kertonut syyttämättä jättämisestä. Myös Orpo tuomitsi käytöksen ja vaati perinpohjaista tutkintaa.

Eli kyllä Kokoomuksen johtokin on hereillä. Yksittäinen pervo tai idiootti löytyy varmasti joka puolueesta. Eilen myös Marin kertoi tulleensa häirityksi puoluekokoontumisissa. Tätä tämä valitettavasti on. Hyväksytty kulttuuri muuttuu hitaasti. Iltatyttö katosi Iltalehdestä vuonna 2015. :slight_smile:

Edit.

Se varsinainen ongelma ei ole tapaus Rydman vaikka kyseinen tapaus rumalta kuulostaakin. Kouluterveyskysely 2021 →

Huolestuttava tulos oli myös se, että puolet 8.–9.-luokkalaisista ja 56 prosenttia toisen asteen tytöistä on kokenut pääkaupunkiseudulla seksuaalista ehdottelua tai ahdistelua. Luvut ovat muuta Suomea korkeammat, ja pk-seudulla korostuu ahdistelun yleisyys julkisissa tiloissa.