Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

Satelliittilaskija HighMarsed päivitti lukuja Venäjän tykkivarastoista. Tämän vuoden satelliittikuvia ei ole saatavilla, mutta mies arvioi että Venäjällä on enää alle 500 vanhaa D-30 tykkiä varastossa:

kuva
kuva

Kun D-30 loppuu varastoista, niin sitten pitää mennä vielä vanhempiin toisen maailmansodan teknologiaan perustuviin D-20 tykkeihin ja niiden loppuessa Venäjältä pitkälti loppuvat tykit, koska uustuotannon määrä on liian pieni. Eipä auta tuottaa valtavasti ammuksia, jos ei ole kunnon tykkejä millä ampua. Ensi vuonna helpottaa valtavasti :muscle:

51 tykkäystä

Ukrainan oma asekehitys tuottaa tulosta. Näitä ei vain ole sadoittain, ainakaan vielä, mutta dronet eivät ole enää ainoa tapa iskeä syvälle Venäjän maaperälle.

https://twitter.com/ArturRehi/status/1787477413795926097

Meridrooneissa on nyt ohjuksia. Tämä ei tiedä hyvää Mustanmeren ilmatilassa partioiville Venäjän hävittäjille.

https://x.com/ArturRehi/status/1787459631276573025

42 tykkäystä

https://karttapalaute.fingrid.fi/?link=hDzo

Karttapaikka on vielä todella kesy esimerkki. Ohessa Suomen kantaverkko avoimena aineistona PYLVÄÄN tarkkuudella solmupisteineen kaikkineen.

21 tykkäystä

Toivottavasti siitä on nyt oikeasti tärkeät siivottu ensin pois :stuck_out_tongue:

Toivo ei ole nyt se toimiva strategia. Meillä on viranomaiset ja infran pyörittäjät täynnä hyväuskoisia pykälien seuraajia ja pykälät on rakennettu ideologisesti puhtaiksi. Jos homma ei pyöri puolustusvoimien alaisuudessa, se on lähtökohtaisesti täysin avoinna.

Toisaalta suuri osa tuosta kyllä näkyy suoraan satelliittikuvista, mutta onhan se kiva että Venäläisiltä säästetään kuvaamisen ja kuvantulkinnan vaiva…

Tietysti voidaan perustella että niin monen ihmisen pitää kuitenkin nämä sijainnit tietää että yhteiskunta pyörii, joten hirveällä salailulla lähinnä olisi teatraalinen vaikutus ja se ei oikeasti estäisi näiden tietojen saantia valtiollisilta toimijoilta. Ts. kerran FSB, CIA ja kiinan kilpaileva organisaatio joka tapauksessa voi vasurilla hakea datat, miksi nähdä hirveästi vaivaa piilottelun eteen muilta, koska ne joilta se halutaan piilottaa kuitenkin pystyy sen saamaan…

19 tykkäystä

Tämä firma saattaa kiinnostaa vahvasti ketjun lukijoita:

Harvoin sitä pörssistä löytyy ostettavaksi ukrainalaista yhtiötä, jonka liiketoiminta on pitkälti sidoksissa sodan kulkuun ja Venäjän aggressioihin :cowboy_hat_face:

42 tykkäystä

Mielenkiintoinen kohde tuossa. Onko muuten kukaan tehnyt kattavampaa listaa muista ukrainalaisista teollisuusyhtiöistä, jotka on listattu Euroopan pörsseihin? Noistahan voisi laskea erikseen indeksin, jos Ukrainan markkinoilla ei mahdollisesti nyt toimi kaupankäynti normaalisti.

4 tykkäystä

Ukrainassa on ylipäätään vähän listattuja:

12 tykkäystä

Toivottavasti tämä on oikea ketju tälle videolle. Tuli jotenkin ylpeä olo Suomalaisuudesta kun tämän videon katsoi. Ja täytyy tunnustaa että pari kertaa silmätkin kostuivat :slight_smile: Kertoo siis hieman Suomen historiasta, valmistautumisesta paskan itäisen naapurimme toimiin ja spekulointia mitä tapahtuisi jos…

26 tykkäystä

Venäjällä pieniä laatuongelmia Pohjois-Koreasta hankittujen Pirkka-ohjusten kanssa. Voi harmi.

31 tykkäystä

Vieläkin tulee rintamalta (aiheellista) valitusta Venäjän valtavasta tykistöylivoimasta, mutta se johtuu yksinkertaisesti siitä että Venäjällä on pian KAIKKI tykit käytössä pl. 40-50 luvun romut:

Nyt pitäisi seuraavan vuoden ajan tehdä mahdollisimman paljon vahinkoa näihin lähes liikkumattomiin, matalan kantaman omaaviin tykkeihin, lennokeilla ja vastatykistötutkilla, koska aiheutetut vahingot Venäjän tykistölle ovat sellaisia, mitä Venäjä ei enää pysty helposti korvaamaan :saluting_face:

49 tykkäystä

Venäjä on rakentanut Gulagit uudelleen.

The lack of organized penal colonies and medical prisons on temporarily occupied territories of Ukraine—like the ones it plans to build now—did not stop Russia from detaining, incarcerating, and torturing civilians and prisoners of war alike. On the contrary, their insufficiency has led to hundreds of makeshift carceral facilities being created.

Siellä on tilaa kaikille. Enemmän on parempi.

According to the Center for Civil Liberties, since the full-scale invasion, Russia has deprived 7000 civilians of freedom, 5,400 of which are thought to be illegally placed within Russian penal colonies. Yet these numbers are very optimistic. Dmytro Lubinets, the Ukrainian Parliament Commissioner for Human Rights, says that since 2014, Russia has detained around 28,000 civilians alone.

Ukrainalainen kulttuurikeskus on valjastettu Venäläisen kulttuurin keskukseksi.

Perhaps the most famous case, before the full-scale invasion, was one of the largest illegal prisons set up on the grounds of what used to be the IZOLYATSIIA cultural center. Once a blooming place for cultural exchanges, exhibitions, lectures, and events, IZOLYATSIIA was turned into a notorious site of torture, imprisonment, and propaganda creation.

Sopivan ajan kuluttua, Gulagin asukit voi laittaa hyötykäyttöön.

Why send forcefully detained Ukrainians into overcrowded penal colonies in Russia, when they could be held in Ukraine? Why send their soldiers into the meat grinder when they could forcefully do so with a population they intend to cleanse anyway?

Stalin olisi ylpeä. Perintö on voimissaan nykyvenäjällä.

21 tykkäystä

Niin, jos nyt vielä yli kahden vuoden jälkeen jollekulle on epäselvää, että naapurimme kivikautinen terroristivaltio on 2000-luvun aluksi opiskellut toisen maailmasodan historian ja ottanut tuon aikaiset sodankäynti- ja kansanhallintakeinot täysimääräisesti käyttöön, niin tuossa viestissähän nuo olivat hyvin listattuina.

Eikä muuten ottanut vain omia vanhoja jekkujaan käyttöön, vaan sopivasti myös tuolloiselta vastapuolelta.

Pelkoa siis toisinsanoen yrittävät myydä. Ei kannata pelätä, mutta valmistautua pitää. Ja pahimpaan, muuta ei todellakaan liene luvassa. Julkisestikin on arveltu, että viiden vuoden sisään, kenties paljon aiemminkin, Euroopassa soditaan muuallakin kuin Ukrainassa. Ja gulageilla voi ihan hyvin olla vaikka imatralaisia.

6 tykkäystä

Lukusuositus.

36 tykkäystä

The world slept through the rebirth of Nazism at 5 a.m. on February 24, 2022. And today, everyone who remembers World War II and has survived to this day feels a sense of déjà vu.

The Battle of Kyiv, the bombings of Kharkiv, Odesa, and Dnipro, mass graves, child deportations, filtration camps, and colonies for captives. Russia has brought pages from World War II textbooks back into the global media spotlight, demonstrating that Nazism has resurfaced with each new crime. This time, it simply has a new label: “Made in Russia.”

And, as in 1945, only a united free world—united in the Anti-Putin Coalition—can stop the Moscow Nazis through action rather than words. Such a world can keep the new evil from spreading across the entire European continent, and eventually the entire world. Such a world is capable of demonstrating its commitment to the words “Never again!” so that they become relevant again.

-Volodymyr Zelenskyy

https://x.com/ZelenskyyUa/status/1788088616385732766

60 tykkäystä

Emil Kastehelmi on kiertänyt Ukrainassa rintamalla.

Pahoittelut kaikille, jotka eivät ole saaneet minuun yhteyttä viimeiseen pariin viikkoon. Olen kiertänyt Ukrainassa monilla eri rintamasuunnilla ja selustassa, ja puhelimeni on ollut pois päältä tämän ajan.

https://x.com/emilkastehelmi/status/1788277187344249314

EU siirtämässä Venäjältä takavarikoitujen omistusten tuottoja Ukrainalle.

The EU has agreed to use Russia’s frozen assets to fund weapons and aid for Ukraine

The deal involves using the estimated €4.4bn windfall profits from €191bn of Russian Central Bank assets held by Euroclear in Brussels.

The EU estimates that windfall profits from the assets held in the bloc will total between 15 billion and 20 billion euros by 2027, including around 3 billion euros this year

G-7 ei tunne vielä sotaväsymystä. Lisää apupakettia tulossa. :+1:

In addition, G-7 Eyes Plan on US-Led $50 Billion Aid Package for Ukraine. Plan would use profits from frozen Russian assets to repay aidLeaders from the G-7 countries will meet in Italy in June

https://x.com/Mylovanov/status/1788372228138303666

Reuters aiheesta.

EU envoys agree to use profits from frozen Russian assets for Ukraine

https://www.reuters.com/world/europe/eu-envoys-agree-use-profits-frozen-russian-assets-ukraine-2024-05-08/#:~:text=EU%20envoys%20agree%20to%20use%20profits%20from%20frozen%20Russian%20assets%20for%20Ukraine,-By%20Julia%20Payne&text=BRUSSELS%2C%20May%208%20(Reuters),defence%2C%20the%20Belgian%20government%20said

Yhdysvallat meinaavat siirtää Venäjän varat ja omistukset Ukrainalle, ei pelkästään tuotot. EU epäröi vielä. Mikäli Euroopan johtajat ymmärtävät jossakin vaiheessa sen, mitä Jessikka Aro ymmärtää, niin tämäkin este haihtuu nopeasti.

55 tykkäystä

:clap:

Gazpromin jättitappio avaa kokonaan uuden luvun Venäjän energiapolitiikassa. Mitä hallitus tekee tilanteessa, jossa perinteinen rahasampo muuttuu yhdessä yössä tukiaisia tarvitsevaksi kivireeksi?

Asiantuntijat arvioivat, että Gazpromin tappiot on tulevina vuosina siirrettävä sisämarkkinatariffeihin. Tämä voisi merkitä kaasun hinnan kaksinkertaistumista Venäjän sisämarkkinoilla

83 tykkäystä

Ukrainan lennokkihyökkäys 1300 kilometrin päähän etulinjoista. Uusi ennätys lennokkien kantamassa!

https://x.com/NOELreports/status/1788496758395281632

60 tykkäystä

Ukraina tekee sitä, mitä lännen sanktiot eivät pystyneet tekemään.

In all, Ukraine has launched at least 20 strikes on Russian refineries since October. Ukrainian security officials have indicated that the attacks’ objectives are to cut off fuel supplies to the Russian military and slash the export revenues that the Kremlin uses to fund its war effort. By the end of March, Ukraine had destroyed around 14 percent of Russia’s oil-refining capacity and forced the Russian government to introduce a six-month ban on gasoline exports. One of the world’s largest oil producers is now importing petrol.

Valkoinen talo… häpäisi itsensä.

But the Biden administration has criticized the attacks. In February, Vice President Kamala Harris urged Ukrainian President Volodymyr Zelensky to refrain from targeting Russian oil refineries out of concern that the strikes would drive up global oil prices.

Kuinka ollakaan. Vaikutus oli päinvastainen.

Washington’s criticism is misplaced: attacks on oil refineries will not have the effect on global energy markets that U.S. officials fear. These s​trikes reduce Russia’s ability to turn its oil into usable products; they do not affect the volume of oil it can extract or export. In fact, with less domestic refining capacity, Russia will be forced to export more of its crude oil, not less, pushing global prices down rather than up.

Ukraina ei iske summittaisesti. Sillä on tarkoitus.

Ukraine has so far concentrated its attacks on Russian oil refineries, not oil fields or crude oil export infrastructure. The distinction is important.

Miksi nimenomaan öljynjalostamot ovat kohteena?

Half these refined products were consumed domestically, with a substantial proportion diverted to fuel the Russian war machine. Russia also sells refined oil products abroad—the country was responsible for around ten percent of the world’s seaborne exports in 2023—but most Western countries have already stopped importing refined Russian fuel.

Koska öljyä ei voi käyttää kotimaassa, se pitää viedä ulkomaille.

When a refinery is destroyed or damaged, therefore, extracted crude oil cannot simply be stocked for later use. This leaves Russian producers with just two options: increasing exports of crude oil or shutting wells and reducing production.

Lopuksi. Katsokaa linkin takaa kahden minuutin video, mitä tapahtuu, jos Venäjän annetaan voittaa Ukraina.

https://x.com/IAPonomarenko/status/1788283804664168467

47 tykkäystä

Venäjän virallinen inflaatio säilyy korkealla tasolla:

Ukrainan laajamittaiset iskut Venäjän energiainfrastruktuuriin voivat pidemmän päälle kiihdyttää inflaatiota ja aiheuttaa Venäjälle valtavia ongelmia.

75 tykkäystä