Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Valitettavasti en muista määriä ihan tarkkaan lastien määrää, jossakin se oli mainittu, mutta joka tapauksessa luku oli 60 - 80 rekka-autollisen välissä mitä suomi on lähettänyt humanitääristä apua. Ja lisää on menossa senkin jälkeen nyt viime aikoina. Se on melko paljon sidetarvikkeita ja ruokapakkauksia (2000-luvun rautaisannoksia, ei sitä vanhaa muussijauhetta jolla intissä maha oli sekaisin viikon).

Suomella tuon roistovaltion kanssa rajaa 1300km, toivon ettei ainuttakaan asetta lähetetä, mutta painetta muille maille sen lähettämiseksi voisi antaa enemmän.

3 tykkäystä

Venäjänä joukkoja menee kiihtyvään tahtiin ja Putler laittoi tilausta muutamasta sadasta tuhannesta lisää.

6 tykkäystä

Tuosta luin, että se ei tarkoittanut +1 miljoona nykyisten päälle, vaan että reservin vahvuus nousee oliko se nyt 1,02 miljoonasta → 1,157 miljoonaan. Eli siis 137k tavoitteena, joka tuskin toteutuu, kun ei tähänkään mennessä ole paljoa vapaaehtoisia ilmoittautunut.

5 tykkäystä

Juu, olet oikeassa, näin se meni, että lisäys on sata tuhatta entiseen ja kokonaismäärä miljoona ja risat. Korjattu kirjoitukseeni. Tuolla neljällä sadalla ukolla päivä koko lisätty reservi menee kivasti vuodessa 400X300= 120 000 :grin:

3 tykkäystä

Daniil Frolkinin tarina, osa 2. Olkaa hyvä. Varoitus: Teksti ei ole sopivaa herkille.

The soldiers responded with brutality and deadly violence against the villagers. Far from being a breakdown in discipline, it’s clear this was a deliberate policy carried out on their commanders’ orders. The same brigade was also responsible for the crimes in Bucha and Irpin.

2 tykkäystä

Asiantuntijat sanovat, ettei voi tietää. Tietääkö parviäly? Siis miten etenee tai päättyy Venäjän hyökkäys Ukrainaan? (1-2 rastia)

  • Venäjä valtaa vähitellen Ukrainan (ulkoinen tuki vähenee tai Ukrainan sisäpolitiikka muuttuu) ja Ukrainasta tulee käytännössä Venäjän vasalli.
  • Venäjä valtaa Ukrainan osittain ja osa siitä jää rauhansopimuksella Venäjän osaksi.
  • Venäjä perääntyy, kun kyky sotimiseen vähenee ratkaisevasti.
  • Venäjä perääntyy, kun Ukraina ajaa ajaa Venäjän pois muiden valtioiden tukemana.
  • Venäjä perääntyy, kun sisäpolitiikka muuttuu syystä tai toisesta (vallankumous, vaalit, salamurha…).
  • Sota jatkuu ja jatkuu ja jatkuu…
  • Sota eskaloituu muihin maihin, kun Venäjä käyttää liian voimakkaita tai laittomia aseita ja kolmannet maat vastaavat.
  • Sota eskaloituu muihin maihin, kun Venäjä käyttää tekaistuja tai todellisia syitä hyökätä.
  • Sota eskaloituu, kun Venäjä luhistuu ja luhistessaan käyttää ydinaseita.
  • Sota eskaloituu, kun kolmas osapuoli hyökkää Ukrainaan tai Venäjälle.
  • Sodassa saavutetaan monimutkainen neuvotteluratkaisu.
  • Katastrofi sota-alueella tai muualla (ydinonnettomuus, laajamittainen ydinsota, luonnonilmiö tms) päättää aktiivisen sodankäynnin.
  • Jotain muuta…

0 voters

2 tykkäystä

137k on aika prikulleen se mitä syksyn kutusnnoissa saavat alokkaita.

5 tykkäystä

Ehkä Venäjä pitää kuolleet ja pahastikin vammautuneet vahvuudessa, niin täytyy nostaa vahvuutta, että päästään edes samoihin todellisiin määriin, mitä oli ennen hyökkäystä.

5 tykkäystä

Olettoko huomanneet että Venäjä ei enää menetä lentokoneita, helikoptreita eikä risteilyohjuksia.
Onko oikea johtopäätös että näitä ei enää ole tai ole uskallusta ilmantorjunnan pelossa käyttää?
Vai että niitä ei saada enää pudotettua?

7 tykkäystä

Näitä ei juurikaan käytetä. Matalalla lentäville helikoptereille ja lentokoneille on Ukrainalla tehokkaat MANPADit, vastaavasti korkealla lentäviä kohteita pudottavat tehokkaasti S300, S400 sekä nyt länneltä saadut järjestelmät.

13 tykkäystä

Sanoisin, että tähän vaikuttaa myös Yhdysvaltojen Ukrainalle toimittavat AGM-88 ohjukset. Ukraina on viime aikoina tuhonnut paljon Ukrainan rajalla ja valloitetuilla alueilla olevaa tutkakalustoa, jolloin venäläiset lentokoneet joutuvat lentämään ilman tutkakuvaa ja olemaan siten altavastaajia vihollishävittäjille. Lisäksi uskoisin, että rynnäkkökoneiden täsmäaseet ovat jo suurimmaksi osaksi loppuneet Venäjältä. Rynnäkkökoneet joutuisivat käyttämään konetykkiä, rakettaja tai liitopommeja, jolloin ne joutuisivat lentämään lähemmäksi kohdetta ja olisivat siten haavoittuvampia. Uskoisin myös, että huolto on tullut ongelmaksi. Yhtä lentotuntia kohden MIG-29:a tarvitsee 11 tuntia huoltoa. Olen varma, että huolto on mitoitettu rauhanajan lentotuntien mukaan ja se on nyt tukossa. Lisäksi tähän päälle, että komponentteja on hankalampi saada komponenttipulan ja uusien pakotteiden myötä. Koneita on myös vaurioitunut sotatoimissa ja luultavasti juuri parhaassa kunnossa olevaa kalustoa on menetetty. Jäljellä on eniten huoltoa tarvitsevaa kalustoa.

28 tykkäystä

Pikku pyllistys Kremlille, rahallakaan ei saa kaikkea .

118 tykkäystä

Silta poksuu taas kerran. Tällä kertaa kohteena ilmeisesti ne ponttoonit / lautat:

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/wy6mck/the_moment_of_gmlrs_arrival_on_the_antonovsky/

10 tykkäystä

Kymmenen HIMARS:ia vaihdettu 200 laskuvarjojääkärin elämään.

26 tykkäystä

Tuo miestappioista uutisointi on tässä kuten tavallista melkoista arvailua. Näyttäisi siltä että hotellista on ainakin ylimmät kerrokset tuhoutuneet, mutta mitään sen enempää ei ole tietääkseni kyetty varmistamaan:

5 tykkäystä

Olen täysin samaa mieltä. Esim. kun Zelenskyi puhui Suomen eduskunnalle kiitokset olivat varsin vuolaat. Toki pyysi lisää. Kritiikkiä ei pahemmin kuulunut.
Niinistö on myös kesällä haastattelussa sanonut Suomen aseavusta (kun kysyttiin raskaista aseista) tyyliin “kyllä niillä jälkeä saa aikaiseksi”.
Oma veikkaus on, että kulisseissa on Ukrainalle annettu aseita, joista ei haluta kertoa itänaapurille.
Suomen turvallisuuden kannalta tämä on hyvin fiksu ratkaisu:
Annetaan Ukrainalle apua, jota se tarvitsee Venäjän asevoimien tuhoamiseen, joka pienentää riskiä aseelliseen hyökkäykseen Suomeen joskus tulevaisuudessa. Samaan aikaan Venäjä joutuu olettamaan, että aseet X ovat edelleen Suomen puolustusvoimien käytössä ja pelotevaikutus Suomen osalta säilyy. Kaikin puolin win-win sekä Suomelle että Ukrainalle.

Ainoa häviäjä: Venäjä. Tämä kelpaa oikein mainiosti. :+1: :wink:

44 tykkäystä

Suomen avustuspakettien julkaisemattomuus perustuu siihen, että tiedolla niiden sisällöstä voi tehdä päätelmiä siitä mitä meillä katsotaan olevan riittävästi ja mitä taas ei ehkä olekaan tarpeeksi.

10 tykkäystä

Ylipäätään kun avustuspakettien sisältöä avataan kyse lienee siitä että jollekkin halutaan viestiä jotain, omille tai toisille. Boris halusi kääntää huomiota pois ongelmistaan sisäpolitiikan suhteen, amerikkalaiset ehkä sitouttavat euroopan natokumppaneita ja saksalaiset pelaavat aikaa. Pyyteettömästi melko varmaan toimivat entiset neuvostomaat, mutta venäjän kaluston rinnalla tuki on lähinnä symbolista.

Silti on kyllä luojan lykky että kommarien pelko elää edelleen niin vahvasti amerikkalaisessa yhteiskunnassa.

6 tykkäystä

Onhan sen ensimmäisen julkistetun Suomen paketin jälkeisistä toimituksista hieman sisältötietoa tullut rintamalta esimerkiksi tykistöammuksia, Vammas kranaatinheittimiä, Sergeitä ja epävarmempana tarkkuuskivääreitä (niissä ei ole näkynyt tornitunnusta ja niitä on myyty paljon eri maihin)

2 tykkäystä

Tässä Suomen hyshys meinigissä näkyy sekin, että ei olla vielä Natomaa. Minkään tollaisen tiedon jakaminen on vastoin kaikkea opittua kulttuuria. Muissa länsimaissa tietoa kapasiteetista on aina jaettu osana yhteistä puolustussuunnittelua. Suomessa moinen on aika iso asia ja vaatii muutosta ajattelussa.

5 tykkäystä