Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Hei,

Koko avauksen pointti oli nostaa esiin dilemma sen osalta, että Venäjää ja sen kaatumisia käsitellään kollektiivisesti suuremman vihollisen tilastoina, vaikka joukoissa on huomattava määrä nuoria jotka eivät vapaaehtoisesti hommassa ole mukana.

Kaatumisten “glorifiointi” mediassa ja somessa epäsuorasti juhlii myös nuorten perheiden menetystä, mikä on ihan OK että sille ei täällä löydy sympatiaa.

Ongelmakohta jota nostin on aggression ja väkivallan vastustaminen (Stand With Ukraine) - ja samanaikaisesti näiden kuolemien glorifiointi

Keskustelu sai kuitenkin turhan isot mittasuhteet, eikä jokaiseen viestiin oikein riitä kapasiteetti vastata

3 tykkäystä

Venäläiset sotaan pakotetut voisivat osoittaa aseensa kohtia komentajiaan ja taistelutovereita, tappaa komentajansa ja ison joukon taistelutovereita ja toimia kerrankin oikein, niin itse tekisin, mutta mitä tekee lammaslauma. Isoin joukoin mennään hymyssäsuin tappamaan ja raiskaamaan jopa Ukranalaisvauvoja. Netti on täynnä venäläissotilaiden tekemiä raakuuksia ja venäläiset sotilaat ovat murhanneet jo kymmeniätuhansia viattomia siviilejä.

Kaikkialta venäläisten vallan alla olleilta alueilta löytyy kymmeniätuhansia tapettuja siviilejä joukkohaudoista, lapsia, naisia tai vanhuksia ei säästetä. Minkälainen elukka tekee tällaista, sitä sopii kysyä? Aivopesty lammaskansa, joka kannattaa edelleen sotaa suurella enemmistöllä ja kannattaa kovia otteita ja siviilien tappamista, koska perusvenäläinen ihailee ja kunnioittaa vain kovuutta. Ne sotilaat, jotka rintamalla ovat kannattavat sotaa samalla tilastollisella jakaumalla, kuin koko venäjän kansa, eivät ole millään tavalla viattomia. Se sama porukkaa niitä julmuuksia siellä valloitetuilla alueilla tehtailee.

Miksi tällaisia saastoja pitäisi sääliä, pahan ainoa palkka on kuolema. Sivistyneet länsimaat ymmärtävät, että jos tätä rosvojoukon hallitsemaa lammaskansaa ei lopeteta Ukrainan maaperällä, se jatkaa samaa kaikelle inhimilliselle vierasta sotaansa muihin valtioihin.

Jokainen Ukrainan alueella kuollut venäläinen on askel kohti maailmanrauhaa. Me iloitsemme venäläisuhreista, koska se on ainoa askel lopulliseen maailmanrauhaan. Jokainen Ukrainan maaperällä tapettu venäläinen tuo vaikeuksia Putinin rosvojoukolle, joka tulee pysäyttää raudalla ja kuolemalla.

50 tykkäystä

Touche. Mutta hyvä huomioida konteksti. Jos kirjoittaa provikatiiivisen viestin, niin voi saada provikatiiivisen vastauksen.

Ok, onhan täällä osa viesteistä aika karua tekstiä inhimilliseltä kannalta ajateltuna. Mutta kuten viittasin maissa jotka ovat saaneet kokea Venäjän valtaa tai valtaus yrityksiä, voi osalla olla aika merkittäviä syitä melko vihamieliselle suhtautumiselle. Eli sitä niittää mitä kylvää.

Kyllähän täällä ylläpito säännöllisesti muistuttaa keskustelun sävystä (jännästi taas tuli muistutus). Aihe vain on tietyiltä osin tässä maassa edelleen melko ajankohtainen (sähkö, käyttäytyminen jne.).

Sinällään tuo Niinistön puheen havainnoiva osuus todellisuuden erilaisuuksista rajan eri puolilla on mielestäni huomionarvoinen.

Et kommentoinut Venäjän valtion median sodasta käymää keskustelua? Miten vertaisit sitä vaikka YLEn vastaavaan? Yksittäisten ihmisten kommenttien taustalla lienee henkilökohtaisia kokemuksia/historioita. Miksi valtioiden medioiden viestinnässä erot ovat vähemmän mairittelevia nimenomaan Venäjän kohdalla? Edes Ukrainan valtamedia ei yllä tuohon käsittääkseni.

2 tykkäystä

Nämä nojatuolimoralistit osaavat olla hauskoja välillä. Tavallaan ymmärrän mitä haetaan takaa, mutta katsotaan miltä ajatusmaailma näyttää, kun sinulta viedään yksi kerrallaan kaikki tärkeät asiat ja perustarpeet

Kun ollaan maslowin tarvehierarkian huipulla länsimaisessa demokratiassa niin se antaa jokaiselle velliperseelle oikeuden laukoa mitä haluaa. Se ei silti tarkoita omien mielipiteiden olevan parempia, vaikka kuinka kokisi moraalista ylemmyydentunnetta

4 tykkäystä

Höpö höpö, venäläisistä suurimman osan mielestä on ihan hieno homma, että Ukraina valloitettaisiin ja ukrainalaiset tuhottaisiin kansakuntana. Tuo noin yleisellä tasolla, henkilökohtaisesti ei itse haluta vaarantaa henkeä tai terveyttä, mutta on ihan hieno homma kun joku burjaatti, tsetseeni tai vanki on laajentamassa venäläistä imperiumia.

24 tykkäystä

Totta, jos ei kestä kuumuutta niin kannattaa pysyä pois keittiöstä, toki alkuperäisen viestin tarkoitus oli lähinnä nostaa keskustelua - jossa tavallaan onnistuin

Pointti ei kuitenkaan ollut puolustaa venäjän toimintaa, vaan lähinnä nostaa esiin hieman valtavirrasta poikkeava näkemys kolikon kääntöpuolesta ja moraalidilemmasta sodassa, joka lähtökohtaisesti juontaa diktatuurin imperialismista eikä aivopestyn venäläiskansan omaehtoisesta halusta.

Raiskaukset tms siviileihin kohdistuvat teot assosioidaan kollektiivisesti Venäläisten teoiksi, josta oikeutetaan “kovalla kovaa vastaan” iskujen juhlinta, joka on aggressiota vastustaessa vain hieman kornia, jota ajoin takaa

Aihe luonnollisesti herättää tunteita ja lässynlää-tason pallottelu turhauttaa, mutta yhtälailla turhauttaa nykyinen keskustelukulttuuri Venäjä-asioisen

2 tykkäystä

En ole lukenut riittävästi Venäjän valtion mediaa antaakseni vastausta ja menisi liikaa mutuilun varaan, aika paljon enemmän propagandaa Venäjällä luonnollisesti

Ok. Näin vähän arvelinkin ja siksi vastasin.

Olet oikeassa sodan (vaikka emme edes ole tässä varsinaisia aktiivisia osapuolia) nostattavan hyvin paljon primitiivi reaktioita. Mutta toisaalta tämä koskettaa meitä hyvin eri tavoin:

  • Historian kautta tuleva närkästys tilanteesta
  • Sodan aiheuttamat haitat henkilökohtaiseen talouteen. Täällä monilla on voinut mennä merkittäviä sijoituksia sodan takia
  • Sodan toisen osapuolen tekemät hyvin julmat toimet. Täysin yleisten konventioiden piittaamattomuutta - ainahan sodassa tätä esiintyy, mutta osapuolten välinen ero vaikuttaa merkittävältä

Eli en ole yllättynyt tämän sodan herättämistä tunteista ihmisissä. Se on aivan normaalia. Se mihin kiinnittäisin huomioita on laajemman kollektiivisen toiminnan taso kuin yksilötason toiminnan sijaan.

Edit: en huomannut ensin tuota vastaustasi

Tutustu YouTubessa Russian Media Monitor videoihin, joita myös tähän ketjuun linkataan säännöllisesti. Nämä kyllä vievät aika ison osan alkuperäisestä argumentistasi mielestäni

2 tykkäystä

Ei poista tosiasiaa että joukoissa on huomattava määrä nuoria jotka eivät ole omaehtoisesti mukana

Jos syntymästä asti aivopestään tiettyyn länsi-vihaan antamalla peruskoulusta asti vaihtoehtoista totuutta kansainvälisestä ja kotimaan politiikasta, niin ei pitäisi tulla shokkina että iso osa kannatti ainakin alussa

1 tykkäys

Ymmärrän mitä ajat takaa, mutta tilanteessa ei ole vaihtoehtoja. Syö tai tule syödyksi. Ainoa tapa pysäyttää Venäjä on tappaa niitä niin paljon, etteivät pysty jatkamaan. Suurin osa meistä varmaankin toivoo, että konflikti ja verenvuotus puolin ja toisin loppuu. En pidä venäläisiä kollektiivisesti pahoina. Silti iloitsen kun epåonnistuvat vaikka hintana on yksilöiden henki. Tilanne on karu, joten näillä mennään.

Jeesus varmaan pysyisi suodattamaan kaiken pois ja kohtelemaan jokaista numeros yksilönä. Me muut ollaan vaan ihmisiä.

20 tykkäystä

Mutta minusta on merkillistä, että 28 vuotta suomessa asunut, lapsensa täällä kasvattanut venäläinen ei voi suoraan tuomita Venäjän hyökkäyssotaa. Onko se kotiseutuylpeys, rakkaus synnyinmaahan vai mikä?

"Mitä ajattelet Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainaan?

– En halua mennä hirveän syvälle, mutta vastustan kaikkia sotia, mitä maailmassa tapahtuu, hän sanoo ja pysähtyy."

"Barkov ei koe, että hänellä olisi asiantuntemusta arvioida maailmanpolitiikkaa, mutta murheissaan hän selvästi on.

– Kyllä se on huono juttu. Haluan maailmalle parasta. On poliitikkojen tehtävä ratkaista nämä asiat."

21 tykkäystä

Kirjoitetaan muutama olettama heti alkuun:

  • venäjän kansa ei nouse johtajiaan vastaan, eikä sillä ole siihen kykyäkään. Niin vahva satojentuhansien vahvuinen aseistettu joukko pitää kuria maan sisällä.
  • Putinin rosvojoukko ei nouse Putinia vastaan. Putin laittanut allaolevat blokkinsa tappelemaan keskenään ja tämä näkyy jo Wagner vs. armeija nokittelussa. Kun alaiset laitettu tappelemaan keskenään, ei kukaan uhkaa Putinia.
  • Putin ei ole kuolemassa

Mitä jää jäljelle? venäjän armeijan kyky sotimiseen tulee poistaa, eliminoimalla aseistusta ja miehiä. Viemällä kyky menestykselliseen sotimiseen: poistamalla kalustoa, strategialla ja tiedustelulla ja hävittämällä sotilaita.

Ne venäläiset, jotka ovat ylittäneet Ukrainan rajan ja astuneet Ukrainan maaperälle, ovat osa venäjän sotakonetta, sotakoneelta jolta tulee riisua kaikenlainen kyvykkyys menestykselliseen sotimiseen. Siitä tässä on kyse. Ne venäläiset sotilaat, jotka ukrainassa ovat, ovat vain numeroita ja venäjän sotakoneen osia. Mitä enemmän venäjän sotakoneen osia tuhoutuu, sen parempi ja siitä saa olla aidosti iloinen ja tyytyväinen.

Asiaa ei tule arvioida inhimillisesti raukkaparkojen joutumisesta sotaan, vaan he ovat osa sotakonetta ja sotilaalla pitää olla tiedossa, mikä sodassa saattaa olla kohtalona. Siinä kohtaa, kun univormu päällä ylitit Ukrainan rajan, sinusta tulee kohde, ihan samaan tapaan kuin tankeista, tykeistä, lentokoneista ym.

25 tykkäystä

Niin, siitä tunnetusti on seurannut hyvää kun julkisesti ulkomaisessa lehdessä tuomitsee Venäjän sodan ja kritisoi Putinin politiikkaa.

Puhe on halpaa - kuvittele itsesi Barkovin asemaan, ei ole kovin helppoa suomalaisessa iltapäivälehdessä kritisoida Putinia, varsinkaan kun on lukenut kuinka moni kriitikko on pudonnut ikkunasta tms vastaavien lausuntojen jälkeen.

Todennäköisesti vastaisin samalla tavalla, ei se julkinen tuomitseminen ole kuin turha riski perheen turvallisuuden kannalta, ja mies kommenteissaan sanookin sotien olevan huono juttu

7 tykkäystä

Jutusta selviää hyvin, että hänen isänsä sekä äitinsä ovat kuolleet. Serkkuja on, mutta eivät ole läheisissä väleissä. Aika kaukaa haettu, että lähtisivät Barkovia ikkunasta pudottamaan, saati sitten poikaa Floridaan kiusaamaan, jos olisi sodan tuominnut.

8 tykkäystä

Tästä keskusteltiin kavereiden kanssa, olisitteko te valmiita ottaman riskin että joudutte vuosiksi vankilaan ? Tai perheenne joutuisi vaaraan? En puolustele venäläisiä mutta ymmärrän että kaikki eivät mene kaduille huutamaan. En oikein näe edes mitä hyötyä siitä olisi, joo ehkä jos saadan muutama vaikutusvaltainen poliitikko mukaan mutta en näe muuta vaihtoehtoa kuin secettä veri valuu kaduilla. Toki homman voi siististi hoitaa jos Putinin lähipiiri sen tekee

1 tykkäys

Ukraina: Vuonna 2022 surmattiin yli 100 000 venäläissotilasta

Lähde: Ukraina: Vuonna 2022 surmattiin yli 100 000 venäläissotilasta | Yle Uutiset

Sota on täysin absurdia ja inhimillisen pääoman hukkaamista. Tuo satatuhatta kaatunutta venäläistä on edelliseen lauseeseen viitaten kauheaa, mutta myös tarpeellista länsimaalaisen silmin katsottuna.

Aikaisempaan keskusteluun liittyen, millainen olisi maailma, jossa jokaista agressoria kohtaan heilutettaisiin heti ensimetreillä valkoista lippua? Tuskin olisi valtiota, joka tunnetaan nimellä Suomi. Tästä syystä ihmisen tappaminen on välttämätöntä puolustaaksemme omia arvoja, olemassaoloamme ja itsemääräämisoikeutta. En kannata itsekään kaatuneiden ihmisten glorifiointia, mutta puolensa on kuitenkin jokaisen valittava tässä sodassa.

24 tykkäystä

Raaka peli Venäjällä, mikäli totta.

“Putin lähetti duumalle lain “kaikkien pankkitilien sulkemisesta, niiden omaisuuden takavarikoimisesta, jotka ovat rekisteröityneet armeijaan ja jotka eivät tule armeijan palvelukseen 24 tunnin kuluessa mobilisaation ja sotatilan julkistamisesta maassa”.”

22 tykkäystä

Ihmiset ovat Venäjällä vähän samantapainen resurssi kuin öljy ja kaasu, sitä riittää.

Siksi olisi tärkeää että Ukrainalle toimitetaan sellaiset työkalut, että sota saadaan loppumaan. Pelkästään miehistötappioiden tuottaminen Venäläisille ei riitä.

(ja kyllä tässä vahvasti rakennetaan julkisuus-imagoa jotakin varten)

7 tykkäystä

Ymmärrän että yksilö ei mene yksin kadulle huutamaan mutta en ymmärrä että venäläiset eivät tee sitä joukolla. Jos Iranilaisilla tytöillä on rohkeutta tehdä se niin pitäisi olla venäläisilläkin. Ei Putinin väkivaltakoneisto voi kaikkia tapattaa tai laittaa linnaan ja esim 500 000-1M ihmistä Moskovan kaduille eli vajaa 5%-10% kaupungin väestöstä päivästä toiseen todnäk aloittaisi nopean muutoksen. Tuhansia toki laitettaisiin vankilaan ja sadat, jopa tuhannet kuolisivat mutta vähemmän Venäläisiä tällätavoin kuolisi kuin sotaa jatkamalla.

33 tykkäystä

Poznanissa, Puolassa on ollut elokuusta lähtien Abrams-tankkien tehokoulutus käynnissä puolalaisille. Siitähän loogisesti voisi päätellä, että vastaava 3 kk koulutus olisi sitten tarjolla todella lähellä, mikäli Ukraina lopulta saa Yhdysvalloilta Abramseja. Heillähän olisi eri lähteiden mukaan 500 - 1000 kpl irrotettavissa jollain aikataululla (huolto jne), sen käytöstä poistuvaa mallia.

Puola itsessäänhän on ostanut 4,75 miljardilla 250 kpl niitä tuliteriä Abrams-malleja, johon tuo koulutusalueen perustaminen liittyy:

E:
Tätä ei näköjään vielä ollut?

Kuva ilmeisesti vanhempi, mutta enivei viime päiviltä:

Ja Puolasta tullut hiljaisuudessa lisää ilmatorjuntaa:

21 tykkäystä