Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Melitopolin rintama olisi mielenkiintoinen lisä, mikä voisi jälleen yllättää venäläiset ja samalla vaikeuttaa Hersonin huoltoa. Samalla tykistöä ja Himarseja saataisiin taas lähemmäs Mariupolia ja Krimiä. Venäjän etelän joukot saattaisivat romahtaa todella nopeasti, jos läpimurtoa saataisiin aikaiseksi Tokmakissa. Olen itse odottanut nimenomaisesti rintaman avaamista Melitopolin ja Mariupolin välillä nyt, kun aloite on siirtynyt Ukrainalle.

10 tykkäystä

Toisaalla:

“United States intelligence agencies believe parts of the Ukrainian government authorized the car bomb attack near Moscow in August that killed Daria Dugina, the daughter of a prominent Russian nationalist”

“The closely held assessment of Ukrainian complicity, which has not been previously reported, was shared within the U.S. government last week.”

“Some American officials suspect Ms. Dugina’s father, Aleksandr Dugin, a Russian ultranationalist, was the actual target of the operation, and that the operatives who carried it out believed he would be in the vehicle with his daughter.”

“U.S. officials also lack a complete picture of the competing power centers within the Ukrainian government, including the military, the security services and Mr. Zelensky’s office, a fact that may explain why some parts of the Ukrainian government may not have been aware of the plot.”

14 tykkäystä

Vieläköhän on voimassa Ukrainan tarjous rahapalkkioista, jos luovuttaa kalustoa Ukrainalle?
Muistaakseni ainakin helikoptereista ja lentsikoista taisi saada huomattavan summan rahaa ja Ukrainan passin.

4 tykkäystä

Yhdysvaltain huippuneuvonantaja kertoi ajatuksiaan Ylelle.

– Olemme tietysti huolissamme ja Venäjältä on kuulunut paljon löysää puhetta viime viikkoina ja kuukausina ydinaseiden suhteen. Se on vastenmielistä. Seuraamme asiaa hyvin tarkkaan, mutta emme ole nähneet merkkejä siitä, että Venäjä aikoisi käyttää ydinaseita, Chollet sanoo.

Chollet vakuuttaa kaikkien vaihtoehtojen olevan yhä pöydällä Ukrainan tukemiseksi. Hän kuitenkin korostaa, että Yhdysvallat on jo toimittanut Ukrainalle tehokkaita asejärjestelmiä, joiden avulla Ukraina on pystynyt puolustautumaan tehokkaasti.

11 tykkäystä

Jos totta, aika yllättävää :thinking:

4 tykkäystä

Nyt kun ruplalla alkaa olemaan arvoa lähinnä sytykkeenä ja väki vähenemään, alkaa venäjän epätoivo todella paistamaan värväysten osalta.

13 tykkäystä

Hummerit on tärkeässä roolissa, vielä pelto kantaa, kohta ei enää kun tulee kelirikko

(videoiden resoluutio voi olla korkeampi suorassa linkissä)

12 tykkäystä

Näytti toi janari kapinavideossa tutulta ja kyllä vaan, aiemminkin postaillut mobilisaation surkeudesta. Tässä spekuloidaan, että olisi osa Prigozhinin Shoiguun kohdistamaa lokakampanjaa ja valtataistelu Kremlissä olisi käynnissä.

4 tykkäystä

Ja tässä orggis niin näkee sisällön sukkana:

26 tykkäystä

Put putin :rofl:

image

55 tykkäystä

Onhan tuo uskomaton määrä, minkä Venäjä on menettänyt Ukrainassa tankkeja. Alla on tästä aiheesta Kauppalehden juttu, ei ole maksumuurin takana.

Oryx ilmoitti tiistaina Twitterissä, että venäläisiä panssarivaunuja on Ukrainan sodan 24. helmikuuta alkaneen eskalaatiovaiheen aikana tuhottu – tai vähintäänkin otettu Ukrainan haltuun, mikä on hyökkääjän kannalta tietysti sama asia – todistetusti 1 250 kappaletta. Kahdeksan tuntia myöhemmin se ilmoitti lakonisesti: ”Nyt 1 260”. Keskiviikkoaamupäivään mennessä tappioita oli tullut vielä kaksi lisää.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/analyytikot-julkaisivat-karmeita-lukuja-venajan-ukrainassa-menettamista-tankeista/26a7ec95-08ce-4e00-8e26-1ef3f886d4a8

17 tykkäystä

Miksi Venäjän joukot eivät pärjää Ukrainan joukoille? Miksi aseita ei osata käyttää? Sotilaita ei kouluteta. Upseereita ei kiinnosta. Tavara otetaan kyselemättä ja annetaan eteenpäin. Sotilas ei osaa käyttää? Entä sitten? Se on sinun ongelmasi.

Mihin se johtaa?

Mitä raportoidaan ylemmille?

Onneksi Venäjällä on aika ratkaisu ongelmaan kuin ongelmaan. Mobilisoidaan lisää miehiä rintamalle.

Ei kerrota kenellekään, kuinka paljon tykinruokaa me halutaan.

Jos ei nyt löydetä priimaa rintama-ainesta, otetaan ne, jotka saadaan kiinni.

Olemme kaikki kiitollisia Venäläisen armeijan kulttuurista. Jatkukoon se tästä ikuisuuteen. Kyllä näin sota voitetaan. Tai jos ei voiteta, niin tapatetaan tarpeeksi ihmisiä, jotta voidaan kertoa suuresta uhrauksesta ja uhriutua lisää. :+1:

47 tykkäystä

Huomenna, seitsemäs kymmenettä, Putin täyttää seitsemänkymmentä.

Luvassa ei ole paraateja, tuskin kummoisia kemujakaan. Putin vilkuilee varmasti huolissaan selkänsä taakse. Kun Venäjällä ylpeys saa kolauksen alkaa päitä tippumaan. Syyllisiä on syytä löytyä tai katse kääntyy keisariin.

Tiistain puheessa kansalleen Zelensky lausui suomalaisenkin korvaan hyvin tutulta kuulostavat sanat. Ja mehän Suomessa tiedämme, että Zelensky on täysin oikeassa.

“On mahdotonta voittaa sotaa maata vastaan, joka on yhtenäinen ja tietää minkä puolesta taistelee.”


Eilen Zelensky puhui Amerikan valtioille ja kertoi tilanteesta Ukrainan näkökulmasta →

There is only one question for us right now – how many of our people Russia will manage to kill before it admits a defeat. How much more will Russia manage to steal from Ukraine – grain; resources; industrial enterprises, which the occupiers simply disassemble and take out to Russia; as well as people. They are stealing people.

More than one million and six hundred thousands of Ukrainians were forcibly deported to Russia. They are dispersed across the territory of this state, scattered throughout remote Russian regions.

Kaikki Zelensky:n puheet löytyvät täältä →
https://www.president.gov.ua/en/news/speeches

27 tykkäystä

Tälläkin palstalla on kirjoiteltu, että Venäjä ja Putin käyttäytyy kuin koulukiusaaja. Viime aikoja seuraillessa tilanne on yhä enemmän mennyt koulumaailmaa vastaavaksi. Rikotaan tarkoituksella itselle hyödyllinen putki ja sitten myöhemmin laitetaan sinne kaasua. Koulukiusaaja jengiin on nyt tehokkasti mennyt mukaan Orban ja Erdogan. Viimeisin esimerkki taas suoraan kouluelämästä. Ruotsin TV:ssä oli sketsi herrasta ja mitä tapahtuu? Ruotsi rehtorin puhutteluun. :rofl:

Laajennan vielä hiukan tähän sotaan. Venäjän johtoportaan, joukkojen ja propagandakanavan puheet on kuin suoraan lasten urheilusta. Joukot on suoraan videoissa me ollaan hävitty tää peli
, ei mennä pelaamaan. (Pakenevat maasta ja tekevät protesti videioita, miettivät mitren voivat esittää, että “ovat luokkaantuneet”). Mutta mikä merkittävintä “joukkujen valmentajat” eli ylinjohto tekee mielestäni valmentajien emämunauksen eli näyttävät selvästi ettei itsekkän usko voittoon (Suojanneet itsensä rintama vapautuksella). Jos lähdetään itse Putinista niin hän puhuu superaseista rintamalle joilla pärjtään ja uhkaillee ydinaseilla. Kuin suoraan junnu joukkueurheilun pelikirjasta meillä tulee vanhemmissa pelannut huippuvahvistus. Sitten painetaan kentälle ja katsellaan kopissa toisia silmiin ja paikalla nuoremmista joku heikko kaveri. Sitten päälle haukutaan peliä ohjannut apukoutsi, joka ei saanut minkäänlaista henkeä 30-0 tappiossa. Kadurov ja Prigozhin säestää vieressä, että miksi et itse mennyt kentälle näyttämään mallia. Propaganda kanavat, Kadurov ja Prigozhin on valmiiksi me hävitty tää peli asenteella selvästi laittamalla vuoron perään eri ukkoja rintamalle “tykinruuaksi”. Ts. he ovat etukäteen sitä mieltä, että siellä ei päästä eteenpäin ja pärjätä. Kuka oikeasti uskoo Venäjän menestykseen sodassa?

Menkää vaan rintamalle, kaikki menee hyvin:

Tässä taas luodaan uskoa, mutta samalla sanotaan, että ei voida hyökätä 2 kuukauteen:

14 tykkäystä

Itsenäinen venäläinen oppositiomedia Verstka kertoo Kremlin määränneen liikekannallepanosta salaa kaksi tai kolme kertaa ilmoitettua suuremman.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu kertoi presidentti Vladimir Putinin mobilisaatiopuheen jälkeen, että liikekannallepano tulisi koskemaan noin 300 000 reserviläistä. Varsinaiseen liikekannallepanomääräykseen sisältyi kuitenkin salainen seitsemäs pykälä. Pykälän kohdalla todettiin asiakirjassa, että se on vain ”viranomaisten käyttöön”. Todellisuudessa se sisälsi mahdollisuuden miljoonan miehen määräämiseen aseisiin.

Verstkan uutinen tukee mediatietoja salaisen pykälän sisällöstä. Monilla Venäjän alueilla ollaan verkkolehden lähteiden mukaan ottamassa kaksi, kolme tai jopa neljä kertaa enemmän miehiä sotaan kuin Kreml alun perin ilmoitti. Lähteet kertovat, että alueita on luokiteltu sen mukaan, kuinka todennäköisesti niiden asukkaat lähtevät protestoimaan liikekannallepanoa. Mitä suurempi protestien todennäköisyys, sitä pienempi osuus miehistä käsketään aseisiin. Tämän sanotaan selittävän sitä, miksi esimerkiksi Kaukasuksella joistain kylistä on otettu käytännössä kaikki ikähaarukkaan osuvat miehet.

18 tykkäystä

Tulee mieleen itäsaksan muurin kaatuminen, se alkoi siitä että siellä muurilla olevat sotilaat ei enää halunneet ampua rajan yli pyrkiviä Itä-Saksalaisia, alkoivat tajuta että tässä ei ole mitään järkeä ampua tavallisia kansalaisia. Eli sen rivisotilaan jolla se ase on, mieli täytyy kääntyä, TV toimittajat yms ei vät ratkaise Putinin kaatumista.
Mahdollista että se on Ukrainassa tapahtunut, rivisotilas ei näe hommassa enää mitään mieltä.
Mutta niin hyvin media on Ukarinan näpeissä että todellista kuvaa esim. antautuneiden Venäläisten sotilaiden määristä ei saa.

12 tykkäystä

Alla on Ylen artikkeli siitä, miten Ukraina on saanut venäläisjoukoilta kivasti raskasta kalustoa. :slight_smile: Uutisessa käsitellään muitakin asioita, kuten Ukrainan etenemistä.

Venäjästä on yllättäen tullut laskennallisesti suurin raskaan sotakaluston toimittaja Ukrainalle. Venäläiskalusto auttaa nyt Ukrainaa etenemään vastahyökkäyksessään maan itäosassa.

"Länsimailta saadun kaluston kerrotaan olevan kuitenkin yleisesti ottaen parempaa ja tarkempaa. Osa Venäjän joukkojen jättämästä kalustosta voidaan ottaa heti käyttöön, kun taas osa joudutaan korjaamaan. Pahoin vaurioitunut kalusto voidaan käyttää vain varaosina.

Wall Street Journalin mukaan Ukrainan joukkojen käsiin on päätynyt myös huomattavat määrät neuvostoliittolaisia tykistökranaatteja, jotka olivat jo lähes loppuneet Ukrainalta."

19 tykkäystä

EU adopts its latest package of sanctions against Russia over the illegal annexation of Ukraine’s Donetsk, Luhansk, Zaporizhzhia and Kherson regions

The package agreed today introduces into the EU legislation the basis to put in place a price cap related to the maritime transport of Russian oil for third countries and further restrictions on the maritime transport of crude oil and petroleum products to third countries.

Concretely, the combination of these measures works as follows. It will be prohibited to provide maritime transport and to provide technical assistance, brokering services or financing or financial assistance, related to the maritime transport to third countries of crude oil (as of December 2022) or petroleum products (as of February 2023) which originate in or are exported from Russia. The price cap derogation would allow the provision of the transport and these services if the oil or petroleum products are purchased at or below a pre-established price cap.

25 tykkäystä

Ukraina lähettänyt viime yönä takas päin lentopostia

28 tykkäystä

Venäläisiin turvapaikanhakijoihin liittyen:

– Venäjä on hyökännyt kimppuumme, tuhoaa meidän valtiotamme, kansaamme, kaupunkejamme. Me pakenimme pelastaaksemme lapsemme, Suomi antoi meille turvan, ja nyt vihollisemme asutetaan aivan viereemme, joudumme elämään kasvokkain. En tiedä, miten kestän tällaista. Meillä on yhteinen keittiö ja pyykkihuone.

He ovat vetäneet yli ukrainankielisiä lappuja vastaanottokeskuksessa. Ja kun Putin piti puheen alueiden liittämisestä Venäjään, näimme, miten muutama mies juoksi käytävässä ja kiiruhti katsomaan puhetta sanoen “mennään nopeasti, Putin esiintyy”.

Mun mielestä tuollaiset voisi puolen tunnin turvapaikka-anomus käsittelyn jälkeen lähettää takaisin Venäjälle. Varsinkin tuollainen ukrainankielisten yliviivaaminen alleviivaa venäläisten herrakansa-asennetta ukrainalaisia kohtaan.

87 tykkäystä