Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Sekä ydinaseiden että wagnerin sijoittaminen v-venäjälle kyllä ensinuuhkaisulta haisee Neuvostoliitolta. On ihan mahdollista tosiaan että kohta v-venäjä äänestää Neuvostoliittoon liittymisen puolesta. ’Ja kaikkihan tietää ketä äänestetään.’ Tämän jälkeen voidaan avata uusi rintama.

Likasanko ehkä toivoi itselleen kaartia wagnerista, mutta se nyt ei liene realismia. En jaksa uskoa että kapina olisi ollut osa Putlerin suunnitelmaa jonka tarkoitus olis saada wagner v-Venäjälle, vaan putler improvisoi tilanteen keskellä.

6 tykkäystä

En nyt ymmärrä miksi Puola tarvitsisi Natolta ohjeita tuhota rajan ylittävät venäläiset: Valko-Venäjän ja Puolan raja on jo aidattu ja vartioitu joten puolalaiset ovat jo aidalla vastassa Wagneria, ei siinä 3 tunnin aikamääreitä anneta poistumiselle.

37 tykkäystä

Aivan, ainoa Natoa koskeva asia tuossa olisi viidennen artiklan käyttöönotto.

1 tykkäys

Toki ei ole Wagner kokeilemassa Puolaa, mutta jos kokeilisi niin ei todellakaan mitään aikamääreitä, vaan niin nopea ja täydellinen eliminointi kuin ikinä mahdollista.

6 tykkäystä

Vellihousulta menikin pasmat sekaisin tosipaikan tullen :disappointed_relieved:

“Putinilla oli aikaa tehdä päätökset kapinan likvidoimiseksi ja sen järjestäjien pidättämiseksi. Kun se lopulta tapahtui, ilmassa oli lamaannusta kaikilla eri tasoilla. Vallitsi täydellinen tyrmistys ja hämmennys. Pitkään aikaan kukaan ei tiennyt, miten reagoida, nimettömänä pysytellyt tiedustelulähde paljastaa”

23 tykkäystä

Puolan täytyy olla aika varovainen otteissaan venäjän suuntaan. Nato pelkää eniten sodan laajentumista ja välttää kaikin keinoin sitä. Samoin artikla 5 on helppo lausua, mutta Nato välttää sodan eskaloimista ja artikla 5:n käyttöönottoa viimeiseen asti ja asiaa on varmasti myös Puolalle teroitettu ja siksi uskon, että Puola antaisi aikamääreen ja mahdollisuuden poistumiseen, ei suoraa teloittamista, joka voisi johtaa sodan laajentumiseen Naton ja venäjän väliseksi.

Putin voisi Wagnerin avulla kokeilla pienellä porukalla artikla 5:n toimivuutta ja reaktionopeutta sen käyttöönotossa. Tietääkseni artikla 5:n käyttöönotto vaatii kaikkien jäsenmaiden suostumuksen ja jos samanlaista vastaanhangoittelua artikla 5:n käyttöönotto, kuin uusien jäsenmaiden hyväksyminen , niin esim Baltia ehdittäisiiin keveästi vallata, johto vaihtaa ja eroilmoitus natosta saada lähetettyä, ennenkuin Nato ehtisi toimimaan artikla 5:n kanssa.

2 tykkäystä

Miksi Puolan tarvitsisi välttämättä artikla 5 vedoten pyytää apua liittoumalta ja sotkea liittoumaa konfliktiin, jossa tuhannet tai edes parhaassa tapauksessa jokuset kymmenet tuhannet palkkasotilaat loukkaisivat Puolan koskemattomuutta? Puolan asevoimat ovat enemmän kuin riittävät tuohon.

42 tykkäystä

Tämän kyselyn perusteella voisi todeta että venäjän kansakin alkaa pikkuhiljaa väsymään sotaan. Seuraavat 2 kuukautta voivat olla aika ratkaisevia, sitten alkaa maa taas olla niin pehmoista ettei hyökkäykseen Kunnolla pääse. venäjä saisi taas puolivuotta aikaa linnoittaa ja seuraavana kesänä hyökkäys taas entistä vaikeampaa. Paine neuvotella rauha myös kasvaisi.

16 tykkäystä

Olen lukenut jotain, että noin 70 prosenttia kieltäytyy Venäjällä vastaamasta galluppeihin, joten niiden tuottama tietoarvo on tutkimusmenetelmästä huolimatta varsin kyseenalainen.

10 tykkäystä

Melonin vastaus niille, joiden mielestä asetoimitukset Ukrainaan pitäisi lopettaa

Spain transfers more Leopard-2 tanks to Ukraine

Venäjän ulkoministeri Lavrov on järkyttynyt siitä, että Kirgisian virkamiehet pakotetaan oppimaan ja käyttämään kirgisian kieltä. Kutsuu sitä “epädemokraattiseksi”.

On July 17, President Sadyr Japarov signed a law on the state language, which made the Kyrgyz language mandatory in the work of all ministries and departments, local governments and organizations, regardless of their form of ownership.

Also, the use of the state language is mandatory in geographical names, in the field of education and science, as well as when concluding international treaties.

Edit, ja suomeksi täällä

41 tykkäystä

Pakollisia päivän lukemia. Tykistön tuhoamisluvut taas korkealla tasolla.

28 tykkäystä

Pitkään meni, mutta viimein saivat jotain aikaan. Iranin lennokithan ovat aiheuttaneet suurta tuhoa Ukrainassa, niin saisi kyllä olla tiukempaakin sanktiota.

58 tykkäystä

Kiinasta valuu varustusta Venäjälle:

Politico-verkkolehden haltuunsa saamat tulliasiakirjat paljastavat venäläisten ostajien tilanneen satojatuhansia kiinalaisen puolustustarvikeyhtiön Shangai H Winin valmistamia luotiliivejä ja kypäriä.

Kiinalaisyrityksen verkkosivuilla julkaistuissa kuvissa venäläismieheksi epäilty asiakas tarkistaa kymmenien tuhansien suojaliivien erää. Lähetyksen määränpään uskotaan olevan Venäjällä.

Tämänkaltaiset todisteet osoittavat, että Kiinan Ukrainaan liittyvistä rauhanaloitteista ja rauhanvälityspyrkimyksistä huolimatta se samaan aikaan toimittaa Venäjälle sotilastarvikkeita.

Suojavarusteiden lisäksi Kiinan tiedetään toimittaneen Venäjälle lennokkeja, joita voidaan käyttää esimerkiksi tykistötulen suuntaamiseen tai kranaattien pudottamiseen. Lisäksi Kiina on toimittanut lämpötähtäimiä sekä pimeänäkölaitteita.

Shangai H Win sekä monet muut kiinalaiset kaksikäyttötuotteita valmistavat yritykset ovat kasvattaneet liiketoimintaansa huomattavasti Ukrainan sodan myötä.

Kaksikäyttötuotteilla tarkoitetaan sellaista tuotetta tai teknologiaa, joka soveltuu normaalin siviilikäytön lisäksi myös sotilaallisiin tarkoituksiin tai joukkotuhoaseiden kehittämiseen.

Toisinaan tulliasiakirjoilla voidaan yrittää harhauttaa viranomaisia. Kiinalainen Beijing KRNatural yritys vei tullitietojen mukaan viime vuoden marras-joulukuussa yli 60 miljoonan dollarin arvosta Venäjälle ”airsoft-kypäriä” ja ”sekalaisia keraamisia tuotteita”.

Tullirekisterien tuotekuvaukset vaikuttavat harmittomilta leluilta. Asiantuntijoiden mukaan on yleinen käytäntö, että kaksikäyttötuotteet merkitään siviilikäyttöön tarkoitetuiksi, vaikka ne ovat todellisuudessa tarkoitettu taistelukentälle.

20 tykkäystä

Tätä ei tainnut olla täällä vielä, Aleksi Lysanderin videohaastattelu:

– Siviilissä puuttuu se tietty tärkeys. Se, miten ihmiset puhuvat bensan hinnasta, miten ihmiset puhuvat säästä, miten ihmiset puhuvat politiikasta. Miten merkityksetöntä se on. Siellä kentällä on kyse elämästä ja kuolemasta, Aleksi Lysander kuvailee.

Sota voi Lysanderin mukaan tuhota ihmismielen täysin.

– Sehän voi tehdä ihmisen aivan hulluksi. Se huomattiin ensimmäisen maailmansodan aikana. Silloin oli vähemmän ymmärrystä. Nykyään olisi ymmärrystä, mutta ei sille asialle tehdä mitään.

12 tykkäystä
20 tykkäystä

Tässä on Hesarin juttu USA:n tuoreesta aseavusta, joka on 400 miljoonan dollarin arvoinen. Ei maksumuuria.

Tässä lista siitä, mitä Ukrainaan lähtee:

10 tykkäystä
14 tykkäystä

Bah’mutin saarrostusoperaatio etenee hitaasti. Ukrainan armeija havaittu Klishchiivkassa:

17 tykkäystä

Pentagonissa ja Valkoisessa talossa ei näytä ole kovin suurta F-16 intoa päällä:

Despite the various ambitious timelines, training cannot start on the F-16s until the U.S. State Department formally approves the transfer of associated training materials, such as instruction manuals and flight simulators. That signoff, which is required under export restrictions, still has not taken place.

Asked recently about the holdup, national security adviser Jake Sullivan seemed to place responsibility on the Europeans, saying that those countries needed a few more weeks to create the necessary training infrastructure.

Realistically, U.S. officials say the jets won’t arrive until the spring at the earliest.

“We’d probably get some pilots flying, training by the end of the year, but an actual F-16 with Ukrainian colors” is not likely before the spring, said a fourth U.S. official.

7 tykkäystä

Tälle porukalle kun saisi kunnolla aseita ja kalustoa.

23 tykkäystä