Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Mitä vattua, tuossahan ne on Ukrainan SOF:it kuvissakin rakenteen päällä.
image

Homma aukeaa, kun ajattelet hetken sitä, miten rybykin ajattelee. Eivätkä ole edes tässä war-animal meiningissä yksin.

(tämä ei nyt ollut ihan vakava postaus sitten)

9 tykkäystä

Passengers on an Odesa minibus detained a woman who was filming military objects. In her phone, patrol officers found photos of infrastructure facilities and correspondence with the Russians.

19 tykkäystä

Jos pitää paikkansa, viittaisi siihen että Venäjä valmistautuu jättämään Krimin. Tai ainakin valmistautuu siihen mahdollisuuteen.

Downside: Ei nähdä traktoreita hinaamassa sukellusveneitä talteen :disappointed:

29 tykkäystä

Venäjä ilmeisesti tuhosi ohjuksilla Inhulets-jokeen johtavan tärkeän padon tulvaportit Hersonin rintamalla:

Ellei vesimassoja saada ohjattua vaihtoehtoiselle reitille, niin tuo aiheuttanee molemmille osapuolille isoja ongelmia joukkojen liikuttelussa ja huollossa, nyt kun ponttoonisillat ovat vähintäänkin hetkellisesti pois käytöstä.

Todennäköisesti Ukrainan eteneminen etelässä nyt väistämättä hidastuu tämän vuoksi. Katastrofiskenaariossa Venäjä aloittaisi nyt taktisen vastahyökkäyksen, joka onnistuisi murtamaan nuo sillanpääasemaa miehittävät ukrainalaiset jokea vasten :cold_sweat:

15 tykkäystä

Alla on reservin kenraalin mielenkiintoinen twiittiketju.

16 tykkäystä
15 tykkäystä

Onko Fiskarsin kirves? Torille.

38 tykkäystä

Haavisto: Suomi ei koe Venäläisiä turvallisuusuhaksi. :roll_eyes:

9 tykkäystä

Tai pikemminkin: Suomi ei koe jokaista venäläistä turvallisuusuhaksi. Yhä edelleen viisumit myönnetään yksilöllisen arvion perusteella. Ja niitä myönnetään jopa 98% vähemmän kuin huippuvuosina. Eli kyllä tämä tilanne on romahduttanut viisumien myöntämisen.

Haavisto totesi:

Meille sopii erittäin hyvin, jos EU ottaa viisumit sanktioiden kohteeksi, jolloin koko EU toteuttaisi niitä ja niillä olisi selkeä laillisuuspohja

13 tykkäystä

Tärkeintä olisi näyttää muulle maailmalle että olemme samassa rintamassa muiden kanssa pahaa vastaan. ei se tuleeko tänne muutama turisti vai ei

jos nyt lukee esim tämän twiitin alla olevia kommentteja, niin saapahan Suomi taas näkyvyyttä

Coward, Shame, Traitor, next Germany toistuu aika monta kertaa

35 tykkäystä

Pari hyvää taustottavaa videota venäläisten propagandasta

Juuri näin. Sieltä on kerrottu vaikkapa tilastotietoa, että tuhannesta radanylittäjästä yksi on SRV, yksi FSB, yksi GRU, yksi mafiaa ja yksi rähinöi muuten vaan, mutta 995 muuta on ihan ok (luvut keksitty ihan itse). Eli jokainen ei ole turvallisuusuhka, trallallaa! Varmasti ei tiedetä kuka kukin on, mutta mitäs siitä sitten.

14 tykkäystä

Emililtä vähän tilannepäivitystä vastahyökkäykseen liittyen:

20 tykkäystä

Suomi siis myöntää huomattavasti vähemmän viisumeja ja tekee yksilöllisen arvion jokaiseen hakemukseen liittyen. Hyvä niin…

Mutta muiden Schengen maiden myöntämien viisumien omistajat kävelevät sisään halutessaan eikä näille tehdä mitään erityistä turvallisuustarkistusta?

5 tykkäystä

Suomi ei koe kaikkia venäläisiä turvallisuusuhaksi. Pakko vähän fiilaa tämän päätöksen puolesta kun yhden tutun vaimo saatiin just Suomeen ennen kuin siitä tehtiin todella vaikeaa. Ymmärrän kiukun turisteja, kauttakulkijoita ja vakoojia yms. kohtaan, mutta kyllä sydämestä ottaisi jos tutun emäntä olisi jäänyt rajan taakse tällaisen päätöksen takia. Ei ole tietenkään täysin verrattavissa, mutta miettikää jos sama kylmä asenne olisi ollut itä-saksalaisia tai vaikka juutalaisia kohtaan. Hyvä se on, että osataan olla myös paikoin pehmeitä. Tuon kommentin perusteella kuitenkin tulkittavissa niinkin, että osaa venäläisistä myös pidetään uhkana. Tämä hyvä, koska niin pehmeäkään ei saa olla, että siitä tulee itselle ongelmia.

(Myönnän, että en noista viisumeista oikein tiedä, joten jos kielto koskisi vain tyyliin turisteja niin sitten itsekin ihmettelen linjaa kyllä. Tämä nyt tällaista myöhäisillan ajatuksenvirtaa.)

12 tykkäystä

Turistiviisumeista kyse. Perhe- ja humanitaarisista syistä myönnettyjä viisumeita ei banni koske.

18 tykkäystä

Omasta mielestä tämä koko viisumikeskustelu sopisi ehkä paremmin politiikkaosastolle kuin tänne, saatan tietysti olla kyllä väärässäkin.

57 tykkäystä

Mark Hertling äänessä. 6 minuuttia täyttä asiaa.

Khersonin tilannepäivitys.

Buchasta tehdään elokuva. Teaseri on julkaistu. Se ei ole lasten elokuva. Teaserin perusteella ei päästä katsojaa helpolla.

11 tykkäystä

Hyvä, että raakuuksista kerrotaan mutta tapahtumista on 6kk tai alle. Ihmiset ovat varmasti henkisesti ja fyysisesti riekaleina vielä vuosia, osa loppuelämän, niin ihan kauheaa hollywood-spektaakkelia en tuosta leffasta henkilökohtaisesti toivo. Toivottavasti ei ole rahastusmielessä tehty

16 tykkäystä
7 tykkäystä