Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Mjaah. Pitäiskö tää sittenkin tulkata niin että venäjä ei vetäydy koska ei ole enää vetäytyjiä, ainoastaan suorasäärisiä. Tai että ei vetäydy koska eivät pääse vesistön yli.

1 tykkäys

Mistä lähteestä on tuo 7-8x suuremmat Venäjän menetykset verrattuna Ukrainan menetyksiin?? Itse olen lukenut Venäjän menetyksistä 40.000 - 80.000 kuolleina ja haavoittuneina vs. Ukrainan n. 40.000.

Lue aiempaa viestiä jossa venäjä kertoo satuja. Kunhan käänsin. Ei perustu tosielämään välttämättä, koska lähde Venäjä. Ja koskee lähinnä kai Khersonin aluetta.

5 tykkäystä

USA:n uusin apupaketti:

Espanja lähettää lisää ilmatorjuntaa:

Norjalta:

Briteiltä:

Hollannilta koulutusapua:

39 tykkäystä

Venäjä pääsi arvokkaaseen seuraan:

43 tykkäystä

Palatkaamme vielä päivän uutisiin kysymyksen muodossa.

“Ukrainan mukaan Venäjä on miinoittanut kaupungin kauttaaltaan, aina asunnoista viemäreihin.”

Mitä käytännössä tarkoittaa viemärien miinoittaminen ja mitä sillä voidaan saavuttaa?

Minun tietojeni mukaan viemäri tarkoittaa kiinteistöltä pois vievää 110mm putkea, joka tarkastuskaivojen kautta yhtyy kokoojalinjaan, joka taas on noin 2-3 metrin syvyydessä kulkeva 200mm putki, joka edelleen vie pääviemäriverkostoon, joka puolestaan menee hyvin syvällä maan alla, puhutaan varmaan jostain 3-5 metrin syvyyksistä. Sadevesi ja paskaviemäri ovat periaatteltaan jokseenkin samat. Mihin kohtaan tarkalleen ottaen miina asennetaan?

2 tykkäystä

Tässä pari ehdotusta, miten se Helsingissä voisi mennä, mutta oikeasti kantsisi varmaan miettiä sitä sijoittelua miinan naamioinnin kannalta myös maan alla. Sen pitäisi tsekata siellä paikan päällä…

Mitä käytännössä tarkoittaa viemärien miinoittaminen ja mitä sillä voidaan saavuttaa?

Kuten kuvasta näkyy, niin kyllä tuolla kulkee isompikin lössi ja vähän kalustoakin tarvittaessa…

12 tykkäystä

Venäjän tarkoituksena on tuhota Ukrainan hallitsemien alueiden infrastruktuuria. Esimerkiksi jätevesijärjestelmien tuhoaminen on aika inhottava juttu, miinoitukset siellä vaikeuttavat korjaamista.

14 tykkäystä
31 tykkäystä

Liski tehnyt taas hyvää työtä Timtsenkon kansalaisuuden hyväksymisessä.

On tää Suomi erikoinen maa. Huumepoliisin päällikkö pyörittää Helsingin huumekauppaa. Valtion tarkastusviraston johtaja törsää minkä kerkeää. Entiset pääministerit toimii Venäjän ja Kiinan maksettuina juoksupoikina. Quatariin tehdään vieraan valtion rahoillla ”ihmisioikeus” retkiä. Ilmastokokoukseen lennetään yksityiskoneella ja 70 hengen seurueella. Ja lopuksi Suojelupoliisin pomo järkkäilee vieraan vallan johtajalle Suomen passin. Mutta lainkaan ei ole korruptiota. Pitäisi lopettaa uutisten seuraaminen. Tulee huono olo.

100 tykkäystä

Jos pitää paikkansa niin huomenna saatetaan nähdä ennätysluvut kuolleiden örkkien määrässä yhtenä päivänä.

30 tykkäystä

Noh Ukrainalla ei ole ylenmäärin tykistönammuksia, mutta varmaan parhaansa tekevät etteivät Venäläiset pääse niin helpolla luikkumaan karkuun

17 tykkäystä

Tässä olisin vielä Ylen uutinen näistä asutuskeskuksien valtaamisesta.

Helsingin Sanomien pääkirjoituksesta puhutaan, kuinka iso juttu on Venäjän vetäytyminen Hersonin kaupungista.

Tiedot paikan päältä ovat vielä epäselviä ja osin ristiriitaisia. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ettei Venäjällä ole Hersonissa kyvykkyyttä mihinkään isoon harhautusoperaatioon. Vetäytymiskäskystä kertoi silmin nähden väsynyt, epäselvästi ja tavujaan nieleskellen puhunut puolustusministeri Sergei Šoigu, joka näytti ymmärtäneen vaihtoehtojen olevan vähissä. Muistissa on, kuinka syyskuussa Venäjän armeija pakeni aiemmin miehittämältään Harkovan alueelta paikallisväestöltä varastetuilla polkupyörillä. Nyt Venäjä voi yrittää vetää joukkonsa ja kaluston Hersonista joen yli edes jossain järjestyksessä.

21 tykkäystä
34 tykkäystä

TG- ja twitter-viestien selailua taas aamutuimaan. Venäjän vetäytyviä joukkoja ei päästetä helpolla. Viesteissä kerrotaan laajasti vetäytymisen vaikeuksista. Miehiä on tuhansia ja kalustoa sen mukaisesti.

Toisaalta, vajaa tunti sitten tuli viestejä, joiden mukaan Venäjä on räjäyttänyt Dneprin yli kulkeneen rautatiesillan lähellä Hersonin kaupunkia. Jätetäänkö omat joukot pulaan Dneprin länsirannalle?

Lipunnosto Hersonissa.

32 tykkäystä

Vaikea sanoa mikä on tahallista, mikä huonoa johtamista. Pääasia kuitenkin on venäläisten joukkojen mahdollisimman suuri tuho.

20 tykkäystä

Tohon lipunnostoon, vaikuttaisi samalta videolta mikä näytettiin syyskuussa sen isomman myllytyksen aikaan kun edettiin satoja kilsoja. Näitä on kyllä netti pullollaan niin ymmärtää että välillä menee joku näistä läpi. :slight_smile:

5 tykkäystä

Tässä oli enemmän symbolista kuin faktuaalista arvoa. Ei siis varsinaisesti yllätä, että kierrätetään. :slight_smile:

2 tykkäystä

Hersoni odotetusti siis vallattaneen vielä tämän kuun aikana. Tämän jälkeen Hersonin puolella on “luonnollinen” puolustuslinja eli iso Dnieper-joki auttamassa puolustusta molemmin puolin. Pienelläkin puolustuksella sijainnit saataneen pidettyä isompaa armeijaa vastaan.

Siitä on toisaalta häijyä hyökätä eteenpäin, joten voisi kuvitella että joko:

A) molemmat puolet pysähtyy talveksi asemiin

  • Ukrainalle tämä mahdollistaisi paremman logistiikan valossa paremmat oltavat / armeija saisi aikaa kouluttautua lisää kevään offensiiviä varten. Toisaalta Ukrainalla on varmaan painetta saada aikaan näyttöjä sekavalle lännelle, että tämä sotahan voitetaan joten sotatukea kannattaa jatkaa maksoipa sähkö mitä vain. Länsi ei ole niin yhtenäinen mitä meidän pitäisi olla.

  • Venäjälle tämä tarkoittaa oletettavasti jumalattoman määrän paleltumakuolemia /karkailuja /alkoholisekoiluja ja riskin että armeija romahtaa täysin. Toisaalta Putin saattaa laittaa viimeisen korttinsa sen varaan että kunhan Raiskareitten armeija pysyy jollain lailla Ukrainan alueella, lännen tuki Ukrainalle romahtaa ja saavat pitää edes nykyiset aluevalloitukset (ja julistaa sen voitoksi) kun Ukraina pakotettaisiin rauhaan lännen toimesta.

Sivuhuomautuksena: Putinin kannalta olisi pelottavaa että vihainen, petetty ja nöyryytetty Venäläinen armeija palaisi Ukrainasta kotia tappion kohdanneena. Putinin “kotijoukoissa” taisi olla 300 000 miestä ja oliko enemmänkin. Niiden tarkoitus on lähinnä pitää eliitti vallassa ja alistaa oma kansa ja samalla pitää mahdollinen armeijan vallankaappaus loitolla. Ne voi helposti pitää loitolla jumman kumman, mutta ei molempia yhtä aikaa jos vallankumouksen kipinä leimahtaa.

Sitä myöten rauha on luultavasti mahdoton ajatus jos Putin on vallassa. On typerää kutsua Venäjää enää edes valtioksi, kun Isis-tyyppinen terroristiliiduhan siellä vaan häärää ja maskeeraa touhua ties miksi samalla tappaen tylysti myös omiaan.

B) Ukraina iskee vielä alkutalvesta/ennen talven tuloa

  • Ukrainalla olisi tässä aloite, joten voisivat koittaa mistä vain. Itse veikkaisin että tässä skenaariossa kerättäisiin Hersonista kaikki mahdollinen ylimääräinen aines lähinnä puolustuslinja jättäen ja siirettäisiin joukot Mariupolin hyökkäystä varten. Venäjän armeija leikkaantuisi kahtia ja talvi olisi tuhoisa pussissa olevalle sotaväelle. Krimin kautta ei tarpeeksi tavaraa saada millään isolle armeijalle.

Luhansk on lähempänä Venäjän rajaa joten sinne Venäjän on paljon helpompi kärrätä lisäjoukkoja ja tarvikkeita, sekin puoltaisi Mariupolin tai Zaporizhian kiilaa. Sitten (2.) Zaporizhia, sitten (3.) Hersonin loppu mottiin, sitten (4.) Krimi ja lopulta (5.) Luhanskiin. Räntä på räntä vaan Venäjän poijille, talvesta tullee hyytävä kärsimysnäytös eritoten Venäjän armeijalle joka tapauksessa.

Näin niinkuin maallikon silmin perus-perjantai-jauhantana vain.

25 tykkäystä

Mietin vain pysähdytäänkö tähän ja koukataan zaporizjan kautta pohjoisempaa etelään. Krimin kautta kulkee rajoitetusti tavaraa ja jos tuolla suunnalla päästään etenemään niin huolto koko alueelle on uhattuna

6 tykkäystä