Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Tämä on monikäyttöinen panos, voidaan vaikka lentää dronella etenevän jalkaväen päälle ja läväyttää niskaan. Noin 50x100m alue saa vaikutusta.

6 tykkäystä

Tähänkö sitä tosissaan ollaan menossa. USA:n imago kieltämättä on huonompaan suuntaan. “Lend and lease” lupauksen aikoihin sitä ajatteli että nyt on asiat mallillaan, mutta nykyajan USA ei ole entisen veroinen.

Euroopan on hyvä opetella pärjäämään sitten ilman.

https://twitter.com/JayinKyiv/status/1773270627819913388

39 tykkäystä

USA:n imago ei tästä huonone kun ymmärtää mistä sen passiivisuus johtuu. Sen hallinnon on kaapannut yksi rysyn kengänkannan alla oleva pikkusika, puhemies Johnson.

Huomionarvoista on, että USA:n presidentti ja hänen puolueensa ovat yhtä ihan yhtä paljon Ukrainan puolella kuin ennenkin, päätöksiä ei vain em. syystä saada läpi. Tämän porsaanreiän USA:n hallintoelimissä rysyläiset ovat hyödyntäneet sataprosenttisesti. Ja hyödyntävät loputkin, jos saavat toisen vasallinsa, Trumpetin, presidentiksi ensi kaudelle.

Vaikeaksi on mennyt. Siksi on äärimmäisen hienoa että Ranska on ottamassa johtajuutta asiassa Brittien kanssa. Heillä on tosin painolastinaan se tosiasia, että kovat puheet harmittavan harvoin jalostuvat teoiksi tai fyysiseksi materiaaliavuksi. Nyt on siis näytön paikka.

Tästä kokonaisuudesta erillään kannattaa nähdä se kiusallinen tosiasia, että Euroopan on ihan USA:n tulevasta presidentistä riippumatta alettava ottamaan sekä omasta että Ukrainan puolustamisesta paljon nykyistä enemmän vastuuta ja johtajuutta. Yksimielisyys näissä asioissa on löydyttävä. Myös NATO:n on oltava jatkossa aito liittouma eikä vain valikoima USA:n apuun tarvittaessa luottavia kansakuntia. Jokaisen jäsenen on satsattava täysillä yhteiseen puolustukseemme. Ihan jokaisen.

33 tykkäystä

Heitteet tulevat ylhäältä alas. Aikamoinen etu claymoreen verrattuna.

3 tykkäystä

Harvinaisen totta, mutta “oikein suunnatun viuhkamuodon” toteuttaminen vaatinee liikaa lisää ns. “teknisiä ominaisuuksia”, joten ympyrä lienee käytännössä se parhain ja “tehokkain muoto”(=toimintavarmin) tässä kohtaa…

1 tykkäys

Saksa on toimittanut läjän tavaraa. Pari korostusta itse:

https://twitter.com/Tendar/status/1773339269056115011

  • 6x Mine-clearing vehicles “Wisent 1”
  • 2x Bridgelayer “Biber”
  • 1x ARV “Bergepanzer 2”
  • missiles for MIM-104 Patriots
  • ammunition for Leopard 2A6
  • 1x pioneer vehicle “Dachs”
  • 9x mineroller
  • 20x Marder 1A3 IFVs
  • 15x Bronco All Terrain Tracked Carrier Warthog (command, repair and retrieval vehicles)
  • 18,000x artillery ammo (155mm)
  • 14x recon drones “VECTOR”
  • 30x recon drones “RQ-35 HEIDRUN”
  • 5x drone jammers
  • 180x RF 360 Fieldkits - drone detection systems
  • 1x Satcom surveillance systems
  • 330x thermal cameras
  • 3x border protection vehicles
  • 6x fuel trucks “Zetros”
  • 2,056x RGW 90 Matador
  • 24,000x ammunition (40mm)
  • 70x grenade launchers (GMW)
  • 3,000x camouflage nets
  • 2,000x ponchos
  • 2x auxiliary power units
28 tykkäystä

Suun soittoa ja pelottelua eikä Venäjällä tässä toimintaympäristössä tule iskemään Ukrainan ulkopuolisen valtion lentotukikohtaan, koska se olisi sodanjulistus kyseiselle maalle ja Naton interventiolle. Toivon kuitenkin salaa, että Venäjä tekisi virhelaskelman ja Natomaat saisivat syyn osallistua sotaan aktiivisina osapuolina.

7 tykkäystä

Taas uusi SU-34/35 ammuttu alas, tiedä sitten kumman johdosta:

image

23 tykkäystä

Eikö se Cobra-liike toimikaan ohjuksia vastaan? Voi voi.

No, olipas yllätys. Kuka olisi voinut uskoa? :face_with_monocle:

Czech media, citing intelligence sources, reported that politicians from Germany, France, Poland, Belgium, the Netherlands and Hungary were paid by Voice of Europe in order to influence upcoming elections for the European Parliament.

Pro-Russian Ukrainian oligarch Viktor Medvedchuk is alleged by the Czech Republic to be behind the network.

35 tykkäystä

jakolinjoja kuten

Brexit: “Brexit gives us back full control over our country’s destiny and decisions.”
USA: “Make America Great Again” (MAGA)
Voice of Europe: “Protest in Prague: people’s voice against corruption, military support for Ukraine, and government”

missäköhän määrin nämä kaikki ovat samasta lähteestä?

16 tykkäystä

Ei mitään uutta tai ihmeellistä, mutta erittäin tärkeä asia pitää esillä.
Venäjä tekee järjestelmällisesti sotarikoksia ja suorittaa kansanmurhaa. Todisteet pitää kerätä mahdollisimman pian talteen, jotta mahdollisimman moni sotarikollinen saadaan lopulta tuomittua.

15 tykkäystä

Vastuu ei sodassa jakaudu tasaisesti. Toisaalta kaikilla on vain yksi elämä. Näin ajattelee Lvivissä asuva 28-vuotias mies, joka aikoo ulkomaille. Hän ei usko, että tämä sota on hänen henkensä arvoinen. Mies pitää sotaa ylätason poliitikkojen ja rahamiesten taisteluna. ”En edes tajua, miksi sodimme.”

Hän ei ole Venäjä-mielinen. Mutta vaikuttaa siltä, että miehen ajattelussa kaikki muut vaihtoehdot ovat parempia kuin se, että hän joutuisi itse rintamalle.

Mies nostaa yllättäen esiin Valko-Venäjän, Euroopan keskellä sijaitsevan sortovaltion. Hänen mukaansa sotaa parempi vaihtoehto voisi olla antautuminen Venäjän ohjailemaksi alusvaltioksi.

Hän sanoo ymmärtävänsä, että elämä Venäjän vallan alla olisi tietysti huonompaa kuin vapaassa Ukrainassa. Eikö vapaa ja itsenäinen Ukraina olisi sen vuoksi taistelemisen arvoinen asia?

”Sanoisin, että suhde on 50–50.”

Vaikeaa, todella vaikeaa on uusien taistelijoiden rekrytoiminen Ukrainassa. Ennen kuin näitä pakoilijoita saadaan rintamalle, on ihan turha lässyttää jostain NATO- tai Eurooppa-joukoista auttamassa.

19 tykkäystä

Siinä on myös uhkana Euroopan “katkeaminen” jos Ukraina häviää. Siinä on punavaltiolla sen jälkeen suora polku lähes Adrianmerelle

Ei ole vaikea kuvitella, että sen jälkeen örkit lähtisivät kaappaamaan joko Montenegroa tai Bosniaa. Sitten olisi Adrianmeren rannalla nopeasti örkkitukikohta. Montenegro on Nato-maa, mutta Bosnia Herzegovina taas ei ole (partner kylläkin). Se olisi todennäköisin hyökkäyksen kohde siis.

17 tykkäystä

Sen lisäksi eiköhän nuo Baltian maat haluttaisi myös “takaisin” kun penteleet pääsivät itsenäistymään ja näin maayhteys Kalingradiin. Kyllä diktaattorit aina keksivät uusia ideita siitä miten kartalla voisi rajoja siirtää kun vauhtiin pääsevät. Toisaalta resurssit ja kalusto sanovat että homma ei ole realismia ellei NATO anna sen tapahtua. Eihän tämä ole edes onnistunut Ukrainassa jonka piti olla viikon “helppo nakki”-projekti…

7 tykkäystä

Örkit jatkaa terroristihyökkäyksiä, jotka on ainakin vielä saatu torjuttua suht hyvällä prosentilla

https://twitter.com/DefenceU/status/1773629771068363139

440k rikki

https://twitter.com/DefenceU/status/1773595532893552652

Tshekki on saanut rahat kasaan ja 1 miljoonasta ammuksesta (alun perin 800k) ensimmäiset saapuu huhtikuun aikana:

https://twitter.com/Tendar/status/1773481027538682302

23 tykkäystä

Huomion herätti 6 ilmantorjunta yksikköä ja 7 spesiaali tavaraa. Lanataanko nyt it:tä ja tutkia kohta saapuvia f16 varten?

9 tykkäystä

En tiedä kuinka luotettava lähde tämä on, mutta tän mukaan Ranska neuvottelee Arabimaiden kanssa ranskalaisten aseiden takaisin ostamisesta ja siirrosta Ukrainaan:

According to Macron, Germany and Italy are also negotiating to buy back weaponry from Qatar, the United Arab Emirates, and Saudi Arabia.

Saudi Arabia’s armoury includes 156 of French-built Caesar self-propelled howitzers, as well as about 100 of 105mm LG1 howitzers.

Qatar has a smaller artillery armoury, consisting of 24 French 155 mm AMX F3 self-propelled guns and more lethal German PzH 2000 self-propelled howitzers.

The United Arab Emirates has almost no French artillery systems, but has a stockpile of export-standard French SCALP (Storm Shadow) cruise missiles also known as Black Shaheen in UAE.

Ranskalta saatujen AASM “Hammereiden” taidonnäyte käytöstä poistuneen talon purkamisesta

https://twitter.com/Tendar/status/1773475424812642544

18 tykkäystä

Venäjä on alkanut aktiivisemmin tukemaan Pohjois-Koreaa YK:ssa

7 tykkäystä

Oma mihinkään perustumaton näkemykseni tästä on, että kyseessä on jonkinlainen vaihtokauppa. Eivät ne tykinammukset ja muu kalusto ilmaiseksi suinkaan tulleet.

Toki diktaattorit tukevat diktatuureja muutenkin, tässä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä.

6 tykkäystä