Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Ongelma oli artikkeleiden mukaan enemmän siinä, että S-400 saisi siten paljon kohdedataa tuliterästä F-35:stä. S-400 ei niinkään ole tärkeä tietää, jos hintana olisi se, että punaiset maat saisivat liikaa tietoa uusista NATO-hävittäjistä (kohta myös se B-2:n korvaaja, B-21).

4 tykkäystä

Tässä Ylen jutussa puhutaan Kiinan antamasta tuesta Ukrainalle, joka on ollut hyvin pientä.

Jos Kiina antaa aseellista apua Venäjälle, se tehdään melko salaa, eikä Kiina halua korostaa asiaa, Ulkopoliittisen instituutin (UPI) johtaja Mika Aaltola sanoo Ylen aamussa.

– Kiinan pelkona ovat länsimaisten sanktioiden kiristyminen mahdollisen aseavun paljastuessa. Riippuvuus Kiinasta on laajaa, joten Euroopassa ja Suomessa on syytä varautua kiristymisen seurauksiin, Aaltola sanoo.

2 tykkäystä

Kuka lohduttaisi Dmitriä? Sillä on taas nukekuumetta.

”Medvedev järkeilee myös, että Haagin kansainvälinen rikostuomioistuin on vain ”kurja kansainvälinen organisaatio” eikä sitä voi rinnastaa Nato-maa Hollannin kansaan, joten Nato ei myöskään vastaisi Venäjän täsmäiskuun. – Siksi he eivät aloittaisi sotaa. Pelkäisivät. Eikä kukaan tulisi suremaan. Joten kansalaiset, tuomarit, katsokaa tarkkaan taivaalle… Medvedev päättää kirjoituksensa kolmeen pisteeseen.”

Venäläinen ongelmaratkaisumalli. Vain mielikuvitus rajoittaa sen keinovalikoimaa.

20 tykkäystä

Muuten ihan hyvä assosiaatio, mutta Kiina on käytännössä lähes yhtä sopimuskelvoton osapuoli kuin Putler-Venäjäkin:

  • Kun Britannia vuonna 1997 luovutti Hongkongin Kiinalle, maan johto lupasi, että alue säilyttää laajan autonomian. Sen takasi niin sanottu “yksi maa, kaksi järjestelmää” -periaate…

…Sopimuksen oli määrä olla voimassa 50 vuotta, vuoteen 2047 saakka

18 tykkäystä

6 tykkäystä

Tällaista Venäjällä:

7 tykkäystä

Ylen toimittaja Antti Kuronen ja kuvaaja Benjamin Suomela kävivät Bahmutin juoksuhaudoissa. Kaverit tekevät tosi tärkeää työtä, mielestäni kannattaa lukea tämä juttu.

Yksikön komentaja Serhi kertoo, että taistelu Bahmutista on raskasta. Ukrainalaisia kaatuu puolustustaistelussa, mutta vaihtoehtoja ei hänen mukaansa ole.

– Jos emme puolustaudu täällä, niin missä?

Komentajalla on taisteluista ristiriitaisia tunteita. Moni ukrainalainen kaatuu ja haavoittuu Bahmutissa, mutta loppupeleissä hän sanoo luottavansa poliittiseen ja sotilaalliseen johtoon.

– Heillä on enemmän tietoa, kuin minulla, komentaja sanoo.

12 tykkäystä

Putler jänisti vastaanottotilaisuudesta. Tai sitten Xi ei halunnut samoihin kuviin etsintäkuulutetun sotarikollisen kanssa. Mene ja tiedä.

29 tykkäystä

Aivan oma lukunsa on Japani WWII jälkeen. Amerikkalaiset auttoivat jaloilleen ja loivat perustan teolliselle vallankumoukselle.

2 tykkäystä

Miksi tuntuu melko kaukaa haetulta yrittää järjestää jotain apupakettia Venäjälle niissä skenarioissa, joita voi kuvitella tämän sodan päättymisestä? Kukaan ei ole hyökkäämässä Venäjälle, tai ”voittamassa” sitä. Kyse on siitä, että terroristit saadaan pois Ukrainasta. Ja siitä, miten ne saadaan jatkossa pysymään omalla tontillaan. Luulen, että apupaketit on viimeinen keino siihen. Jos Venäjä ei auta itseään, ainoa keino on yrittää padota hulluutta sen rajojen sisäpuolelle.

17 tykkäystä

VW:n omaisuuden takavarikointi Venäjällä on johtamassa todennäköisesti suurempaan katastrofiin

18 tykkäystä

EU on tänään iltapäivällä päässyt sopuun ammuspaketista, ei maksumuuria.

AFP kertoo maanantaina iltapäivällä, että diplomaattien mukaan EU:ssa on päästy sopuun kahden miljardin euron ammusavustuksesta Ukrainaan.

17 tykkäystä

Venäjä-Suomi käännös
:rofl: The Apulaissheriffiministeri Kyrmyniska on pidättänyt Putlerin :rofl: Samalla Kyrmyniska on ylentänyt itsensä turismi- , urheilu- kulttuuri- ja kommunikaatio ministeriksi. Xi tulee nimeämään hänet uudeksi MinisteriXi.

5 tykkäystä

Analyysiä Kiinan ja Venäjän suhteiden todellisesta tolasta.

10 tykkäystä

Olisi kovin houkuttelevaa vaatia Venäjää maksamaan kaiken ja sitten upottaa Volgaan jokainen venäläinen ja polttaa jokainen pirtti. Käytännössä Venäjän kanssa on elettävä jatkossakin. Kunhan hallinto vaihtuu ja ehkä maa jakaantuu osiin, on eteenpäin katsomisen pakko ja sovinnon aika. Sota on Venäjän tuleville sukupolville iso erehdys tai tapaus ’kosto elää’.
Hyvitystä tietenkin on saatava, oligarkkien ja valtion omaisuudesta joku siivu. Inhimillistä menetystä ei mikään korvaa, anteeksipyyntö on ainoa maksu.
Sodassa on aina vain häviäjiä.
Japanin tilanne hoidettiin hyvin, jopa suunniteltua paremmin Japani selvisi. Tässä se ei käy malliksi tietenkään 1:1.

5 tykkäystä

Ilmeisesti siis näitä:

Putkea on vähän joka suuntaan.

14 tykkäystä

Tästä taitaa tulla uusi partioreitti?

24 tykkäystä

Särähtää aina korvaan, kun tutkijat toistelevat (käsittääkseni Kiinasta lähtöisin olevaa) lausetta ”Kiinan ajavan moninapaista maailmaa”… Kiinalaisia jonkin verran tuntien, ymmärtäisin kyseisen lauseen tarkoittavan Kiinan vastustavan yksinapaista maailmaa jos napa sijaitsee Kiinan ulkopuolella, ja moninapaisuuden sijaan tavoite tässä retoriikassa on pikemminkin pyrkiä siirtämään napa Kiinalle :smile:

47 tykkäystä

Rob Leen katsaus:

13 tykkäystä
16 tykkäystä