Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

…aivan odotettua agiteeraamistahan tuo on Putler-Venäjän puolelta…

Eli ei pitäisi yllättää, varsinkaan Suomen puolella, mutta katsotaan nyt miten “linja pitää”…

Venäjä lisäsi The Moscow Timesin ulkomaisten agenttien listalle. Ei maksumuuria.

The Moscow Timesilla on venäjän- ja englanninkieliset verkkosivut. Osa lehden toimittajista lähti Venäjältä sen hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022.

Venäjä syytti perjantaina lehteä “negatiivisen julkisuuskuvan muodostamiseen tähtäävistä toimista” sekä muiden ulkomaisten agenttien kirjoittaman materiaalin julkaisemisesta.

Venäjä on poistanut bensiinin ja dieselin vientikiellon.

Venäjä ilmoitti syyskuun lopulla rajoittavansa tilapäisesti dieselin ja bensiinin vientiä rauhoittaakseen maan sisäisiä polttoainemarkkinoita. Polttoaineiden hinta on ollut Venäjällä nousussa ja niistä on ollut pulaakin.

Energiaministeriön mukaan polttoaineista on nyt maassa ylitarjontaa ja niiden tukkuhinnat ovat laskeneet. Ministeriö kuitenkin ilmoitti perjantaina myös, että se voi tarvittaessa asettaa vientikiellot uudelleen, Reuters kertoo.

6 tykkäystä

“Robotyne was our objective for the first day, and you know how it went. The enemy knew our routes of advance, all their artillery were zeroed on us. It was a chaos. Some of our companies were finished in 15 minutes, some in 30.”

Venäjällä voi olla yhä myyriä hyvin korkealla Ukrainan rakenteissa.

16 tykkäystä

Talvea vasten valmistautuminen etenee

10 tykkäystä

Suomi ollut yksi merkittävimmistä mikropiirien läpikulkumaista Venäjälle.

15 tykkäystä

Tuli uutisissa vastaan juttua Sashasta ja tuntui tutulta. tästä oli juttua 1.5v sitten

22 tykkäystä

Ikävän vähälle huomiolle jäänyt viime aikoina terroristivaltion kepposet, kun lehdistön huomio kiinnittyy siihen ettei Israel vain käytä liikaa voimaa puolustaakseen olemassaoloaan terroristeja vastaan.

en ole seurannut kovin tiiviisti uutisvirtaa viimeaikoina, ja ehkä siksi silmiini ei ole tarttunut naapurikansan viikon takainen isku Khersonin kirjastoon.

Oles Gonchar Science Library koki totaalisen tuhon

33 tykkäystä

Telegramissa huhutaan, että Venäjän Pohjois-Korealta saadut ammukset eivät toimi kuten pitäisi. Venäläiset tykistömiehet ovat mielenkiintoisen paikan edessä: Käyttääkö ammuksia, joista jokainen voi räjäyttää tykkisi ja surmata sinut ja kaverisi? :thinking:

Hyvä ketju aiheesta, kuinka länsimaat tunaroivat Ukrainan avustamisessa. Meillä on käsissä monivuotinen sota Euroopassa, kun avustuksissa pihistellään. Tästä olisi syytä oppia nopeasti.

Itse artikkeli maksumuurin takana.

24 tykkäystä

Eilisen tappiot:

21 tykkäystä

Dokumentti eturintamalta:

Katso Yle Areenassa: Ukrainan sodan etulinjassa | Yle Areena

9 tykkäystä

:pray:

23 tykkäystä

No niin, Vartiuksen raja-asema suljettu ainakin väliaikaisesti.

22 tykkäystä

Suomen rajan osalta on oleellista, että sana kiirii sekä Venäjän sisällä, että Irakissa, että Suomen rajalla on aika nihkeä vastaanotto piikkilankoineen tällä hetkellä. Tietysti Venäjä jatkaa yhä edelleen omaa informaatio-operaatiota Irakissa jne… että Suomeen kannattaa lähteä.

Toinen juttu on se, että esim. Pietarin eliitti ei ehkä tykkää rajan kiinni menemisestä ja tästä voi kehittyä painetta Putinin suuntaan, että hyöty/haitta puntaria pitää tuumailla. Sekin voi olla, että Venäjä pyrkii epävakauttamaan Suomen hallitusta kun sen sisäiset jännitteet tiedetään.


Toisaalla:

Saa nähdä mitä talvi tuo tullessaan, Ukraina on uhannut sammuttaa sähköt/lämmöt Venäjältä jos Venäjä sammuttaa ne Ukrainasta, kumpikin osapuoli säästää ja varastoi pitkän kantaman kamikaze-lennokkeja.

17 tykkäystä

Eturintamat vakaat, vain tappiot etenevät;

28 tykkäystä

Näissä parissa ensimmäisessä tviittiesimerkissä näyttäisi olevan esimerkki tiedon levittämisestä. Sanon tiedon, koska mitä ilmeisemmin arabiaa osaava henkilö on näin kommentoinut Amir Abdelamir on X: “@Pegu89 Kyseisessä videossa kerrotaan Suomen ja Venäjän rajalle rakennettavasta aidasta ja rakennusaikataulusta. Itse video ei varsinaisesti sisällä mitään väärää tietoa vaan se lähinnä tiedottaa asiasta.” / X (twitter.com), että videolla faktat ovat kohdillaan. Itse asiassa tässä innoissaan viittaileva yksittäinen suomipoika saattaa siis syyllistyä disinformaatioon. Pekka Pirinen on X: “https://t.co/k6t2FGVynd Youtubessa kanava nimeltä ”Irakilainen Italiassa” levittää disinformaatiota liittyen itärajaan. #itäraja” / X (twitter.com)
“Irakilaisen Italiassa” kanavan motiiveja ja mahdollista kytköstä valtiolliseen Venälään voi arvailla.
Eduskuntatalon edessä Suomen venäläiset ovat pitäneet mielenosoitustaan ”Rajat auki!” – Suomen venäläistaustaiset ovat huolissaan perheistään itärajan takana - Kaupunki | HS.fi. Suomen venäläisten osallistuminen mielenosoitukseen on inhimillisesti ymmärrettävää, mutta ihan varmasti näitä kuvamateriaaleja käytetään Venäjän sisällä.
Vasemmiston ja vihreiden nuoret tulevat ulos yksisilmäisen (anteeksi kaikki oikeasti fyysisesti yksisilmäiset kielikuvastani) sloganilla “suljettu raja tappaa”. Vasemmiston ja vihreiden nuoret ja opiskelijat moittivat itärajan sulkemista: “Onko Orpon hallituksen tavoitteena pelata Putinin pussiin?” – KU. Toisaalta persujen kannattaja mm. yhdessä näistä Inderesin keskusteluketjussa korostavat sitä, että ainoastaan persusisäministeri voi hoitaa tilanteen. Kourallinen oikeiston äärilaidasta lähettelee tämmöisiä vinksahtaneita kommentteja vitteriin vai mikä lie äksä se on nykyään https://twitter.com/JalonenKari/status/1725548275212734489
ja Arto Luukkainen :ukraine: on X: “Raja-asemalle pitää vaihtaa tomerampi päällikkö. Tämä järkyttyy koko ajan ja päästää kaikki muslimit sisään. Jos Venäjä sulkee puomit heidän selkänsä takana, pysykööt rajavyöhykkeellä vaikka kuolemaansa asti vesitykkien voimalla. Ei ketään sisään! Rajavartioston johto vaihtoon! https://t.co/QmWZKFPqeZ” / X (twitter.com)

Jos positiivisesti ajattelee, niin ongelma ei ole vielä suuri, koska me suomalaiset emme ole vielä vaivautuneet ymmärtämään mikä on täysin rikolliseen tilaan itsensä ajaneen Z-Venälän tavoite, joka on suomalaisen yhteiskuntarauhan rikkominen ja suomalaisten (sekä muiden Suomessa asuvien ihmisten) välisten jännitteiden lisääminen. Samalla Venälän sisällä kerrotaan tarinaa rajojaan sulkevasta Natoon liittyneestä suomen venäläistä vähemmistöä sortavasta ilkeästä ja Naton/USAn liekassa olevasta Suomesta Venäläisille kerrotaan hurjia tarinoita Suomen rajasulusta – tässä ovat 9 näkyvintä ”teoriaa” - Ulkomaat - Ilta-Sanomat. Minun tulkinta on, että kiekko ei ole vielä Suomen maalissa, mutta vahva myllytysyritys on menossa Suomen puolustuspäässä. Suomi on usein vahvimmillaan takaa-ajoasemassa, mutta kannattaisiko olla tekemästä asioista liian vaikeita heti alkuun?

5 tykkäystä

Sota Ukrainassa näyttää pitkittyvän ja Venäjä yrittää saada Suomenkin huomion siirrettyä muualle. Tämä harhautus pitää tunnistaa. Nyt ollaan Natossa, kohta Ruotsikin ja uudet hävittäjät tulevat aikanaan. Vielä ei ole aika luopua Horneteista mutta kun nyt sota näyttää jatkuvan niin olisiko aika alkaa miettiä milloin Ukrainalaisia aletaan kouluttaa elikaarensa lopulla olevien Hornettien käyttämiseen aivan loppuun.

Lappeenrannassa lienee vielä vanhoja venäläisiä kasarmeja joihin voisimme perustaa vastaanottokeskuksia ja haastattelupisteitä. Lappeenrannassa on myös lentokenttä. Nyt voisi alkaa kilpailuttaa Lappeenrannasta Afrikkaan suuntautuvia lentoja.

Jotain tällaisia strategisia askeleita ehdotan selvitettäväksi. Näitä vaihtoehtoja ei kannata punnita salassa vaan viestiä avoimesti. Ukrainan sota on tässä kaiken taustalla. Toimenpiteet jotka saavat Venäjän vetäytymään Ukrainasta normalisoivat aikanaan myös Suomen ja Venäjän suhteet?

8 tykkäystä

Nämä Venäjältä tulevat siirtolaiset voisi istuttaa saman tien kotimaihinsa lentäviin koneisiin. Ei niistä, ainakaan valtaosalla, ole mitään todellisia perusteita pakolaisstatukseen. Siirtolaisvirta loppuisi aika äkäseen, kun Ibrahim Moskovasta twiittaa lähtevänsä Helsinkiin ja seuraava twiitti tuleekin Bagdadista, ettei homma ihan sujunutkaan suunnitellusti.

37 tykkäystä

Jatketaan tätä ideaa. Kun rajan ylittäneen henkilöllisyys ja kansalaisuus on todennettu, niin välittömästi luovutettaan henkilölle lippu jo varatulle lennolle kotimaahansa. Ihan varmuuden vuoksi flex lippu muutaman viikon kuluttua lähtevälle lennolle. Tämä ilmaista lippua voivat sitten mainostaa netissä. Jottei Ukraina unohdu niin jokaista rajan ylittäjää kohden voisi ihan mainostamatta lähettää laatikollisen tykinammuksia Ukrainaan?

3 tykkäystä

Mitä ehdottaisit siis tehtäväksi?

1 tykkäys

En alkanut tutkimaan asiaa, mutta vanhoihin muistikuviin perustuva hatara käsitykseni on, että puolet saisi myönteisen päästöksen täällä Suomessa tehdyistä kansainvälisen suojelun anomuksista. Pitää lähteä muihin hommiin nyt eli ulos omalle pihalle nyt, joten jatkakaa muut oikeilla argumenteilla ilman öyhötystä pliis. Näitäkin toivomiasi esimerkkejä siis varmasti on. En ole ehkä paras asiantuntija, mutta ei tässä missään romahduspisteessä olla, vaikka monet haluavat sellaista kuvaa maalata. Luotan näin, että Suomi tekee oikeat päätökset sillä ripeydellä minkä tilanne vaatii ja jätetään turha öyhytys pois ja vihan kohdistaminen näihin suojeluanomuksen jättäviin, Suomen venäläisiin, esimerkiksi suomalaisiin rajaviranomaisiin ja lopetetaan älytön toistemme syyttely, niin päästään vähimmillä vahingoilla tästä naapurin metkusta.

2 tykkäystä