Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Onko eurooppalaiset demokratiat niin heikkoja omasta mielestäsi että joku tien sulkeminen oikeasti vaikuttaisi yhteiskunnan yhtenäisyyteen? Nämä pelot on lähinnä autoritaarisista maista tuttuja pelkoja. Ihan naurettava kanta. Äärioikeiston ihan oikea terrorismi sen sijaan on todellinen uhka jota poliitikotkin katsovat sormien läpi, myös Suomessa.

8 tykkäystä

Kerrotko mitä äärioikeiston uhkaa Suomessa on tällä hetkellä ja mitä on tapahtunut tähän mennessä?

Tietty kaikkiin tällaisiin uhkiin pitää reagoida riippumatta siitä minkä laidan tekosiksi ne haluaa tituleerata. Retoriikka vain tahtoo olla vihreiden vaalimainosten tasoa, jossa Iiris lupaa pitää natsit poissa Helsingistä. Nooh, määritelmä taitaa olla hyvin lavea tänä päivänä alkaen peräkylien syrjäytyneistä peräkammarinpojists

En ole kovin vakuuttunut muusta kuin siitä, että niitä majailee massoittain tuolla vaalimaan toisella puolen

16 tykkäystä

Tässä viimeisin tapaus
Tämän tiedämme Suomen ensimmäisestä äärioikeistolaisesta terrorismiepäilystä: poliisi seurasi miehiä lähes kaksi vuotta, tutkinta kestää kuukausia | Yle

Sitten Wikipediasta voit käydä kurkkaamassa vaikka Supon kommentteja kun skrollaat alemmas:

4 tykkäystä

Jokaisesta maasta löytyy miljoonien ihmisten seasta aina yksittäisiä ääriajattelijoita. En silti lähtisi jonkin Turun puukotuksen ym yksittäisen teon takia yleistämään kuinka meillä on suuri islamistiongelma

Tuosta Wikipedian artikkelista saa lähinnä käsityksen, ettei Suomessa juuri ole ollut merkittävää ja järjestäytynyttä oikeistoliikehdintää sitten sotien ja hyvä niin.

Samassa artikkelissa benkku mainitsi osuvasti, että aihealue on jäänyt lähinnä poliittiseksi lyömäaseeksi, jossa tietyt tahot näkevät natseja ympärillään. Nykyisellään tällainen tahallinen polarisointi ja vastakkainasettelu on nähdäkseni kansallisella tasolla huomattavasti vaarallisempi ilmiö ja osa Venäjän hybridivaikuttamista

24 tykkäystä

Niin no kuvaat juuri sitä poliitikkojen sormien läpi katsomista kun sanoit että Benkku (Ben Zyskowicz?) pitää äärioikeisto-leimaa poliittisena lyömäaseena. Sinänsä odotettava kannanotto oikeistolaiselta poliitikolta.

Sivuutit taitavasti kuitenkin sen pääpointin eli

Jalosen mukaan “Perussuomalaisissa on pieni oikeistoradikaali siipi, jonka kautta radikaalioikeistolaisuus on institutionalisoitunut”. Esimerkkeinä kyseisistä henkilöistä Jalonen on maininnut Suomen Sisun jäsenet ja kansanedustajat Jussi Halla-Ahon, James Hirvisaaren ja Olli Immosen.[8] Tutkija Vesa Puurosen mukaan äärioikeistoa kannattavien ihmisten määrää on hankala arvioida, mutta heitä on voinut olla 2010-luvun alussa Suomessa jopa kymmeniä tuhansia henkilöitä.[12] Puurosen mukaan useissa eduskuntapuolueissa voi olla rasistisia ja maahanmuuttovastaisia henkilöitä, jotka voidaan yhdistää äärioikeistolaisuuteen.

3 tykkäystä

Ehkä tätä voisi jatkaa politiikkanurkkauksessa

Koska keskustelu rönsyilee, eikä tuo muuta “uutta” tietoa kuin “venäjä rahoittaa äärioikeistoa”.

14 tykkäystä

Guardianin artikkeli Olenivkan pidätyskeskuksesta. Artikkelissa on mielenrauhaa häiritseviä yksityiskohtia, mutta suosittelen lukemaan, sillä aivan liian helposti saattaa unohtua, mikä on Venäjän vallan alla olevien kohtalo. Venäjä ei kunnioita mitään kansainvälisiä sopimuksia. Ne, joihin sitoudutaan, rikotaan heti, kun oma etu tarvitsee. Kidutus, murhat, ryöstely ja raiskaukset eivät ole poikkeuksia. Ne ovat itsetarkoituksia. Valloituksen kohde pitää alistaa, nöyryyttää ja nujertaa kaikilla mahdollisilla keinoilla. Päämäärä pyhittää keinot. Winner takes it all.

“Russia didn’t want them to stay alive. I’m sure some of those ‘killed’ in the explosion were already corpses. It was a convenient way of accounting for the fact they had been tortured to death,”

Male prisoners were regularly removed from their cells, beaten, then locked up again. “We heard their cries,” she said. “They played loud music to cover the screams. Torture happened all the time.

One of the women in my cell was an Azovstal medic. She was pregnant. I asked if I could give her my food ration. I was told, ‘No, she’s a killer’. The only question they ever asked me was, ‘Do you know any Azov soldiers?’

Em. filosofia ja käytäntö pätee kaikkeen Venäjän toimintaan. Ei pelkästään Ukrainan sotaan. On hyvä ymmärtää, että Venäjälle mikään ei ole pyhää, eikä mikään rikos ole liian suuri.

36 tykkäystä

Huomenta ketjuun

Jotkut teemat saattavat sopia paremmin tänne:
https://keskustelut.inderes.fi/t/politiikkanurkkaus/

Siksi siirsin muutamat viestit sinne, jotta jatkokeskustelua niistä aiheista voi käydä siellä. Oli ketjun aihe, mikä tahansa, niin pidetään säännöistä ja käytöstavoista kiinni sekä keskustellaan Foorumin arvoon sopivalla tavalla. :slight_smile:

Välillä voi ehkä vähän mennä ohi aiheen, mutta jos keskustelu jatkuu, niin keskustelua voi jatkaa siihen sopivammassa ketjussa. Jos muistaa käytöstavat ja tuo lisäarvoa keskusteluun, niin ketjut pysyvät siisteinä. Tässäkin ketjussa pääosin jutellaan asiallisesti ja fiksusti, kiitos siitä!

Mukavaa päivänjatkoa kaikille! :sunny:

25 tykkäystä

Kuulemma muutamien Giganttien pihoilla olisi nähty venäläisiä tonkimassa SER-jätteitä… :thinking:

39 tykkäystä

Juuri näin.

Olen kesällä kiertänyt Balttian maat ja on kyllä ihme että nämä maat ovat pysyneet itsenäisinä. Nato-jäsenyys ennen EU-jäsenyyttä ollut loistoveto.

Liettuassa näkee vähemmän venäjän kieltä kuin Suomessa. Jospa Suomessakin muistettaisiin että maamme viralliset kielet ovat suomi ja ruotsi. Lisäksi sitten englanti. Muille kielille ei minun puolestani tarvitse asioita kääntää.

17 tykkäystä

Emil Kastehelmen kannanotto Amnestyn väitteisiin Ukrainan sotarikoksista:

30 tykkäystä

Kamil kommentoi Amnestyn toimintaa. Varoitus: twiittiketjussa järkyttäviä kuvia.

4 tykkäystä

Oli aiemmin julkisesti tiedossä, että Ukraina saa säteilyyn hakeutuvia ohjuksia, ilmeisesti se on nyt käytössä ja tyyppi on AGM-88. Todennäköisesti maasta laukaistuna.

Toisaalla Bakhmutin suunnalla on tiukat paikat, Wagner lienee hyökkäyksen kärjessä.

Ja T-12 tykki käytössä kun siihen löytyy ammuksia.

3 tykkäystä
11 tykkäystä

Katsaus Venäjän talouteen. Muutama quote alla, mutta en pilaa hupia liiaksi. Lukekaa itse. :smiling_face_with_three_hearts:

If you look at real-life market data on volumes of oil and gas actually traded, by May Russian energy export revenues had dropped to $14.9 billion, less than half of what it had earned in the first month after the invasion.

Urals crude retailing at a $35-a-barrel discount

A 2019 study by Saudi Aramco found that Russia was one of the most expensive places in the world to produce oil: around $42 a barrel for onshore projects, and $44 for offshore

Hyvin menee, nothing to see here…

29 tykkäystä

Venäjän propagandaa paikallis telkkarissa:

11 tykkäystä

Ilmatilakin alkaa vapautua

Ja Antonivskyn siltaa nakerreltu yöllä

24 tykkäystä
34 tykkäystä

14v Georgian sodan alkamisesta.

12 tykkäystä

Örkit panostaneet Zaporizhian ydinvoimalan ja komentajan mukaan valmiit räjäyttämään sen. Ei varmaan enää yllätä ketään vaikka olisi totta.

15 tykkäystä