Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Venäjän armeija ei petä odotuksia. Koskaan.

Russian factories refuse to repair tanks because soldiers sell or trade all the parts for alcohol

33 tykkäystä

Mitä mahtoi liikkua mielessä

36 tykkäystä

Vaihtelu virkistää, sanoi volodymyr räjäytettyään himarssilla ammusvarikon sijasta polttoainevaraston.

9 tykkäystä

Voi siirtää järkevämpään ketjuun, jos joku sellaisen tietää, mutta kysyisin ruplan arvosta ja sen vaikutuksista Venäjän talouteen; ymmärrän, että ruplan kurssi on kovin keinotekoinen tällä hetkellä. Kaiketi (keinotekoisesti) vahvan kurssin omaava valuutta ei ole kovin hyvä valtiolle, jolla on paljon enemmän vientiä kuin tuontia? Mitä muuta hyötyä ja haittaa valuuttakurssista ja toisaalta sen keinotekoisuudeasta Venäjälle on?

Kiitos jo etukäteen!

5 tykkäystä

Käytännössä ei mitään. Venäjä maksaa tuontinsa raaka-aineilla, se on lähinnä semantiikkaa mitä nimellistä valuuttaa kaupassa käytetään.

Tavallisen kansalaisen tilanne taitaa vähitellen muistuttamaan Putlerin haikailemaa Neuvostoliittoa; ruplia on, mutta niillä ei voi ostaa oikein mitään. Tosin se johtuu nyt pakotteista eikä valuuttakursseista.

3 tykkäystä

Virallisella kurssilla Venäjä pyrkii vaikuttamaan mielikuviin taloutensa suorituskyvystä. Perusongelma on ettei virallisilla kursseilla ole mitään käytännön merkitystä. Todellisemman arvion ruplan käyvästä kurssista saa valuutanvaihtopisteilla joko Venäjälle tai venäläisten suosimissa turistikohteissa, joissa oikeaa rahaa suostutaan vaihtamaan rupliksi.

3 tykkäystä

Vahvistuksia tuodaan

13 tykkäystä

Hävittäjätyyppi vaatii aina lentäjät, maakaluston, varaosat ja paljon, paljon muuta. Ne on lisäksi rakennettu kunkin maan omiin johto- yms järjestelmiin jne. Länsikalustolle yksinkertaisinta ja ainoa sotaan ehtivä vaihtoehto olisi, että omistajat operoisivat itse. Mutta se on juuri sitä sotaan sekaantumista. Ja ihmisten vetämän rajan ylittämistä.

Toinen syy ihan viimeisen teknologian panttaamiselle on se, että pelätään niiden joutuvan (sotasaalis, rikollisuus, tms) jossakin vaiheessa väärälle puolelle rintamaa.

Kovasti tämä muistuttaa elokuvien ja sarjakuvien hyvä vs paha -asetelmaa. Mistään videopelistä ei kuitenkaan ole kysymys, vaan huomioitavia asioita on todella paljon. Ennustettavuus on hyvä olla jossakin rajoissa ja siksi esim. Boris Johnsonin vaihtaminen toisi lisää ennakoimattomia muuttujia. Ja Putinin vaihtaminen vielä enemmän.

On mukava spekuloida ja kohta tutkijatkin väittelevät, missä tapahtui virhe. Ehkä tämäkin palsta on tutkijoiden aineistossa. Jopa joskus venäläisiä osallistuu näihin spekulaatioihin. Tosin, lienevätkö he tai heidän isänsäkään vielä syntyneetkään.

5 tykkäystä

Käytännössä Venäjä on siirtynyt tai siirtymässä kokonaan täyteen sotatalouteen, kun yritykset (jos siellä edes sellaisia on läntisessä merkityksessä) velvoitetaan osallistumaan sotaponnistuksiin hyökkäyksen tukemiseksi. Tähän pimittämiseen liittyy myös, että sanojen sota tai hyökkäys käyttäminen on kriminalisoitu, joten maan sisäisesti kaikki arvostelu tai sodan todellisen laajuuden kuvaaminen on laillisesti mahdotonta. Itse näkisin, että Venäjä on täydessä sotataloudessa ankarine sensuureineen.

10 tykkäystä

Matkalla kevyeen sotaharjoitukseen tai virkistäytymään Sotshin rannoille. “Kännykät otetaan poism ettei niitä hukata eikä niihin mene hiekkaa!”

22 tykkäystä

9 viestiä yhdistettiin ketjuun: Näkemyksiä valuuttakurssien kehityksestä?

Kutsunnat ulottuu jo Yhdysvaltoihin asti?

4 tykkäystä

Siinähän tosin mainitaan että Kirill on Venäjällä, joten ei ole varmuutta pääseekö takas jenkkeihin, käy vielä kuten fedotoville ja passitus armeijaan. :grin:

7 tykkäystä

Ei ehkä suoranaisesti liity Euroopan turvallisuustilanteeseen, ainakaan mikäli tämä ketju ei aio laajentua länteen päin ja luoda epidemioita. Ehkä tämä on sitä kuuluisaa “Import substitutionia”, että hoidetaan homma itse, niin saadaan sitten “hyvää” :face_vomiting: aikaiseksi. :rofl:

Tietysti, onhan tuo ihan fiksua, sillä hyöteiset on täysin aliarvostettu proteiinin lähde länsimaissa. Olisiko tässä uusi alku?

13 tykkäystä

Homma menee edelleen ihan suunnitellusti ja pankkikorttisirujen kierrätys oli jo aikaisemmin päätetty. Sanktioilla ei merkitystä.

29 tykkäystä

Putlerjugend

10 tykkäystä

Seuraavaksi erikoisoperaatio Alaskaan?

8 tykkäystä

Eikös niillä ole ollut Putlerjugend jo ajat sitten? Lapsia kesäleireilemässä univormuissa ja sitä rataa.

10 tykkäystä

Minulla oli työntekijä, jonka ainoa rikos oli osallistua jugend - kesäleiriin, tosin opposition järjestämään. Terroristin leima otsaan ja Ukrainan sodasta tutut kuulustelumenetelmät, ja lopulta pako Valko-venäjän kautta Suomeen. Tosin kerran meinasi käydä ohraisesti kun hänet pidätettiin Milanon kentällä terroristiksi epäiltynä. Moskova oli antanut Interpolille pidätysmääräyksen. Oma hommansa oli saada kaveri takaisin Suomeen, mutta se on toinen tarina.

Sorry hivenen offtopic

34 tykkäystä

Heh, mikäs voisi mennä pieleen kun sörkkii ampiaspesää.

Johnson päätti muuten sitten erota, mutta puheessaan toistaa, että UK:n tuki Ukrainalle jatkuu edelleen:

7 tykkäystä