Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Прямая линия и большая пресс-конференция Путина. Онлайн (tass.ru)

Tuosta voi seurata puttinin jorinaa reaaliaikaisesti, eiköhän media poimi kohokohdat sitten aikanaan

Vaalimaan ja Niiralan raja-asemat aukesivat tänään ja turvapaikanhakijoita on tullut Niiralaan 9 kappaletta.

Lisäykset
P-Karjalan raja on X: “@PKarjalan_raja’lla Niiralan rajanylityspaikalla turvapaikkaa on hakenut yhteensä 24 henkilöä. Rajavartiolaitos on käynnistänyt toimenpiteet turvapaikkahakemusten vastaanottamiseksi. Maasta lähtevä liikenne on ruuhkautunut. #rajaturvallisuus #itäraja” / X (twitter.com)

Kaakkois-Suomen raja on X: “Rajanylitysliikenne vaalimaan rajanylityspaikalla on jatkunut rauhallisena. Maahan saapunut klo 12 mennessä kaksi turvapaikanhakijaa #rajavartijat #rajaliikenne #rajaturvallisuus” / X (twitter.com)

Häkkänen MTV:lle Ministerit koolla jo iltapäivällä – itäraja suljetaan, jos merkit pitävät paikkaansa - MTVuutiset.fi

4 tykkäystä

Jos ajattelee myös USA:n näkökulmasta niin onhan siellä kuitenkin ihmetelty enemmän ja vähemmän miksi EU ei varusta itseään Venäjän uhkaa vastaan. Sitten EU kuitenkin käy kauppaa tiiviisti Venäjän suuntaan, mutta USA:lta vaativat toisaalta suojelua juuri Venäjää vastaan.

Tämähän se oli se näkökulma minkä Donald Trump toi Natoon ja saksalaiset virkamiehet vaan naureskeli että mitä se horisoo. Toivottavasti ne virkamiehet eivät naura enää. (Tämä on yksi harvoista Trumpin ymmärrettävistä teoista, en fanita kaveria pressaksi uudestaan kuitenkaan.)

Nykyiselläkin avulla USA saa näytettyä että auttavat liittolaista joka ei ole Natossa, mutta ennenkaikkea samalla saa Euroopasta viimein puskuria Venäjää vastaan ja yhtälailla heikennettyä (entistä) päävihollista Venäjää. Siten siellä jää enemmän pelimerkkejä käytettäväksi muualle.

32 tykkäystä

Kerrassaan surullista nähdä kuinka tämä “ukrainatuen” mahdollistama täysin arvoton näytelmä EU:ssa sen kuin jatkuu vaan jatkumistaan eli määräenemmistöpäätöksiin on käytännössä pakko alkaa vähitellen siirtymään muuten EU:sta tulee Putlerin kanssa kaveeraavien harvainvaltiaiden temmellyskenttä ja kiristysraha-sampo:

Siihen sopii hyvin kaneetiksi tämäkin tänäpäiväinen uutinen, ensi vuoden noloa puheenjohtajuusfarssia odotellessa:
(=Unkari aloittaa heinäkuussa puolivuotisen Eurooppa-neuvoston puheenjohtajakauden)

  • Unkarin pääministeri Viktor Orban saapui EU-huippukokoukseen tavoitteenaan estää pyrkimykset käynnistää keskustelu Ukrainan jäsenyydestä.
16 tykkäystä

Olympiavoittaja jyrähti: Ei osallistu olympialaisiin, jos venäläiset ovat mukana

Kaikkien länsimaiden pitäisi boikotoida näitä kisoja eikä antaa hiljaista hyväksyntää.

51 tykkäystä

Noniin, sota on ohi

20 tykkäystä

Voittajasta tosin vallitsee vielä eriävä näkemys

Pidän Alexista, mutta en ole varma onko hänestä presidentiksi, vähän huonosti harkittuja lausuntoja tulee kovin helposti, tämä ja äskettäinen löysä kommentti itärajasta joka oli suoranainen kutsu hakeutua Suomen rajalle.

29 tykkäystä

Pidän epätodennäköisenä että tässä on ollut Länsimailta pahantahtoisuutta Ukrainaa kohtaan ja että apua oltaisiin ripoteltu jotain suurempaa strategiaa noudattaen. Yksinkertaisempi selitys on että kaikki toiminta on spontaania ja reaktiivista sähläystä ja että poliittisessa johdossa olevat kylmän sodan papat eivät edes ennen sotaa tienneet missä itsenäinen Ukraina sijaitsee ja pelkäsivät vakavasti eskalation aiheuttamaa ydinsotaa vanhojen traumojen vuoksi :disguised_face:

20 tykkäystä

Erittöin hyvä meidän kannalta

65 tykkäystä

Putler vahvistaa, että örkkejä on eliminoitu 363k, kun tuossa haastattelussa sanoi, että Ukrainassa on tällä hetkellä 617k örkkiä. Putlerin mukaan sotaan on lähetetty 486k “vapaaehtoista”, 244k mobilisoitua ja 250k sotilasta. Siitä kun laskee: 486k + 244k + 250k = 980k, joista jäljellä 617k, niin siitä saadaan tuo 363k.

617k:

486k vapaaehtoista(?):

244k mobilisoitua:

250k vakisotilasta:

30 tykkäystä

Kappas, oikeusvaltiossa kun ollaan niin pahalle käännetään toinenkin poski, eli avataan rajaovet venäläisten välineellistämishommille.

Mutta, rajat taas kiinni, hyvä niin. Jokin roti.

Johtopäätöksiä pitää tehdä aika rivakastikin. Iltapäivän aikana katsomme, mitkä ovat linjaukset. Jos näyttää siltä, että ohjaaminen on oikeasti alkanut, niin kuin nyt merkkejä siitä on, niin raja laitetaan kokonaan kiinni, Häkkänen sanoo MTV Uutisille.

18 tykkäystä

Ehkä pitäisi mainita tämä ohjelma, mutta en taida kommentoida sen enempää. :roll_eyes:

10 tykkäystä

Jos sotiminen maksaa Ukrainalle vaikkapa 500 miljoonaa päivässä, eikä tuloja ole, niin ei tarvita kovin monimutkaista päättelyä, jotta republikaanikin ymmärtää mitä rahalla saavutetaan. Rahalla saa paukkuja, kalustoa ja sotilaita jatkamaan sotimista. Ei rahaa, ei tukea, ei armeijaa.

9 tykkäystä

Lyhyeen jäi se kokeilu.

55 tykkäystä

Tästä tulee mieleen, että Kylmä sota II on alkanut. Venäjä kiusaa taas “alusmaitaan” ja katsoo miten pitkälle voi käyttää rautanyrkkiään. Venäjän pelikirja ei näytä muuttuneen sitten yhtään. Rautaesirippu on tällä kertaa idenpänä.

6 tykkäystä

Välikevennyksenä - tosin samalla totuuden Venäjän valheiden takaa paljastaen - kysymyksiä, joita on päässyt ruudulle läpi Putlerin tämänpäiväisessä propagandashowssa. Tunnistanette twiittajan (Äksääjän? Voi vittu Elon Musk…), joka on tuntenut Putinin vihan henkilökohtaisesti mm. vankilatuomiona, kunnes pääsi ulkomaille.

10 tykkäystä

Kukaan ei sano sitä ääneen, mutta ei lännessä lopulta olla kiinnostuneita hallitseeko Donetskissa Ukraina vai Venäjä. Sadalla miljardilla on saatu heikennettyä geopoliittista vastustajaa merkittävästi pitkäksi aikaa. Kysymys on varmasti että onko seuraavan 60 miljardin tulokset enää tarvittavia tähän agendaan.

Toki Usa on saavuttanut erittäin määräävän aseman geopoliittisesti mikä on varmasti auttanut myös taloudellisesti viimeiset 100 vuotta. Olisi erikoista että näin mahtavalla hetkellä siitä luopuisivat. Presidentit vaihtuu, sisäpolitiikka välillä jauhaa, mutta Usa jatkaa varmasti hyväksi havaitulla linjalla. Trumpista voi tulla presidentti, Biden voi jatkaa presidenttinä, mutta tuki jatkuu kun sisäpolitiikka vähän rauhoittuu ja rahaa löytyy jos se nähdään asemaa parantavana.

Valitettavasti itse Ukraina välttämättä vaakakupissa paina. Geopolitiikka on julmaa myös länneesä.

10 tykkäystä

Tulee vain mieleen, että näinköhän nuo ovat “vahingossa” päätyneet ruudulle noin harvinaisessa (kerran vuodessa) tapahtumassa. En nyt usko, että Venäjällä menisi kaikki tarkastamatta suoraan liveen? Voisiko taustalla kyteä isompaakin sisäpolitiikkaa, jota uskaltavat jo röyhkeästi tuoda esiin?

11 tykkäystä

Tästähän oli jo jossakin uutisessa että 2017 on ollut samanlaisia “lipsahduksia” joilla yritetään viestittää että Putin saa kaiken tiedon ja kohtaa vaikeitakin kysymyksiä.

5 tykkäystä

”Joko EU laajenee itään tai Venäjä tänne länteen”. Ehdottomasti hyvä ratkaisu tämä👏

30 tykkäystä