Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Tässä olisi asiaa Ukrainan sodasta ja virheellisistä venäläisväitteistä. Ei maksumuuria.

Ukrainan asevoimat kiistää Ukrainska Pravda -lehden mukaan venäläisväitteet, joiden mukaan miehittäjät olisivat onnistuneet valtaamaan Soledarin suolakaivoskaupungin lähellä Bahmutia Donetskin maakunnassa. Ennen sotaa noin 10 000 asukkaan kaupunki on tunnettu suolakaivoksistaan.

6 tykkäystä

Melkein Suomen luokkaa

12 tykkäystä

Venäjä keskittää joukkoja Valko-Venäjälle ja spekulaatiot uuden hyökkäyssuunnan avaamisesta sekä Valko-Venäjän liittymisestä sotaan kiihtyvät. Ukraina on oletettavasti valmistellut puolustusasemia ja miinoittanut Valko-Venäjän vastaista rajaa, joten paraatimarssia ei ole odotettavissa. Pyrkisikö Venäjä saavuttamaan aidosti menestystä uudella rintamasuunnalla vai pelkästään tylsyttämään Ukrainan potentiaalista vastahyökkäystä, pakottamalla Ukrainan siirtämään joukkoja pois itärintamalta?

13 tykkäystä

Armenia ei diggaa CSTO:sta

Armenia has refused to host military drills by the Collective Security Treaty Organisation (CSTO), a Russian-led alliance of post-Soviet countries, in an announcement that reflects Yerevan’s growing tensions with Moscow.

Russia had announced earlier this year that Armenia would host the annual exercises of the group which comprises six states – Russia, Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan and Tajikistan.

29 tykkäystä

Arvostaisin kyllä suuresti, jos tässä ketjussa pysyttäisiin lähempänä alkuperäistä aihetta.

Lainaan 10pv takaista viestiäni liputusketjusta

68 tykkäystä

70 tykkäystä

Venäjän sotakassa kutistuu reippaasti pelkästään sillä, kun pakotteet laajenevat venäläisiin öljytuotteisiin. Ei maksumuuria.

EUROOPAN UNIONIN tuontikielto ja länsimaiden asettama hintakatto venäläiselle raakaöljylle maksavat Venäjälle arviolta 160 miljoonaa euroa päivässä. Näin sanoo riippumaton tutkimuskeskus Centre for Research on Energy and Clean Air (Crea) tuoreessa raportissaan.

Venäjän menettämien vientitulojen ennakoidaan kasvavan 280 miljoonaan euroon päivässä, kun EU-maiden tuontikielto ja länsimaiden hintakatto laajenevat venäläisiin öljytuotteisiin helmikuun alkupuolella.

22 tykkäystä

Ilmeisesti tilanne Bakhmutissa on hiljentynyt, Venäjän siirrettyä painopistettä Soledariin.

Vedin kääntäjällä läpi Стрелков Игорь Иванович – Telegram Strelkovin viimeisiä mietteitä, lyhyesti sanottuna Venäjä kuluttaa voimiaan taktisiin, ei-merkittäviin taisteluihin, mikä “sopii USA:n suunnitelmiin”. Venäjä ei ole saanut Soledaria haltuun.

23 tykkäystä

Toivottavasti kerää nopeasti kierroksia tämä.

44 tykkäystä

Venäjä haluaa säästää panssarivaunujaan ja uhraa sen sijaan sotilaitaan. Juttuun on haastateltu Antti Parosta.

– Nyt kun panssarikalustoa yritetään säästää erityisesti Itä-Ukrainassa, käytetään sitä, mitä on eli elävää voimaa tekemään samanlaisia hyökkäyksiä, Paronen kertoi Radio Suomen Päivän haastattelussa keskiviikkona.

"Parosen mukaan taistelupanssarivaunuilla saataisiin merkittävä ylivoima venäläistä liikekannallepantua yksikköä vastaan.

– He olisivat jatkuvasti tulen alla ja hereillä. Mikään sotilasjoukkokaan ei kestäisi sitä kovin kauaa.

Parosen mukaan taistelupanssarivaunujen lahjoittaminen saattaisi olla sodan kannalta yhtä käänteentekevää kuin Ukrainan vastarinnan symboliksi nousseiden Himars-raketinheittimien toimittaminen maalle sodan alkupuolella."

Upeaa auttamista Koiviston Autolta. :slight_smile:

HELSINGISTÄ lähti jälleen keskiviikkoaamuna erä suomalaisia lahjoitusbusseja, jotka menevät Ukrainaan koulubusseiksi.

Länsisatamassa Viron-laivaan ajoi aamulla viisi bussia. Edellisen kerran saman verran busseja lähti joulukuun alussa ja seuraava viiden bussin erä lähtee ensi viikolla. Yhteisluku on siis viisitoista bussia.

39 tykkäystä

Ihmeellistä vänkäämistä noista Leopardeista. Toiset sanoo, että Saksa blokkaa. Toiset sanoo ettei Saksalle ole edes lähetetty pyyntöä luvalle lähettää niitä Ukrainaan ts. toiset eivät ole edes lähettämässä niitä. Mistään ei saa virallista tietoa mikä se tilanne sitten on.

4 tykkäystä

No tämä nyt on ihan sitä normaalia sodan ajan (dis)informaatiotulvaa. Yksi sanoo yhtä ja toinen toista, hämmentää osittain tahallaan, osittain “vahingossa” koska ei ole yhtenäistä linjaa. Rintamalle sitten menee tai ei mene esim. Puolalaisia, Tsekki, Slovakki tankkeja, muutama Pasikin, Himarseja yms yms.

3 tykkäystä

Edit:

46 tykkäystä

Eilen Archereita, tänään Leopardeja. Aivan loistavvoo!

Venäjän ydinaseuhkaus #1000 incoming in 5… 4…3…

18 tykkäystä

Kiinakin alkaa kääntää pulkkaa heti

24 tykkäystä

Martti J. Kari kertoo Soledarin kaivostunneleissa ja pohtii mm. mikä merkitys niillä on.

Suomalainen sota-asiantuntija, työelämäprofessorina Jyväskylän yliopistossa työskentelevä eversti (evp) Martti J. Kari ampuu kuitenkin alas tunneleiden strategisen merkityksen.

– Kyllähän vihollinenkin sen tietää, että niitä pitkin pääsee vastapuolen alueelle. Kyllä ne tunnelit varmaan blokataan. Kumpikaan osapuoli ei ole niin hölmö, että päästäisi vihollisen niitä kautta selustaan. Kärpäsestä on tehty härkänen, Kari tuhahtaa.

8 tykkäystä

Eli nyt sitten odotellaan, antaako Saksa luvan antaa näitä Ukrainalle. Varmasti se vakavasti harkitsee sitä, koska Venäjä lisää panoksia rintamalle. Saa nähdä eteneekö nyt panssarien toimitus.

4 tykkäystä

Surovikinin aika Venäjän Ukrainassa olevan armeijan johdossa on ohi, kolmisen kuukauttahan se kesti. Lähinnä siviilien ja infran pommituksessa “loisti”.

Putinin hyödytön luottoheila Gerasimovihan se sieltä tulee tilalle.

image

16 tykkäystä

Putinia kritisoidaan entistä kovemmin. Ei maksumuuria.

Venäjän hyökkäyssodan kovimpiin kriitikoihin kuuluva Igor Girkin on kritisoinut presidentti Vladimir Putinia rajummin kuin koskaan ennen, kertoo Ukrainan sodan tapahtumia seuraava amerikkalainen ajatushautomo ISW päivittäisessä raportissaan.

11 tykkäystä

USA lähettää dronentorjuntajärjestelmiä Ukrainaan. Ei maksumuuria.

Se ampuu raketteja, joiden maalinosoitus tehdään lasersensorilla. Dronentorjunnan lisäksi Vampirella voidaan vaikuttaa maanpinnalla oleviin kohteisiin.

15 tykkäystä