Näkemyksiä valuuttakurssien kehityksestä?

image

Dollari/Euro kehitystä tässä spekuloin. Millaisia näkemyksiä teillä on dollarin kehityksestä? Tammi-maaliskuussa dollari vahvistui ihan mukavasti, mutta sen jälkeen on tultu tasaista pulkkamäkeä. Aiheuttiko alkuvuodesta 10 vuotisen nousu dollarin vahvistumisen, vai mistä tässä on kyse? Uutisointi työttömyysdatasta on aiheuttanut melko suurta päivän sisäistä heiluntaa suuntaa ja toiseen, mutta iso kuva dollarin kehityksestä kiinnostaa.

Olisi mielenkiintoista ymmärtää dollari/euro käyttäytymistä ja sen taustalla vaikuttavia asioita paremmin, jotta voisi ennakoida mihin suuntaan valuuttakurssit tulevaisuudessa kehittyy. Mikäli dollarin vahvistuminen liittyy korkomarkkinaan voisi dollarin ajatella vahvistuvan vielä tässä lähitulevaisuudessa sitten kun rahapolitiikkaa aletaan kiristämään. Tosin oletettavasti rahapolitiikan kiristäminen aiheuttaa niin voimakasta laskua osakekursseissa, ettei dollarin vahvistuminen siinä vaiheessa paljoa lämmitä.

1 tykkäys

Wall Street Pros Are as Baffled as Anyone by Dollar’s Fate (yahoo.com)

Näköjään pohdinta on ajankohtainen eikä asiaan tunnu olevan varmaa vastausta muillakaan.

Jatkan yksinpuhelua päivän dollari/euro pohdinnasta: Ensin nousua 0,5% ja heti perään laskua saman verran ja lasku vaikuttaisi jatkuvan. Uutiset ennakoitua korkeammista inflaatioluvuista vaikuttivat laukaisevan dollarin vahvistumisen, mutta mistä äkillinen käänne alaspäin johtui?

Oliko tässä kyse siitä että ennustettua korkeammat inflaatioluvut antoi olettaa 10 vuotisen koron lähtevän jälleen nousuun, mutta oletuksista huolimatta korot lähtivätkin laskuun?

1 tykkäys

Nordealla menee aikaa ja tupakkia näiden ennustamiseen. Ei ole tullut tosin seurattua miten nämä osuu.

https://docs.nordeamarkets.com/Publications/financial-forecast/?page=1

Eli valuuttakurssilla ei ole mitään merkitystä? Miksi?

Jeps. Puhtaasti kauppataseen perusteella ruplan voisi luulla vahvistuvan, energiatulothan ovat kasvaneet vaikka joutuvat myymään alennuksella Kiinalle ja Intialle. Mutta jos rupla olisi vapaasti vaihdettava, niin valuutapako taitaisi olla aikamoinen. Kaikilla kynnelle kykenevillä (mukaanlukien Putler itse) on tili tai useampi veroparatiiseissa. Ei ole sattumaa, että sodan alussa tuli se 80%:n sääntö valuutojen vaihdosta rupliksi vientiyrityksille. Oligarkkien tilit Caymanilla olisivat muuten paisuneet vikkelästi :joy:

Tässä muuten erinomainen kirjoitus ruplasta parin vuoden takaa, jolloin elettiin vielä suht normmalia aikaa:

1 tykkäys

Venäjä vie raaka-aineita, ne hinnoitellaan dollareissa. Sen mitä ne saavat tuotua hinnoitellaan dollareissa, juaneissa tai ties missä. Kun ruplaa ei saa vaihtaa vapaasti, niin on jokseenkin sama millä kurssilla se virallisesti noteerataan. Nykyisillä öljyn hinnoilla valuuttaa kyllä riittää tuontiin ja vaatimattomaan matkusteluun.

1 tykkäys

Eikös kaasua ainakin osteta Eurooppaan ruplissa?

Sopimukset on tehty euroissa tai dollareissa. Lisäksi markkina hinnoittelee öljyn ja kaasun dollareissa. Se on lähinnä arvovaltakysymys miksi Putler vaatii maksua ruplissa.

Ei oikeastaan, kyseessä on täysin keinotekoinen järjestely. Maksu suoritetaan venäläiseen pankkiin euroina/dollareina ja se vaihdetaan rupliksi toiselle tilille jolta lähtee maksu.

Voisiko nämä rupla taivastelut siirtää muulle palstalle, eikös täällä ollut joku ketju missä käsiteltiin valuuttoja? Ei omasta mielestä liity oikein tähän ketjuun nämä edelliset viestit.

5 tykkäystä

Vaihdetaan millä kurssilla?

“Näkemyksiä valuuttakurssien kehityksestä” voisi olla oikea palsta. Ottaisiko ylläpito koppia? Pahoitteluni kaikille näistä!

1 tykkäys

Moikka @Ziibra, @jps ja @vanha_Qfwfq

Siirsin keskustelun valuutoista tänne Venäjän agressio ketjusta

1 tykkäys

Venäjän keskuspankin määrittelemällä kurssilla.

Eli kyllähän tuolla kurssilla siis on melko paljon konkreettista merkitystä?

1 tykkäys

Ostaja taitaa maksaa dollari/euro pohjaisen hinnan eikä rupla, joten ostajan kannalta ei taida olla suurta väliä.

1 tykkäys

Jos se tosiaan noin on, niin eipä siinä kai mitään ongelmaa ole, sama se kuka sen valuutan vaihtaa. Mutta jos se ei olekaan noin vaan ihan oikeasti maksetaan ruplissa ruplan kurssilla.

Ei ole, sopimukset on tehty euro/dollaripohjaisesti. Ei kukaan täysjärkinen tekisi ruplapohjaista sopimusta koska kurssi on valtion määrättävissä, joten toteutuva hinta olisi ihan rulettia.

Joku juuri fortum ketjuunkin laittoi kiinan ja venäjän välisestä kaasudiilistä linkin, joka sekin hoidetaan euroissa:

3 tykkäystä