Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Tällä kertaa australialaisen PowerPoint-miehen aiheena on ilmasota Ukrainassa ja Venäjällä :flight_arrival: :house: :boom:

7 tykkäystä

Pitkästä aikaa video.

S-400 järjestelmän tuhoaminen on varmaan parantunut toimintamahdollisuuksia.

32 tykkäystä

Tästä oli muistaakseni arveiluita jo viime vuoden lopussa, mutta nyt ilmeisesti vähän konkreettisempi. Taisi lähinnä olla paha paikka puolustuksessa, että suosiolla odotettiin vähemmän kuumia aikoja?

Syynä hankintoihin liittyvät epäselvyydet (ostivat liian kalliilla kavereilta), jotka ei välttämättä suoraan Reznikovin itse tekemiä, mutta hänen alaisuudessaan, niin tällä kertaa täysi poliittinen vastuu sai jopa oikeita seurauksia.

Muut vastaavat lentäneet leppäkeihäänä tai jopa poliisin pidättämiä, niin veikkaan alaisten olleen varsinaiset tekijät. Varsinkin noin tärkeässä virassa olevan kohdalla.

16 tykkäystä

Hyvä lyhyt video Venäjän tämän hetken poliittisesta tilanteesta ja Putinin uusista ongelmista venäläisen äärioikeiston kanssa. Ideologia on kuollut, etkä saa enää edes olla isänmaallinnen, vaan olet joko Putinin puolesta tai Putinia vastaan.

Toinen laadukas video siitä, että miksi Venäjällä on nykyään suuria vaikeuksia aloittaa uusia hyökkäyksiä. Inderesin aktiiviset ketjun lukijat tietysti tietävät vastauksen ilman videotakin :wink:

4 tykkäystä

Lukemani perusteella lähtevällä puolustusministerillä ei ollut kompetanssia tehtävään. Hänet valittiin, koska Zele tarvitsi henkilökohtaisesti luotettavan tyypin tärkeään paikkaan, olisi varmaan jäänyt valitsematta jos täysi invaasio olisi ollut etukäteen tiedossa.

Moskovassa haetaan ratkaisuja tutka-katveeseen:


Ja TB2 touhut jatkuu

12 tykkäystä

IAR julkaisi uusimmassa raportissaan erittäin mielenkiintoisen projektion Venäjän panssarivaunujen määrän kehityksestä vuoteen 2025 eri skenaarioissa:

Johtopäätökset kertovat, että jos aktiiviset taistelut jatkuvat pitkälti ensi vuoteen, niin Venäjän panssarivoimat käytännössä lakkaavat olemasta. Nollaan ne eivät tule ikinä menemään niin kauan kuin romuja riittää kunnostettavaksi, mutta noin suuri maa ei kykene toimimaan muutamalla sadalla vanhentuneella panssarivaunulla:sunglasses:

34 tykkäystä

Hyvä ketju, jossa pohditaan, miksi Putin ei käytä ydinaseita (tai muita joukkotuhoaseita) Ukrainassa. Syy voi löytyä vuoden 2018 Syyrian kemiallisten aseiden käytöstä, jonka seurauksena Yhdysvallat, Ranska ja Yhdistyneet kuningaskunnat tekivät massiivisen risteilyohjusiskun Syyrian valtion kohteisiin.

Varmasti ei tiedä, mitä Putin ajattelee, mutta tämänkaltainen toimintamalli olisi loogista, sillä Putin arvostaa vain voimaa ja se on ymmärretty nyt länsimaiden hallituksissa, joskaan ei kaikissa (Venäjän voitelemissa) ympyröissä.

In total, 72 JASSM and Tomahawk cruise missiles engaged the scientific research center in Damascus. To say they destroyed the target would be an understatement.

The likely NATO response would be a massed cruise missile strike, similar to that in 2018, just at a much larger scale.

This missile strike would immediately and once and for all put an end to Russia’s Special Military Operation in Ukraine and finish off whatever is left of the Russian army. Putin knows it.

20 tykkäystä

Ukrainalaislentäjiä aletaan kouluttamaan Ranskassa. Jutussa ei ole maksumuuria.

Zelenskyi kertoi solmineensa Macronin kanssa sunnuntaisen puhelun aikana “erittäin tärkeän sopimuksen (Ukrainan) lentäjien kouluttamisesta Ranskassa”.

10 tykkäystä

Mun mielestä Reznikov taas on hoitanut hommat varsin hyvin, hän on osaltaan ollut hankkimassa paljon kalustoa lännestä ja pitänyt positiivisesti Ukrainaa esillä. Meidän lännessä on vaikea ymmärtää kuinka syvälle korruptio on tunkeutunut Ukrainan yhteiskuntaan ja armeijaan, vaikka positiivista kehitystä on tapahtunut paljon vuodesta 2014 lähtien. Ukrainan puolustusvoimissa puolustusteollisuudessa korruption kitkeminen on hidasta, koska se on niin laajalle levinnyttä ja ukrainalaisessa mittakaavassa rahaa on paljon tyrkyllä jo suhteellisen alhaisella organisaatiotasolla.

2 tykkäystä

Tässä eräs näkemys poistuvasta puolustusministeristä:

  • failing to procure blood stopping medical supplies, such as tourniquets
  • failing to develop first aid training programs for the soldiers, literally no soldiers have basic medical training
  • Procuring overpriced food provisions, one of the famous cases was buying eggs for a price of $6 per dozen
  • Media attacks on journalists for reporting corruption
  • calling small qaudrocopter drones “wedding drones” and calling them useless. While entire frontline depends on them, our ministry failed to buy them or create conditions for charities to seemlessly supply them.
  • Buying overpriced jackets and attacking journalists for reporting about it
  • installing a puppet deputy Hanna Malyar from a show Battle of Psychics.
  • facilitating media attacks on military, OSINT experts and foreign journalists that highlight problems in Ukrainian military

Overall I am happy about the change, but remain skeptical until we see actual changes behind the facade.


Tässä tarinaa uudesta puolustusministeristä:

“Umerov valmistui taloustieteellisestä tiedekunnasta Kiovan hallintoakatemiasta ja teki työuraa it-alalla”

"Umerov nimitettiin vuosi sitten johtamaan valtion omaisuusrahastoa, mikä on korruption riivaamassa maassa tuulinen paikka. Johtajan ansioksi lasketaan, että hän on istunut pallillaan vuoden ilman korruptioskandaalia. "

“Venäjän aloitettua viime vuoden helmikuussa laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan Rustem Umerovista tuli keskeinen neuvottelija sekä vankienvaihdossa että Venäjän ja Turkin kanssa tehdyssä sopimuksessa viljan laivauksesta Mustallamerellä.”

“Sanomalehti Forbesin Ukrainan-painoksen mukaan Umerovin neuvotteluvälit Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin kanssa ovat mainiot. Lisäksi Umerovin suhteet arabimaihin ovat huomattavan lämpimät.”

22 tykkäystä

Vähän off-topic, mutta ei ehkä kuitenkaan…

54 tykkäystä

Pitkä artikkeli sotatilanteesta:

(MICHAEL KOFMAN AND ROB LEE)

“Ukraine likely has more combat power available to continue the attack, but heavier equipped units were indeed committed early in the operation, and the initial attack was not mere reconnaissance or probing, but rather a focused effort to rapidly break through Russia’s forward positions.”

“The initial assault fell victim to a myriad of planning, reconnaissance, and coordination issues”

6 tykkäystä

Miksi kannattaa kohdella vihollisia inhimillisesti ja hyvin, vaikka he olisivat tehneet sotarikoksia.

Fred Hoffman on toiminut itse kuulustelijana. Hän tietää, miten tehokasta on kohdella vihollista hyvin.

18 tykkäystä

Nyt on mennyt laitteistoa jo aika hurjaa tahtia

46 tykkäystä

Mä en tiedä mistä Kyiv Independent on tällä kertaa ottanut nuo luvut, muualta löytyvät ovat yhtenäisiä toistensa kanssa ja valitettavasti paljon pienempiä.

12 tykkäystä

Itse asiassa muuten täsmää luvut mutta tankkien ja UAV numerot näköjään heillä menneet sotkuun. Eli +4 tankkia ja +37 UAV.

Kesähessu vissiin ollut viimeistä työpäivää? :wink:

13 tykkäystä

https://www.nytimes.com/2023/08/18/us/politics/ukraine-russia-war-casualties.htmln

Meinasin sanoa että ukrainan numeroihin ei voi luottaa mutta tuon jutun perusteella ollaan lähellä.
Itse luulen että todelliset numerot ovat pienemmät. Yleensä ollut kun jenkit ovat ilmoittaneet arvioidut tappiot. Pitää ymmärtää ett ukraina ajaa omaa agendaansa ja se on tietenkin selvä asia

1 tykkäys

Sivua ei löydy NYT’ssä (enää?) voitko tiivistää?

Sivu löytyy edelleen (maksumuurin takaa), linkin osoitteessa on virhe (ylimääräinen n-kirjain lopussa).

1 tykkäys