Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Lähti vapaaehtoisena Ukrainaan, mutta pakolla sieltä pois? Sitähän passi ei kerro. Kirjoitan minäkin ihan vain siksi, että ymmärrän, mutten toisaalta ymmärrä tämän suuntaista sääliä lainkaan. Siitäkin huolimatta, että luulen hahmottavani vallitsevan informaatioympäristön vaikutuksen yksilön kehitykseen suht syvällisesti.

4 tykkäystä

Totta tuokin. Tosin 19-vuotias on vielä ihan pentu eikä sitäkään ihan varmaksi voi sanoa, onko pakotettu tai huijattu vai ei.

Ennenkuin täällä lähtee taas joku lynkkauspartio liikenteeseen sanon, että en ottanut kantaa siihen oliko nuoren miehen toiminta hyväksyttävää alunperinkään. Muistutan kuitenkin, että armeijassa ei tehdä omia valintoja vaan noudatetaan käskyjä. Eikä ura armeijassa Suomen kaltaisessa maassa ole yhtään hullumpi vaihtoehto. Venäjällä on toisin.

19 tykkäystä
57 tykkäystä

Onko Ukraina ottanut Normandian maihinnousun suunnittelusta mallia? Normandian maihinnousu onnistui, koska liittoutuneet onnistuivat antamaan väärää tietoa maihinnousun sijainnista. Onko tässä käynyt, niin että Ukraina on viikkoja toitottanut, että vastahyökkäys tapahtuu etelässä, jolloin Venäjä on siirtänyt joukkoja Etelään, mutta oikeasti todellinen vastahyökkäys tapahtuu idässä.

16 tykkäystä

Tulee mieleen, että eikö noissa syvissä murtautumisissa ole vaarana, että saa sitten runtua kummaltakin laidalta kun vasemmalla olevat perääntyy ja oikealla huomaavat, että ei olekaan omia tuossa välissä.

5 tykkäystä

Hohhoijjaa, Hienoa Suomi….

43 tykkäystä

Pekka Haavisto ei siis ole varma, voiko sellaista päätöstä tehdä mikä on juuri tehty.

I don’t follow :thinking:

34 tykkäystä

Tässä asiassa Pekka näyttää vetäytyvän EU? “sääntöjen” taakse. Muistelisin, että ei ole Pekalla aina tapana toimia sääntöjen puitteissa.

39 tykkäystä

Kristi Raik linkkasi oheisen hyvän 20-kohtaisen yhteenvedon Macronin puheesta. Ilmeisesti puhe on ollut sen mittainen, että moni siitä puhuu, mutta harva sen on oikeasti kuunnellut. :slight_smile:

9 tykkäystä

(Video löytyy helpolla myös)

30 tykkäystä

Kun Igor Girkin menettää uskonsa…

https://twitter.com/eskelinen_antti/status/1567216981849346054?t=s8Wz4PpcHKAHpObLeVAlzA&s=19

22 tykkäystä

Tää keissi on kyllä melko ainutlaatuista ydinvoiman käyttöhistoriassa globaalisti. Kun nyt eivät liikaa paukuttaisi…

Käyttökokemusta riittää jaettavaksi muulle maailmalle kyllä tästä…

7 tykkäystä

Miksi Herssonissa on vaikea edetä:

Russia’s Orlan drones exposed Ukrainian positions from more than a kilometer above their heads, they said, an altitude that meant they never heard the buzz of the aircraft tracking their movements.

Russian tanks emerged from newly built cement fortifications to blast infantry with large-caliber artillery, the wounded Ukrainian soldiers said. The vehicles would then shrink back beneath the concrete shelters, shielded from mortar and rocket fire. Counter-battery radar systems automatically detected and located Ukrainians who were targeting the Russians with projectiles, unleashing a barrage of artillery fire in response. Russian hacking tools hijacked the drones of Ukrainian operators, who saw their aircraft drift away helplessly behind enemy lines.

Russian electronic warfare also posed a constant threat. Soldiers described ending their shifts and turning on their phones to call or text family members — a decision that immediately drew Russian artillery fire. “When we turn on mobile phones or radio, they can recognize our presence immediately,” said Denys. “And then the shooting starts.”

13 tykkäystä

Täytyy vastata itselleni. Igor on ehkä nähnyt Venäjän valtionvarainministeriön laskelman 48 838 varmistetusta kuolemasta. Tämä siis Venäjän oma laskelma. Ukrainan joka päivä julkaisemat luvut eivät näytä ollenkaan hatusta vedetyiltä.

Tässä siis Ukrainan tämän aamun luvut. Ukraina painaa Venäjää jyrän lailla. Joka päivä ~500 kuollutta vihollistaistelijaa… :astonished: :astonished:

Kauanko Venäjän armeija voi tätä kestää?

24 tykkäystä

On tässä kyllä melkoinen ilmaveivi saatu aikaiseksi jos tiedot pitävät paikkaansa. Kanavilla epäiltiin jo viikkoja sitten että ei edes ryssä voi olla niin tyhmä, että menee lankaan kun tyyliin presidentin kansliasta asti huudetaan että “me hyökätään ihan kohta etelässä”.

14 tykkäystä

Itse en ole uskonut Venäjän järjenkäyttöön koko sodan aikana. Koko sodassa Venäjällä oli lähinnä menetettävää: Lopullinen välirikko veljeskansaan jota on kurnutettu 2014 alkaen, lännen sanktiot, Naton laajentuminen, öljy- ja kaasumarkkinoiden menettäminen arkkiviholliselle USA:lle (liuskekaasun/liuskeöljyn tuottajat kiittää).
Sellainenkin lopputulema tästä sodasta on mahdollinen, että Venäjä menettää Krimin, Ukraina liittyy Natoon ja EU:hun eikä Venäjä edes pääse takaisin läntisille markkinoille tai saa uudestaan pääsyä kiinni länsimaiseen teknologiaan. Jos Venäjä jatkaa nykylinjallaan, niin paariavaltion status on sementoitu sukupolveksi tai pariksi vähintään. Putin jää tuollaisen skenaarion toteutuessa historiankirjoihin Venäjän kaikkien aikojen ykkössurkimuksena. Aika näyttää miten tässä käy. Ei haittaisi ainakaan itseäni, jos Putin saa “arvoisensa” lopun tulevien sukupolvien silmissä.

40 tykkäystä

https://twitter.com/lilygrutcher/status/1567571902171947009

Joidenkin tietojen mukaan Ukrainalaiset ovat kiertäneet Shevchenkoven ympäri, eivätkä ole haaskanneet aikaa tappeluun siellä olevien Venäläisjoukkojen kanssa.

13 tykkäystä

Ukraina painaa NATO-taktiikoilla ja paremmin koordinoidulla sodankäynnillä ja tulos alkaa näkyä ja Venäjä painaa tyypilliseen tapaansa, vailla minkäänlaista taktiikkaa epäkelvoilla sotilailla, rekrytoiden lähinnä tykinruokaa mm. vankiloista. Kaunis loppu olisi joku 20 000 Venäläisen sotilaan motti ja totaalinen tuhoaminen. Saisi Ukraina vähän tasoiteltua tilejä Mariupolin yli 100 000 siviilin tappamisesta. Hyvällä NATO-taktiikalla ja operoinnilla voi siis voittaa kymmenkertaisen määrän aseenkantajia ja tykinruokaa ja onhan tässä se motivaatiopuoli Venäjällä ja Ukrainalla ihan eri maailmoista. Pakko lainata Sun Tzuta:

Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win.
Sun Tzu

32 tykkäystä

Veikkaan että Ukrainalla on paljon muutakin NATOlta kuin pelkkä taktiikka. Niistä ei vain voi kertoa. Stoltenberg muutaman kerran sanonut puheessaan että tuki jatkuu “as long it takes” ja “whatever it takes” ja"Ukraine must prevail"
Onhan se nyt päivänselvää ettei NATO voi antaa örkkien voittaa Ukrainassa ja siellä on sellaiset tuet päällä että Ukraina varmasti hoitaa homman kotiin
Aivan mahdoton tilanne Euroopalle, USAlle, NATOlle, sivistykselle, että Ukraina ei voittaisi

mikäli Ukraina ei voittaisi, miltä kuulostaa nuo Stoltenbergin lupaukset NATOn uskottavuuden kannalta esim Kiinan kannalta?

menee ohi aiheen mutta katselusuositus Disney+

tuon kun katsoo niin ei enää kuvittele etteikö NATO/USA olisi jo täysillä mukana Ukrainassa, toki kulissien takana

14 tykkäystä

Olisin hyvin varovainen tuon “dokumentin” suhteen… sitä ei ole tietääkseni vielä mistään lähteestä varmistettu oikeaksi, ainoa kuva on jonkun random jampan twitteristä joka normaalisti ei postaile mitään originaalia ja enimmäkseen meemejä.

Tässä on lisäksi mainittu pari syytä lisää epäillä dokumentin aitoutta:

Sanoisin että hopiumia on ilma sakeana ja todennäköisyydet on feikin puolella.

11 tykkäystä