Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 2)

Venäjän ohjusterrori jatkui jälleen tänään. Ukrainan armeijan komentaja väittää kahden Ukrainaan iskeneen risteilyohjuksen poikenneen matkalla NATO-jäsen Romanian ilmatilassa.

Jäämme odottamaan NATO:n reaktiota väitteeseen.

Edit. 13:00 Väärä hälytys (ja Moldovan ilmatilaahan saa tietenkin loukata miten lystää, kun ei ole NATO-jäsen)

Romanian ilmavoimien ilmavalvontajärjestelmä havaitsi perjantaina 10. helmikuuta Venäjän federaation aluksesta, lähellä Krimin niemimaata, Mustaltamereltä laukaistun ilmakohteen, todennäköisesti risteilyohjuksen, joka kehittyi Ukrainan ilmatilaan Moldovan tasavallassa ja palasi Ukrainan ilmatilaan leikkaamatta milloinkaan Romanian ilmatilaa.

Tutkajärjestelmät tallensivat kohteen lentoradan lähimmän pisteen Romanian ilmatilaan noin 35 kilometriä rajasta koilliseen. (Google translate)

9 tykkäystä


Jominin uusimmat jorinat:

9 tykkäystä

Musk saa aiheellista kritiikkiä rajoittaessaan Starlinkin käyttöä. :thinking:

20 tykkäystä

Ei tietenkään, mutta jos euroissa budjetoidaan varsin laajan alueen väestönsuojien kunnostamiseen 50t-600t euroa, niin ei sillä saa oikein mitään aikaiseksi edes ilmaisella työvoimalla.

6 tykkäystä

https://edition.cnn.com/2022/10/13/politics/elon-musk-spacex-starlink-ukraine/index.html
Tuossa Muskin kitinässä olikin jotakin tuttua.

3 tykkäystä

Eilinen Vuhledarin operaatio ei ollut Venäläisille menestys.

Edit: Videokuvaa Vuhledarista (oletettavasti).

30 tykkäystä

Venäjä on hävinnyt energiasodankin. Jutussa on lainattu energia-alan sijoittajan Pierre Andurandian ajatuksia.

– Mielestäni Putin on hävinnyt energiasodan. Maakaasun ja sähkön hyvin voimakas kallistuminen Euroopassa oli haitaksi koko maailmantaloudelle, mutta nyt hinnat ovat laskeneet kohtuullisemmiksi. Jos maakaasun hinta pysyy tässä, inflaatio- ja korkohuolet ovat paljon aiempaa vähäisemmät. Energiakriisin uhkaa ei enää ole, Andurand sanoo FT:lle.

21 tykkäystä

poistin jo kerran nämä mutta laitan uusiksi. jotkut sanovat että vanhoja videoita harjoituksista, ja toiset taas että uusia

edit: onkohan sittenkin Romaniasta nuo videot:

6 tykkäystä

Oleksiy Oleksiyovich Goncharenko is a Ukrainian politician, member of the Ukrainian parliament and member of the Ukrainian delegation to the Parliamentary Assembly of the Council of Europe

sama video teksteillä

23 tykkäystä

Venäjä on ilmeisesti menettänyt puolet tärkeimmistä vaunuistaan Ukrainassa. Hyvin lyhyt juttu, en kehtaa referoida. Ei muuria.

Ukraina tiputtanut 11 iranilaista lennokkia. Ei muuria.

11 tykkäystä

Tässä vielä hyvin lyhyesti siitä, kun venäläisten hyökkäysyritys meni pieleen ja jättivät 30 pääosin toimivaa panssaroitua kulkuneuvoa, jotka ukrainalaiset ilmeisesti voivat ottaa käyttöönsä.

10 tykkäystä

ISW:n raportin mukaan kuvissa näkyy myös, että venäläiset ovat liikkuneet kolonnissa, mikä osoittaa huonoa taktiikkaa ja kyvyttömyyttä oppia Venäjän aiemmista taktisista virheistä.

Panin saman asian merkille, kun katsoin tuota aiemmin linkkaamaani videota Vuhledarin hyökkäyksestä. Omasta armeija-ajastani on jo lähes 30 vuotta, mutta näin nojatuolistakin osaan jo sanoa, että hyökkäys tietä pitkin jonossa ajaen ei ole hyvää taktiikkaa.

kuva

Ei sillä, että valittaisin, mutta taktiikkaa ei näytä Venäläisillä olevan sen enempää, kuin ajaa jonossa eteenpäin ja toivoa että viholliselta loppuu ammukset.

16 tykkäystä

Huono johtaminen, heikko koulutus, välinpitämättömyys, huono joukkuehenki sekä alhainen motivaatio aiheuttaa ryssälle jatkossakin paljon päänvaivaa. No ei sitä päätä kannata liikaa kuormittaa. Polkee vaan etiäpäin!

20 tykkäystä

Venäjän asevoimien komentoketju on hyvä esimerkki siitä, miksi autoritarismi ja propagandistinen tiedonvälitys ei toimi. Kremlillä on puutteelinen tilannekuva sodan strategisesta tilanteesta, sodanjohdolla on puutteellinen tilannekuva taktisesta tilanteesta ja kaksi ensimmäistä määrittää miten ruohonjuuritasolla tulee toimia. Ongelma uusintaa itseään kun ylöspäin annetaan väärää tietoa onnistumisista, jotta oma asema järjestelmässä pelastuu.

23 tykkäystä

KL: Ukraina saa ensimmäisenä maana modernin Panther-tankin turvakseen Rheinmetallin tuotantolinjalta.

Saksalainen sotalaiteyhtiö Rheinmetall aikoo toimittaa ensimmäiset Panther-panssarivaunut Ukrainaan. Yhtiö suunnittelee myös Pantherien tuotantotehdasta Ukrainaan, kunhan sota on ohi.

Panther KF51 -panssarivaunua pidetään yhtenä edistyneimpänä asejärjestelmänä maailmassa.

24 tykkäystä

Ukraine is prepared to use British long-range missiles to hit Crimea, the peninsula annexed by Russia in 2014, in a potential major escalation of western involvement in the war.

Rishi Sunak promised to send Ukraine more military aid following a visit by President Zelensky to Britain this week. Discussions are now taking place over whether this should include Harpoon anti-ship missiles or air-to-surface Storm Shadows.

Ukrainian defence sources confirmed to The Times that Kyiv would be prepared to use the missiles to strike Crimea following a warning from Zelensky that longer-range weapons from western allies would strike “deep in the occupied territories”.

Talks are now taking place to decide exactly how many British long-range missiles could be sent, despite previous concerns that enabling Ukraine to launch cross-border strikes on Russia could escalate the conflict.


Harpoon ohjusten osalta kyse olisi siis pidemmän kantaman versiosta.

22 tykkäystä

Musk vaikeuttamassa lisää starlinkin käyttöä. Taitaa olla Venäjän asset koko mies.

Tuntuupa hyvältä shortata Teslaa tällä hetkellä :muscle::muscle:

38 tykkäystä

Civ Divin julkiasema videosarja jatkuu

11 tykkäystä

Aika outoa toimintaa? Roiskitaan jonkilaisen pihalle laitetun suihkukopin suojista tulta vihollisen suuntaan.

Missä on:

  1. Laaja ampuma-ala.
  2. Hyvä tuki aseelle.
  3. Suoja tulelta ja tähystykseltä.
  4. Suojainen siirtymisreitti.
18 tykkäystä

Tätä ihmettelen eniten. Sarjatuli käy vieressä ja osa vetää lonkkalevossa sätkää keskellä pihaa. Ei yritetäkään edetä piilossa, kun siirrytään hyville ampumapaikoille. Jne…

12 tykkäystä