Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Toivoa on, joskaan ei innostuta liikaa. ” A bipartisan coalition in the House, led by House Speaker Mike Johnson (R-La.), has overcome a key procedural hurdle to advance a $95 billion foreign aid bill, despite objections from far-right lawmakers.”
” A rare coalition of Democrats and Republicans — 316 — voted overwhelmingly to pass the procedural measure, known as a rule, to advance the four-part legislation Friday morning. In a sign of how tenuous this move is for Republicans, more Democrats — 165 — voted for the rule than Republicans — 151.”

13 tykkäystä

Ukrainan apupaketti on läpäissyt kaksi ensimmäistä vaihetta:

Ensin äänin 9-3 komiteassa ja sitten äänin 316-94, eli hyvältä näyttää lauantai-illan osalta.


https://www.politico.com/news/2024/04/19/pentagon-prepares-package-of-artillery-air-defenses-for-ukraine-as-house-sets-to-vote-00153328

“The Biden administration has not made a final decision on how large the tranche would be and what will be in it, said the officials, who were granted anonymity to speak about sensitive internal deliberations. But Defense Department officials are working on putting together a package of U.S. equipment that can move quickly through the bureaucratic process once the legislation passes and is signed by the presiden”

“Many U.S. weapons are already positioned in stores across Europe that could be pulled immediately for Ukraine, the first official said. Some materiel could reach Ukraine in days; others may take weeks.”

44 tykkäystä

Belgia aikoo toimittaa F-16:t ennen kesää. Joissain twiiteissä on mainittu kesän alun tarkoittavan kesäkuun 20. päivää, mutta mene ja tiedä :smiley:

https://twitter.com/jurgen_nauditt/status/1780969928977162529

Aiemminhan Belgia puhui toimituksista 2025 alussa.

Tässä itse ilmoitus, jos puhuttu hollanti taipuu.

https://twitter.com/Knot73211261/status/1780974660345016766


Stoltenbergin mukaan Nato tekee pian ilmoituksen Ukrainan ilmatorjunnan vahvistamisesta

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1781338374659334402

Ukrainan miinanhavaitsemisdrooni “Brave 1” valmiina automatisoituun käyttöön.

https://twitter.com/GrandpaRoy2/status/1781228972053004636

Ukrainan tuki etenee USA:n hallituksessa:

https://twitter.com/RealJakeBroe/status/1781415380420100498

Taitaa mennä läpi, kun Trump on kääntänyt takkia jo 1080 astetta :wink:

48 tykkäystä

Trumpin ja usean republikaanien takinkääntö on valaisevaa. Kremlin ote heistä ei ole absoluuttinen ja poliitikkojen tyypilliseen tapaan he menevät viime kädessä sen mukaan, mistä tuuli puhaltaa. Suuren yleisön mielipide oikeasti vaikuttaa. Tämän lisäksi Yhdysvaltojen liittolaisten pitkäaikainen ja vankka lobbaustyö Ukrainan puolesta on vaikuttanut asiaan. Hyvin mahdollisesti usean ulkomaisen tahon toimesta on tuotu esille Yhdysvaltojen kansainvälisen vaikutusvallan heikkeneminen ja lupausten pettämisen vaikutus tuleviin diileihin. Ja Euroopan maiden, erityisesti Ranskan (joukkoja Ukrainaan?), Tsekin (tykistöammusaloite), Hollannin ja Belgian (F-16 nopeutetulla aikataululla) astuminen voimakkaammin Ukrainan tueksi antaa ymmärtää, että Kremlin ei anneta voittaa, eli Trumpin väitteestä että Eurooppa ei tue tarpeeksi, on pudonnut pohja.

Ukrainan ja sen liittolaisten monitahoinen vaikutus, sekä Yhdysvaltojen sisäinen tuki on saanut Kremlin ketjun katkeamaan. Tai, näemme sen tänään, kun paketin äänestys menee Edustajainhuoneeseen. Jos paketti menee läpi ilman myrkkypillereitä, Biden luultavasti allekirjoittaa sen saman tien ja tavara lähtee liikkeelle saman tien. Tarvikkeita voi olla Ukrainassa jo Sunnuntaina.

Törmäsin X:ssä mielenkiintoiseen ketjuun siitä, mikä sai (ehkä) Johnsonin pään kääntymään. Tämän ketjun tietoja ei ole varmistettu mistään, mutta sen logiikka käy järkeen. Ukrainalla ei ole USA:ssa vuosikymmenien aikana rakennettua lobbauskoneistoa, toisin kuin Israelilla. Henkilökohtaiset suhteet valtaapitäviin ovat harvempia ja lyhytaikaisempia. Politiikassa henkilökohtaiset suhteet merkitsevät. Erityisesti silloin, kun pienempi toimija menee suuremman luo.

Ukraina on tehnyt ehkä suurimman ulkopoliittisen saavutuksensa tämän vuoden aikana lähettämällä oikean henkilön tapaamaan Johnsonia. Jos tämä on saanut Johnsonin laittamaan uransa vaakalaudalle ja altistumaan Trumpin ja MTG:n vihalle, se on todellinen poliittinen täsmäohjus, joka sai Kremlin ketjun katkeamaan.

4/ One of such meetings took place between Mike Johnson with Serhii Gaidarzhi, whose wife and 4-month-old son were killed by russians during the attack on Odesa on March 2. Importantly, the Gaidarzhi family were Evangelical Christians, same as Mike Johnson.

https://x.com/rshereme/status/1781311185930830265

On myös huomattava, että Johnson oli Ukrainan tuen puolella vahvasti viime vuonna, kunnes ei enää ollut. Miksi näin? Koska Trump ja sisäpolitiikka. On huomattava se, että jos suoria ulkoisia vaikuttimia ei ole, ihminen ilmaisee aina sen mielipiteensä, mihin hän oikeasti uskoo. Ennen Trumpin sekaantumista asiaan, Johnson halusi tukea Ukrainaa. Nyt kun Trumpin (Kremlin) vaikutusvalta on todettu olevan pienempi kuin sisäpoliittinen paine ja oma poliittinen etu, on Kremlin linjan havaittu olevan haitallista oman edun kannalta.

Ukraina ei taistele pelkästään rintamalla, vaan myös ihmisten sydämistä tukijoukoissa. Ehkä joskus saamme lukea, millainen taistelu on Yhdysvalloissa käyty Kremlin ja Ukrainan välillä poliitikkojen sydämistä. Se olisi varmasti huikea tarina.

52 tykkäystä

32000 suivaantunutta slovakkia keräsivät rahaa Ukrainalle muutamassa päivässä pari miltsiä. Toivottavasti pääministeri ottaa onkeensa. After their PM halts Ukraine aid, Slovaks dig deep to help

47 tykkäystä

Tästä puheenollen, onko konsensusta parhaista rahankeräyskanavista tällä hetkellä? Ukrainan oma vai osaavatko jotkut muut kerätä sitä paremmin? Ainahan tässä on tietty korruption perusriski mikä vain pitää sietää.

Edit: nyt lupaan laittaa 500€ parhaaseen keräykseen 25.4

Edit2: laitoin Ukrainan pankille, kuitti alla (nimi tuhrittu ihan yleisestä yksityisyydestä, ei trollien pelossa)

38 tykkäystä

Tämä on ratkaiseva asia, mikä republikaanissakin puolueessa on ymmärretty ja varmasti painostettu Johnsonia ja myös Trumpia. Trumpin viimeinen kommentti oli Ukrainatuelle myötämielinen, kunhan Eurooppa kantaas suuremman vastuun, niin kuin todellisuudessa on tehnytkin. Luottamus on sillai metka, että sen rakentaminen kestää pitkään, mutta sen voi menettää hetkessä. Kerran menetetyn luottamuksen uudelleen kasaaminen on aina hyvin pitkä prosessi.

Vaikka USA on maailman suurin talous, niin se tarvitsee kumppaneita. Jos USA kaipaa liittolaisia vaikkapa Kiinan politiikassa, niin aika kettumaista on mikäli muut eivät tue sitä lainkaan. Kansainvälisten suhteiden himmelissä on vaikea toimia yksin vaikka kuinka haluaisi.

9 tykkäystä

Itse suosin tätä, tunnen tätä pyörittävän kaverin ja kaikki menee perille. Yhdistyksen säännöissä on määritelty korkeintaan kolme prosenttia menevän kuluihin, todellisuudessa menee huomattavasti vähemmän.

https://twitter.com/UkrainApu/

11 tykkäystä

Itse olen laittanut säännöllisesti tätä kautta. Menee suoraan Ukrainan valtiolle. Sitähän ei voi kukaan tietää, mikä osa menee korruptioon ja mikä ei, mutta uskon, että eksistentiaalinen uhka on saanut siellä rivit suoriksi ja yhteisestä kassasta varastamiseen ei suhtauduta ollenkaan suopeasti näinä aikoina. Miehittäjä ei erottele patriootteja varkaista kun se tulee.

Täällä on tutkimusta Ukrainan korruptiosta. Eihän se vielä kehuttava ole, mutta suunta on oikea. 3 pisteen kasvu vuodessa on merkittävä.

We now rank 104th among 180 countries.

Ukraine’s growth by 3 points is one of the best results in the world over the past year.

In total, over the past 10 years, Ukraine has added 11 points, which is the largest increase among the countries that currently have the status of EU candidates.

https://nazk.gov.ua/en/news/corruption-perceptions-index-2023-ukraine-improves-its-score-by-3-points/

14 tykkäystä

Molemmat, sekä UkrainApu että United24 ovat olleet käytössä. Olen myös tukenut Your Finnish Friendsiä joka tukee Ukrainassa taistelevia suomalaisia. Olen myös tilannut Ukrainasta suoraan tuotteita.

On paitoja, tarroja, batcheja, postimerkkejä ja -kortteja. Sekä tietenkin pari pientä palaa naapurimme terroristivaltion T 72-tankkia.

24 tykkäystä

Suomessakin on mahdollista saada Ukrainassa valmistettuja tuotteita mm. Alkosta. Erinomainen valinta vaikka lahjaksi jollekulle, jos on tarkoitus hankkia alkoholipitoista juomaa. Oma suosikkini alla. Valikoimasta löytyy muutakin, kun vain hakee sanalla Ukraina. Kippis! :beers:

https://www.alko.fi/tuotteet/937356/Nemiroff-Flavoured-Burning-Pear-Vodka/

28 tykkäystä

Suosittelen lämpimästi Lion Defence Teamin keräyksiä, menee 100% annettu lahjoitus lääkintätarvikkeina tai esimerkiksi droneina perille.

Tarjoaa myös koulutusta Ukrainassa, kaikki vapaaehtoistoimintaa.

Ei korruptioriskiä.

14 tykkäystä

SPR:n katastrofirahaston Inderesin keskustelufoorumin keräyksessä ei ainakaan ole korruptioriskiä. Rahat menee humanitaariseen apuun auttavilta ihmisiltä apua tarvitseville ihmisille. Valtiot voivat sitten huolehtia aseavusta.

8 tykkäystä

Viikonloppu-viihteena Amerikkalaisen propagandisti-hörhön loppu.

https://twitter.com/wartranslated/status/1781593194070683871

"Russian “reporter” reveals details of the murder of Russel “Texas” Bentley, an American defector who’s been in the so-called “DPR” since 2014.

After successful shelling by Ukrainian Defence Forces of a facility housing the 5th Tank Brigade in Donetsk on 8 April, Bentley who was 64 at the time of his death arrived at the scene and was apprehended, kidnapped, and murdered on suspicion of espionage by disgruntled Russian servicemen."

Joidenkin tietojen mukaan hän tuli kuvaamaan paikkaa, mitä hän yleensä juurikin tekee tuottaessaan materiaalia. Oletettavasti humalaiset ja vihaiset venäläiset eivät tunteneet häntä lainkaan ja olettivat hänen olevan Naton vakooja. Tämän jälkeen tiedot ovat ristiriitaisia, jonkun lähteen mukaan hänet joukkoraiskattiin ja sitten tapettiin “tapahtuneen siivoamiseksi”. Valheiden ja vääristelyn karma iski.


“The Russian losses in Novomykhailivka are just insanity.” (video)

https://twitter.com/AndrewPerpetua/status/1781332809061142915

Vanhaa rautaa kunnostetaan ja lähetetään etulinjaan, päivä toisensa jälkeen. Koko sodan kuva.

7 tykkäystä

Hmm. Punainen Risti on hieman kyseenalaisestikkin toiminut tässä casessa.

33 tykkäystä

21 tykkäystä

VENÄJÄN Punainen Risti. Jos jopa Venäjän ortodoksinen kirkko tukee Putinin valtioterrorismia, niin mitä muuta voi diktatuurissa olettaa.

Kansainvälistä Punaista Ristiä voi tietysti syyttää siitä, ettei Venäjän Punaista Ristiä ole lakkautettu, mutta ei näytä olevan kovin paljon muillakaan Venäjän asioihin vaikutusvaltaa. Kysy vaikka Fortumilta tai tuhansilta muilta länsitoimijoilta.

Suomen Punainen Risti on itsenäinen toimija. Rahat eivät kulke kansainvälisen Punaisen Ristin ja vielä vähemmän Venäjän kautta.

13 tykkäystä

UkrainApu pyysi linkkaamaan tämän.

https://twitter.com/UkrainApu/status/1781589772491792476?t=gFp7Xyf4lrFQavYsMP_IXw&s=19

4 tykkäystä

SPRn, kuten monien muidenkin hyväntekeväisyysjärjestöjen lahjoituksista yllättävän suuri osa, helposti puolet, kuluu järjestön byrokratiaan, kuten palkkoihin, toimitiloihin yms.

37 tykkäystä

SPR:n pääsihteerin liksa 9000 kk, pääjohtaja 160k vuodessa. (2016). Mielellään annan apua jonkun vähän kevyemmällä hallinnolla varustetun organisaation kautta.

57 tykkäystä