Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Minä haluaisin uskoa tällaiseen, mutta se on valitettavan hankalaa.
Jokainen ihminen joka näkee tilanteesta jotain faktoja ja miettii asiaa objektiivisesti tajuaa, että ydinaseen käyttö ei ratkaise mitään Kremlin ongelmaa, mutta luo paljon uusia ongelmia. Tarkoittaako tämä sitä että Venäjä ei käyttäisi ydinaseita?
Putinin kaikki toimet viimeisen 7 kk aikana ovat perustuneet joko täysiin virhelaskelmiin tai täysin väärään tilannekuvaan!
Jokainen näistä virheistä oli suhteellisen selvästi etukäteen nähtävissä, mutta silti Putin teki ne. Ukrainaan hyökättiin koska uskottiin ettei Ukraina puolustaudu, luultiin että Venäjän kokoama armeijaosasto riittää, luultiin että Venäjän armeija on toimintakykyinen ja kunnossa, luultiin että EU ja länsi eivät ole yhtenäisiä, luultiin ettei Ukrainaa uskalleta tukea sotilaallisesti, luultiin että Eurooppa taipuu energialla painostuksen alla, luultiin että liikekannallepano onnistuu ja ratkaisee jotain sotilaallisesti. Tällä track recordilla en varsinaisesti uskalla luottaa siihen, että Putin jättäisi ydinaseet käyttämättä vain koska se meidän silmiin olisi idioottimaista.

15 tykkäystä

Venäjän regiimihän on jo todennut, ettei länsi tule vastaamaan Venäjän ydinaseiden käyttöön ydinaseilla, vaan konventionaalisilla aseilla. Länsi on tuon itsekin todennut, että ydinaseiden käyttöön ei vastata ydinaseilla. Venäjä kokeilee taas kerran pistintä, löytyykö pehmeää ja jos löytyy työnnetään syvemmälle eli jos Venäjä saa ydinaseiden käyttönsä “anteeksi” Putin voi todeta, että tämähän on helppo keino ja jatkaa niiden käyttöä, kunnes kovaa tulee vastaan.

Kysymys kuuluu, mihin asti Putin pystyisi ydinaseilla alistamaan muuta maailmaa? Uskon, että näitä skenaarioita on mietitty jo, eikä pohdita vasta siinä vaiheessa, jos Putin heittäytyy niin hulluksi ja lähtee kokeilemaan.

4 tykkäystä

Ei se siihen ole suunniteltu, mutta kyllä kykenee. Normaalisti oli tarkoitettu että myy kuvia (no, siis Synthetic Aperture Radar-tutkalla otettuja, ei kameralla) siviilikäyttöön, mutta Ukraina osti yhden jo kiertoradalla olevan satelliitin omaan käyttöönsä, sekä lisäksi dataa muista saman firman satelliiteista kun ylilentävät Ukrainan. Erittäin “agilea” toimintaa, miten saada kaupallisin keinoin ihan oma “vakoilusatelliitti” josta on hyötyä, ja suhteellisesti kengännauhabudjetilla? No, näin…

12 tykkäystä

Jos länsi lähtee perinteisillä aseilla venäjää vastaan niin se on venäjä joka kyykkii. Mitään ei näemmä vielä uskalleta tehdä.

En vaan ymmärrä vieläkään että miten putler voi vale äänestyksillä voivansa oikeuttaa Ukrainan alueiden kuuluvan hänelle. Voitas yhtähyvin tehdä “äänestys” ja sanoa et karjala haluaa kuulua uudelleen Suomelle.

8 tykkäystä

Lymaniin saarrettuna jopa 5500 venäläistä sotilasta?

29 tykkäystä

Pieni muistutus merkkipäivästä eli tämänpäiväisten juhlien lisäksi ensi viikolla Putikka täyttää 70. Lainaus Wikipediasta
Vladimir Vladimirovich Putin [c] (born 7 October 1952)

Ainakin Lymanissa voinee parhaassa tapauksessa motti laueta sopivasti jopa tämänpäisen torijuhlan kunniaksi tai viimeistään ensi viikolla Putikan synttäripäivään mennessä. Toivon tämmöisiä lahjoja Vladimir Vladimirovichille.

Itä-Ukrainan separatistijohtaja muutamien lähteiden mukaan myöntää Lymanin olevan lähes piiritetty ja uutisien olevan Z-venäläisten kannalta hälyttäviä.

5 tykkäystä

Pekka Toverin lyhyt ketju Lymanin tilanteesta.

Varmennettujen lähteiden mukaan Venäjän mobilisaatio on onnistunut eriniomaisesti ja jos ei ole, se on lännen agenttien salajuoni.

Ja jotta totuus ei unohdu. Tämän Venäjän sotavoimat osaavat parhaiten. Varoitus. Spoilerin takana kuvia, jotka voivat järkyttää.

Totean avain että:
kuva

13 tykkäystä
24 tykkäystä

Joko saataisiin NATOn rauhanturvajoukot Ukrainaan. Mutta varmaan liittyy Nord Streamiin tuo konferenssi, kun se liittyy Tanskaan, joka on NATO-maa.

5 tykkäystä

Venäjällä ja Yhdysvalloilla on edelleen tuhansia ydinkärkiä sekä kyky tuhota toisensa ja samalla koko planeetta vaikka pariin kertaan, joten Kiovan tuhoaminen on siihen nähden aika pieni vaatimus. Edes Yhdysvaltojen järjestelmät ei pystyisi suojamaan maata mannertenvälisillä ohjuksilla tehdyltä ydiniskulta, jos päädyttäisin täysimittaiseen ydinsotaan.

1 tykkäys
30 tykkäystä

Historia ei aina toista itseään, mutta kovin vähän se maailma tuntuu lopulta muuttuvan :joy:

Pilapiirros vuodelta 1982:

Deputy Secretary of Commerce Lionel H. Olmer assured Congress that the Reagan Administration was determined to block construction of the pipeline that would bring heretofore untapped Siberian gas 2,800 miles to the West

A second American complaint is that $8 billion in annual gas export earnings will give the sick Soviet economy a much-needed boost and help sustain military spending. A report from Mr. Weinberger submitted to Congress last week said Western economic support for Moscow helps sustain ‘‘the practice of military imperialism.’’

Although the Reagan Administration views trade with Russia as advancing Moscow’s militaristic ambitions with technology and dollars, West Europeans still see political advantages in detente and doing business with the Kremlin. As an energy supplier, Russia has been more reliable than many of the Organization of Petroleum Exporting Countries, notably Ayatollah Khomeini’s Iran. Since the Soviet Union needs hard currency more than Europe needs gas, both sides have a strong interest in keeping the pipeline open

Hanns W. Maull, a West German expert, argues in a study published by the Paris-based Atlantic Institute that the pipeline ‘‘raises the threshold for aggressive behavior, since the (potential) costs for both sides would be greater.’’ In short, if the pipeline were cut, gas supplies would probably be the least of Europe’s worries.

45 tykkäystä

Venäläiset tekemässä kohta lähtöä, Putinin luvalla tai ilman.

14 tykkäystä

Kivan havainnollistava kartta noista kansanäänestysalueista. Luhanskistakin taitaa olla jo pieni pala otettu takaisin, joten (Krimiä lukuunottamatta) yksikään näistä ei ole kokonaan Venäjän hallussa.

10 tykkäystä

En muista, mistä luin kyseisen jutun, mutta muistaakseni pelkkä ydinaseen laukaisu vaatii Venäjän protokollassa kolmen eri ihmisen toimesta ”napin painamisen”. Pystyykö Putinkaan ase ohimolla uhaten saamaan kaikkia painamaan tuota nappia?

5 tykkäystä

Tässä aika tuoretta päivitystä Lymanin suunnalta. En osaa arvioida lähteen luotettavuutta, mutta aikaisempien postausten perusteella ehkä ei ihan puppuakaan. Mitään vahvistuksia näille muutamaa päivää tuoreemmille tiedoille ei tällä hetkellä ole tietääkseni saatavilla, eli nautitaan kohtuudella ja suolan kera:

11 tykkäystä

Siitä seuraamaan livenä tätä Putlerin teatteria.

11 tykkäystä

Zach The Russian simultaanitulkkaa englanniksi:

16 tykkäystä

On tämän puheen katsominen aivan absurdia. Tuhatpäinen ihmisjoukko istuu salissa ja kuuntelee samalla tiedostaen, että kaikki on valhetta…

36 tykkäystä

Onpas tämä yksi tiedotustilaisuuksien maratonilta. Vielä on jäljellä Sale, Ukraina, Nato ja YK turvaneuvosto.

Suuri kysymys on, kauanko sale odatuttaa yleisöään? Putler odatutti 20 min

12 tykkäystä