Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Aivan varmasti kasvattaa lännen ja Venäjän eroa ennestään. Yhdysvaltojen nousu johtavaksi supervallaksihan perustuu ehkä jopa mittavia luonnonvaroja enemmän siihen, että Yhdysvallat on aina houkutellut sorrettujen ihmisryhmien huippulahjakkuuksia. Esimerkiksi Saksa oli 1920-luvulla johtava maa monella tieteenalalla kuten mm. ydinfysiikassa. Mutta natsien noustua valtaan monet juutalaiset tiedemiehet tunnetuimpana Albert Einstein muuttivat Yhdysvaltoihin ja Saksa jäi pahasti jälkeen monella tieteenalalla. Lopulta ydinaseen kehittäminen oli Saksalle mahdotonta, vaikka sillä oli siihen parhaat lähtökohdat 1920-luvulla.

Myös Venäjän vallankumouksessa länteen pakeni monia huippulahjakkuuksia, joiden saavutukset ovat merkittäviä. Esimerkiksi Sikorsky Aicraftin perustaja ja toimivan helikopterin kehittäjä oli Venäjän vallankumousta paennut ukrainalainen Igor Sikorsky.

31 tykkäystä

Venäjän toimet Ukrainassa tulevat varmasti johtamaan Ukrainan oman “Mossadin” perustamiseen. Ensimmäinen vaihe on jo käynnissä: Sotarikosten tutkiminen ja tekijöiden identifioiminen. Kun Ukraina on voittanut sodan (kun, ei jos enää tässä vaiheessa), oli se puolen vuoden tai kahden vuoden kuluttua, Ukraina käynnistää ohjelman, jossa etsitään kaikki ne rikolliset, joita ei saada muuten tuomiolle.

Toinen vaihe, on löytää ne, joita ei muuten saada tuomiolle. Se tapahtuu hiljaisesti. Siitä ei pidetä meteliä. Siitä ei jätetä jälkiä. Kaikki voidaan kiistää. Ja kaikki arvaavat, mitä on tapahtunut, kun pikku hiljaa siellä täällä Venäjällä yksittäisiä sotarikollisia katoaa.

Zelensky ei ole puheissaan ujo. Nämä on lausuttu Buchan tapahtumien löydyttyä. Sen jälkeen on tapahtunut paljon. Tulevaisuudessa tulemme kuulemaan, mitä Khersonissa ja Mariupolissa on tapahtunut. Siitä riittää tutkittavaa vuosiksi. Niistä tullaan tekemään kirjoja, seminaareja ja niissä tulee näkymään vastuullisten ihmisten nimiä ja naamoja.

Zelensky: We will hunt down every Russian criminal and find him wherever he is.

He also added that his country’s position is quite clear, considering that “every Russian criminal must be brought to justice”, according to the Ukrainian news agency Zelensky.

To this, he said: “Whoever they are and wherever they hide, we will find them all and hold them accountable.”

Lisäksi, kukaan länsimaissa ei tule pitämään asiasta meteliä. Vain Venäjällä meuhkataan. Tai ehkä Venäjän tilalla olevissa pienemmissä valtioissa. Tämä on väistämätöntä.

41 tykkäystä

Tähän aiheeseen liittyen OSINTin rooli tulee varmasti olemaan merkittävä. Esimerkinomaisesti Redditissä on käynnissä erään venäläisen sotilaan tunnistamisoperaatio. Ko. sotilas on kuvattu kiduttamassa elossa olevaa sotavankia. En nyt linkkaa tänne, koska Redditissä on ennenkin oltu väärässä näiden tunnistamisten kanssa. Pointtina kuitenkin, että tällaisen talkooeffortin pohjalta Ukrainalla ja muilla sotarikollisia jahtaavilla on valtavasti materiaalia, joka kaipaa vain verifiointia.

9 tykkäystä

Nykyaikana homma on hitosti helpompaa kuin joskus muinoin natseja metsästettäessä. Kuvamateriaalia ja internetsi ja some jeesaa.

4 tykkäystä

Yön saaliina kolme ammusvarikkoa. Replynä kaksi muutakin viimeistä tosin vain soundit pimeällä videolla

Poikani kysyi, että palautaako Ukraina karjalan Suomelle. Kieltämättä ihan mielekiintoinen kysymys. Tätä menoa kyllä:

14 tykkäystä

Kun katsoo itärajan asukkaiden ja kauppiaiden suhtautumista esim. venäläisten viisumikieltoon, löytyy sama ”oma suu lähinnä” ajattelu kuin mm. osittain Saksan kohdalla. Sympatia on ilmaista jaettavaa, mutta raha on se joka ratkaisee. Heitä toisaalta moittimatta, mutta opportunismi pitäisi nyt olla kielletty uskonto. Riskejä konkretisoituu eri puolilla maailmaa ja se on vain siedettävä. Redditistä näkee mitä riskien konkretisoituminen on pahimmillaan ukrainalaisille. Paha saa kyllä palkkansa ja kaikki kääntyy vielä, jos ei ihan hyväksi, niin paremmaksi.

24 tykkäystä

Jeps, Wagner sotilas kiduttaa sotavankia löytyy Twitteristä jos joku haluaa nähdä.

Ja Euroopassa mietitään kuinka lämmitys ja energia kallistuu kun toisaalla kidutetaan ja pommitetaan kuoliaaksi.

31 tykkäystä

Jeps:

Surullista, äärimmäisen surullista

45 tykkäystä

Vilkaisu Venäläisen sotilaan ajatuksiin sodasta. Monet heistä ovat täysin aivopestyjä, kun ovat eläneet Putinin propagandakuplassa. Tosin he, jotka eivät kuole nopeasti, saattavat viisastua. Kuten Viktor Shayga.

5 tykkäystä

Joku tehnyt kansalaisaloitteen, nämä eivät yleensä taida johtaa mihinkään vaikka täyttyisivät…?

Sillä aikaa Virossa:

44 tykkäystä

Äärimmäisen tyhmää myös. En ikinä lähtisi pelkälle ostosmatkalle maahan, joka on luokitellut Suomen vihamieliseksi valtioksi. Ymmärtäisin jos menevät tapaamaan jotain todella läheisiä ihmisiä, mutta haloo pelkälle ostosmatkalle. Vaikka pidän epätodennäköisenä, että yksittäinen turisti joutuisi pelinappulaksi, ei se mitenkään ennenkuulumatonta. Tuomitsihan Kiinakin 2019 kanadalaisen turistin kuolemaan, sen jälkeen kun Kanada oli pidättänyt Huawein talousjohtajan.

21 tykkäystä

Veikkaanpa että ei tule olemaan viimeinen hallituksen kaatuminen länsimaissa missä venäläisillä sormet pelissä.

27 tykkäystä

Eikä ensimmäinen. Jo NL ajoista tuotettiin disinformaatiota ja kulutettiin huomattavia määriä rahaa tukemalla länsimaiden ääriliikkeitä ja aiheuttamalla epävakautta länsimaihin. Putin on käynyt koko valtakautensa sotaa länttä vastaan ja siihen on olennaisesti kuulunut länsimaisten poliitikkojen ostaminen ja epävakauden luominen länsimaihin. Putinin agendalla on ollut primääristi sota länsimaita vastaan eikä oman maan kehittäminen paremmaksi.

27 tykkäystä

Venäläiset tekivät hallitsemallaan Donetskin alueella Olenivkassa Grad-raketti-iskun vankilaan, jossa pidettiin ukrainalaisia sotavankeja. Surmansa sai 53 ukrainalaista sotavankia, joiden joukossa on Azov-rykmenttiin kuuluneita Mariupolin ja Azovstalin antautuneita puolustajia. Haavoittuneita on 75, kertoo venäjänkielinen BBC.

Venäjä taas väittää Ukrainan asevoimien pommittaneen omia vangittuja sotilaitaan HIMARS-raketeilla. Sen mukaan surmansa sai 40 ukrainalaista sotavankia ja kahdeksan venäläistä vartijaa haavoittui.

Tosin Venäjän asevoimien televisiokanava Zvezda kertoi Telegram-kanavallaan venäläisiä rauhoitellen, ettei yksikään vanginvartija haavoittunut, vaan kaikki kuolleet ja loukkaantuneet olivat sotavankeja. Tämän viestin jakoi myös Venäjän valtiontelevision johtaja propagandisti Vladimir Solovjov.

Ukrainan presidentin neuvonantaja Mihail Podoljak sanoo, että Venäjä on suunnitellut raketti-iskua pitkään. Hänen mukaansa tästä kertoo muun muassa se, että venäläispropagandistit aloittivat heti järjestelmällisen valeinformaation levittämisen iskusta. Samoin vangit siirrettiin jostain syystä iskun kohteena olleeseen vankilaan vain muutama päivä sitten.

Podoljak arvelee, että tarkoituksena on ollut peitellä jälkiä yhä lisääntyneistä venäläisten sotarikoksista ja kidutuksesta, häiritä vankien vaihtojärjestelyitä, loata Ukrainan asevoimia ja ”tässä kyseissä tapauksessa lisäksi Ukrainan saamia ulkomaalaisia aseita, jotka herättävät venäläisissä kauhua”.

25 tykkäystä

Kopioitu yhdeltä toiselta foorumilta:

” Viisumien myöntäminen pitäisi nyt oikeasti lopettaa, koska nykyiset käytännöt ovat lähinnä omaan jalkaan ampumista. Venäläiset saisivat pysyä siellä omassa onnelassaan ja ei kai niillä luulisi olevan muutenkaan mitään tarvetta matkustaa länteen, sillä täällähän se kaikki pahuus heidän mielestään on. ”

36 tykkäystä
2 tykkäystä

Vähän IT-ohjusta. Six UK Stormer missile-carrying vehicles arrive on Ukrainian frontline

5 tykkäystä

Hohhoijaa. Tässä jotain tweettejä. Venäjä jatkaa tutulla linjalla ja YKlla menossa “both sides” argumentit kidutuksen osalta. Katsotaan saadaanko sama sotavankien murhaamisesta. YK on sellainen diktaattoreiden shit show että senkin voisi lakkauttaa turhana. USAhan sen pääasiassa rahoittaa.

Ja viljan varastus vauhdissa

Ja Turkki näyttää olevan se todellinen ystävä hädässä. Aina luulin että se olisi Kiina. Mitenköhän Nato meinaa ton Turkin hoitaa. Tämä ei ole kohta enää Suomen ja Ruotsin ongelma

24 tykkäystä

:+1:
jos olen ymmärtänyt oikein, niin tällähän hetkellä käydään kauppaa amerikkalaiseesta koripalloilijasta ja venäläisestä asekauppiaasta.

Jos joku haluaa matkustaa Venäjälle, niin rajalla pitäisi vaatia allekirjoitus siihen, että ymmärtää olevansa matkalla diktatuuriin ilman minkäänlaista oikeusturvaa.

33 tykkäystä

HS: “Maailman parhaisiin naiskoripalloilijoihin lukeutuva Brittney Griner, 31, pidätettiin Šeremetjevon kansainvälisellä lentokentällä Moskovassa 17. helmikuuta. Hänen laukustaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita.”
En osaa sanoa olisiko koripalloilija pidätetty ilman kannabisöljyä, mutta ainakin osaltaan koripalloilijan “oma vika”.