Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Hiukan kallista harrastusta tuloksellisesti, mutta mikäpäs siinä jos selvää jälkeä syntyy.

iceye

14 tykkäystä

Kuten jps tuossa sivusi, niin eiköhän Krimiin ja muihin tule sitten ihan oikeat ukrainalaiset sodan jälkeen takaisin. Eli venäläismieliset siviilit varmaan valtaosin lähtee sieltä pois vapaaehtoisesti, jos ovat 2014 jälkeen halunneet edelleen olla punaisia. Jäljelle jää sitten neutraalit, oikeat ukrainalaiset ja Ukrainaan halajavat. Varmaan siellä vielä jotain snägärijuttuja on vielä pitkään, mutta poliisi siivoaa ajan myötä.

8 vuotta on pitkähkö aika, muttei niin pitkä etteikö porukka vielä muistaisi mitä taustalla oli.

5 tykkäystä

Venäjällä epäillään Ukrainan aikovan pilata Putinin syntymäpäivä (perjantai). Toivottavasti se pilataan!

17 tykkäystä

Venäjän on siirtänyt aika älyttömästi poppoota Krimille muualta Venäjältä.

1 tykkäys

Herkullisia lainauksia, aika alistuneen oloista puhetta:

"…they are going through Kherson, they can take over Crimea by the New Year’s. They are being crammed with full of weapons. Over here, we have some panicked discussions that they are doing well.

They have a network-centric warfare. They have AI, they see and know everything. And we don’t have anything. What should we do?"

Kysymykseen miksi ei mobilisoitu heti kun jouduttiin puolustuskannalle:

"I also don’t understand why we did it this way [myöhäinen mobilisaatio]. Most importantly, it’s the wishful thinking. A desire to show successes that don’t exist in reality.

I don’t think our Supreme wouldn’t have made appropriate decisions, if he was receiving accurate information about real circumstances. The system of total lies brought us to this situation. We’ve already discussed this, I think the time is near that everyone, including me, is dreaming about when those who allowed this don’t just disappear, but be stood up against the barrier.
- -

Nonetheless, these decisions made by the President, I can say we were a bit late with mobilization, to put it mildly."

14 tykkäystä

Mikään näistä sateellittifirmoista ei oikein tee rahaa, koska bisnes on varsin huono. Saat ne sateelliitit taivaalle, niin muutaman vuoden päästä pitää jo laukaista uudet tilalle ja taas menee hirmuisesti pääomaa. Näistä on foorumilla oma ketjunsa, jossa voidaan jatkaa keskustelua:

8 tykkäystä

Ylen artikkeli siitä, miten kritiikki Venäjällä on yltynyt Putinia kohtaan.

Kuinka vankka Putinin asema Venäjällä on?

– Putinin asema heikentyy melkein päivä päivältä, erityisesti niin kauan kuin ongelmat liikekannallepanossa tai Venäjän heikko sotamenestys Ukrainassa jatkuvat. Putinin aseman vahvuus heikentyy joka päivä.

13 tykkäystä

Todella pahannäköistä videota tulee nyt ilmeisesti Khersonista jossa venäjä on väitteiden mukaan käyttänyt kemiallisia aseita. varmaan pian löytyy joka paikasta nämä videot niin ei viitsi laittaa linkkiä.

jos nämä videot ovat aitoja (en ole ihan vakuuttunut) niin menee kyllä homma ihan uudelle levelille ja toivottavasti länsimaat löytävät pallinsa jostain ja laittavat hommalle stopin

9 tykkäystä

Kalustoa hävinnyt taas aika iso määrä.

6 tykkäystä

“INSIDE RUSSIA” Youtube-kanava avaa aika hyvin venäläisten ajatuksenjuoksua läntisestä maailmasta puhuttaessa. Nyt tosin Venäjän ulkopuolelta käsin.

4 tykkäystä

Suomi mainittu

35 tykkäystä
12 tykkäystä

jotain outoa näissä videoissa on. fakenews osastoa kunnes tulee varmistus jostain

edit:

19 tykkäystä

Hesari on haastatellut Venäjältä paennutta moskovalaista historian professoria, juttu ei ole maksumuurin takana.

Zubovin mukaan edessä voi olla sotilasvallankaappaus, jota Putinin mahdollinen turvautuminen taktiseen ydinaseeseen vain jouduttaisi. Sotilaat eivät hänen mukaansa suunnittele valtaan takertumista vaan siirtävät maan johdon mahdollisimman nopeasti siviilihallitukselle, koska heidän tavoitteensa on lopettaa tappiollinen sota.

“”…Tämä särkyi 21. syyskuuta, kun Putin ilmoitti mobilisoinnista. Kaikki imperiumin ihailijat tajusivat, että heidän on itsensä taisteltava tämän imperiumin puolesta ja kuoltava. Kävi selväksi, että siihen on harvalla halua. Tavallinen venäläinen haluaa maata sohvalla ja katsoa televisiosta, kuinka sitä imperiumia puolustetaan.””

26 tykkäystä

Hyvä artikkeli, lukusuositus

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/6ee301e8-7aa4-4afc-b2da-daf58d585dce?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1665113801

9 tykkäystä

Taloussanomien juttu, miten Venäjän talous voi kääntyä taas entistä huonompaan suuntaan.

""Pakotteet ovat rajoittaneet Venäjän mahdollisuuksia tuoda ulkomailta teknologiaa, koneita ja laitteita.

Ruplan dollariin ja euroon nähden vahvistunutta kurssia pidetään keinotekoisena, koska ruplakauppaa rajoitetaan Venäjällä eikä ruplaa juuri ulkomailla vaihdeta

Tältä perusteelta Solanko uskoo, että Venäjän talouden alakulo voi jatkua vielä useita vuosia."

"Jos Venäjä iskee Ukrainaan ydinaseella tai muulla joukkotuhoaseella, Yhdysvallat ei pelkästään tuhoa Venäjän joukot Ukrainan maaperällä, vaan se todennäköisesti myös julistaa Venäjän terroristivaltioksi.

– Tällä tulisi olemaan tuhoisa vaikutus Venäjän taloudelle. Se olisi kuin USA:n ydinpommi Venäjän taloudelle. Terroristivaltioksi julistamisen myötä Venäjän talous tultaisiin eristämään kansainvälisestä taloudesta, Liuhto sanoo."

Mika Aaltola oli Iltalehden haastateltavana Sensuroimattomassa Päivärinnassa.

Aaltola katsoo, että Ukrainan voitto lähenee, kun sen joukot kykenevät iskemään eteläiselle rantaviivalle, eli viemään hyökkäyksen Mustanmeren rannalle Mariupolin tasolle.

– Silloin käytävä Venäjältä Krimille katkeaa ja voi sanoa, että Ukraina on tavattoman lähellä voittoa tai ratkaisevaa iskua, hän sanoo.

10 tykkäystä

Vähän outoja kommentteja tältä Ulriksenilta koskien “kaapelitapauksia”. Kumpaakaan kaapelirikkoa ei ole voitu todistaa tahallisiksi. Myös hyöty katkaisemisesta on vähintäänkin kyseenalainen. Erityisesti huippuvuorten valokaapelin katkeamista ei Norjassa pidetä enää tahallisena. Harva norjalainenkaan uskoo, että Venäjä sabotoi valokuitukaapeleita troolarilla, joka sahaa transponderit päällä valokuitukaapelin yläpuolella monta päivää. Se tiedetään ihan faktana, että kalliit nuotat näihin kaapeleihin tarttuvat muuallakin kuin Huippuvuorilla ja kalastus on globaalisti suurin syy merialueiden valokaapelirikoille.

Kaasuputkien räjäyttäminen on ihan toinen juttu, eikä syyllisestä ole oikeasti mitään epäselvyyttä. Mutta miten kaasuputkien räjäyttämiseen voisi varautua vaikka olisi miten hereillä? Niitähän on täysin mahdotonta puolustaa tahalliselta tuhoamiselta. Paras turva taitaa olla meri itse, sillä satojen metrien syvyyksissä sabotointi vaatii todennäköisesti aika paljon enemmän kuin Itämerellä.

Ruotsista voi tulla vielä lisää tietoa Nord Streamin sabotoinnista. Mielenkiintoista nähdä tullaanko näitä todisteita koskaan näkemään julkisuudessa. Eilisen tiedotteen jälkeen odotan, että jotain tästä vielä kuuluu.

5 tykkäystä

Enpä malta olla laittamatta tähänkin säikeeseen nyt aamulla väsäämääni onnittelua päivänsankarille (pahoittelut).

30 tykkäystä

Vaikuttaa siltä, että osa väitetyistä venäläisten sotarikoksista ovat lähteneet jotenkin laukalle viime viikkoina – siis enemmän kuin aiemmin. Voi perustellusti kysyä pyritäänkö niillä vain heikentämään ihan todellisten tapahtumien, vaikka ikävällä tavalla “normalisoituneiden” siviilien pommittamisten, uutisarvoa.

“Kultahammaslaatikko” on hyvä esimerkki. Ensin kauhisteltiin pari päivää “Auschwitzin kaltaisia” tapahtumia ja sitten selvisi, että kyseessä olikin ukrainalaishammaslääkärin eksentrinen kultavarasto. Viime yönä Twitterissä levisi väite venäläisten kaasuiskusta Hersonissa ja sekin on täyttä puppua. Ei tällaiset jutut ukrainalaisten etua aja.

Jokainen kerta, kun venäläisten väitetyt raakuudet paljastuvat valheeksi, syö se uskottavuutta todellisilta uutisilta venäläisten barbaarisuudesta ja terrorismista. Tuttu ilmiö netistä: “Eihän tämäkään voi olla totta”. “Mikään ei ole totta”. “Kehenkään ei voi luottaa”. “Valtio ei ainakaan ole meidän puolella”. “Valtamedia on täynnä valheita”. :slight_smile:

Olen myös varma, että Elon Muskin eilinen twiitti – jossa hän esitteli karttaa Ukrainan venäläismielisen nukkehallinnon aikaisista vaalituloksista Ukrainassa – otetaan Kremlissä riemuiten vastaan. Mikä idiootti.

Disinformaation levittäminen on yllättävän tehokas osa informaatiosodankäyntiä. Ja venäläisethän ovat tunnetusti tässä asiassa maailman kärkeä.

51 tykkäystä

Joo tähänkin ketjuun tulee aika rankasti valeuutisia kummaltakin puolelta. Ihan joka twiittiä ei kannattaisi tänne laittaa, jos on sellainen olo, että asia ei välttämättä ole ihan totta.

5 tykkäystä