Euroopan turvallisuustilanne ja Venäjän aggressiot (Osa 3)

F-16 lähestyy askel askeleelta. Kesä-heinäkuussahan pitäisi ensimmäiset saapua.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1793922945708122404

26 tykkäystä

Krimin ilmatorjunnan deletointitahti viittaa siihen että pyritään rakentamaan tilannetta jossa lentokoneista on hyötyä. Voisin kuvitella että vastahyökkäys, osa 2 on kuvioissa kunhan saadaan myös ilmatila haltuun ja voidaan tukea hyökkäystä ilmasta.

21 tykkäystä

Liekö yksi sodan arvokkaimmista osumista, Ukrainailaiset ovat vauroittaneet droneilla Voronezh yli-horisontin tutkajärjestelmää. Bravo!

https://x.com/bayraktar_1love/status/1793942086036623535

Lisää arvokkaita osumia:

Tässä väitetysti ryssän S-400 ilmatorjuntajärjestelmä kohtaa paremansa, kun länsituuli kuljettaa ATACMS:n kohteeseensa

https://x.com/nevedimka123/status/1793924073116123531

23 tykkäystä

ATACMS ja lähestyvä F-16 toimitus on ilmeisesti saanut jotain 1+1 logiikkaa aikaiseksi Putinin päässä:

https://www.reuters.com/world/europe/putin-wants-ukraine-ceasefire-current-frontlines-sources-say-2024-05-24/

(Reuters) - Russian President Vladimir Putin is ready to halt the war in Ukraine with a negotiated ceasefire that recognises the current battlefield lines, four Russian sources told Reuters, saying he is prepared to fight on if Kyiv and the West do not respond.


Three sources said Putin understood any dramatic new advances would require another nationwide mobilisation, which he didn’t want

14 tykkäystä

Pakko kommentoida vielä tuohon ATACMS vs S400 videoon.

In 2017, Turkish President Recep Erdogan brokered a deal reportedly worth $2.5 billion with Russian President Vladimir Putin for the S-400 mobile surface-to-air missile system.

Yhdysvallat: Selvä, ei myydä teille F35:a. :clown_face:

Intia

India purchased the S-400 Triumf air defence system units in 2018 for $5.4 billion. Three of the systems have been delivered and two more are still awaited.

https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/russia-supplying-s-400-air-defence-systems-india-schedule-defence-official-2023-08-14/

Erdogan & Modi kiittävät Putinia hyvästä tuotteesta. :+1:

Näin nojatuolikenraalina, paljonkohan Venäjän sotatarvikkeille on kysyntää jatkossa, muualla kuin terroristien keskuudessa? Useimmat valtiolliset toimijat luultavasti eivät ole kovin vaikuttuneita Venäjän arsenaalin suorituskyvystä, ainakaan enää.

22 tykkäystä

Laatukin on asia erikseen, mutta ylipäätään asekaupan dynamiikka muuttunee pitkässä juoksussa pakosti. Lännessä asetuotanto on kasvanut ja Iran/Pohjois-Korea alkaa floodaamaan tuotteitaan samoilla markkinoilla jossa Venäjä on aiemmin dominoinut.

Eikä Venäjä droneihin liittyen pääse välttämättä koskaan kärkeen mukaan, kun nyt Kiina ja Iran taitavat olla ne muskelit Venäjän tuotannon takana.

Tuurillaan pitkässä juoksussa Venäjän tuotot silläkin saralla saattaisi siten laskea.

7 tykkäystä

Se dynamiikka on oikeastaan jo tapahtunut. Venäjä on romahtanut aseteollisuuden tilausten määrässä ja kun huomioidaan heidän valtava kotimaan kalustotarve sodan jälkeen, ei vapaata kapasiteettia ulkomaan myyntiin jää riittävästi.

Riippuu pitkälti sodanjälkeisestä taloudellisesta tilanteesta, että laitetaanko maassa aseteollisuus kokonaan säppiin vai pystytäänkö mittakaavaeduista ja sitä kautta edullisesta hinnasta pitämään kiinni.

14 tykkäystä

Ranskan, Saksan, UK:n, Alankomaiden, Puolan ja Norjan nousu tilauksissa selittynee venäjän rajoitetulla sotilaallisella erikoisryssimisellä Ukrainassa. Onko tietoa, mikä selittää Etelä-Korean tilausten räjähdysmäisen kasvun?

Näyttävät muuten Pohjois-Korea ja Iran jääneen listalta pois, vaikka ovat venäjän hovihankkijoita.

2 tykkäystä

Etelä-Korealla on suuri aseteollisuus ja se on merkittävä toimittaja erityisesti tankeissa ja tykistössä esimerkiksi Puola on tehnyt sieltä suuria tilauksia. Myös Suomella on käytössä sieltä tulevaa kalustoa.

7 tykkäystä

Etelä-Korean aseteollisuus on tilauslistalla ollut edellisessä listauksessa sijalla 11 (koska nousu 9 pykälää ja nykyinen sijoitus 2.) Tämä tarkoittaa tilauskannan noin kymmenkertaistumista. Löytyihän se venäjän erikoisryssimisoperaation todellinen voittaja. Eikä huonosti mene UK:llakaan. Mikähän mahtaa olla Suomen puolustusteollisuuden tilanne?

5 tykkäystä

Kenraali Popov myhäilee oikeudessa, ehkä hän on jo saanut varattua ikkunapaikan vankilasta.
https://x.com/wartranslated/status/1793975960699826598


Eronneita ja pidätettyjä on jo sen verran, että vaikea pysyä perässä. Huhujen mukaan Shoigua vastaan kerätään todisteita parhaillaan.

8 tykkäystä

Saataisiinpa sisällissota Venäjälle FSB’n, armeijan, Rosgvardijan ja ties mitä muuta sieltä löytyy, kaikki kaikkia vastaan.

23 tykkäystä

Puhdistuksia kuvataan Ukrainan sodan aikana kiihtyneen turvallisuuspalvelujen ja puolustusministeriön välisen kahnauksen kulminaatioksi. Puolustusministeriön johdon ja korkeiden kenraalien potkut ja pidätykset kielivät siitä, että FSB on päässyt lopulta niskan päälle.

Lähde Venäjän hallituksessa ennakoi, että puhdistukset voivat paisua modernin Venäjän historian suurimmiksi.

Ei menny sataakaan vuotta, popparit esille ja nautitaan esityksestä :handshake: :popcorn:

Varsinainen niin sanottu suuri puhdistus (ven. Большая чистка, Bolšaja tšistka) ajoittui vuosiin 1936–1938, jolloin Nikolai Ježov toimi NKVD:n johtajana.

Puna-armeijan 80 000 upseerista vangittiin Stalinin vainoissa kaikkiaan 30 000. Puna-armeijan puhdistuksen jälkeen pantiin toimeen uudelleen NKVD:n puhdistus, jossa puna-armeija puolueen kontrollikomitean tuella vangitsi Ježovin esikuntineen.[11]

22 tykkäystä

Suomella on millä ampua, niin tykinkuulaa lentäisi kyllä Suomen puolelta. Ruotsista ehkä kajahtaisi pari kovaa Så Så! Mutta vakavasti ottaen, kyllä tuo saari pitäisi saada oman puolustuksen käyttöön ja hyödyntää strateginen täysimääräisesti. Ei ole enää mitään syytä pitää aseistamattomana ja sen lisäksi sallia ryssän vakoilukeskuksen toiminta.

11 tykkäystä

Kyllä, ei ole mitään loogista syytä ettei siellä ole armeija kokonaisuudessaan 24/7. Ehdottomasti pitäisi olla. Mutta arvon paikalliset ajattelee toisin valitettavasti. Ylimielisiä, kenties, mutta toivottavasti siellä herättäisiin vielä.

Kuitenkin järjellä korostelen ettei se olisi heti suoraan Suomen merenkäynnin loppu, ei todellakaan. Eikä sinne silloinkaan lähetettäisi kymmentäätuhatta suomalaista 40-luvun kivääreillä marssien kuolemaankaan. Silti noita kahta pointtia kuitenkin mielellään viljellään ja… ei.

Edelleen koko skenaarion toteutuminen on kuitenkin todella epätodennäköistä, Nato-meri osaltaan suojelee eikä Venäjä ole vieläkään hyökännyt Nato-maahan yhden yhtä kertaa.

Jokin aika sitten kerroin Venäjän propagandaa Euroopassa levittävästä Voice of Europe -sivustosta. Nyt on Kiinan propagandaa levittävä Helsinki times ottanut kohteekeen Illia Ponomarenkon, joka on lauantaina Suvilahdessa Maailma Kylässä festareilla puhumassa sodasta.

Käykää katsomassa sivustoa ja huomaatte, kuinka normaalien artikkeleiden seassa on propagandatuotoksia. Varmasti osuu johonkin kohderyhmään.

10 tykkäystä

WP-juttu Venäjän GPS-häirinnästä, esim. EXCALIBUR 155mm kranaattien käyttö on lopetettu häirinnän takia kokonaan.

“A battalion commander, speaking on the condition of anonymity because he was not authorized to do so publicly, described flying a reconnaissance drone in foggy conditions last year in Bakhmut to track a HIMARS strike on a Russian position. On his screen, the commander watched in dismay as each rocket missed.”

5 tykkäystä

Russia has shelled a printing house “Faktor Druk” in Kharkiv, having killed and wounded its employees. “Faktor Druk” prints Ukrainian non-fiction books, including studies of the Soviet terror against Ukrainians, as well as classics. Once again, Russia aims to erase Ukrainian culture

https://x.com/ZelenskyyUa/status/1793906787394920873

NATO chief Stoltenberg called on NATO allies supplying weapons to Ukraine to end their prohibition on using them to strike military targets in Russia.

https://x.com/ukraine_map/status/1794106718806282542

Russian terrorists are killing adults and children

A russian missile launched at Kharkiv on May 19 killed 25yo Anzhelika Taran, her unborn baby along with six other people
image

Little Zlata died in the hospital

The girl was injured as a result of enemy shelling in Odesa on April 29. She was only 4.5 years old.

image
image

meanwhile in Finland:
image

varovasti nyt ettei kukaan vaan pahoita mieltään

49 tykkäystä

Jutussa ja otsikossa viitataan Ukrainassa annettuun suositukseen. Otsikon alla asia paljastuu.

Ukrainan kansallinen televisio- ja radiolähetysneuvosto suosittelee, että ukrainalaistoimittajat pidättäytyisivät käyttämästä ”aggressiivista ja epäeettistä kieltä” kirjoittaessaan Venäjän armeijasta.

Ukrainan sota, päivä 819 (iltalehti.fi)

25 tykkäystä