Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Eikö nuo jo voisi itse erota EU:sta ja liittyä venälään tai mikälie neuvostoliiton pienruhtinaskunta onkaan venälän tulevaisuus…

31 tykkäystä
44 tykkäystä

Hyvä uusi pakote venäjän suuntaan

42 tykkäystä
26 tykkäystä

Heti seuraava kommentti tviittiketjussa pisti hymyilyttämään:

16 tykkäystä

5,5 tunnin päästä lirahtaa muutamilla autoritäärisillä mailla lusikallinen ruskeaa housuihin

37 tykkäystä

Haluan korjata tämän yleisen väärinymmärryksen heti alkuunsa. Kyseessä on merkittävä lievennys aiemmin sovittuihin pakotteisiin, joiden piti astua voimaan maanantaina. Aiemmin sovitut pakotteet olisivat kieltäneet venäläisen öljyn tuonnin meriteitse 5.12 lähtien ja tankkereiden vakuuttamisen länsimaisten yhtiöiden toimesta. Nyt tuonti ja vakuuttaminen on taas sallittua, kunhan öljyä myydään nimellisellä alennuksella tai löytyy helposti väärennettävät “viralliset paperit”, että näin on tehty. Venäjältä Eurooppaan virtaavaan putkiöljyyn tai -kaasuun ei jatkossakaan kohdistu minkäänlaisia pakotteita ja kivihiileen kohdistuvat pakotteet eivät ole kovinkaan vakavia, joten tämä 5.12 kielto olisi ollut ensimmäinen suuremman vaikutuksen energiapakote Venäjän suuntaan sitten Ukrainan sodan alkamisen, mutta sitäkään ei näköjään saatu läpi ilman vesittämistä :man_facepalming:

104 tykkäystä

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009241670.html

Britannialaisen Royal United Services Instituten raportin mukaan Putin arvioi Venäjän voittavan sodan kymmenen päivän kuluessa.

”Raportin mukaan Venäjän suunnitelmat nojasivat muun muassa oletuksiin, että nopeus olisi elintärkeää menestykselle. Lisäksi oletettiin, että ukrainalaisjohtajien poistaminen mahdollistaisi sen, että Venäjä-myönteiset ukrainalaiset voisivat ilmaista tukensa miehitykselle. Lisäksi Venäjä uskoi, että lämmityksen, sähkön ja rahoituksen kontrolloiminen olisi tehokas tapa kontrolloida Ukrainan väestön apaattisena pidettyä enemmistöä. Lisäksi uskottiin, että Venäjän armeija kykenisi voittamaan ukrainalaiset taistelukentällä.”

36 tykkäystä

Hyökkäyksestä onnistui:

  • :x: Nopeus
  • :x: Johtajien poistuminen/pako
  • :x: Venäjämyönteisyys
  • :x: Rahoituksen kontrolli
  • :x: Apaattisuus
  • :x: Taistelutulokset

Jäljelle jäi vain - 6 kk myöhässä - sähkön ja lämmityksen jonkin tason “kontrolli”.

41 tykkäystä

Hieman aiemmin…

Pari tuntia sitten…

“toissapäivänä Puolan “Rzeszowin” lentokentälle saapui ukrainalainen raskaskuljettaja An-124, joka toi Omanin lentokentältä ilmeisen sotilaallisen rahdin, jota ei selvästikään ole tarkoitettu puolalaisille.”

Ehkä niitä NASAMSeja saadaan kuin saadaankin hieman nopeammin.

25 tykkäystä
27 tykkäystä

Tällä on ihan hitokseen väliä. Jenkit hyötyvät proxy-sodastaan jos koko maailma haluaa samat kamppeet mitä Ukrainaan toimitetaan. Jos yhtäkkiä HIMARS jää jälkeen pienen kyläpahasen Turkin tuotteille, on ATACMS ihan looginen jatkumo toimittaa näytille Ukrainaan.

15 tykkäystä

Ihan loogista toimintaa Erdoganilta. Hän tietää Venäjän häviävän sodan joka tapauksessa. Silloin kannattaa olla voittajan puolella ja kerätä viime hetken pisteet kotiin…eli näyttäytyä yhtenä sodan ratkaisijoista.

Tilannekuva on toki tiedossa myös Venäjällä. Rauhanneuvottelujen tiukat ehdot ovat vain ajanpeluuta…siellä ymmärretään että Ukraina ei anna periksi. Nyt on kyse lähinnä askelmerkeistä katastrofin ytimeen.
Veikkaan että Putin vetäytyy asemastaan, vedoten sairauksiinsa. Näin vetovastuu menee vaihtoon, mahdollisesti aika nopeastikin.

4 tykkäystä

Yhtään jos tuntee venäläistä mielenmaisemaa, niin tämmöistä mahdollisuutta ei kyseiseen kansaan ole ohjelmoitu. Lisäksi historian “suuret” johtajat eivät ole näin kaatuneet. Epäonnistumisen myöntäminen ja seuraukset tekemisistä eivät löystytä ohjaksia, vaan päinvastoin.

14 tykkäystä

Ja miten sitten jatkuisi Putinin taru? Uusi hallinto suojelee ex-johtajaa joka on vienyt maan kuilun partaalle? Sairaus (tai itsemurha/murha) vie?

Itse en näe tässä muuta vaihtoehtoa Putinille kuin Haag tai kuolema jos kriisi halutaan oikeasti päätökseen. On kyllä mielenkiintoista nähdä miten pitkälle tämä sirkus viedään ennen kuin yksi pelle saadaan areenalta pois.

7 tykkäystä

Sillä välin Euroopassa…

… ja Venäjällä :face_vomiting:

12 tykkäystä

Ei Putin toki vapaaehtoisesti vetäydy asemastaan…mutta tämä ei kohta ole enää vain Putinin sota. Venäjä ei sentään ole Pohjois-Korean tapainen täysdiktatuuri.
Tämä toki vain oma näkemykseni.

2 tykkäystä

Putin odottaa kädet syyhyten talvea, että Ukraina ja Eurooppa jäätyisivät.

Onko hän niin keskittynyt tuohon oljenkorteen, ettei hän huomaa omiensa hajoavan sitä ennen.

Lainaus Verkkouutisista:

Venäläinen pakkovärvätty esittelee sosiaalisessa mediassa leviävällä videolla karmeita majoitustilojaan Itä-Ukrainan rintamalla Svatoven lähellä. Videon on jakanut muun muassa venäläinen SOTA-media.

Kyseessä on märkä kaivanto tai monttu, joka on mobilisoidun sotilaan selityksen mukaan ”jonkinlainen improvisoitu talo”.

7 tykkäystä

En voi olla ainoa, joka ei ymmärrä tällaisia idioottimaisia nostoja suomalaisiin uutisiin. On täytynyt hakea Amerikasta asti joku tollo professori, jolla ei tunnu olevan mitään käsitystä sodan realiteeteista tai tapahtumista tähän asti.

Venäjä on helvetillisessä pulassa Ukrainan kanssa. Sen alunperin sotaan lähettämistä joukoista on likvidoitu vähintään kolmannes ja kalustosta saman verran. Palkkasotilaiksi ovat kelvanneet jo vangit Venäjältä ja Afrikasta. Liikekannallepanolla mobilisoidut paleltuvat kuoliaiksi elleivät ehdi kuolla sitä ennen vitutukseen.

Venäjän ainoa tapa laajentaa sotaa on käynnistää ydinsota. Mitään muuta vaihtoehtoa ei ole. Venäjän jäljellä olevat asevoimat murskattaisiin ja hävitettäisiin kaikissa, myös tässä äärimmäisessä, tapauksessa täydellisesti.

Näyttääkö tämä kikkailu (jossa meinaa sattua leukaan) siltä, että Ukraina olisi häviämässä tämän sodan? →

25 tykkäystä

Todella outoa höpinää kyllä tuolta proffalta. Opettanut sentään USAn Naval Collegessa, joten luulisi asioiden olevan paremmin hallussa. Kenties maksettu mies. Mutta ei tosiaan pitäisi antaa Suomessa palstatilaa. Klikkien toivossa tuo on julkaistu tietysti.

13 tykkäystä